• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

taksit taksit cevap veriyorum dimi:))bendede olmuştu cnm o tarz ağrı şansıma da doktora gittiğim zaman denk geldi..ve doktorum o bölgeye dizini dayadığını gördü ultrasonda..olurmuş böyle artık yerleri daraldığı için..korkma cnm,dedikleri gibi kandinide fazla dinleme.

bana kendini fazla dinliyosun gibi geliyor bence araştırma bile.bebek büyüyor böle şeyler normaldir die düşünüorum:)

:)))))))))) ama napim rahatsız ediyo haliyle insanın kafasını kurcalıyo işte... mesela dün akşam defalarca peşpeşe kasılmalarım oldu böle karnım taaşş gb oldu birkaç saniye sürdü geçti.. çok telaş yapmadım ağrısızdı çünkü... of ne bilim bi 36 37. haftayı görürsem koyvericem zaten ne olursa olsun artık deyip rahatlicam :))

:)))))))))) ama napim rahatsız ediyo haliyle insanın kafasını kurcalıyo işte... mesela dün akşam defalarca peşpeşe kasılmalarım oldu böle karnım taaşş gb oldu birkaç saniye sürdü geçti.. çok telaş yapmadım ağrısızdı çünkü... of ne bilim bi 36 37. haftayı görürsem koyvericem zaten ne olursa olsun artık deyip rahatlicam :))

Valla canım, benim de dünden beri Aşırı hareketli olduğu zamanlarda rahimde sancılarım oluyor.Endişeleniyorum,ama hazırlayıcı sancılardır diye düşünüyorum bir yandan da.Haftaya kontrolüm var.Gidince artık çalışamaz raporu da alıcam.1 hafta daha okula gideyim de ondan sonra rahatım inşş.Ama benim bebiş erken gelecekmiş gibime geliyor.Hayırlısı...

canım bnmde neredeyse gün içinde 10 kere düzensiz kasılmalarım oluyor..bugün 16.20de kontrolüm var.dr a sorucam bakalım..böylece sizinde sorularınız yanıtlanmış olacak bir nebze..banada bebek zamanından erken gelecekmiş gibi geliyor.çünkü dediğim gibi ilk bebeğim kasılmaları hiç farketmediğim hlde erken alındı,kasılmalarım varmış ama ben farketmemişim bile.36 yı dolduralımda istedikleri zaman gelsinler..hiç sorun etmeyin,bir arkadaşım bir kaç ay önce 34 haftalık doğum yaptı..bebek 3 gün küvezde kaldı sonra eve çıktı,oyuncak bebek gibiydi,şimdi topaç gibi maşallah.nese,akşam yazarım artık..ayyyyy çok merak ediyorum ne kadar oldu..bu haftalarda fazla kilo almıyorlarmış gerçi ama 3 hafta önce 1330 gr dı.bu hafta sonunda 1700 olmalıydı,bakalım senin gelin ne alemde...zayıf seviyorsanız söleyin de hurmaları boşa indirmeyim mideye..hurma şeyine dişlerimdeki dolgular düştü walla:))

canım bnmde neredeyse gün içinde 10 kere düzensiz kasılmalarım oluyor..bugün 16.20de kontrolüm var.dr a sorucam bakalım..böylece sizinde sorularınız yanıtlanmış olacak bir nebze..banada bebek zamanından erken gelecekmiş gibi geliyor.çünkü dediğim gibi ilk bebeğim kasılmaları hiç farketmediğim hlde erken alındı,kasılmalarım varmış ama ben farketmemişim bile.36 yı dolduralımda istedikleri zaman gelsinler..hiç sorun etmeyin,bir arkadaşım bir kaç ay önce 34 haftalık doğum yaptı..bebek 3 gün küvezde kaldı sonra eve çıktı,oyuncak bebek gibiydi,şimdi topaç gibi maşallah.nese,akşam yazarım artık..ayyyyy çok merak ediyorum ne kadar oldu..bu haftalarda fazla kilo almıyorlarmış gerçi ama 3 hafta önce 1330 gr dı.bu hafta sonunda 1700 olmalıydı,bakalım senin gelin ne alemde...zayıf seviyorsanız söleyin de hurmaları boşa indirmeyim mideye..hurma şeyine dişlerimdeki dolgular düştü walla:))

:))))))) yok arkadaşım sen ye hurmaları tombik tombik olsun bakması kolay sağlıklı huzurlu bebek olsun... :)))))) huzurlu bebek huzurlu anne baba mutlu ev ortamı mutlu çocukluk kişiliği çabuk oturan ergen.. zeki cevik akıllı hanım hanımcık bi genç kız :)))))) hepsi zincirleme :))))))

hadi bakalım ne dicek doktor merak ettim bakalım...

evettt.geldim dr dan.kasılmaları sordum,cuma günü nst ye giricem bakalım..ayakta kalmayacaksın ve yorulmayacaksın dedi dr.kasılmaların sebebi buymuş,dikkatli olmak gerekiyormuş.bebiş 1670 gr olmuş.az değilmi diye sordum,hayır hatta 32.4 haftalık gözüküyor şuan..bir hafta öndesin hatta.sen internette yazan şeylere bakma dedi.bende büküp boynumu tamam dedim.ha birde bu zamanlarda baş vücut oranı sağlandığı için kilo alımı yavaşlıyormuş haberiniz ola kızlarr..öpüyorum cnm seni.

evettt.geldim dr dan.kasılmaları sordum,cuma günü nst ye giricem bakalım..ayakta kalmayacaksın ve yorulmayacaksın dedi dr.kasılmaların sebebi buymuş,dikkatli olmak gerekiyormuş.bebiş 1670 gr olmuş.az değilmi diye sordum,hayır hatta 32.4 haftalık gözüküyor şuan..bir hafta öndesin hatta.sen internette yazan şeylere bakma dedi.bende büküp boynumu tamam dedim.ha birde bu zamanlarda baş vücut oranı sağlandığı için kilo alımı yavaşlıyormuş haberiniz ola kızlarr..öpüyorum cnm seni.

zaten ayakta kalıp ya da yorulunca normal ağrılarda oluyor. ben evdeyim doğum izninde ve sadece artık bebiş yukarlara çok dayandığı için oralarda ağrılarım oluyor. fakat hiç kasılma hissetmiyorum. benim bebiş 32+2 de 2250 di, doktor gelişimi çok iyi bi hafta önde ve böyle giderse doğuma kadar kilosu 3.500 ü geçer dedi.. tabiiki önemli olan herşeyden öte sağlıklı olması..

ayrıca doğumu yazmış herkes, artık doğum psikolojisine girdik. doğum için gittiğim en son doktora normal doğum istediğimi ama korktuğumu söyledim. o da normalinde sezeryanında artıları eksileri olduğunu söyledi. normal doğumda genişleme ve sarkmaların muhakkak olduğunu, ayrıca ilk doğumlarda kesininde kesinlikle yapıldığını fakat normal doğum dikişlerinin sezeryana göre çok çabuk iyileştiğini söyledi. eğer fazla doğum yapacak olsan normal yap derim ama yapacağın 2-3 çocuk hiç riske girmeden sezeryan yapalım tabiiki karar senin dedi. bende sanırım bu korkuyla normal yapamam. tabiiki yinede hayırlısı...

benimde bu cumartesi kontrolüm var kaç kilo oldu merak ediyorum.bende arada aşağıya doğru bir baskı hissediyorum ve korkuyorum öyle olunca doğuracam sanıyorum tatil bu hafta bitiyor 2 hafta daha okula gidip izne ayrılacağım.Benim gibi öğretmen olan var doğum sonrası rapor hakkında bilgi arıyorum da

benimde bu cumartesi kontrolüm var kaç kilo oldu merak ediyorum.bende arada aşağıya doğru bir baskı hissediyorum ve korkuyorum öyle olunca doğuracam sanıyorum tatil bu hafta bitiyor 2 hafta daha okula gidip izne ayrılacağım.Benim gibi öğretmen olan var doğum sonrası rapor hakkında bilgi arıyorum da

Ben varım:>Ben de 1 hafta okula gidip sonra bırakıcam.Dr'a gidip raporumu alıcam haftaya ctesi ve bunu okula teslim edip evime paşamı beklemeye geçicem:>

Son düzenleme:
nasılsınız bakalım.... ben geceden beri kulağımla dertteyim... biri tıkandı diğeri azıcık ağrıyo... karlar olmuş buzzzz... kocacık bilem işe arabayla gidemedi... ben doktora nasıl gideyim bu havada :(( napcamı bilemedim... eşim bi çözüm bulcam dedi gitti ama :(( bakalım...

az değil tabiki... internettekiler ortalama ağırlık... 2500 gr tamalayıp doğması yeterli bir ağırlık.. yani 2 bck 4 bck arası ideal doğum aralığı .. o kadar geniş yani.... o yüzden kfanı yalandan bulandırma dünürüm... benim gelinim kibar ve zarif olacak :)) adı gb olacak :))

bu arada 2 gündür bizim sıpacığın hareketlerinde azalma var sanki.. sizde durumlar nasıl

Geçmiş olsun mos:> Her yer buz karbenim burda da kuaföre gitmem lazım kaşlarım için ama çıkamıyorum dışarıya.Kayıp düşmekten korkuyorum.Oyüzden bu kaşlarla yaşamaya devam:>Evde 3 erkek olduk anlayacağınız:>Kaş bıyık pehh...:>

birde bişey soracaktım...

normal doğum düşünen varmı ama tam normal epidural filan olmicak??

hayırlı olsun cnm odanız..bn tam normal düşünüyorum..bu sual tarzıda günümüz doğum çeşitlerini ilginç kıldı valla tam normal :)) tabi Allah izin verirse öyle düşünüyorum

zaten ayakta kalıp ya da yorulunca normal ağrılarda oluyor. ben evdeyim doğum izninde ve sadece artık bebiş yukarlara çok dayandığı için oralarda ağrılarım oluyor. fakat hiç kasılma hissetmiyorum. benim bebiş 32+2 de 2250 di, doktor gelişimi çok iyi bi hafta önde ve böyle giderse doğuma kadar kilosu 3.500 ü geçer dedi.. tabiiki önemli olan herşeyden öte sağlıklı olması..

ayrıca doğumu yazmış herkes, artık doğum psikolojisine girdik. doğum için gittiğim en son doktora normal doğum istediğimi ama korktuğumu söyledim. o da normalinde sezeryanında artıları eksileri olduğunu söyledi. normal doğumda genişleme ve sarkmaların muhakkak olduğunu, ayrıca ilk doğumlarda kesininde kesinlikle yapıldığını fakat normal doğum dikişlerinin sezeryana göre çok çabuk iyileştiğini söyledi. eğer fazla doğum yapacak olsan normal yap derim ama yapacağın 2-3 çocuk hiç riske girmeden sezeryan yapalım tabiiki karar senin dedi. bende sanırım bu korkuyla normal yapamam. tabiiki yinede hayırlısı...

dr.un söylediği şeye bak normal doğuma teşvik etceğine hiç riske girmeye grk yok diyo..Allah Allah ne riski varmışki herkes doğuruyo..nası insanın gözünü korkutuyolar..çaktırmadan parayı götürmenin peşindeler..anne ve bebek açısından bi risk olur ölüm kalım meselesi olur tamam yapcak bişi yok ama şimdi gayet sağlıklı bir birey niye sezeryana girsin sanki çocuk oyuncağı karın deşen jack bunlar yaa :19: cnm sn korkma Allah kolaylığını vermezmi mutlaka verir..hiçbişi anlamadan bi bakmışın doğurmuşun..hem çocuk rahim kanalından çıkarken ordaki bitakım mikroplar sayesinde bağışıklık kazanıyo..yani çok faydaları var normal doğumun..tabiki olcakda Allahın takdir ettiği bi durum çünkü..

bu arada 2 gündür bizim sıpacığın hareketlerinde azalma var sanki.. sizde durumlar nasıl

cnm artık hareketleri iyice azalcakmış bu haftalarda..yerleri daralmış çünkü..eskisi gbi hareket etmelerini beklemeyin diyolar..bunu dr.larda söylüyo konuştuğum kişilerde ilerde dahada azalcak fln diyolar...

nasılsınız bakalım.... ben geceden beri kulağımla dertteyim... biri tıkandı diğeri azıcık ağrıyo... karlar olmuş buzzzz... kocacık bilem işe arabayla gidemedi... ben doktora nasıl gideyim bu havada :(( napcamı bilemedim... eşim bi çözüm bulcam dedi gitti ama :(( bakalım...

az değil tabiki... internettekiler ortalama ağırlık... 2500 gr tamalayıp doğması yeterli bir ağırlık.. yani 2 bck 4 bck arası ideal doğum aralığı .. o kadar geniş yani.... o yüzden kfanı yalandan bulandırma dünürüm... benim gelinim kibar ve zarif olacak :)) adı gb olacak :))

walla bnde anlamadım..nette değerlere girip ölçtüğüm zaman 1800 çıkıyor,dr umda 300 gr kadar oynamalar olur ultrasonda dedi.oğlandada doktor 400 gr kadar eksik sölemişti,bebek 400 gr fazla doğdu mesela.sinirde oluyorum,hastanede gördüğüm hatunlar,aaa sen hamilemişsin,otururken hiç belli olmuyor,nasıl yni doğuma 1.5 ay mı kaldı diye dumur oluyorlar..halbuki 12 kg aldım yaw daha ne yapiim,karnım var sadece,ne yapiiim yane...sen merak etme hayatım..gelinin çok güzel olacak,bnim gibi bir annesi varrr;))))ıyyy iğrencim dimi..
bu arada hareketlerde tam bir azalma yok ama eskisi gibi de fıngırdak değil...daha can yakıcı ve dönmeye çalışıyor sanki.bakalım bakalım yarın nst ye ne dicek dr um...erken doğuracakmışım gibi geliyor bu kasılmalardan dolayı..

gamziya benda okula başlayıp 2 hafta sonra izne ayrılacağım doğum iznin bitince 20 gün bir hekimden 10+10 alınıyormuş sonra bir arkadaşım psikiyatridende 10 gün daha almış öyle nasul oluyor bilgin varmı 20den fazla peş peşe alınamıyor diye biliyorum bu dönemi kapatamıyoruz ya nasıl ayarlamayı düşünüyorsun

gamziya benda okula başlayıp 2 hafta sonra izne ayrılacağım doğum iznin bitince 20 gün bir hekimden 10+10 alınıyormuş sonra bir arkadaşım psikiyatridende 10 gün daha almış öyle nasul oluyor bilgin varmı 20den fazla peş peşe alınamıyor diye biliyorum bu dönemi kapatamıyoruz ya nasıl ayarlamayı düşünüyorsun

mart 15 doğum tarihim.2 ay doğum sonrası izin eder mayıs 15. 1 ayda doğumöcesinde çalıştığımdan ekle haziran 15.geriye kalanı da rapor.Tabi planlar bu şekilde.yanlış mı hesaplıyorum.Senin ne zaman doğum tarihi falan.

Haftaya doktora gidince anlatıp sorucam bakalım bu olayları ne diyecek.

kızlaaarrr limangoda dalin kampanyası var pudra alsammı almasammı karar veremedim siz pudra kullanacakmısınız eskiden biz pudrayla büyümüşüz ama şimdi pişik kremi diolar ben karar veremedim

Selam kızlarrr
Ben ne zamandır üyeyim bu siteye ama bu topiği nasıl es geçmişimmm bilemedimmmm :20: banaaaaaaa
Sat 27 haziran yani ben de kısmetse mart annesi olucam
31+3 günlük gebeyimmm
Bişi sorucam sizleree son 10 gündür falan sol kasık ağrısı çekiyorumm çok aşırı şiddetli değil ama ayağa kalkarken veyaa yatakta dönerken rahatsızlık veriyor
Doktora sormadım netten araştırdım normal diyo
Acaba aranızda aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var mı ?
Bu aradaa hepinize hayırlı doğumlar inşallah Rabbim bi avazda kurtarsınnnn :emir_bebek::nazar:

Son düzenleme:
Selam herkese sitemizin ilk bebeği doğdu sanırım.35 haftayı bitirdi doğdu aceleci sıpa kontrole die gittim 2 saat sonra doğuma girdim çünki 4 cm açılma olmuş.ama bizim için dua edin çünkü bebeğim solunum yetmezliği cektiği için küveze alındı 2 gündür küvezde pazartesine yani bir hafta kalınca çıkar gibi dior dr ama yinede kesin bişe yok tabi.biz taburcu olduk mecburen yetim gibi oğlumu orada bırakıp gelmesi bana çok koydu ne olur oğluma dua edin nefes alamadıkça debeleniyor yavrum ama allahın ini ile sağlıklı sıhhatli çıkacak inşallah.hepinize zamanlı sağlıklı sıhhatli doğumlar diliyorum.maşallah suphanallah berekallah

Selam herkese sitemizin ilk bebeği doğdu sanırım.35 haftayı bitirdi doğdu aceleci sıpa kontrole die gittim 2 saat sonra doğuma girdim çünki 4 cm açılma olmuş.ama bizim için dua edin çünkü bebeğim solunum yetmezliği cektiği için küveze alındı 2 gündür küvezde pazartesine yani bir hafta kalınca çıkar gibi dior dr ama yinede kesin bişe yok tabi.biz taburcu olduk mecburen yetim gibi oğlumu orada bırakıp gelmesi bana çok koydu ne olur oğluma dua edin nefes alamadıkça debeleniyor yavrum ama allahın ini ile sağlıklı sıhhatli çıkacak inşallah.hepinize zamanlı sağlıklı sıhhatli doğumlar diliyorum.maşallah suphanallah berekallah

Rabbim uzun sağlıklı ömürler versin oğluşuna
bak sen sıpaya duramamış erkenden annesine kavuşmak istemiş :emir_bebek:

Üzme canını düzelir oğluşun bir an önce alıp evinize gidersinnn gönlünü ferah tuttt:nazar:

Back