• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

valla daha doğumum hakkında tam bir kesinlik yok şuanda normal görünüyor bu hafta sonu muayenemizde daha da belli olur herhalde.Valla tezcanlıığımı dediğiniz gibi frenlemey çalışyıorum bugunlere ii geldik işgüzarlık yapıp sorun çıkartmayalım değilmi.Benim oğlum çok afacan hiç durmuyor desem yeridir ayakları hep yanımdan çıkarmaya çalışıyor poposunu dikip duruyor sizinkiler nasıl

bnmkinin ayakları bazn hafif yana kayıyo yatınca ama ayaktayken hep karnımın ortasında..geçen bi toplandı yatarken karnım yamuldu eşime gösterdim oda geldi parmaklarıyla bastırdım ayaklarının olduğu yere eşim ittiriyo ayaklarını oda eşimin ellerini ittiriyo..ya yerim bn onun minnak ayaklarını yaa çok tatlı teyzeleri yaa :16:

bn dalan roxy aldm cnm..toz deterjan..çoğu kişiden duydum onlarda dalan kullanmışlar..dalinide övüyolar onun kokusunuda mrk ediyorum ama bu dalan %100 doğal bitkisel fln yazıyodu üstünde onu aldm..ztn aldıım zmn başka hiçbi bilgim yoktu bebek deterjanı ile ilgili gördm direk atladm..sonra ne çeşitler varmış gördm..ama dalandan memnunum annemde yıkadığım çamaşırları toplarken bebeğin ne güzel kokuyo bunlar fln dedi daha çok hoşuma gitti. :))

canım ilk oğlumda bende dalan ın tozunu kullanmıştım ama koltuk altlarında falan kızarıklık yaptı,o zaman doktor toz deterjanların dikiş yerlerinde kaldığını ve bununda tahrişe sebep olduğunu söylemişti.bu sebeple bu kez sıvı aldım..ne kadar doğal da yazsa ben güvenmiyorum açıkçası..

canım ilk oğlumda bende dalan ın tozunu kullanmıştım ama koltuk altlarında falan kızarıklık yaptı,o zaman doktor toz deterjanların dikiş yerlerinde kaldığını ve bununda tahrişe sebep olduğunu söylemişti.bu sebeple bu kez sıvı aldım..ne kadar doğal da yazsa ben güvenmiyorum açıkçası..

Ozaman ben biraz sabredeyim ve sıvı deterjan alayım,1-2 hafta idare edeyim artık yıkamadan nasıl duracaksam:<

vaay bunu bilmiyodum yaa.. almış bulundum bi kere :( inşallah öyle bi şikayetimiz olmaz yaa

kızlaar...

nasılsınız?? 3 4 gündür giremedim hiç nete... misafrim geldi yatılı :)) hem çok yoruldum hem güzel zaman geçirdik :)) bugün öğlen gittiler bende tüm öğleeden sonra uyumuşum :)) bu arada ben gittikçe şişmenin vermiş olduğu rahatsızlığı içerisindeyin :((

oda takımım kargoya gelmiş... yarın sabah getirecekler inşallah... bu hafta monte edilirse haftaya odamızı yerleştirmiş olucaz inşallah :)) bu arada oğluş baya güçlendi herhalde bi oynuyo bi oynuyo ki :))))))))) karnım dalga dalga modunda :)) bazande ayaklarıyla göğüsüme doğru bi bastırıyo nefes aldırmıyo sıpacım :)))))

birde bişey soracaktım...

normal doğum düşünen varmı ama tam normal epidural filan olmicak??

kızlaar...

nasılsınız?? 3 4 gündür giremedim hiç nete... misafrim geldi yatılı :)) hem çok yoruldum hem güzel zaman geçirdik :)) bugün öğlen gittiler bende tüm öğleeden sonra uyumuşum :)) bu arada ben gittikçe şişmenin vermiş olduğu rahatsızlığı içerisindeyin :((

oda takımım kargoya gelmiş... yarın sabah getirecekler inşallah... bu hafta monte edilirse haftaya odamızı yerleştirmiş olucaz inşallah :)) bu arada oğluş baya güçlendi herhalde bi oynuyo bi oynuyo ki :))))))))) karnım dalga dalga modunda :)) bazande ayaklarıyla göğüsüme doğru bi bastırıyo nefes aldırmıyo sıpacım :)))))

canım bnm,nasıl heyecanlısındır sen şimdi yeni oda,herşey yeni,bu duygu güzeldir kesin..sen acı çekmek istiosun anlaşılan kuzum..tabii cnm çatır çatır doğurmuş annelerimiz bizi hemide evde,biz niye yapmayalım değil mii...aslansın,iaşllah istediğin gibi olur herşey..

vaay bunu bilmiyodum yaa.. almış bulundum bi kere :( inşallah öyle bi şikayetimiz olmaz yaa
olsun tatlım,herkeste olacak diye bir şey yok..bnm oğlanın teni çok hassas,halada öledir,sinek ısırsa ceviz kadar olur..dene bakalım,sorun yaşarsan değiştirirsin,zor mu..

Ozaman ben biraz sabredeyim ve sıvı deterjan alayım,1-2 hafta idare edeyim artık yıkamadan nasıl duracaksam:<
etkilemiş olmayım cnm ama sadecebu bnm tecrübem,hem daha doğuma var,geç olsun güç olmasın,dimi...herşey olur,yıkanır,ütülenir..merak etme..

ben hacı şakir granüllü sabun aldım yıkadım hastane çıkışını ütüledim inşallah sorun olmaz
ben normal doğum düşünüyorum epidural bebeğe rahatsızlık veriyormuş ve doğumu uzatıyormuş o yüzden normal normal doğuracağım inşallah ama çokda korkuyorum

ben önce epiduralli normal diyodum sonra burda olmadığını öğrenince sezaryan dedim ama dün bi sohbet esnasında aceba normal olsa daha mı iyi diye düşündüm...

korkum ayaklanamamak, göbek kalması gb gb şeyler... acep normal olsa diye bi düşündüm işte... gerçe henüz doktorla bişi konuşmadık.... öle kafamdan düşünüyorum işte :)) ne zaman konuşuluyo bunlar?? şu çatı muaynesi ne zaman yapılıyo... aay ondan bilem tırsıyoken nasıl normal doğuracaksam :)))))))))))))):9::9:

kızlaar...

Ben varım canım:>Kontrollerimin yapıldığı hastanede epidural ile sadece sezaryenler yapılıyormuş,normal doğum olmuyormuş.Ben de ne olursa olsun normal istediğimi söyledim doktoruma.Hayırlısı tabi.
Bir deşöyle bir şey var.Ebe arkadaşlarıma da sorunca onlar danormal doğumun epidural ile yapılmasını hoş karşılamıyorlar.Anne sancı çekmediği için bebeği çok ii itemediğini söyledi.Düşününce doğru gibi geldi.

ben önce epiduralli normal diyodum sonra burda olmadığını öğrenince sezaryan dedim ama dün bi sohbet esnasında aceba normal olsa daha mı iyi diye düşündüm...

korkum ayaklanamamak, göbek kalması gb gb şeyler... acep normal olsa diye bi düşündüm işte... gerçe henüz doktorla bişi konuşmadık.... öle kafamdan düşünüyorum işte :)) ne zaman konuşuluyo bunlar?? şu çatı muaynesi ne zaman yapılıyo... aay ondan bilem tırsıyoken nasıl normal doğuracaksam :)))))))))))))):9::9:

Çatı muayenesi beni endişelendiriyor.:18:Ne zaman olacak kii?

kızlaar...

ben de varım, normal istiyorum, inşallah bi aksilik olmaz..canım herşeyin fıtri olanı güzel..ben de sağlıkçı arkadaşlarla konuştum, normal doğumun o kadar çok hikmetleri var ki!!!!!!!!!!!bebek için de daha sağlıklı, anne de çabuk toparlanıyo, adı üstünde, normal.....bi zorluğu var tabi ama biraz dişimi sıkcam artık...hem o doğum sancılarında ne kadar günah varsa dökülüyomuş....Rabbim hayırlısını nasip etsin

kızlaar...

canım bravo bu aylarda yatılı misafir ağırlamak ben düşünemiorum kendimi.işten eve zor atıyorum kendimi misafirliğe bile gitmeyi canım istemior. bu arada ben imkan olsaydı normal doğumu çok istiyodum ama olmadı senin şartlar uygun olursa düşün tabi.en sağlıklısı normal bence.anne çabuk toparlanıyo göbek kalmıyo kilolar kolay gidiyo vs. vs.biz 28.haftadaki kontrolümde doktorumla doğumla ilgili tüm detayları konuşmuştuk

çatı muayenesi doğumdan 2 hafta önce falan diye duydum ama ben ondan tırsmıyorum daha çok doğumdan sancım başlayınca panik yapmaktan korkuyorum çünkü bir yerde izlemiştim adrenalin ile sancı ters orantılı imiş adrenalin fazla salgılanırsa sancı azalıyor böylece doğum uzuyor ya da heyecan artınca tansiyon yükseliyor bu da tehlikeli oluyor allah herkese bir solukta doğum nasip etsin Bu arada ben dorukta evrim aydına gidiyorum onun hastası olan başka kimse varmı

ben de normal olsun istiyorum, hem de çok istiyorum. inşallah herşey yolunda gider de hepimiz bi avazda kurtuluruz..

süpersiniz kızlar verin bana gazı :))))))))))))) bu arada hani çok yürüdüğümüzde dalaklanırız ya... bazen böle karnımın değişik yerlerinde dalaklanma acısı gb bi ağrı giriyo bi kaç saniye sürüp geçiyo bu sabah yine oldu bu sefer 2 yerde oldu tek yerdede deil... internetten araştırmaya çalıştım ama böle benim tarif ettiğim gb bi ağrı bulamadım :S aceba bu neyin nesi?? varmı başına gelen yada fikri olan.. doktora gitmeme de daha 20 gün var nerdeyse

bebek kimbilir nereye baskı yapıyordur, benim de hergün karnımın başka bi yeri acıyor ağrıyor, artık takmamaya çalışıyorum, normali bu galiba..

süpersiniz kızlar verin bana gazı :))))))))))))) bu arada hani çok yürüdüğümüzde dalaklanırız ya... bazen böle karnımın değişik yerlerinde dalaklanma acısı gb bi ağrı giriyo bi kaç saniye sürüp geçiyo bu sabah yine oldu bu sefer 2 yerde oldu tek yerdede deil... internetten araştırmaya çalıştım ama böle benim tarif ettiğim gb bi ağrı bulamadım :S aceba bu neyin nesi?? varmı başına gelen yada fikri olan.. doktora gitmeme de daha 20 gün var nerdeyse

bana kendini fazla dinliyosun gibi geliyor bence araştırma bile.bebek büyüyor böle şeyler normaldir die düşünüorum:)

çatı muanesi 35.haftadan sonra yapılıyor diye biliyorum ben..bu arada sezeryanda göbek kalması genetik canım..ben ilk doğumdan sonra 2 ay içinde dümdüz olmuştum walla.ablamda doğum yaptı 37 yaşında olmasına rağmen hiç göbeği kalmadı.normalde göbek varsa sezeryanda olsa normalde olsa kalıyor göbek,arkadaşlarımdan biliyorum ..inşallah hiçbirimizde kalmaz da dümdüz oluruz mankenler gibi salınırız ortalıkta..bu arada doğumu düşünmeyin kızlar,hayırlısı nese o olsun,normal gelirse normal olmazsa sezeryan başka yolu yok..strese sokmayın kendinizi şimdiden.

bana kendini fazla dinliyosun gibi geliyor bence araştırma bile.bebek büyüyor böle şeyler normaldir die düşünüorum:)

taksit taksit cevap veriyorum dimi:))bendede olmuştu cnm o tarz ağrı şansıma da doktora gittiğim zaman denk geldi..ve doktorum o bölgeye dizini dayadığını gördü ultrasonda..olurmuş böyle artık yerleri daraldığı için..korkma cnm,dedikleri gibi kandinide fazla dinleme.

merhaba arkadaşlar bende normal doğum yapmak istiyorumm...Rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah...günler yaklaştıkça heyecanda hatsafhada tabi...benimde önümüzdeki hafta çatı muayanesi olucak...benim doğum yapıcam tarih 7 marta denk geliyo merak ettimm...benimle aynı zamana denk gelen anneler varmı?

Son düzenleme:
Back