• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

canım sezeryan 38+0 39+0 arası yapılıyor genelde doktorun doğru zaman vermiş anladığım kadarıya.benim durum biraz istisna benim suyum geleli 7 hafta oldu neredeyse artı konizasyon operasyonu geçirdim bide doğum sancılarım başladığı için 3 saatte bir ilaç alarak duruyorum bu yüzden daha erken olabilir ama yinede dr. bekletir bilemiyorum..
ayy kıyamam yaa,bnde konizasyon olmuştum gebelik öncesinde,ama rahim ağzımm 4 cm olmuş,serklaj falan olmadım,canım inşallah sağlıkla gelir bebişin,işallah sorunsuz dilediğin gibi olur herşeyin..dua edicem sen ve bebeğin için..

benim sat 26 haziran... aramızda 2 gün var.. internet hesabına göre 1 nisan doğum tarihi görünüyo... sağlık ocağı kartıma 3 nisan yazmış,,, doktor en son gittiğimde 28 mart verdi makina demişti... ama doğum nasıl olcak diye hiç konuşmadık henüz...
:44:o halda bana verilen tarih normal,ey allahım yaaaa,ne biliim,dr un verdiği tarihi sorguluyorum varmı böyle bişey,ilki erken olunca ikinciyi 3 hafta fazladan taşıyacak olmak tuhaf gelio insana:1:

bi gecelik bulunsun istiyorum belki daha rahat ederim pijamalar dikiş yerine falan gelir die korkuyorum ama gaz olayını bilmiodum haklısın aslında uzun kollu mevsime daha uygun bazılarıda çok terleniyo faalan yazmış yorumlarda.bende sıcağı sevmeyen biriyim daralırım die karar veremedim hala.umarım bebişler erken gelmez:)
valla ben ağustosun 20 sinde,gölgede kavrulan bi zamanda doğum yaptığım halde doğum sonrası falan çok üşümüştüm,hastanede çoraplarla durdum..evde elbette sıcak gelmişti,ama o zamanda kendi geceliklerinden giyersin,ki bizim doğum zamanımızda hava fazla masum olmayacak anlaşılan.belide rahatsız etmiyor eğer lohusa pijaması aldıysan cnm..bnm tecrübelerim bunlar ama yinede sen bilirsin...ha birde özellikle sabahlık yada lizöz tarzı bir şey edinin,gece emzirmek iin kalktığınızda öyle bir titreme geliyor ki zangır zangır olabiliyorsunuz..

dediğin gibi sağlıklı olsunlarda..bu arada bende bir şey sormak istiyorum özellikle sezeryanla doğum yapacak olanlara...doktorum bana tarih 23 mart verdi.bu tarih bnm 39 haftamın bittiği tarih.kızlar çok geç değil mi ,benmi yanlış hatırlıyorum.sat ım 24.06.2011, bnm hesabıma göre 23 martta 39 bitiyor..aydınlatın bni nolur

aslında çok fark yok sanırım. benimde sat.24 haziran doğum tarihide 1 nisan diyor doktor ama ultrasona göre 25 mart yani sezeryan olacaksan normal bir tarih.

normal doğumun güzelliği yanında böylede gıcık bir yanı varr:))

ZEHROŞŞŞ msg kutunu boşalt anam msg yollanmıyo.. bu arada snle 1 gün var aramızda bnmde 31 martta 40 haftalık oluyo..sanırım 38 haftalık normal olanı ondan sonra zaten bebeğin gelişimi tamamlanmış olyuomuş yani o haftadan sonra anne karnında durmasının bi faydası yokmuş diye hep duymuş okumuştum bi yerlerde..26 mart tada 39 oluyo sanrm..bnmki 18-19 gbi gelsin yaa sağlıkla inşallah martın sonunu beklemesin :9:

Herkese günaydın!
Az kaldı artık kızlar,mart 15 de benim doğum tarihim ama ben de nedense mart başı gibi gelir oğlum diye düşünüyorum.Çok bekletmesin bizi ya:>
Buarada kızlar deterjan olarak ne kullanacaksınız? Granül sabun tozu mu yoksa sıvı deterjan mı?Ben karar veremedim.

Herkese günaydın!
Az kaldı artık kızlar,mart 15 de benim doğum tarihim ama ben de nedense mart başı gibi gelir oğlum diye düşünüyorum.Çok bekletmesin bizi ya:>
Buarada kızlar deterjan olarak ne kullanacaksınız? Granül sabun tozu mu yoksa sıvı deterjan mı?Ben karar veremedim.
canımcım,ben herşeyini yıkadım kızımın..dalin in sıvı deterjanını ve yumuşatıcısını aldım.ablamında bir bebeği var oda kullandı ve çok memnundu..açıkçası bende çok sevdim,bebek gibi kokuyor daha giymeden..bu arada kızlar ne dicem ben kıyafet eksiklerini kipa dan aldım.çoookkk güzel şeyler var ve çok uygun fiyatları.3 tane harika tulum aldım,bir de kapüşonlu üst,ha iki çift çorap..hepsine 80 lira verdim..oraya buraya fazla para harcamayın bence bir göz atmakta fayda var derim;))

ZEHROŞŞŞ msg kutunu boşalt anam msg yollanmıyo.. bu arada snle 1 gün var aramızda bnmde 31 martta 40 haftalık oluyo..sanırım 38 haftalık normal olanı ondan sonra zaten bebeğin gelişimi tamamlanmış olyuomuş yani o haftadan sonra anne karnında durmasının bi faydası yokmuş diye hep duymuş okumuştum bi yerlerde..26 mart tada 39 oluyo sanrm..bnmki 18-19 gbi gelsin yaa sağlıkla inşallah martın sonunu beklemesin :9:
canım boşalttım yaa...şuan boş aslında ama neden öyle olduki anlamadım bnde..yaa bnde gelsin istiyorum 16 mart hiç fena olmaz..hemde kızım bnm gibi koç burcu olmasın yaaaa...yoksa yandı herkes walla:))

Herkese günaydın!

ben dalinin sabun tozunu aldım çok güzel kokuyor ve yumuşacık yaptı çamaşırları.ben yumuşatıcı almadım gerekte yokmuş almayıda pek düşünmüyorum yani olabildiğince fazla ürün kullanmak istemiorum benim tercihim tabi.

Ben bulamadım burada bundan.Sivas'a gidince alıcam ama o da 2 hafta sonra ,çok geç.Kararsız kaldım:<Küçük yerde yaşamak ne kadar zor!Bi şekilde buluam bakalım bir çaresini

merhaba arkadaşlar ben şubat sonu ya da mart başı inşallah oğlumu kucağıma alacağım.cumartesi randevumuz var bakalım ne diyecek doktor bu arada çantamı tam olmasada hazırladım oğlumun odası geldi ama bir türlü kıyafetlerini yıkayıp dolaplarını silip yerleştiremedim.bu haftaya kadar çok rahat geçirdim(34+4)ama artık ağırlaştığımı hissediyorum zor geliyor iş yapmak.ayrıca doğum heyecanıda bastı biraz korkuyorum..sizler nasılsınız.

merhaba arkadaşlar ben şubat sonu ya da mart başı inşallah oğlumu kucağıma alacağım.cumartesi randevumuz var bakalım ne diyecek doktor bu arada çantamı tam olmasada hazırladım oğlumun odası geldi ama bir türlü kıyafetlerini yıkayıp dolaplarını silip yerleştiremedim.bu haftaya kadar çok rahat geçirdim(34+4)ama artık ağırlaştığımı hissediyorum zor geliyor iş yapmak.ayrıca doğum heyecanıda bastı biraz korkuyorum..sizler nasılsınız.

canım bizim odada geldi iki hafta bekeldi öyle nerdeyse.zaten birazda kokuyodu hep havalandırıyodum sonrada eşim sağolsun sildi süpürdü temizledi iice ben kıyafetleri yıkadım ütüledim herşeyi eşim halletti şimdi evide eşim temizlio daha doğrusu bana hiçbirşey yaptırmıoo malum ağırlaştık iice.eğilemiorumda rahatsız oluyorum bence artık iş eşlere düşüo haftasonuda annem gelecek büyük temizliğimi yapacak bence sende kendini yorma. ben kendimi hazırlıklara verdim odanın detayları kendi ihyiyaçlarım falan bunları düşünmekten doğum olayını düşünemiorum kafam rahatlıo:))

benimde saolsun eşim hiç iş yaptırmıyor annem 2 hafta sonra gelecek o ben yaparım sen yapma diyor acaba geç miolur biran önce yerleşsemi diye düşünüp duruyorum bir işin aklımda kalmasını sevmiyorum gün boyu bende doğumu düşünmüyorum ama gece hep aklımda allah herkese bir solukta doğum nasip etsin

benimde 33+5 üm bugün ama mart ortası tarihim.Senin normal doğum mu sezaryen mi?Bana mart 14 tarih verildi.Gerçi ben mart başında bekliyorum bebeğimi,bakalım nasip:>
Ayrıca çoğunluğumuz aynı durumdayız heralde artık her hareketi ve işi rahatça yapamıyorum ben de.Eşim sağolsun bana da bir şey yaptırmıyor.

Son düzenleme:
benimde saolsun eşim hiç iş yaptırmıyor annem 2 hafta sonra gelecek o ben yaparım sen yapma diyor acaba geç miolur biran önce yerleşsemi diye düşünüp duruyorum bir işin aklımda kalmasını sevmiyorum gün boyu bende doğumu düşünmüyorum ama gece hep aklımda allah herkese bir solukta doğum nasip etsin

bende herşey hemen hallolsun isterim fazla tezcanlıyımdır ama eşim beni durduruyo hep bide bi yakınımdan duymuştum son haftalarda kendini çok yormuş çok yürümüş falan erken doğum yapmış doktoru öyle söylemiş benimde gözüm korktu açıkçası. bu dönemlerde daha dikkatli olmak gerek sanırım.

Herkese günaydın!

bn dalan roxy aldm cnm..toz deterjan..çoğu kişiden duydum onlarda dalan kullanmışlar..dalinide övüyolar onun kokusunuda mrk ediyorum ama bu dalan %100 doğal bitkisel fln yazıyodu üstünde onu aldm..ztn aldıım zmn başka hiçbi bilgim yoktu bebek deterjanı ile ilgili gördm direk atladm..sonra ne çeşitler varmış gördm..ama dalandan memnunum annemde yıkadığım çamaşırları toplarken bebeğin ne güzel kokuyo bunlar fln dedi daha çok hoşuma gitti. :))

valla daha doğumum hakkında tam bir kesinlik yok şuanda normal görünüyor bu hafta sonu muayenemizde daha da belli olur herhalde.Valla tezcanlıığımı dediğiniz gibi frenlemey çalışyıorum bugunlere ii geldik işgüzarlık yapıp sorun çıkartmayalım değilmi.Benim oğlum çok afacan hiç durmuyor desem yeridir ayakları hep yanımdan çıkarmaya çalışıyor poposunu dikip duruyor sizinkiler nasıl

bende herşey hemen hallolsun isterim fazla tezcanlıyımdır ama eşim beni durduruyo hep bide bi yakınımdan duymuştum son haftalarda kendini çok yormuş çok yürümüş falan erken doğum yapmış doktoru öyle söylemiş benimde gözüm korktu açıkçası. bu dönemlerde daha dikkatli olmak gerek sanırım.

evet yorulmak kasılmaları tetikliyomuş..çok ayakta durmak çok iş yapmakda sanırım bebeği erkenden doğum kanalına sokuyomuş..o yüzden yormayın kızlar kndinizi..aman nolcak pırıl pırıl olmasında brz normal olsun..ev işleri fln artk bzm yapcamız işler değil kocalar düşünsün :)) hee baktınız doğum gecikti o zmn detaylı bi temizlik yaparsınız :))

valla daha doğumum hakkında tam bir kesinlik yok şuanda normal görünüyor bu hafta sonu muayenemizde daha da belli olur herhalde.Valla tezcanlıığımı dediğiniz gibi frenlemey çalışyıorum bugunlere ii geldik işgüzarlık yapıp sorun çıkartmayalım değilmi.Benim oğlum çok afacan hiç durmuyor desem yeridir ayakları hep yanımdan çıkarmaya çalışıyor poposunu dikip duruyor sizinkiler nasıl

Aynen valla.İçerde her anını dolu dolu yaşıyor ufaklık,boş durduğu yok,bi sağ bi sol:>Gögüğ kafesimi tekmeliyor resmen,Oyüzden diyorum ya benimki çok durmaz gibime geliyor,tabi bununla bir alakası var mı bilmiyorum erken yada geç gelmesinin.
Doğum tarihi son zamanlarımızda çocuğun gelişimine göre mi belirleniyor yoksa SAta göre mi?Bilen var mı?

Back