• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

Slm herkese...Konular baya yoğun kilo, çatlak,doğum çantaları falan derken sayfalar dolmuş.
Kiloyu sormayın ya.Çok kilo aldığımı sanmıyorum ama etrafımdakiler şiştin iice diyip duruyo sinir oluyorum valla.Ben hala eski pantolonlarımı giyebiliyorum tabi fermuarı açık olarak:>7 kilo aldım 56ydım 63üm şimdi.Ama anlamıyorum insanlar gıcıklığına mı diyo:>neyse ben kendimi rahat ve mutlu hissediyorum,bence siz de kendinizi dinleyin ve ruhsal sağlığınızı etkilemelerine izin vermeyin bebeklerimiz sağlıklı olsun tekmeleri hiç bitmesin başka bişey istemem.:>Çatlak da henüz yok ama olacaktır mutlaka,yandık:>

Buarada bir ebe arkadaşım bana doğum çantanı hazırlamalısın dedi.Erken doğum olabilir ya da rahatsızlanırsın hastanede gözlem altına alınabilirsin oyüzden çantan hazır olsun rahat olursun dedi kiii bence de çok mantıklı geldi bana da ,bu hafta sonu hazırlamaya gidicez:>Pijamayı önerdi herkes gecelikle üşürsün dediler lohusalık döneminde de çok üşünüyormuş,bunu da unutmayın kızlar.
Buarada ben de sabah kahvaltılarında sonra kalbimin hızlı attığını hissediyorum böyle nefes alışım bile değişiyor.sizde de oluyor mu bu?ya da sebebi ne ki tansiyon mu?anlayamadım.Özellikle sabah kahvaltılarından sonra oluyor.Dr'a sorucam bakalım haftasonu.

bende az kilo aldım ama arada bazı arızalar çıkıo aaa karnın iiye belli olmuş diyen tipler var kilo aldığımı ima ederek.bende yakında doğacak nerdeyse dahamı belli olmasın çok hoşsun yani diyip gülüorum onlara:)

doğum çantası benimde kafamı karıştırıo aslında hazır olması daha ii elbette ama ben hala gecelik-pijama takımı alamadım daha doğrusu beğenemiorum.bide bunun tacı terliği sabahlığı falan var.liste uzun yani.bu araad bende lohusanın çok terlediğini duymuştum herkes kalın bişeyelr alma dio.ama gecelik şart gibi sanki.yani normal doğum olursa doktorlar gelip kontrol ettiklerinde gecelik daha rahat olmazmı yada sezeryan dikişleri içinde gecelik rahat olur gibime geliyor.ben bir gecelik takımı 2 tanede önden düğmeli pijama takımı almayı düşünüorum her ihtimale karşı.ama terlik nasıl olcak alanlar varsa foto paylaşırmı?

hamile kalan tüm arkadaşlar sizin adınıza çok mutlu oldum inşallah sağlıklı bir şekide bebeklerinizi kucaklarınıza alırsınız..sizin yerinizde olmak için herşeyi verirdim ben 2 tüp bebek denememdende negatif sonuç aldım eşimin sperminde hız problemi vardı bende herşey normal görünüyordu ilk tüp bebek denememde 24 yumurtam toplandı 8 embriyomuz döllendi bunun biri tranfer edildi diğerlerinin dondurulmasını önerdiler bizde dondurduk ilki tutmayınca ikincileri dondurulmuşlardan denedik iki embriyo transfer edildi ama iki gün önce negatif sonucumu aldık malesef..arkadaşlar şimdi ben ne yapmalıyım kafam karmakarışık ve hala adet olmadım acaba 3.için biraz beklesemmi yoksa hemen devammı etsem tavsiye edeceğiniz tüp bebek merkezleri varmı transfer sonrası neler yaptınız bi anlatırmısısnız acaba bebeklerim benim yaptığım bişiy yüzündenmi tutunamıyorlar anlayamıyorum bi türlü ben hiçbirzaman sizin gibi müjdeli haber alamıycam galiba...

cnm nasıl sürüyosunki kakaoyu direk yağ olrk mı yoksa kremle karıştırıyomusun..kakao yağı arkadaşın dediği gibi bronzlaşmaktada kullanılıyo ten rengini koyulaştırabilir belki direk sürüyosan..bn krem içine karıştırıyorm hem göbeğim yumuşacık hemde renginde bi değişiklik olmadı..tabi içerde bebiş büyüdü iyice o yönden içerden gelen taş gibi bi sertlik var iyice yusyuvarlak oldu karnım ztn..ama tenim yumuşak yani..snde öyle yapmayı dene..öyle dökülme flnda olmuyo..belki o dökülme hamilelikten ileri gelen bişide olabilir öyle biri duymuştum cildi pul pul dökülen...gebelikle alakalıymış..herkesde değişik olabiliyo işte..

canım direk sürüyodum ama senin dediğin gibi deneyim o zaman.dove kreme şişedeki kakao yağını döküp karştırıp sürcem dimi doğrumu anlamışım.pul pul dökülme sinir bişey.bide özellikle akşamları karnımın iice gerildiğini hissediyorum.inşallah bendede işe yarar.

evt cnm dove da baya yumuşak yapıyo cildi kakao yağını dök şişenin yarısını döküyorum bn sonra istersen buğday yada ceviz yağı badem yağı ve e vitamini ampülde katarsan içine daha iyi olur..bn öyle yapıyorum bi sorun yok şuan çok şükür..bakalım ilerleyen zmnlarda görcez..

hamile kalan tüm arkadaşlar sizin adınıza çok mutlu oldum inşallah sağlıklı bir şekide bebeklerinizi kucaklarınıza alırsınız..sizin yerinizde olmak için herşeyi verirdim ben 2 tüp bebek denememdende negatif sonuç aldım eşimin sperminde hız problemi vardı bende herşey normal görünüyordu ilk tüp bebek denememde 24 yumurtam toplandı 8 embriyomuz döllendi bunun biri tranfer edildi diğerlerinin dondurulmasını önerdiler bizde dondurduk ilki tutmayınca ikincileri dondurulmuşlardan denedik iki embriyo transfer edildi ama iki gün önce negatif sonucumu aldık malesef..arkadaşlar şimdi ben ne yapmalıyım kafam karmakarışık ve hala adet olmadım acaba 3.için biraz beklesemmi yoksa hemen devammı etsem tavsiye edeceğiniz tüp bebek merkezleri varmı transfer sonrası neler yaptınız bi anlatırmısısnız acaba bebeklerim benim yaptığım bişiy yüzündenmi tutunamıyorlar anlayamıyorum bi türlü ben hiçbirzaman sizin gibi müjdeli haber alamıycam galiba...

canım bu konuda bi bilgim ama yazmaktan alamadım kendimi, Allahtan ümid kesilmez moralini yüksek tut, inşallah bu sefer tutunacaktır yavrun, Rabbim müjdeli haberler göstersin..

cnm moralini yüksek tut..çünkü mutlaka o da gelmek için zamanını bekliyo ve herşeyin bi sebebi vardır..önemli olan çocuk sahibi olmak değil önemli olan çocuğunun vefalı hayırlı sağlıklı olması..yoksa tam tersi bi çocuk olsa aileye üzüntü ve kederden başka bişey değil..Rabbim herşeyin en iyisini bilir ve herşeyin zamanı da bellidir..sn Allahtan sağlıklı ve hayırlı bi evlat dile mutlaka dualarını kabul edecektir ama geç ama erken...bazen yıllarca tedaviyle uğraşanlar tam tedaviyi bıraktıkları vakit doğal yolla hamile kalıyolar..o yüzden akışına bırakmak lazım..Allah gönlündekini hayırlısıyla versin inşallah..

kızlar bugün gittim kontrolüme..detaylıyada girdim normal çıktı herşey..ama şeker yüklememde açlık 80... 50 gr yüklemede 154 çıktı..normali 130 ve altıymış sanırım..dr.panik yapma çokda üstünde değil gizli şeker olabilir ama olmama olasılığı daha yüksek genelde 190 ve üzeri fln çıkarsa oluyo gibi bişiler söyledi..ama bn korkuyom yaa haftaya 100 gr yükleme yapılcak..poffffff şeker çıkarsa bn tatlı yemeden nasıl durcam..deli gömleği giydirip bi odaya almaları lazım..
bu arada mrk eden arkadaşlar vardı önce gidiyosunz açken kan veriyosunuz açlık şekeri sonucu çıkıyo..eğer sonuç normalse 50 gr. yükleme yapılıyo..onun sonucuda şaibeliyse bnm gbi 1 hafta sonra 100 gr yükleme olck..ama açlık yüksek çıkarsa ztn şeker var dmk sanırm direk diyet veriyolar..ya 100 gr yükleme karşısında 3 saat fln yazıyodu 3 saat beklemicemi söylesin biri nolur..bide yüklemeye gitmeden önce son 3 gün karbonhidrat ağırlıklı beslnmeliymişim yoksa sonuç yanlış çıkablrmiş..

kızlar bide şu var çok midem yanıyodu felaket derecede..söyledm dr.a bna lansor vardi ya..bn rennie gaviscon fln verr diye düşündüm..lansor ağır değilmi içeriğinde hamilelerin kullanmaması grktiği yazıyodu..kullanan varmı aranızda yada bilen?????? ayrıca karaciğerede zararı varmış..

canım lansoru bilmiyorum ama benim de şeker yüklemem 168 mi ne çıkmıştı. diyet dedi dr. biraz dikkat ediyorum ama yüzde yüz yapabiliyorum diyemem, özellikle bi yere gidince biri gelince çok zor oluyor. 100 lük yaptırmadım henüz, inş. hepimizin sonuçları güzel çıkar..

canım lansoru bilmiyorum ama benim de şeker yüklemem 168 mi ne çıkmıştı. diyet dedi dr. biraz dikkat ediyorum ama yüzde yüz yapabiliyorum diyemem, özellikle bi yere gidince biri gelince çok zor oluyor. 100 lük yaptırmadım henüz, inş. hepimizin sonuçları güzel çıkar..

ama yaptırcan dimi cnm 100 lük?..yani bn tam anlamadım aslında madem değerin üstünde çıktı o zmn niye 100 lük yaptırıyoruz ki..şeker var işte demekki..100 lük yaptırınca düşük çıkma ihtimali mi var..bide söyledikleride kafamı karıştırdı..niye karbonhidrat ağırlıklı beslencem son 3 gün yoksa sonuç yanlış çıkabilirmiş..ya ayarlayamazsam sonuç yanlış çıkarsa :44:

son üç gün kısmını ilk defa duydum, bana da aksine karonhidrat yeme, şeker, ekmek, hamurişinden uzak dur dedi. 50 lik daha yanıltıcı bi sonuç galiba, diyet yapıp 100 lüğe baktırıcaz onda da çıkarsa kesinleşiyormuş.

son üç gün kısmını ilk defa duydum, bana da aksine karonhidrat yeme, şeker, ekmek, hamurişinden uzak dur dedi. 50 lik daha yanıltıcı bi sonuç galiba, diyet yapıp 100 lüğe baktırıcaz onda da çıkarsa kesinleşiyormuş.

off ya napcam bn şimdi...acaba hani uzak durursak düşük çıkar değer buda yanıltıcı olur diye mi söyledi..hani karbonhidrattan uzak durursak doğal olarak rakamlar düşük çıkabilir ama yükleme sonucu iyi çıktıktan sonra bz yine skisi gibi dvm ederz halbuki şekerimiz vardır hbrimiz yoktur fln gibi bi mantık mı var burda bn anlayamadm yaa.. kızlardan acaba böyle bi uyarı yapan dr. varmıdır bndn başka? biri bna yardım etsiiinnn

bence bu saatten sonra her halükarda zaten dikkat etmemiz gerekir, 100 lükte de doktorunun dediği gibi yap, o da yüksek çıkarsa daha da dikkat edersin..

bence bu saatten sonra her halükarda zaten dikkat etmemiz gerekir, 100 lükte de doktorunun dediği gibi yap, o da yüksek çıkarsa daha da dikkat edersin..

evt bn tatlı ymkten olur sanıyodum ama araştrdm brz alakası yokmuş..hiç tatlı yemeyenlerdede çıkıyo..nedenlerinden biri hamilelik sırasında çok kilo almakmış ki bnmkini buna bağlıyorum..şuanda kilo alımı yok bebeğin aldığı kilo dışında ama bn ilk aylarda birden aldım yani almamam grkn zmnlarda sanırım o yüzdn oldu..neyse bakalm ne olck perş. günü..akkoyun karakoyun belli olcak..ama şeker olduğu zmn bebek 4 kilonun üstünde doğabiliyomuş..bide şekeri düşürmek için yürüyüş acayip işe yarıyomuş..bnde yürümeyi çok seviyorum hatta bazen abartıyorum eşimle bi çıktık mı sabhtan akşama kdr geziyoruz..şimdi düzenli olrk yürücem inşallah..

" Bu basit testlerin yapılmasının önemi çok büyüktür, özellikle 100 yıl kadar önce, gebe diyabetiklerin çoğunun bebeklerinin, bir kısmının da kendi yaşamlarının kaybettikleri düşünülürse, annenin glukoz düzeylerindeki artış, anne karnındaki bebek (fetus) açısından büyük önem taşır. Fetus plasenta yoluyla anneden aldığı besinler (glukoz, aminoasit ve yağ asitleri) ile beslenir. Annenin karnında yükselen şeker miktarı, direkt olarak bebeğe yansır ve fetusta glukoz fazlalığı oluşur. Bebek bu duruma yaptığı insülini artırarak karşılık verir. İnsülin bebekte büyümeyi uyaran bir hormondur. Fetal insülinin gebeliğin 24-28. haftalarından itibaren artışı, bebeğin büyümesini hızlandırır ve doğum ağırlığını 4000 gr'ın üzerine çıkar. İri bebek (Makrosomi) olarak adlandırılan bu tablo bebek açısından pek çok risk taşır. Doğum sırasında oluşabilecek omuz çıkıkları, sinir yaralanmaları, solunum sıkıntısı, şeker düşüklüğü, sarılık bu sorunlardan bazılarıdır, ancak hem geliştirilen yeni testler hem de insülinin keşfi ve yaygın kullanımı sayesinde anne ve bebeklerinin karşılaştığı birçok risk ortadan kalkmıştır."

alıntıdır..

Kızlar telaş yapmayın,bu şekilde daha da kötü sonuçlar alabilirsiniz stres haerşeyin başı.İlk önce 50 grlık şeker yüklemesi yüksek çıkanlar özellikle 100lüğe gideceğiniz zaman geceden mutlaka aç kalın.100lük yükleme biraz zor oluyo ben 1 günlük rapor almıştım aç kalıyorsunuz ve aç karına ve şeker yüklendikten sonra da 3 kere kan alınıyor.Yalnız benim en sonuncu yani 4. kan alımını koldan değilde parmaktan ölçtüler şu şeker aletleriyle,3. kan alımında şekerim normale döndüğü için 4.yü koldan almadılar boşa kan gitmesin diye.Aklınızda bulunsun sizinde.Aç olunduğu ve sürekli kan verildiği için halsiz düşüyorsunuz.Kafanız da ii çalışmıyor ben 3.ye giderken anahtarı evde unuttum:>Dikkat edin.

Yaa aslında şimdi düşünüyprum da benim zaten 146 çıkmıştı 50lik yüklemede,hiçte gerek yok diye düşünüyorum 100lüğe ama dr istedi tabi:>160ın altında çıkanlar çı-ok da telaş yapmasınlar,100lükte sonra ii çıkacaktır.

Kızlar telaş yapmayın,bu şekilde daha da kötü sonuçlar alabilirsiniz stres haerşeyin başı.İlk önce 50 grlık şeker yüklemesi yüksek çıkanlar özellikle 100lüğe gideceğiniz zaman geceden mutlaka aç kalın.100lük yükleme biraz zor oluyo ben 1 günlük rapor almıştım aç kalıyorsunuz ve aç karına ve şeker yüklendikten sonra da 3 kere kan alınıyor.Yalnız benim en sonuncu yani 4. kan alımını koldan değilde parmaktan ölçtüler şu şeker aletleriyle,3. kan alımında şekerim normale döndüğü için 4.yü koldan almadılar boşa kan gitmesin diye.Aklınızda bulunsun sizinde.Aç olunduğu ve sürekli kan verildiği için halsiz düşüyorsunuz.Kafanız da ii çalışmıyor ben 3.ye giderken anahtarı evde unuttum:>Dikkat edin.

Yaa aslında şimdi düşünüyprum da benim zaten 146 çıkmıştı 50lik yüklemede,hiçte gerek yok diye düşünüyorum 100lüğe ama dr istedi tabi:>160ın altında çıkanlar çı-ok da telaş yapmasınlar,100lükte sonra ii çıkacaktır.

ayy cnm inşallah yaa..bnm 154 çıktı..bide snn ev yakındı heralde gidip geldin sürekli hastaneye..işin kötüsü bnm öyle bi imkanım yok 3-4 saat hastanede napcam tansiyonum düşük nerelere yatar uzanırım hiç bilmiyorum..o kdr kan vermeyede dayanabilirmiyim bilmiyorum..inşallah düşüp bayılmam orlarda..bide ztn şuan 2 deliğim var kolumda 4 delik daha açılcak 6 delikle kevgir gibi dolanırım artık..fıskiye modunda..neyse hayırlısı olsun sonuç iyi çıksında başka bişi istemiyorum..Allah herkese yardım etsin..bide sna özel bişi söyledimi doktorun cnm hani şöle beslen böyle ye yüklemeye gelmeden önce..ne yedin ne içtin 100 lüğe gitmeden..??

annemle beraber koşturuyoruzz tabii çok zor amaa mecburum doğuma kdr taşınmam lazımm kredi çektik hem kira hem kredi ödeyemicez maleseff inşallahh biran önce taşınıp doğuma kdr dinlenmek istiorumm oğluşumun kısmeti böyleymişş o:ndan sonra beraber rahat rahat oturuurz yeni evimizde allah isteyen herkese nasip etsin inşallahhh

herkese merhaba arkadaşlar. bende 27 haftalık hamileyim. 1 tane de 4 yaşında oğlum var. sürekli takip ediyorum sizleri ama yazmaya fırsatım olmadı hiç. hepimizin hamilelik ve doğum süreci kolay geçer umarım. nilsu bişey soracaktım sana. bi tane genç odası eklemişsin. gri-mavi yuvarlakları vardı. o oda nerde satılıyor acaba. bilgi verirsen çok sevinirim.

ayy cnm inşallah yaa..bnm 154 çıktı..bide snn ev yakındı heralde gidip geldin sürekli hastaneye..işin kötüsü bnm öyle bi imkanım yok 3-4 saat hastanede napcam tansiyonum düşük nerelere yatar uzanırım hiç bilmiyorum..o kdr kan vermeyede dayanabilirmiyim bilmiyorum..inşallah düşüp bayılmam orlarda..bide ztn şuan 2 deliğim var kolumda 4 delik daha açılcak 6 delikle kevgir gibi dolanırım artık..fıskiye modunda..neyse hayırlısı olsun sonuç iyi çıksında başka bişi istemiyorum..Allah herkese yardım etsin..bide sna özel bişi söyledimi doktorun cnm hani şöle beslen böyle ye yüklemeye gelmeden önce..ne yedin ne içtin 100 lüğe gitmeden..??

bende 100 lük yaptırdım. ilk gebeliğimde şekerim çıkmıştı. bunda da doktora 50 lik istemediğimi direk 100 lük yapmasını söyledim ama benim için çok kötü geçti o gün. bayıldım, kustum, tansiyonum düştü. ne ararsan var yani. eğer kötü olacağını düşünüyorsan mutlaka yanında biri olsun. ve hastanede uzanabileceğin bi yer ayarla. zaten doğru sonuç vermesi için fazla da hareket etmemek gerekiyor. bi de 4 kere kan alınacağı için benim koluma bişey taktılar. adını hatırlayamıyorum şu anda. ameliyatlardan önce de takıorlar ya ilaç falan vermek için. onu taksınlar sürekli kolunu delmelerine gerek kalmaz. gerçi onlar yapar heralde ama yapmazlarsa da sen söyle istersen.merak ettiğin başka bişey varsa yardımcı olmaya çalışırım

bende 100 lük yaptırdım. ilk gebeliğimde şekerim çıkmıştı. bunda da doktora 50 lik istemediğimi direk 100 lük yapmasını söyledim ama benim için çok kötü geçti o gün. bayıldım, kustum, tansiyonum düştü. ne ararsan var yani. eğer kötü olacağını düşünüyorsan mutlaka yanında biri olsun. ve hastanede uzanabileceğin bi yer ayarla. zaten doğru sonuç vermesi için fazla da hareket etmemek gerekiyor. bi de 4 kere kan alınacağı için benim koluma bişey taktılar. adını hatırlayamıyorum şu anda. ameliyatlardan önce de takıorlar ya ilaç falan vermek için. onu taksınlar sürekli kolunu delmelerine gerek kalmaz. gerçi onlar yapar heralde ama yapmazlarsa da sen söyle istersen.merak ettiğin başka bişey varsa yardımcı olmaya çalışırım

saol cnm bilgilendirdiğin için..bn mide bulantısı fln zannetmiyorm olsn öle kolay kolay bulanmaz midem ama tansiyonum çok düşük bayılmaktan korkuyorum 4 kere kan alımından sonra..zaten tek gidemem eşimle gitcem bakalım nolcak..Allah yardımcımız olsun..

kızlar dün eminönünde gezerken tesadüf eseri havuzlu han diye bi hanın önünden geçtik..ilk defa gördm onuda..mahmutpaşada.. 3-4 kat sırf bebek mağazalarıydı ve aklınıza gelebilcek herşey vardı..kafayı yedim resmen orda heryer cıvıl cıvıl rengarenk..hem kaliteli hemde uygun fiyata çoğu şey..diğer ekipmanlardan bütün markalarda mevcut..istanbulda olan annelere duyurulur..bebeğinizin ihtiyaçlarını sırf oraya giderek 1 günde bile halledebilirsiniz..bn şahsen öyle yapmayı düşünüyrm..mağaza mağaza semt semt gezceğime oraya gitcem ne var ne yok alcam çıkcam inşallah :)) bi gördüm ya orayı aklım hep orda valla ordaki herşeyi almak istedim çok ciciler yaa aldığım kıyafetleri çıkarıp bakıyorum sürekli minnak şeyler Allah sağlıkla giydirmeyi nasip eder inşallah hepimize :97:

selam kızlar uzun zamandır gremedim.erken doğum riskim var suyum geldi çünki.bir haftadır sürekli yatıyorum ve yatacagımda dr.1 saat bile çocuk için çok buyuk bi şans dedi.ciğer geliştirici iğneler ilaçlar falan mahfolduk.ne olur benim ve oğlum için dua edin.

selam kızlar uzun zamandır gremedim.erken doğum riskim var suyum geldi çünki.bir haftadır sürekli yatıyorum ve yatacagımda dr.1 saat bile çocuk için çok buyuk bi şans dedi.ciğer geliştirici iğneler ilaçlar falan mahfolduk.ne olur benim ve oğlum için dua edin.

canım çok geçmiş olsun stres yapma lütfen moralini yüksek tut inşalah bebğin annesini üzmez dualarım seninle.peki neden böyle bişey olmuş doktorun ne söyledi

Back