• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

kızlar bu arada biliyomusunuz bilmiyorum bugn gezinirken site site civcivbebe diye bi site gördüm..çokk güzell..btn markalar var..fırsat ürünleri fln var..fiyatları çok uygun şeyler ve aradığınız markaların ürünleri ayrı ayrı başlıklar altında..çok hoşuma gitti yaa..

kızlaaarrr turşu yiyomusunuz benim canım çok çekio ama bi başlayıncada durduramıyorum kendimi.zararlımı sizce?

Turşunun normalde bile zararlı olduğunu söylemişti bana bi hemşire.. benimde canım çok istiyo ara ara ve sadece bir ya da iki taneyi minik minik ısırarak yiyorum fazla yememek için :)

ya evt o tipler işte bni varya sinir krizine sokuyo..hele bazıları var kendi hamileliklerinde manda gibiydiler biliyorum şimdi sanki kendileri birer fidanmış gibi bna laf sokuyolar dalga geçiyolar..çok sinir oluyorum :47: bnde umudumu süte bağladım ama inşallah olur sütüm çünkü vücudumuzdaki yağ depolarından besleniyomuş sütün kaynağı galiba o yüzden emzirirken verirsin diyolar bide gerçekten öyle süt olsun diye ne olsa yerim fln demicem bol bol su fln içerim meyve yerm ne biliim bu şekil yemicem yani..şimdi karşı koyamıyorum canım çekiyo napiim..sağlıkla doğsun inşallah bi terslik olmasında..bide çatlak fln olmasın diye yapmadığım karışım kalmadı haa..bisürü krem yağ e vitamini fln ne bulsam karıştırıyom bi görsen kimyager gibi oldum..eşim diyo yine ne karışımı hazırlıyon..tamam kilo almış olabilirim ama kilo verilir harab olmuş bi cilt geri gelmezki diymi ama? elimden geldiği kadar iyi bakıyorum cildime...

kızlar kiloları takmayın kafanıza ya da başkalarının söylediklerini.. kimi der ki ayy çok kilo almışsın kimi der ki aman zayıfsın ya da vs vs siz kendinizi iyi hissedin boşverin herkesin söylediklerini. kilo almaksa ben toplam 12 kilo aldım şimdiye kadar ki bundan sonra daha çok alıcaz bebişler daha hızlı büyüyecekleri için..

ben makineye devam ediyorum.göbekten göremiyorum gerçi ama olduğu kadar artık

offf bende çok rahat kullanıyordum makinayı ama artık inanılmaz acıyor :( bezli ağdaları deniycem.

kilo konusu açılmış, kilo neyse verilir de çatlaklar başladı göbeğimde, çooook mutsuzum:5:

geçenlerde doktordaydım ne güzel hiç çatlağın yok ama asıl bundan sonra olma ihtimali daha yüksek dedi çünkü karnımız daha hızlı büyüyecek.... ben internette de sitesi var nu-ka.com.tr den yağ karışımı aldım aylardır kullanıyorum hem sabah hem akşam olmak üzere.. ve şimdilerde dahada özenli kullanmaya dikkat ediyorum. bence sende yağ sürmeye başla en azından daha çok olmasını engellersin.

geçenlerde doktordaydım ne güzel hiç çatlağın yok ama asıl bundan sonra olma ihtimali daha yüksek dedi çünkü karnımız daha hızlı büyüyecek.... ben internette de sitesi var nu-ka.com.tr den yağ karışımı aldım aylardır kullanıyorum hem sabah hem akşam olmak üzere.. ve şimdilerde dahada özenli kullanmaya dikkat ediyorum. bence sende yağ sürmeye başla en azından daha çok olmasını engellersin.

çatlak başlangıcı nasıl oluyor?mutlaka kaşıntı oluyormu ?bende bilmiyorum şimdilik yok gibi görünüyor ama bundan sonra oladabilir bilemeyiz her akşam krem sürüyorum bende çatlıycaksa bile en aza indirebiliriz herhalde

valla bn çatlak için nemlendirici kremin içine kakao,buğday,tatlı badem yağı ve e vitamini ampül kırıyorum..geçen gün koca bi kavanoz aldım artık diğer krem kutuları yetmiyo hemen bitiyo...bilmiyorum sanırım iyi geliyo şimdilik bişi yok..normalde eskiden kalma çatlaklar vardı kalçalarımda fln sanki onlarada iyi geldi gözüme batmıyolar artık..o bu değilde beyaz çatlaklar bi derece ama şu kırmızı çatlaklar niye oluyo..bn onlardan korkuyorum harita gibi duruyolar inşallah onlardan olmaz..bacak kısmında 1-2 tane gördüm sanki ama..

kızlar bide bişi sorcam şu park yataklar rahat mı ya..onların yatakları sanki içeri çökermiş gibi yani sert değil gibi..hiç dikkat etmedim ama ortada hiçbi desteği olmayan bi yatak var..bilen varsa söylesin bebek 2 ye katlanmasın :27:

çatlak konusunu o kadar araştırmıştım ki, krem yağ hepsi hakkında bilgim var, ama genetik olacaksa engelleyemezsin yazanlara hak vermeye başladım, benim bacaklarımda falan hamilelikten önce de vardı zaten, göbeğimde olması çok moral bozucu ama, kaşınıyor hafif haif, birden çıktı diyebilirim, şimdilik kırmızımsılar, sonradan beyazlayacaklarmış, lireac ampül sipariş ettim, inş. o iyi gelir. öyle çok çok fazla kilo da almadım, 6 kilo, ilerde artmasa bari ona da razıyım..

günaydın güzel annelerrr...konu çatlaktan açılmışken ben 3.ayımdan beri kakao yağı kullanıyorum doktorum önerdi ama sanki göbek bölgemin rengi koyulaştı ve derisi sertleşti gibi gelio sizinkilerde öylemi bide o kadar yağa rağmen pul pul deri dökülüo bu kakao yağının işe yaramadığınımı gösteriyor

günaydın güzel annelerrr...konu çatlaktan açılmışken ben 3.ayımdan beri kakao yağı kullanıyorum doktorum önerdi ama sanki göbek bölgemin rengi koyulaştı ve derisi sertleşti gibi gelio sizinkilerde öylemi bide o kadar yağa rağmen pul pul deri dökülüo bu kakao yağının işe yaramadığınımı gösteriyor

ben kullanmadım ama kakao yağı bildiğim kadarıyla bronzlaşmak için de kullanılan bir yağ, o nedenle rengi koyulaşmış olabilir, geçer bırakınca... gerilme gibi bi sertleşme bende de var, ya büyüdüğü içindir ya da şu hazırlayıcı kasılmalar falan diyolar ya onlardır die düşünüyorum...

Merhaba arkadaşlar,ben de mart da inşallah doğum yapacağım ama baya zor geçiyor.. Benim 2. gebeliğim bu.İlk gebeliğimde fena geçmedi herşey,bir tek gebelik şekeri çıkmıştı onu da diyetle falan idare ettik fakat doğuştan kalbimde extrasistol denilen bir illetle uzun zamandır uğraşıyorum ,bu durum taşikardi eşliğinde 2. gebeliğimde acyip çoğaldı.Şimdi 25.haftadayım karnım baya büyük ve de dahada büyüyecek.Bütün gün süren kalp ritim bozukluğum var.Klap doktoruma hatta iki kalp doktoruna gittim beloc diye bir ilaç başlattı ama bana iyi gelmedi tansiyonumu bayaaa düşürdü bende bıraktım..Aşırı gaz sorunum var,gazında bu tip şikayetleri arttırdığını biliyorum,kadın doğum doğum doktorum bana actıflora diye bir bakteri içerikli bir besin takviyeli bir kapsül verdi ama o da ilk zamanlar bakterilerin vücuda oturması için gazı dahada arttırıyormuş ... offff.... Valla çok yoruldum ve de yıprandım... Benimle aynı şeyleri yaşayan varmı? Lütfen varsa bana acil cevap verin kafayı yemek üzereyim :((

cnm nasıl sürüyosunki kakaoyu direk yağ olrk mı yoksa kremle karıştırıyomusun..kakao yağı arkadaşın dediği gibi bronzlaşmaktada kullanılıyo ten rengini koyulaştırabilir belki direk sürüyosan..bn krem içine karıştırıyorm hem göbeğim yumuşacık hemde renginde bi değişiklik olmadı..tabi içerde bebiş büyüdü iyice o yönden içerden gelen taş gibi bi sertlik var iyice yusyuvarlak oldu karnım ztn..ama tenim yumuşak yani..snde öyle yapmayı dene..öyle dökülme flnda olmuyo..belki o dökülme hamilelikten ileri gelen bişide olabilir öyle biri duymuştum cildi pul pul dökülen...gebelikle alakalıymış..herkesde değişik olabiliyo işte..

Merhaba arkadaşlar,ben de mart da inşallah doğum yapacağım ama baya zor geçiyor.. Benim 2. gebeliğim bu.İlk gebeliğimde fena geçmedi herşey,bir tek gebelik şekeri çıkmıştı onu da diyetle falan idare ettik fakat doğuştan kalbimde extrasistol denilen bir illetle uzun zamandır uğraşıyorum ,bu durum taşikardi eşliğinde 2. gebeliğimde acyip çoğaldı.Şimdi 25.haftadayım karnım baya büyük ve de dahada büyüyecek.Bütün gün süren kalp ritim bozukluğum var.Klap doktoruma hatta iki kalp doktoruna gittim beloc diye bir ilaç başlattı ama bana iyi gelmedi tansiyonumu bayaaa düşürdü bende bıraktım..Aşırı gaz sorunum var,gazında bu tip şikayetleri arttırdığını biliyorum,kadın doğum doğum doktorum bana actıflora diye bir bakteri içerikli bir besin takviyeli bir kapsül verdi ama o da ilk zamanlar bakterilerin vücuda oturması için gazı dahada arttırıyormuş ... offff.... Valla çok yoruldum ve de yıprandım... Benimle aynı şeyleri yaşayan varmı? Lütfen varsa bana acil cevap verin kafayı yemek üzereyim :((

cnm kafayı yeme..extrasistol olabiliyo bazı annelerde işte bununla ilgili bi topic var kk'da..bnmde arasıra kalbimde ritim bozukluğu oluyo..birden tekliyo böyle içi bomboş gibi atıyo fln..babam söyledim taşikardi olabilir bndede var çünkü dedi..çok fazla olmuyo ama arada oluyo..kan hapı kullanmaya başlamadan önce çok oluyodu kan hapı kesti..snde üzülme en kötü ihtimal normal doğuma engel sanırım..ilkini nasıl yaptın bilmiyorum ama..

nasılsınız bakalım kızlar...

çatlak konusu konuşulmuş... şimdilik çatlamadım ama bundan sonra ne olur bilmiyorum... şimdilik kaşıntım da yok...

bebeyağı aldım ama 3 4 kere anca kullandım... benim bu ara derdim bacak kramplarım... dün gece uyandırdı beni... uyuyamadım :(( calcinet kullanıyodum ama çok çok düzensiz içerdim sevmedim gitti o ilacı ama 3 gündür nasıl düzgün içmeye başladım :)) başım sıkışınca :))

bu arada hafta şeker testim var.. yaptıranlar nasıl olduğunu anlatırlarsa sevinirim..

nasılsınız bakalım kızlar...

çatlak konusu konuşulmuş... şimdilik çatlamadım ama bundan sonra ne olur bilmiyorum... şimdilik kaşıntım da yok...

bebeyağı aldım ama 3 4 kere anca kullandım... benim bu ara derdim bacak kramplarım... dün gece uyandırdı beni... uyuyamadım :(( calcinet kullanıyodum ama çok çok düzensiz içerdim sevmedim gitti o ilacı ama 3 gündür nasıl düzgün içmeye başladım :)) başım sıkışınca :))

bu arada hafta şeker testim var.. yaptıranlar nasıl olduğunu anlatırlarsa sevinirim..

Bence en azından bebe yağını düzenli kullan bu ay dan sonra olma ihtimali daha yüksek çatlakların.. ben sabah akşam masaj yaparak sürüyorum yağ karışımı :3:
kramp ise şu an a kadar sadece iki kere bacağıma girdi,,, ilaç kullanmadım doktorada söylemedim zaten iki kere olunca,, doğal olarak magnezyum almak en güzeli.. baklagillerde, fındık fıstıkta varmış magnezyum. birde muzda. muzu çok severim günde en az iki tane yiyorum düzenli olarak,, dene istersen :3:

şeker testinide açlık şekerim daha önceden yapıldığı için sadece tokluk istedi doktorum. muayenehanesinde yaptırdım. 50 lik glikoz alıp bir bardak suda karıştırıyorsun aç karnına olman şart değil. onu içiyorsun ve tam bir saat sonra şekerini ölçüyorlar 140 ın üzerinde çıkması demek şekerin olduğunu gösteriyor.. glikozun tadını çok kötü sanıyordum nette okuduklarımdan sonra. ama çok kötü değil booool şekerli bir su. benim gibi şeker tatlıyla aran yoksa yarım limon dilimi al eline, her yudumdan önce limonu yala şeker tadını almıyorsun :1:

geçen hastanede şeker testi için gelen bi kadın glikozu içti bikaç dk sonra eli ağzında koşturarak wc ye gitti..neyse bn tatlıyı deli gbi seviyorum ztn..kızlar yrn şeker testi yaptrcam sanırım..bakalım ne çıkcak çok mrk ediyorum..çokda korkuyorum şeker çıkarda diyet verirse diye..bn tatlı fln yemeden nası yaparm... Allahım nolur normal çıksın..

geçen hastanede şeker testi için gelen bi kadın glikozu içti bikaç dk sonra eli ağzında koşturarak wc ye gitti..neyse bn tatlıyı deli gbi seviyorum ztn..kızlar yrn şeker testi yaptrcam sanırım..bakalım ne çıkcak çok mrk ediyorum..çokda korkuyorum şeker çıkarda diyet verirse diye..bn tatlı fln yemeden nası yaparm... Allahım nolur normal çıksın..

kendimi hatırladım, ben de ilk iki denemede glikozu içer içmez çıkarmıştım, inş. sen de ii haberlerle gelirsin :)

Slm herkese...Konular baya yoğun kilo, çatlak,doğum çantaları falan derken sayfalar dolmuş.
Kiloyu sormayın ya.Çok kilo aldığımı sanmıyorum ama etrafımdakiler şiştin iice diyip duruyo sinir oluyorum valla.Ben hala eski pantolonlarımı giyebiliyorum tabi fermuarı açık olarak:>7 kilo aldım 56ydım 63üm şimdi.Ama anlamıyorum insanlar gıcıklığına mı diyo:>neyse ben kendimi rahat ve mutlu hissediyorum,bence siz de kendinizi dinleyin ve ruhsal sağlığınızı etkilemelerine izin vermeyin bebeklerimiz sağlıklı olsun tekmeleri hiç bitmesin başka bişey istemem.:>Çatlak da henüz yok ama olacaktır mutlaka,yandık:>

Buarada bir ebe arkadaşım bana doğum çantanı hazırlamalısın dedi.Erken doğum olabilir ya da rahatsızlanırsın hastanede gözlem altına alınabilirsin oyüzden çantan hazır olsun rahat olursun dedi kiii bence de çok mantıklı geldi bana da ,bu hafta sonu hazırlamaya gidicez:>Pijamayı önerdi herkes gecelikle üşürsün dediler lohusalık döneminde de çok üşünüyormuş,bunu da unutmayın kızlar.
Buarada ben de sabah kahvaltılarında sonra kalbimin hızlı attığını hissediyorum böyle nefes alışım bile değişiyor.sizde de oluyor mu bu?ya da sebebi ne ki tansiyon mu?anlayamadım.Özellikle sabah kahvaltılarından sonra oluyor.Dr'a sorucam bakalım haftasonu.

uzuuun bir aradan sonra herkse selam,umarım herkes mutlu mesut devam ediyordur hayatına:)takipsiz kaldım bir süredir,tekrar görüşmek dileğiyle,iyi geceler herkese..:49:

cnm nasıl sürüyosunki kakaoyu direk yağ olrk mı yoksa kremle karıştırıyomusun..kakao yağı arkadaşın dediği gibi bronzlaşmaktada kullanılıyo ten rengini koyulaştırabilir belki direk sürüyosan..bn krem içine karıştırıyorm hem göbeğim yumuşacık hemde renginde bi değişiklik olmadı..tabi içerde bebiş büyüdü iyice o yönden içerden gelen taş gibi bi sertlik var iyice yusyuvarlak oldu karnım ztn..ama tenim yumuşak yani..snde öyle yapmayı dene..öyle dökülme flnda olmuyo..belki o dökülme hamilelikten ileri gelen bişide olabilir öyle biri duymuştum cildi pul pul dökülen...gebelikle alakalıymış..herkesde değişik olabiliyo işte..

canım direk sürüyodum ama senin dediğin gibi deneyim o zaman.dove kreme şişedeki kakao yağını döküp karştırıp sürcem dimi doğrumu anlamışım.pul pul dökülme sinir bişey.bide özellikle akşamları karnımın iice gerildiğini hissediyorum.inşallah bendede işe yarar.

Back