• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

:72:
Günaydın arkadaşlar
herkese tekrardan merhaba,
editörlerin yaptığı hata kendilerine zarar verdi ancak burada yazışan herkeside rencide etti
başlık açıldıktan tam 6 ay sonra aynı başlıktan bir tane daha var denilerek bu kadar paylaşım yapılmışken ve konuyu açandan da yazışanlardan da herhangi bir ricada bulunmadan doğruyu söylemek gerekirse ayıp ederek kapattıkları başlığı bir kaç gün sonra yeniden açtılarama bazı arkadaşların haberi yoktur eminim ya da kırgınlıktan gelmiyorlar.
Neyse sonuçta yeniden tombik mart anneleri (ve bebekleriyle) yazışmak, bilgi alışverişinde bulunmak güzel
görüşmek üzere gençlik

Sonunda arkadaşlar,topik eski günlerine geri dönmüş:>
Çoğunluk şeker testini yaptırmış,e tabi ben de.İlk 50 gr yüklemesinde 146 çıktı ve 100grlık yüklemeyi istedi drum.Ama çook zor oldu,açlık halsizlik ama Allahtaki ii çıktı.diyete gerek kalmadı.
Aliışveriş de daha tam anlamıyla yapmadık ama işte ufak tefek derken bişeyler alıyoruz.Daha bugün BJKli hastane çıkışı,tulum,kalın bir mont filan aldık çook mutluyum:>
Kilo konusuna gelince 26. hafta 7 kilo aldık sonunda.Yalnız anlamadığım bişey var,yesemde yemesemde alıyorum kızlar bu nasıl iş:>63 oldum şaşıp kalıyorum halime 70 olmak istemiyorum ben yaa:>

canım seninde kilon normal.ayrıca yemesekte alıcaz elbette, doku-kan-su hepsi artıyo,tabi bebek de büyüyo....normal yani.göğüs hacmi bile artıyomuş...e olcak o kadar

canım çok saoll allah herkese nasip etsin inşallahh :16:bu arada bnde tetenos aşımı yaptrdım dün ama 2. doz benimki 1.si 20 haftalıkken yapılmıştıı.bu arada benim doğum 2 marttı 4 boyutlu usg de 10 gün büyük dedi oğluşuma doktor doğum 19 şubat olabilirmiş şuan 28.haftadayım 5,5 kilo aldımm ama gece uyuyamıorum bnde bebişim gündüz uyuyo gece maşallahı var yanii:emir_bebek::emir_bebek:mobilya içinde marangoz ölçü aldıı bakalım fiyat çıkarıcak beklioruzz sizede söylerimm :1::1:topiğimizi çok özlemişim yaaa hepinizi çok özlemişimm:16::16:

ne güzel, 10 gün daha erken kavuşcaksın bebişe...ben gün saymaya başlıcam nerdeyse asker bekler gibi.çabucak geçse zaman.tabi vaktinde doğsunlar inşallah...

nasılsınız bugün?? ben bi önceki günün uykusuzluğundan dün akşam 9 da uyudum :))) oğluş harekete geçmeden uyudum ki uykum kaçmasın :)) ya onunda bi önceki geceden pestili çıktı tekmelemekten yada anası o kadar derin uyuduki kendini hissetiremedi :))

mobilyanı nasıl yaptırıyosun?? ölçüleri ne?? ben şu an model bakıyorum netten 3 kapılı dolap şifonyer büyüyen karyola şeklinde istiyorum... dolap azcık geniş istiyorum.. üst taraflarına yorganlarımı koyarım diye...

valla canımm bnde dolabı 3 kapaklı yaptırıyorum boyunu uzun tuttum biraz 2 mt yatağı da standart 80-180 dedimm büyüyen beşik şeklinde bide şifonyerr yaptrcam ben bi model buldumm renklerini değiştrcem kız odası çünküü ama kullanışlı modell

Eklentiler

• $3-(24).jpg
    $3-(24).jpg
    84 KB · Görüntüleme: 46
valla canımm bnde dolabı 3 kapaklı yaptırıyorum boyunu uzun tuttum biraz 2 mt yatağı da standart 80-180 dedimm büyüyen beşik şeklinde bide şifonyerr yaptrcam ben bi model buldumm renklerini değiştrcem kız odası çünküü ama kullanışlı modell

süt mavi ve gri kullanıcam renkli kısımlarda ve dolaptaki yuvarlaktaa

çok güzelmiş... bende bir kaç model beğendim onlardan bi kopya çekerim diyordum ama senin dolabıda kaydettim o da kullanışlı

1. resimdeki dolap hoşuma gitti ama üst kapakların iki tanesini tek düşündüm yukarı kaldırmalı kapaklı yaptırım diyorum... yüklük gb yorgan yastık filan koymak için... 2. resimdeki şifonyeri çok beğendim ama böle sepet bulabilirmiyim bilmiyorum.. yatak ta zaten standart büyüyen yatak istiyorum... renk olarak düz beyaz istiyorum... halı ve perde ile odayı renklendirim diyorum...

henüz karar verip çizip ölçülemedim karar verince vericem marangoza bakalım ne kadar fiyat vericek...

Eklentiler

• $mobilya1.jpg
    $mobilya1.jpg
    133,3 KB · Görüntüleme: 50
  • $mobilya3.jpg
    $mobilya3.jpg
    134,4 KB · Görüntüleme: 55
Ya herkeşler oda takımı mı alıyo.ben bi beşik yeter diyodum.evde bunları koycak yeriniz var mı!!!

tatlım ben oda alamıycam maalesef.Çünkü doğu görevindeyiz.Memlekete yerleşince alırız dedik,bizim için bu şekilde olması daha mantıklı yani.Bi beşik alıcam 70-130 olanlardan bir de dolap alıcamüstü dolap altı 4 çekmece şeklinde yeter diyorum.$BABYHOPE-BESIK-KARYOLA-BEBEK-COCUK-ODASI__48866897_0.jpg

Beşik iki değil 4 çekmeceli olanından olacak.Buarada bu takımın kulplarını da denizci kulpları şeklinde değiştiricem.İşte dümen,yelkenli gibi.
Fiyatı da çook pahalı değil 600TL filan. Netten buldum:>

Son düzenleme:
Ya herkeşler oda takımı mı alıyo.ben bi beşik yeter diyodum.evde bunları koycak yeriniz var mı!!!

eeee evin bi ferdi gelio yer olmasada açmak lazım:))ben yatak odama sepet tarzı bi beşik istiyorum odasınada takım tabiki.burdaki modeller çok mantıklı geldi dolabın üstüne yüklük tarzı bi bölme yaptırmak çok mantıklı sağolun valla kızlar:)

eeee evin bi ferdi gelio yer olmasada açmak lazım:))ben yatak odama sepet tarzı bi beşik istiyorum odasınada takım tabiki.burdaki modeller çok mantıklı geldi dolabın üstüne yüklük tarzı bi bölme yaptırmak çok mantıklı sağolun valla kızlar:)

:) bişey değil canım... benim fazladan odam var :) ve de eşim nöbetlere gidip ertesileri uyuyan biri olduğundan gündüz kendi yatağında gece yanımda yatacak... ben park yatak aldım odama.. sıra oda takımında...

şu an yorgan yastık batanniyelerim hıuç içinde fazladan olan odamda duruyo... madem dolap alcam almışken yüklüğü de olsun istedim evimizde hiç gömme dolap yok banyoda bile :(( yapmamış ev sahibi... ama bi bakalım marangoz çok yüksek rakam verirse iptal olur.. kociş 1 500 den fazla vermem oda takımına dedi.. çilekte filan 2000 odalar...

:) bişey değil canım... benim fazladan odam var :) ve de eşim nöbetlere gidip ertesileri uyuyan biri olduğundan gündüz kendi yatağında gece yanımda yatacak... ben park yatak aldım odama.. sıra oda takımında...

şu an yorgan yastık batanniyelerim hıuç içinde fazladan olan odamda duruyo... madem dolap alcam almışken yüklüğü de olsun istedim evimizde hiç gömme dolap yok banyoda bile :(( yapmamış ev sahibi... ama bi bakalım marangoz çok yüksek rakam verirse iptal olur.. kociş 1 500 den fazla vermem oda takımına dedi.. çilekte filan 2000 odalar...

aynen canım ya benimde içinde ıvır zıvır olan boş sayılabilecek bir odam var ve o odanın esas sahibi gelince yataklar,yorganlar ne olcak diodum bu dolap işi kafama yattı.benim evimdede öle çok dolap yok yatağımı bile bazasız almışım çok pişmanım şimdi.neyse kızımın eşyalarında daha tecrübeli olcam inşallah.mobilya için haftasonu gezecez bende fiyatları hiç bilmiorum ama ikinci çocuğuda en yakın zamanda ve çok istediğim için ii ve büyük olsunki diyorum eşyalar ikiside kullansın istiyorum.

ya kızlar kafam karıştı azıcık.Şimdi bebişin odası olacak elbet,bir yatak odanıza mı alacaksınız beşik tarzı birşey,park yatak yada vb.?kafamın karıştığı nokta şu:Bebekleri kendi yataklarına alıştırmak için aynı yataklarında yatırmak gerekmez mi?Ben netten araştırmalarımda kendi yataklarında yatmaları,uyku düzeninin oluşması için daha doğru olduğu kanısına vardım.Ama ilk zamanlarda da odamda olsa daha ii.İşte o yüzden kafam karıştı.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

bence en azz 6 ay ayrı oda mümkün görünmüyor, düşünsene gece kaç kere emzirmeye uyanıcan, ağlıycak, Allah korusun kusar eder..belki gündüzleri odası kullanılabilir, geceleri de yatak odamıza beşik sepet tarzı bişey lazım..

kızlarr bn geldimm.. 4 gündür çok kötüydüm..nasıl oldu anlamadım bağırsaklarım bozuldu ne yediysem wc deydim..2 gün yatak döşek yattım 2 günde normal ama yine wc den çıkamayarak..bi tartıldım 3 kilo vermişim..4 günde..neyse bugünde şeker ölçümü için zeynep kamile gidiim dedim tam bi fiyaskoydu.. 8 de gittim özellikle aç gittim randevulu zaten ama bn 10 da hastaneden çıktım hemde elimde koca bi hiiiççleee..ne bebeğimi görebildim ne şekerim ölçüldü..odaya girdim doktor resmen bi takım sorular sordu ve yolladı beni usg bile açık değildi bakmadı..sonra şeker için gittim lab a pazt. ye randevu verdi..koskoca 2 saat boşuna bekledim hemde aç bilaç..bayılcaıktım artık dayanamıyorum açlığa..tansiyonum düştü ztn...bikere daha burdaki devlet hast. gittim ordada hiç kontrol olamadan geldim..böylece vazgeçtim en iyisi özel gibi görünüyo şuan bana..beceremiyorum devlette kontrol olmayı :))

bu arada beklerken ufak bi eğitim aldım hemşireden..sizlede paylaşiim...emzirirken sakın makas yöntemini kullanmayın..yani meme ucunu iki parmak arasına sıkıştırmayın..süt kanallarını tıkıyomuş..en iyisi 4 parmakla alttan desteklerken baş parmak üst tarafı desteklişcek.. bebek istedikçe emzirin yani 2-3 saatte bir ve gece özellikle emzirirseniz sütünüz çoğalırmış..bebeklerinizi yalancı emzik ve biberona alıştırmayın sanırım ilk 6 ay..oda heralde daha az emmesine sebep olcaından sütün azalmasına neden oluyo..bol bol emzirirsek süt vücudumuzda depoladığımız yağlardan üretildiği için forma girmemiz daha kolay olurmuş..süt olsun diye bol bol yemek bize kilodan başka bişey değilmiş.. bol bol su içersek sütümüz olurmuş..çocukları 2 yaşına kdr emzirmek çocuk açısından çok önemliymiş..bağışıklık kansızlık vs. gbi şeylerden..hatırladıklarım bu kdr..

bizde bebek odası fln alamıycaz..:5: sadece yatağımızın yanına yatak alcaz..

bu arada bnmkide geceleri maşallah coşuyo..uyku düzenim sıfır..gece uyanık gündüz uyuyan oldum..neyse onun hareketlerini hissedince en azından yatakda mutlu bi şekilde uyuyamıyorum..:)) sanırım bizimkiler gececi olcak :16:

çok güzelmiş... bende bir kaç model beğendim onlardan bi kopya çekerim diyordum ama senin dolabıda kaydettim o da kullanışlı

1. resimdeki dolap hoşuma gitti ama üst kapakların iki tanesini tek düşündüm yukarı kaldırmalı kapaklı yaptırım diyorum... yüklük gb yorgan yastık filan koymak için... 2. resimdeki şifonyeri çok beğendim ama böle sepet bulabilirmiyim bilmiyorum.. yatak ta zaten standart büyüyen yatak istiyorum... renk olarak düz beyaz istiyorum... halı ve perde ile odayı renklendirim diyorum...

henüz karar verip çizip ölçülemedim karar verince vericem marangoza bakalım ne kadar fiyat vericek...

seninde beğendiklerin güzelmiş canımm yüklük çok iyi fikir çnkü benimde hurç içerisinde şuann yorgan ve yastıklarımm:44:bakalım ne kdr fiyat çıkıcak bnde yeni eve ztn masrafım olduu çok pahalı olsun istemiorumm ama bakalımm bide yatak odasına park yatak alıcamm en az 1 yaşına kdr bizimle yatarr erkenden ayırmak iyi değilmişş bebeklerii yalnızlık hissedip küsüyolarmışş :1::1:hee bu arada ikea da öle sepet bulabilrsin ama okdr fistolu fln değildirr yine de şık olurr bi bak istersenn ,,,

ben aldım zaten parkyatak.. daha doğrusu hediye geldi... aşağıdakide resmi... kurduk bile :)) içinede doldurdum oğluşumun cicilerini...

tabiki en az 8 10 ay yanımda yatacak ama eşim haftada 2 3 gece nöbette olduğundan ve ertesileri uyuduğundan... gündüzleri kendi yatağında yatacak paşam... hem alıştırma gb de olur odasına daha kolay alışır...

ama kızlar parkyatak gerçekten çok pratik bişey.. kurulumu çok kolay ve kaldırınca çok fazla yer kaplamıyo seyahatlere gidince yanınıza alabilirsiniz... işiniz bittiğinde kolayca kaldırıp kardeşi olduğunda tekrar kullanabilirsiniz...

Eklentiler

• $park.jpg
    $park.jpg
    37,3 KB · Görüntüleme: 32
bu arada bnmkide geceleri maşallah coşuyo..uyku düzenim sıfır..gece uyanık gündüz uyuyan oldum..neyse onun hareketlerini hissedince en azından yatakda mutlu bi şekilde uyuyamıyorum..:)) sanırım bizimkiler gececi olcak :16:

benim bebişde aynı gece gündüz demiyo sürekli uyanık.. ama olsun hareketli olması sağlıklı olması demek.. hareketsiz olsa meraktan ölürüz..

ben aldım zaten parkyatak.. daha doğrusu hediye geldi... aşağıdakide resmi... kurduk bile :)) içinede doldurdum oğluşumun cicilerini...

tabiki en az 8 10 ay yanımda yatacak ama eşim haftada 2 3 gece nöbette olduğundan ve ertesileri uyuduğundan... gündüzleri kendi yatağında yatacak paşam... hem alıştırma gb de olur odasına daha kolay alışır...

ama kızlar parkyatak gerçekten çok pratik bişey.. kurulumu çok kolay ve kaldırınca çok fazla yer kaplamıyo seyahatlere gidince yanınıza alabilirsiniz... işiniz bittiğinde kolayca kaldırıp kardeşi olduğunda tekrar kullanabilirsiniz...

ayy bayıldım bu park yatağa renkleri çok hoşşş. bende park yatak alıcam.. hem pratik hem de uzun süre kullanılabilecek birşey. güle güle sağlıkla kullanırsın inşallah :))

Back