Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

...yada neyse ben karışmayııım bari...:)

canım sen de yapabilirsin, hanginiz daha rahat yapabilecekse ona devredelim bence..

benim devam ettirmem epey zor gözüküyor

haftaya yine şehir dışına çıkıcam iş seyahatine.. zavallı beeeeen :43:

Arkadaşlar merhaba,
Bugün itibarıyla 17+2 lük olan sevgili KIZIM (dün öğrendik cinsiyetini) 16 cm olup 160 gr. Adı Evrim. Evrim 160 grken ben 4.5 kg almışım :(( Ama napıyım hiç bulantım olmadı ki benim, aksine sürekli bi mide kazıntısı, sürekli açlık... 52 Kg ile hamile kalmıştım (boyum 1.68) şimdik 57'ye doğru gidiyorum. Benim de ikili taramam normal çıkmıştı ancak Zekai Tahir'de üçlü taramada zorunlu. Dün üçlü taramamızı da yaptırdık. Sonuçları pazartesi alıp doktora göstericez. 2 Kasım'da da detaylı ultrasona giricem. Sonra da sırada tetanoz aşısı var sanırım?! Benden haberler bu kadar...

Arkadaşlar merhaba,
Bugün itibarıyla 17+2 lük olan sevgili KIZIM (dün öğrendik cinsiyetini) 16 cm olup 160 gr. Adı Evrim. Evrim 160 grken ben 4.5 kg almışım :(( Ama napıyım hiç bulantım olmadı ki benim, aksine sürekli bi mide kazıntısı, sürekli açlık... 52 Kg ile hamile kalmıştım (boyum 1.68) şimdik 57'ye doğru gidiyorum. Benim de ikili taramam normal çıkmıştı ancak Zekai Tahir'de üçlü taramada zorunlu. Dün üçlü taramamızı da yaptırdık. Sonuçları pazartesi alıp doktora göstericez. 2 Kasım'da da detaylı ultrasona giricem. Sonra da sırada tetanoz aşısı var sanırım?! Benden haberler bu kadar...

zekai tahir hastanenin adımı cnm? nası bi şeye zorunlu bırakabilirlerki ikili test iyiyse özellikle.. bna para tuzağı gibi geldi..

Arkadaşlar merhaba,

canım gözün aydın EVRİM bebiş sağlıkla gelsin inşallah
1,68 boya 52 zaten çok azmış, şimdi iyi olmuşsundur :90:

zekai tahir devlet hastanesi sanırım, para tuzağı olacağını düşünmüyorum. ben de ikili test yaptırmamıştım, şimdi üçlü yaptırsam mı yaptırmasam mı kararsızım. üçlü test sonuçları daha az güvenilirmiş öyle mi?

Bebeğimle 4. aya gidiyoruz umarım sağlıkla tamamlanır bu süreç...

Dualarımızı birbirimizden eksik etmeyelim...:nazar:

Ben 16+5 günlük hamileyim doğum zamanım 18 mart ama doktorum sezeryan olduğum için 8 mart olur muhtemelen dedi.Bu arada istanbuldan yazıyorum ve bir kızım olacak listeye eklenmesi için yazdım henüz isim bulamadım.

arkadaşlar bizde dün doktor kontrolümüze gittik bebeğim 18+3 günlük.kızımız olucak büyük ihtimalle pek göstermiyor ama.gelişimi tam olması gerektiği gibiymiş.ben 51 kiloda hamile kalmıştım,şimdi 56 ya doğru gidiyorum.Dün doktoruma sordum fazla mı kilo artışım diye bebeğin gelişimi normal olduğu sürece 5 kiloda alablilrsin 20 kiloda alabilirsin önemli olan bebeğin süreci dedi benimde içim rahatladı çünkü benimde hiç mide bulantım olmadı ve düşük tehlikesinden dolayı 3 ay yattım.Herkesin hayırlı haberlerini, bekliyorum ve hepimiz için dua ediyorum.:71::71::71::71:

günaydın kızlar herkes iyidir inşallah.... ya kızlar ben hamile kaldığımdan beri sırt üstü uyuyorum ayağımın altınada yastık koyuyorum bebek daha rahat olur düşüncesiyle ama zararlıymış yaa siz nasıl yatıyosunuz

arkadaşlar 17.haftamdayım hala mide bulantılarım devam ediyo bıtım artık kendimden.sizde bu haftalarda devam eden varmı kendimi hasta gibi hissediyorum artık:(

arkadaşlar 17.haftamdayım hala mide bulantılarım devam ediyo bıtım artık kendimden.sizde bu haftalarda devam eden varmı kendimi hasta gibi hissediyorum artık:(

Canım o haftalarda pek kalmaması lazım ama bazılarının maalesef uzun sürebiliyormuş.. sanırım senin de böyle bir durum.. az daha sabret mutlaka geçecektir hep böyle sürmez

Canım o haftalarda pek kalmaması lazım ama bazılarının maalesef uzun sürebiliyormuş.. sanırım senin de böyle bir durum.. az daha sabret mutlaka geçecektir hep böyle sürmez

inşallah canım artık hayatım hep böle olacak gibi geliyor eski günlerimi özlüyorum bebeğimi düşününce dayan diyorum kendime.şu zaman hemen geçsede hemen sağlıkla bebeklerimiz dünyaya gelse.

kızlar çatlak kremi konusunda iki krem var kafamda, lireac ve elancyl. eczanede lireac sordum, 88 lira, internette 50 lira, hatta 3 tane alırsak 40 liraya bile düşüyorlar. kafam karıştı, acaba internetten satılanlar çakma falan olabilir mi? kutu aynı ama içini değiştirebilirler mi?

canım ben çatlak kremi olarak şöyle bir şey yapıyorum, nivea'nın şu eskiden almanyadan gelen koyu mavi yuvarlak kutulu kremi vardı ya geçen gün ondan aldım, içersine 5 adet E vitamini ampülü kırıp döktüm, 1 şişe saf zeytinyağı, yarım şişe kakao yağı, yarım şişe ceviz yağını döküp karıştırdım bunu sürüyorum.

Daha öncede aynı karışımı başka bir kreme uygulamıştım ama bu sefer onu bulamadım 2 hafta sonra gelcekmiş bir arkadaşım bu kremle bu karışı önermişti o kullandı ve hiç çatlağı olmamıştı 6 ay önce doğum yaptı, 2. ayımdan beri uyguluyorum ben ve kaşıntım dahi yok.

birde banyodan çıkmadan, yarım şişe kakao yağı, yarım şişe ceviz yağı, yarım şişe badem yağı ve biraz bebe yağı ( şişenin üzerini tamamlayacak kadar koydum, diğerlerinin yarım şişe olmasıda kremden arta kalan yarım şişe olduğundan yarım kullandım) vücuduma sıkıyorum ve emmesini bekliyorum, kuru cilde sıkınca bu karşım hemen emiliyor hiç vıcık vıcık yağlı kalmıyorsun.

Ben Johnson baby yağı kullanıyorum her duştan sonra çıkmadan sürüyorum . 17 haftalık hamileyim . Bella B nin ürünlerinide aldım ama onları son aylarda kullanmayı düşünüyorum . şimdilik o yeterli gelir sanırım . ama bu tarifte çok etkileyici :1:

zekai tahir devlet hastanesi sanırım, para tuzağı olacağını düşünmüyorum. ben de ikili test yaptırmamıştım, şimdi üçlü yaptırsam mı yaptırmasam mı kararsızım. üçlü test sonuçları daha az güvenilirmiş öyle mi?

merhaba canım, bende ikili yaptırdım güzel çıktı doktroum 3lü değil 4lü tarama yapalım dedi, ama ben yaptırmayacağım. üçlüdense dörtlü daha güvenilir diyorlar (%85)

günaydın sevgili hamişler,
bebeğim için ileriki haftalarda yararlı olabailecek müzikler araştırırken bakın ne buldum. sizinlede paylaşmak istedim...alıntıdır...

Son yıllarda giderek artan araştırmalar ve bulgular ışığında, doğumdan önce ve hamileliğin son 3 aylık döneminde, anne rahminin bir konser salonu gibi bebeği kucaklayıp, bu ritim ve ahenkle bebeğin gelişimine katkı sağladığı biliniyor.
Bebeğin beyni çevredeki seslerin ritmini ve motifini çözmeye çalışan bir dedektif gibidir. Bebek daha anne karnındayken bir müzik aleti gibi çalışır ve çevredeki sesleri hem kayıt, hem de analiz eder.
Beynin işitme sistemi hamileliğin 26. haftasından itibaren aktif olmaya başlar. Dışarıdan gelen sesler, rahimdeki fetusun kulağına gelemez. Çünkü bebeğin etrafını saran amniyon sıvısı ve kas örtüleri dışarıdan gelen sesleri bozar. Ancak Beethoven'in beşinci senfonisinin, belirgin şekilde tanımlanabilir bir ses imajı olarak rahme ulaştığı gösterilmiştir. Bebekler anne karnındayken 6. ve 7. aylardan itibaren seslere, özellikle de müziğe tepki veriyorlar, dahası anne karnındayken dinledikleri müzikleri doğduktan sonra dinlediklerinde hatırlıyorlar.
FETUS SESLERE NASIL TEPKİLER VERİR?
Fetus kulağına gelen seslere, vücut hareketleri ve kalp atışında meydana gelen değişikliklerle cevap verir. Bazı sesler, bebeğin kalp atış hızında kısa süreli yavaşlamalara yol açabilir. Çok gürültülü sesler kalp atımını hızlandırır. Sesler fetusta hareket ortaya çıkartmasının yanında, doğum öncesi öğrenmeye de sebep olur. En temel öğrenme şekli alışkanlık kazanma ve ortama uyum sağlamadır. Can sıkıcı olan veya sürekli tekrarlayan seslere dikkatini vermemeyi öğrenme, buna bir örnektir. Yeni ve bir farklı musiki ritmi gelirse, bebekler ona cevap vererek, değişikliği fark ettiğini gösterirler. Hamileliğin son döneminde bebek annenin karın bölgesine sürekli yapılan uyarılara alışmıştır. Ancak uyarı şekli değişirse buna cevap verir. Nazikçe yapılan titreşimlere cevap vermezken, gürültülü bir ses gönderildiğinde hemen hareket ederek cevap verir. Belli bir süre, gürültülü sesler ile nazik titreşimler birlikte arka arkaya verilirse, birkaç tekrardan sonra bebek buna cevap vermemektedir. Bütün bunlar, bebeğin doğum öncesinde çevresinden bilgi alabildiğini ve bazı olayları hatırlayabildiğini gösterir.
MÜZİK GELİŞİMİ NASIL ETKİLİYOR?
Çocuğun doğum öncesi müzik dinlemesinin, gelişimi hızlandırdığı, hatta bazı çocuklardaki belli gelişim bozukluklarını hafifletebildiği veya iyileştirme yoluna koyduğuna dair çalışmalar vardır. Değişik müzik çeşitlerinin 28-36 haftalık annelere dinletildiği bir çalışmada, kontrol grubuna nazaran anne karnında müzik dinleyen bebeklerin seslere dikkat, göz takibi, motor kontrol ve koordinasyon hareketlerinin gelişiminde dikkati çeken bir hızlanma gözlenmiştir.

KLASİK MÜZİK FAYDALI MI?
Yapılan araştırmalar, çocuk gelişiminin özellikle ilk yıllarında, müziğin çok önemli bir etken olduğunu ortaya koyuyor. Zihinsel gelişimin yüzde 85’i 8 yaşına kadar, beyin gelişiminin yüzde 80’i 3 yaşına kadar tamamlanıyor. Zeka ve beyin gelişimini, beslenmeden sonra ilk aylarda olumlu etkileyen birinci faktör ise müzik…

Müziğin bebek gelişimi üzerindeki etkilerini belirlemek için Batı’da yapılan pek çok araştırmaya göre; klasik müzik anne karnından itibaren bebeklerin psikolojik, bilişsel ve bedensel gelişimlerinde birçok olumlu etki yaratıyor. Örneğin, düzenli olarak müzik aleti çalmanın beynin görme, duyma, hareket etme ve koordinasyonla ilgili bölümlerinin büyümesini sağladığı söyleniyor. Yapılan bir diğer araştırma ise, Brahms dinletilen prematüre bebeklerin daha çabuk geliştiklerini kanıtlıyor.
Müzik çocukların kendini ifade etme yeteneklerini geliştirip, estetik, yaratıcı ve yapıcı düşünme kapasitelerini arttırıyor. Okul çağındaki çocukların okuma ve yazmayı daha kolay öğrenmesini, anlama ve düşünme becerilerini geliştiriyor. Yani akademik performansı da olumlu etkiliyor. Çocuklara müzik dinletmek beyin aktivitesini arttırıp, stresin ve sıkıntının azaltılmasını sağlıyor.
Müzik, insanları mutlu, huzurlu, yaratıcı, umutlu, heyecanlı, güçlü, inançlı ve cesur kılan bir olgu... Zihni ve yaratıcılığı geliştirdiği, bitkileri olduğu gibi bedeni de iyileştirdiği biliniyor. Buna, “Mozart etkisi” deniyor.
BİLİNEN EN ŞİFALI MÜZİSYEN: MOZART
Başuçlarında her gün 2 saat Mozart dinletilen bebeklerin daha zeki oldukları, ineklere daha iyi süt vermesi için Mozart dinletildiği, Japonya'da bir bira fabrikasının bira mayası oluşurken Mozart çaldırdığı ve o biranın daha pahalı satıldığı şaşırtan gerçeklerden. Dünyanın çeşitli yerlerinde, birçok doktor ve müzik terapisti Mozart etkisini, depresyon, kanser, kronik ağrılar, yüksek tansiyon, ruhsal ve zihinsel sorunlar gibi pek çok hastalığın tedavisinde kullanıyor. Mozart'ın müziği; kısa, basit ve neşeli temaları ile, kolay algılanabilir, kolay takip edilebilir bir müzik. Bebekler için de bu neşeli melodiler ve basit ritimler oldukça ilgi çekici.
Bu tür bir müzik dinlemenin, anlama ve muhakeme için önemli olan sinirsel kanalları uyarabileceği varsayılıp, öğrencilerin müzik zevklerine bakılmaksızın sınavlarında Mozart dinletilmiş, sınav başarılarında artış gözlemlenmiş. Uzmanlara göre, 10 dakika Mozart müziği dinlemek, geçici de olsa IQ üzerinde olumlu etki yapıyor.

MOZART ETKİSİNDEN FAYDALANIN!
Don Campbell müziğin gücü üzerine bugüne kadarki en kapsamlı kitabı yazdı: “Mozart etkisi.” Müzik ve diğer titreşimlerin anne karnından başlayarak yaşamın tüm dönemlerinde sağlık, eğitim ve davranış alanlarında önemli etkilere sahip olduğunu açıklıyor. Kolayca uygulanabilecek egzersizlerle beden ve zihin sağlığınızı artırmanın yollarını öğretiyor. Don Campbell kitabında, müzik zevkiniz ne yönde olursa olsun Mozart Etkisi'nden faydalanabilmeniz için gerekli bilgiyi çok açık bir dille ve örneklerle veriyor.
Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Eğitimde Psikolojik Hizmetler A. D. Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Üre’nin konuyla ilgili görüşleri ise şöyle:

“BEBEĞİNİZE VALS DİNLETİN!”
“Müziğin insan üzerindeki etkileri anne karnındaki döneme kadar uzanır. Bebeklerde ritim duygusunun gelişmesi ile başlayan müzik olgusu çok önemli. Sağlıklı bir bebeğin bütün canlılarda olduğu gibi ritim duygusuna sahip olması gerekir. Anne karnındaki bebekte bu duygu annenin kalp atışlarını duymasıyla başlar. Bebeklerin ritme karşı olan sevgilerinin mutlu olmaları ile yakından ilişkisi vardır.
Bebekler vals ve klasik müzik gibi ritme sahip yumuşak müziklerden hoşlanır ve gebeliği sırasında bu tür müzikleri dinleyen annelerin çocukları ruhsal ve sosyal gelişimlerini daha kolay tamamlayarak, sorunsuz bir kişiliğe sahip olurlar. Yalnız bu müziğin dozunun çok iyi ayarlanması gerekiyor. Gebelikte, gerginliğin azaltılması ve bebek sağlığı açısından bu tür müziklerin dinlenmesi yararlı olabilir. Bu dönemde annenin klasik müzik ya da vals dinleyerek rahatlaması bebeğin gelecekte daha mutlu ve uyumlu olması üzerinde olumlu etki yaratıyor. Annenin hamileliğinde stres ve depresyon yaşaması da bebeği doğrudan etkileyerek, onun gelecekte karamsar, sıkıntılı ve güvensiz olmasını sağlayabiliyor. Bebeğin annenin söylediği ninniye verdiği tepki de müziğe karşı olan duyarlılığın ne kadar erken başladığının bir göstergesi. Bu dönemlerde müzikle iç içe olan çocuklar bu konudaki yeteneklerini daha rahat geliştirebilir.”

Quiter'cim yoğunluktan atlamışsın galiba dün kızım olcağını öğrendim Gülnihal'imi ekleyi ver listeye teyzesi :21::1:

Selam kızlar nasılsınz?? bızı sorcak olursanız bız cok ıyıyız cok sukur mıde bulntılrım gectı bugunlerı gorecegımı hayal bıle edemıyordum:)) ama grıp oluverdım buaradan cok sukr onuda atlattım sayılır hergun pancar elma havuc sıkıyorum kan ılacınıda basladım bıde vıtamın anıden sıscm dıyede cok korkuyorum pılatese tekrar gerı doncem ınsallah bu hafta:)) 2 hafta sonra mınk bebegımın omurlarını ızlemek ıcın randevum var zaman gecsede mınıgımı gorsem dye beklıyorum:16: 15. haftamdayım dr gore 16:) 2 hafta sonra gıttıgmde cınsıyet ıcın kesın bısey soler artık dıye dusunuorum cunku artık bıseyler almak ıstıorum mınıgıme:)) Herkes ıyıdır umarım sımdılık bızden haberler bukkkaaaaa:34:

inşallah canım artık hayatım hep böle olacak gibi geliyor eski günlerimi özlüyorum bebeğimi düşününce dayan diyorum kendime.şu zaman hemen geçsede hemen sağlıkla bebeklerimiz dünyaya gelse.

canım ben de aynı durumdayım, artık sabrım tükeniyor gibi, eşim destek oluyor sağolsun, 16 haftada biraz azaldı ama hala ağzımın tadı yok:19:

Back