• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

günaydın çıtır anneler ...

ben hasta oldum :(( dün bademciklerim şişmişti... bugünde burnum tıkalı bide ayıptır sölemesi balgam sıkıntımda var :(( berbat bir gece geçirdim... en kötüsüde ilaç kullanamamak...

bu kış çoook dikkat etmemiz gerekecek..

bu arada göbek içinde şöyle söylim.. 12. haftamın içindeyim çok hafif bi göbekim var... hamiş olduğumu bilen göbeğin çıktı diyo... bilmeyen de muhtemelen bu kız göbekli herhalde diye bakıyodur.. varla yok arası yanii:49:

günaydın kızlar

Dün bende doktora gittim hem ikili test sonucumu gçsterdim hem toksiplazma sonucuma baktı doktorum ikiside normalmiş, sadece kedi köpekten uzak dur dedi.2 li test iyi çıktığı için 3 lü teste gerek yok dedi onun yerine 18 haftada dışarıda anomali taraması için detaylı ultrason varmış bebeğin kalbinde delik,yarık dudak,belinde açıklık vs gibi şeyleri gösteren ultrasondan çekilmemizi istedi.allah korusun bişey çıkarsa ozaman 3 lü testi isteriz yoksa gerek yok dedi.bu arada bebişimin cinsiyeti göremedik çünkü sırt üstü değil yüzüstü dönmüş ters duruyordu,doktor elinden geleni yaptı ama bu pozisyonda çok zor siz merak ettiğiniz için göstermiyor kendini dedi.bana yat dinlen çok hareket ettiğin için ters dönmüş dedi(denize gitmiştik ondan sanırım).
bu arada gebelik kitaplarında 14.haftada bebek 45 gram civarlarında gözüküyor ama bizimkine 150 gram dedi doktor sağlıklı normal herşeyi dedi ama ben takıldım gramına sizin bebişleriniz kaç gram kızlar.birde ultrasonda doktor 14+6 gözüküyo dedi ama ben 14+1 dim peki şimdi 14+6 dan itibaren mi saycam dedim yok dedi sen hafta olarak say günü gününe sayma dedi anlamadım gitti,sağlıklı olsun yeterki başka bişey istemiyorum:49::49::49::49::49:

kaç haftalıksın canım bende aynı sorun var hatta kalçama ve bacağıma vuruyo ağırısı ama sadece sağ tarafım... ne kendim uyuyorum nede eşimi uyutuyorum :((

netten gebelik haftanı okuyorsundur zaten de bende bazen 1 2 hafta ilerisini bile okuyorum haftaya nolcak diye.. orda diyodu sağ kasıkta ağrı olaca diye...,,

büyüyen rahmi tutan bağlarla alakalıymış.. çok uzun sürmüyormuş ama.. bağlar hemen hamilekiğe uyum sağlarmış....

belki okumuşsundur tabi de yinede yazim dedim

netten gebelik haftanı okuyorsundur zaten de bende bazen 1 2 hafta ilerisini bile okuyorum haftaya nolcak diye.. orda diyodu sağ kasıkta ağrı olaca diye...,,

büyüyen rahmi tutan bağlarla alakalıymış.. çok uzun sürmüyormuş ama.. bağlar hemen hamilekiğe uyum sağlarmış....

belki okumuşsundur tabi de yinede yazim dedim

saol cnm tşk ederim

günaydın annecikler:79: bu sabah bebişimi iyiden iyiye hissetmeye başladım pıt pıttt atıyor karnımda çok hareketli o hareket ettikçe ben ağlıyorum :69: garip oluyorum nasılsınız bakalım...

günaydın annecikler:79: bu sabah bebişimi iyiden iyiye hissetmeye başladım pıt pıttt atıyor karnımda çok hareketli o hareket ettikçe ben ağlıyorum :69: garip oluyorum nasılsınız bakalım...

aaaaaaaaa ne güzell.... gözün aydın... artık iletişime geçtiniz desene :)) kaç haftalıktı senin ??

bu arada dünden beri yanlızım.. :(( hastayım dedim bi geçmiş olsun deseydiniz ya :(((((((((( bak ağalicam şimdi :(((((((((((( kimse benle ilgilenmiyo yaww :(((((((((((( :60::60::60:

aaaaaaaaa ne güzell.... Gözün aydın... Artık iletişime geçtiniz desene :)) kaç haftalıktı senin ??

Bu arada dünden beri yanlızım.. :(( hastayım dedim bi geçmiş olsun deseydiniz ya :(((((((((( bak ağalicam şimdi :(((((((((((( kimse benle ilgilenmiyo yaww :(((((((((((( :60::60::60:

çok geçmiş oldun canım nane limon gibi şeyler iç iyi gelir belki...ilaç içememek kötü. benimde dün çok başım ağrıdı ama içmedim yinede.ben 16+5 sanırım günü yanlış olabilir :) günleri şaşırıyorum ama 16.haftadayım.

Son düzenleme:
aaaaaaaaa ne güzell.... gözün aydın... artık iletişime geçtiniz desene :)) kaç haftalıktı senin ??

bu arada dünden beri yanlızım.. :(( hastayım dedim bi geçmiş olsun deseydiniz ya :(((((((((( bak ağalicam şimdi :(((((((((((( kimse benle ilgilenmiyo yaww :(((((((((((( :60::60::60:

kıyamamm yaaa çok geçmiş olsun balımmm dikkat et kendinede bebişinede c vitamini tüket bol bol

:68: :43:

yaşasınnnn.... benle ilgilenen vaaarrr :))))))))))))))))

işin kötü kımı ev tam takır :(( meyveleri tükettim :(( kocişi bekliom ama o daha gelcek uyucak uyancak .. ooo

gerçi burun tıkanıklığı için deniz suyu getircek ezaneden....

günaydın minik bebişli anneler
nasılsınız görüşmeyeli
tombikler dombalaklar atıyor mu böyle:emir_bebek:

:) tombalak atıyo mu bilmem ama bişey yaptığı kesin.arada bi batıyo.
bu arada dün burda okumuştum. hani şu ultrason görüntüsünden cinsiyet tahmin ediyolarya. benimki sola yapışık iki ultrasondada. erkek yani sanırım..tabi bu yöntem doğruysa

günaydın kızlar bende o yazıyı okuyunca hemen baktım benımkıde tam saga yapışmış yanı:)kız herhalde:)kısmet artık babası hep erkek ısmıyle seslenıyo hala ama:D:D:Dbenımde göbeğim cıkmadı ya gerçi ben 11 deyim:)haftayada ikili teste gidicem inşallah..doktora gıtmeyıde hiç sevmiyorum yaa aklıma hep kötü şeyler geliyo:(:(

kızlar sizin bebişleriniz sırt üstü mü duruyor yoksa benimki gibi yüzüstümü duruyor merak ettim

Selam kizlarrr uzun zamandir gelemedim buraya
bebisler nasil? insallah hamilelikleriniz yolundadir
ben 6-8-13 haftamda kanamalar yasadim hastaneden yattim ama cok sukur bebislerim iyiler, yerlesme kanamasi oluyormus ikiz gebelikte ola biliyormus
bu arada gecen haftada cinsiyetlerini ogrendim ikizlerimin, ikiside kizzzzzzzzzzzzzzz :)))
ultrasyona gore 15 haftaligim zaman nasil geciyor....Gobekte aldi basini gidiyor :)))
Allah sag salim kucagimizada almayi nasip eder insallah!!
Bizim burda bir liste vardi ne oldu ona?

günaydın kızlar bende o yazıyı okuyunca hemen baktım benımkıde tam saga yapışmış yanı:)kız herhalde:)kısmet artık babası hep erkek ısmıyle seslenıyo hala ama:D:D:Dbenımde göbeğim cıkmadı ya gerçi ben 11 deyim:)haftayada ikili teste gidicem inşallah..doktora gıtmeyıde hiç sevmiyorum yaa aklıma hep kötü şeyler geliyo:(:(

günaydın canım benimkide sağa yapışmış yatıyor. inşallah kızdır :) tüm tahminler fallar falan erkek diyor ama.. nasip artık :)

aklına kötü şeyler getirme hiç güzel şeyler düşün canım :)

kaç haftalıksın canım bende aynı sorun var hatta kalçama ve bacağıma vuruyo ağırısı ama sadece sağ tarafım... ne kendim uyuyorum nede eşimi uyutuyorum :((

canım 15. haftanın içindeyim ve benim ağrılarım yeni değil hamileliğimin 5-6 haftasından beri var, tabi hamilelikten öncede vardı çünkü bende 3 tane disk kayması var :(

belimin solundan başlıyor yukarı sol ense köküme aşağıda ayak baş parmağıma kadar devam ediyor, hamilelikte bel ağrıları ağırlık merkezi değişikliğinden kasların gerilmesinden vs vs durumlardan normal zaten ama bendeki biraz daha özel bir durum, bu arada eğer ağrın bacağına vuruyorsa seninde daha önceden pekde farkında olmadığın bir bel rahatsızlığın olabilir, umarım hamilelikten dolayı dahada artmaz ve doğumdan sonra kesinlikle çok iyi bir doktora görün, benim doktorum 1938 doğumlu cevval bir kadın , bağdat caddesinde muayenehanesi var ayrıcada amerikan hastanesinde çalışıyor, ana-kız çalışıyorlar ikiside prof ve 1938 doğumlu olanın babasıda türkiye'ye fizik tedavi uzmanlığını ilk getiren kişi...

ben de 11. haftadayım.göbeğim çıktı biraz.2li test dediğini zeka testi sanırım.doktor bize zeka testi istiyomusunuz diye sordu.ben de çıkan sonuca göre bebeği aldırmak dışında alınacak bi önlem var mı dedim. o da yok dedi.'o zaman gerek yok' dedim ben de.hem test sonuçları sadece bi ihtimali vriyo.bi çok tanıdığıma olumsuz şeyler söylenmişti ama çocukları doğdu ve gayet sağlıklılar.aylarca boşuna üzülmüş oldular.tecrübeli bi çok kişi de yqaptırma dedi bana.

ben de 11. haftadayım.göbeğim çıktı biraz.2li test dediğini zeka testi sanırım.doktor bize zeka testi istiyomusunuz diye sordu.ben de çıkan sonuca göre bebeği aldırmak dışında alınacak bi önlem var mı dedim. o da yok dedi.'o zaman gerek yok' dedim ben de.hem test sonuçları sadece bi ihtimali vriyo.bi çok tanıdığıma olumsuz şeyler söylenmişti ama çocukları doğdu ve gayet sağlıklılar.aylarca boşuna üzülmüş oldular.tecrübeli bi çok kişi de yqaptırma dedi bana.

aynen %100 katılıyorum cnm sna..bnada dedi ikili test istiyoruz..dedm zorundamıyız..hyr ama bz istemek zorundayz siz istemezssenz yaptrmazsınız dedi..iyi o zmn bn istemiyorum dedm..çnkü aynen biçok tanıdığa olumsuz şeyler söylenmiş ve çock doğduğunda yada ileriki zmnlarda maşallah sapasağlam..boşuna kaç ay stres ve üzüntü yaşadılar..sonra anne sağlığını tehdit eden bir durum söz konusu değilse dr orda olumsuz bişi söyledi diye orda atan kalbi durdurmak canına kıymak cinayetten başka bişi değil bence sırf öyle bi ihtimal var diye..öyle bile olsa Allahın takdiri..dünyaya geldiğinde ne olacağını bilmiyoruzki tutki sağlam oldu..kayınvalidem anlattı onların memlekette bi kadının bebğine down sendromu teşhisi koymuşlar bu ikili testlerde..oda çocuğu aldırmış...daha sonra 2.yi doğurmuş..çocuk sapasağlam..gelgörki bikaç yıl sonra çocuk engelli olmuş..işte bnde Allahın gazabındn korkarm öyle bişi yapamam o yüzden istemedm..

aynen bahsettiğin ağrılar bende sol tarafta canım hemde feci oturup kalkarken özellikle sanki popmun üzerine düşmüş tüm kemiklerimi ezmişim gibi bacağımdan aşağıya vuruyor.sanırım kalsiyum eksikliğinden oluyormuş.

geçmiş olsun yavrus dikkat et bol bol dinlen ve iyi beslen başka alternatifin yok çünkü veee moralini yüksek tut

Back