Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

herkes iç der canım banada öyle dediler ama içemedim çok az bir süre içtim bulantılardan dolayı göz açamadım bir yudum su içsem çıkartıyordum doktoruma söyledim kasma kendini çok fazla herleyden yemeye çalış dedi

valla ne yalan söyliim bende bıraktım içmeyi :( allah hepimizin bebeklerini kötülüklerden korusun sağlıklı şekilde kucağımıza almayı nasip etsin.

Merhaba kızlar, ben de aranızda yeniyim. Mart 13 gibi tahmini doğum tarihim kısmetse. Hepimize Allah hayırlısıyla sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.:emir_bebek::nazar:

Merhaba kızlar, ben de aranızda yeniyim. Mart 13 gibi tahmini doğum tarihim kısmetse. Hepimize Allah hayırlısıyla sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin.:emir_bebek::nazar:

hoşgeldin arkadaşım :) aynı dileklerimiz karşıklıklı :))

bu arada folic bende geçen hafta kafama göre bıraktım ama bakalım bırakmama ne dicek doktor...

folik asidi bende kafama göre bıraktım çok kabızlık yaşadığımdan dolayı dr söyledim o zaman elevit iç dedi eczanede elevit yoktu ferreviti tavsiye etti eczacı hamile bayan çok memnunum tuvalete çıkabiliyorum şu ana kadar rahatım bulantılarım azaldı yok oluyor her geçen gün ama ilaçtanmıdır yoksa zaten vakti geldi kesilecekmiydi bulantım çok emin deilim.....

merhabalar hamile güzeller nasıl gidiyor bakalım.cinsiyet öğrenen var mı.ben perşembeye gidicem inşallah belli olur,kontrole gittiğimde 15+3 olucam merakla bekliyorum.bu arada bulantı pek değil ama iştahsızlık hala devam bende canım bişe yemek istemiyor ama midemde açlıktan kazınıyor sık sık.sol bacağıma ağrı vuruyor sanırım rahim genişlediği için.sağlık ocağına haber verdiniz mi hamile olduğunuzu

merhabalar hamile güzeller nasıl gidiyor bakalım.cinsiyet öğrenen var mı.ben perşembeye gidicem inşallah belli olur,kontrole gittiğimde 15+3 olucam merakla bekliyorum.bu arada bulantı pek değil ama iştahsızlık hala devam bende canım bişe yemek istemiyor ama midemde açlıktan kazınıyor sık sık.sol bacağıma ağrı vuruyor sanırım rahim genişlediği için.sağlık ocağına haber verdiniz mi hamile olduğunuzu

tatlım sağlık ocağına neden haber vermek gerekiyor? bir bilgim yoktu bu konuda

sağlık ocağı beni arıyomuş mahallede ama işte olduğum için bulamıyolar:1:evde olduğum bi gün gidicem nasılda haber aldılar hemen

kızlar dr. bna decavit verdi...aranızda kullanan varmı bilmiyorum? kabızlık sorunu yaşatmıyo 12 tane vitamin var içinde..1 ay kullandım..bugn btti dr gittim..dr. doğuma kdr kullancaksın dedi..bn ilk 3 ay diye biliodum gerçekten doğuma kdrmı?

hoşbulduuuuuk, sıcak karşılama için teşekkürler.:16:

sağlık ocağına haber vermek gerektiğini bende bilmiyordum. Yani neden öyle bi zorunluluk var ki? zaten bi hastaneye düzenli kontrole gidiyorum ben:53: Çalışan bi insanım koşturamam sağlık ocağı peşinde, ayrıca bi faydaları da yok zaten. Öle garip garip aşılar icad ediyolar, kobaylık etmek de istemiyorum yaptırmam ben aşı filan.:63:

kızlar dr. bna decavit verdi...aranızda kullanan varmı bilmiyorum? kabızlık sorunu yaşatmıyo 12 tane vitamin var içinde..1 ay kullandım..bugn btti dr gittim..dr. doğuma kdr kullancaksın dedi..bn ilk 3 ay diye biliodum gerçekten doğuma kdrmı?

decavit bana da başlattı yeni doktor. Folic plus kullanmıştım ilk trimesterda. 13 hafta bitince decavite ve yanında ayrıca bir demir hapına daha başlattı. Onun adını hatırlayamadım şimdi evde akşam içerken bakar yazarım onuda. Ben 2 gün önce başladım henüz yan etkilerini görmedim o yüzden bişey diyemiyorum pek.

sağlık ocağına haber vermek gerektiğini bende bilmiyordum. Yani neden öyle bi zorunluluk var ki? zaten bi hastaneye düzenli kontrole gidiyorum ben:53: Çalışan bi insanım koşturamam sağlık ocağı peşinde, ayrıca bi faydaları da yok zaten. Öle garip garip aşılar icad ediyolar, kobaylık etmek de istemiyorum yaptırmam ben aşı filan.:63:

devlet sıkı takibe alıyomuş artık gebeleri..öle dediler bnada gittiğimde..hatta bn bekarken oturduğum yerde kalmış bnm kaydım anadolu yakası ve bn şuan avrupa yakasında ordan çok uzaktayım geçenlerde aradılar gebeliğin başlarında "iyi günler gebe olduğunuzu tespit ettik bikaç soru sorcaz" fln gibi bişiler dediler bnde şok oldum..evimde kameramı var acaba :33:

devlet sıkı takibe alıyomuş artık gebeleri..öle dediler bnada gittiğimde..hatta bn bekarken oturduğum yerde kalmış bnm kaydım anadolu yakası ve bn şuan avrupa yakasında ordan çok uzaktayım geçenlerde aradılar gebeliğin başlarında "iyi günler gebe olduğunuzu tespit ettik bikaç soru sorcaz" fln gibi bişiler dediler bnde şok oldum..evimde kameramı var acaba :33:

Soramazsınız der kapatırdım heralde ben :41:Şahsen beni rahatsız etti bu durum. Sanane yani kardeşim devletsen doğurup doğurmamamdan sanane ki? Ben talep etmedikçe kişisel haklarıma saldırı gibi algılıyorum böyle müdahaleleri, taciz gibi geliyor, geriliyorum.:30:

bilmiyorum işte.. sonra burdaki sağlık ocağında bna "her aradığımızda zırt diye burda olman gerekiyo..çok önemli" fln demişti ama hala aramadılar..ne aşısı oluyoki acaba bn hala aşı fln olmadım bilmediğim bişey mi var yapmam gereken..ay çok ilginç bu hamilelik sanki sürekli bişeyleri eksik yapıyomuşum gibi geliyo strese giriyorum

:1::1::1::1: kızma kızma o aşı tetenoz aşısı yeni bişey değil yani hamileliğin 20. haftasında 1 doz eğer yanlış bilmiyorsam 1 ay sonra 1 doz ve doğumdan sonrada 1 doz uygulanıyor sağlık ocağıyla alakalı değil sadece bu aşı eğer en son aşı tarihinin üzerinden 10 yıl geçtiyse yaptırmak gerekiyor ayrıca sağlık ocağında takip istemezsen dilekçe veriyorsun ben takibimin dışarıda bi merkezde yaptırılmasını istiyorum tarzında

GEBELİKTE (HAMİLELİKTE ) TETANOS AŞISI
Hamilelikte yapılabilecek aşılardan birisi de tetanoz aşısıdır. Kızamık, kabakulak, kızamıkçık, su çiçeği aşısı gibi canlı aşıların gebelikte yapılması sakıncalıdır fakat tetanoz aşısı canlı mikroorganizma içermediğinden dolayı gebelikte güvenle yapılabilecek bir aşıdır. Daha önce tetanoz aşısı hiç yapılmamış veya aşı yapılmasının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmiş olan gebelere tetanoz aşısı yapılması önerilir.

Tetanoz aşısı yapılan anne adayında oluşan antikorlar bebeğe de geçer ve bebeği yenidoğan döneminde oluşabilecek tetanoz hastalığına karşı koruma sağlar. Hamilelikte yapılmasının nedeni bebeği yenidoğan tetanozundan korumaktır. Bebeğin doğum sırasında kordonunun (özellikle evde doğumlarda) steril olmayan bir aletle, bıçakla v.b kesilmesi sonucu bebekte tetanoz gelişebilir. Yenidoğan döneminde bebekte gelişebilecek tetanoz yüksek oranda ölümcül olabilmektedir, bunun önlenmesi açısından bu aşı çok önemlidir. Doğumdan sonra bebeğe DTB (difteri, tetanoz, boğmaca) aşısı şeklinde üçlü aşı yapılır ve tetanoza karşı bağışıklık sağlanmış olur. Daha sonra tetanoz aşısının 10 yılda bir rapeli yapılmalıdır aksi taktirde bağışıklanma etkisiz olabilir.

Tetanoz aşısı gebelikte ne zaman ve kaç kere yapılır?
Tetanoz aşısı gebelikte her dönemde yapılabilir fakat sıklıkla 3. ayın bitiminden sonra yapılması tercih edilir.
Eğer daha önce tetanoz aşıları tam olarak yapılmışsa ve son aşılamanın üzerinden 10 yıldan az süre geçmişse gebelik sırasında yapılması gerekmez.
Daha önce aşılamalar tam yapılmamışsa veya son aşının üzerinden 10 yıldan fazla süre geçmişse gebelikte (genellikle 5. ve 6. aylarda) 1 ay arayla toplam iki kere aşı yapılır. İkinci aşıdan 6 ay sonra bir doz daha aşı anneye yapılır. Bazı uygulamalarda bu aşıdan 1 yıl sonra bir doz daha, ve 1 yıl sonra bir doz daha yapılarak toplam 5 doza tamamlanmaktadır.

Hamilelik sırasında kirli bir metal ile kesilme veya batma gibi tetanoz açısından riskli bir durumla karşı karşıya kalınması durumunda aşı ile beraber tetanoz immunglobulin de yapılabilir

alıntıdır

bu arada kızlar işten ayrılıyorum iş yerime bildirdim ay sonunda çıkıyorum zor oluyo hem iş hem hamilelik evde daha sağlıklı olacak sanırım

Back