Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

selam herkese,ben haziranda değil de temmuzda hamile kalanlardanım ama benden 1 ay önde gidenlerden faydalı bilgiler edinirim diye buraya katılmak istiyorum.(Temmuzda hamile kalanlar diye bi topik varsa da denk gelmedi). Geçen hafta keseyi gördü doktorum,bayramdan sonra da kalp atışı için gidicez inşallah.Bi şey sormak istiyorum;sizde de ara ara sanki ateşiniz çıkmış gibi oluyo mu?Ölçüyorum koltukaltından 36 lı değerler çıkıyo,ama sanki ateşim varmış gibi hissediyorum,böyle bi şeyler yaşayan var mı aranızda?bir de geçen salı doktorum bana 5 haftalık hamilesin dedi,bu 5 haftanın o gün dolduğu ve 6 ya girdiğimiz anlamına mı geliyor yoksa 5. haftanın içinde olduğumuz anlamına mı?internette biryerde biten hafta üzerinden konuşulur falan yazıyordu ama bilimsel bir site olmadığından emin olamadım.

bu arada herkese iyi b ayramlar,güzel bir bayram geçirmeniz dileğiyle....:64:

selam herkese,ben haziranda değil de temmuzda hamile kalanlardanım ama benden 1 ay önde gidenlerden faydalı bilgiler edinirim diye buraya katılmak istiyorum.(Temmuzda hamile kalanlar diye bi topik varsa da denk gelmedi). Geçen hafta keseyi gördü doktorum,bayramdan sonra da kalp atışı için gidicez inşallah.Bi şey sormak istiyorum;sizde de ara ara sanki ateşiniz çıkmış gibi oluyo mu?Ölçüyorum koltukaltından 36 lı değerler çıkıyo,ama sanki ateşim varmış gibi hissediyorum,böyle bi şeyler yaşayan var mı aranızda?bir de geçen salı doktorum bana 5 haftalık hamilesin dedi,bu 5 haftanın o gün dolduğu ve 6 ya girdiğimiz anlamına mı geliyor yoksa 5. haftanın içinde olduğumuz anlamına mı?internette biryerde biten hafta üzerinden konuşulur falan yazıyordu ama bilimsel bir site olmadığından emin olamadım.

canım aramıza hoşgeldin.doktorlar bitirdiğin haftayı söylüyorlar.yani 6. haftaya girmişsin.bende 10. haftanın içindeyim.ateş olayına gelince bende fena halde var.ateşimi ölçünce normal çıkıyo ama çok fazla sıcaklayıp,terliyorum.normal bişeymiş doktor öyle dedi.adet olmadığımız için ateşimiz varmış gibi hissediyormuşuz.

canım aramıza hoşgeldin.doktorlar bitirdiğin haftayı söylüyorlar.yani 6. haftaya girmişsin.bende 10. haftanın içindeyim.ateş olayına gelince bende fena halde var.ateşimi ölçünce normal çıkıyo ama çok fazla sıcaklayıp,terliyorum.normal bişeymiş doktor öyle dedi.adet olmadığımız için ateşimiz varmış gibi hissediyormuşuz.

evet ya,aynen,ateşimi ölçüyorum normal çıkıyo ama ateşim var gibi :) hmm,menopozlu teyzeler de böyle oluyo demek ki, :1: zor şeymiş be :44::49:
demek bitirdiğin haftayı söylüyo doktorlar,anladım canım, teşekkkürler :71:

senin adına sevindim rahat geçirmene bende de 2 3 gün bulantı oldu onun haricinde rahat geçti. ilk gebeliklerde karın kasık ve bel ağrıları normal dedi benim doktorum rahim ilkez büyüdüğü için ikincide aynı durum yaşanmazmış. ben 12+6 oldum bu gün itibariyle inşallah seninde bu rahat durumun devam eder hamişliğin süresince tekrardan tebrik ederim..:49:

herkese hayırlı bayramlar ve 30 ağustos zafer bayramınız da kutlu olsun.

rizbay merhabalar sayfaları okurken tesadüf yorumunu gördüm arkadaşım cevap biraz geç olcak ama güç olmasın dimi :71: benim dr. normal dedi birde düşük kesesi gördü bazı yasaklar koydu ama arada ağrılar olsa da hamdolsun iyiyim.sen nasılsın gebelik nasıl geçiyor inşallah iyisindir?

bebişinin cinsiyeti belli mi ?benim bebişlerimde 13 haftalık olucak bu perşmbe teyzesi :) :66: bebeklerden birine "tahmin yürütmek gerekirse erkek "dedi ama tam belli değil.rabbimden hayırlısı inşallah.

rabbim herkese yaşatsın bu duyguyu bu bayramın yüzü suyu hürmetine inşallah.herkese annelik nasip etsin.

benim ara ara bulantılarım oluyor.ama kötü derece de değil hamdolsun.bazen kasık bel ağrısı.ama şükürler olsun iyiyim.4 hafta sonra kontrollüm var.şimdiden bebişlerimi özledim.hemde çok özledim.ultrason resimlerine baktığımda rabbim bunlar benim bebişlerim mi bu iki canlı benim karnımda mı ? diyorum duygulanıyorum ultrason resmini öpe öpe eskittim. :54:

rabbim ne yüce bi duyguymuş.herkese nasip olsun annelik duygusu inşallah .çok dua ediyorum inan anne olmak isteyenlere çok.
:59: çünkü benim kendiliğinden olmasına rağmen 10 ay bile beklemek yetti.tedavi görenler nasıl sabrediyorlardır?rabbim herkese hayırlı sağlıklı evlat versin inşallah (amin)

rabbim evlatlarımızı sağlıklı ve hayırlı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin inşalaah.

selam kızlar,sabah kahvaltı yaparken sağ üst azı dişimin ucu kırıldı yaa,dolgulu dişimmiş zaten,sanırım kırılacağı varmış,moralim bozuldu.Şu anda ağrı falan yok ama ağrırsa diye korkuyorum,önümüzdeki hafta dişçime gidicem bakalım ilaçsız geçici bir tedaviyle hamileliğimi geçirecek bir çözüm bulabilecek mi?Ağrı yapmaz derse doğuma kadar idare ederim diyorum,üff yaaa :84:

kızlar aranızda bu tarz olay yaşayan var mı?Yani ağrı falan olmazsa bu şekilde idare edilir mi sizce?En korktuğum şeylerden biriydi dişte problem olursa hamilelikte diye,başıma geldi yaaa

selam kızlar,sabah kahvaltı yaparken sağ üst azı dişimin ucu kırıldı yaa,dolgulu dişimmiş zaten,sanırım kırılacağı varmış,moralim bozuldu.Şu anda ağrı falan yok ama ağrırsa diye korkuyorum,önümüzdeki hafta dişçime gidicem bakalım ilaçsız geçici bir tedaviyle hamileliğimi geçirecek bir çözüm bulabilecek mi?Ağrı yapmaz derse doğuma kadar idare ederim diyorum,üff yaaa :84:

kızlar aranızda bu tarz olay yaşayan var mı?Yani ağrı falan olmazsa bu şekilde idare edilir mi sizce?En korktuğum şeylerden biriydi dişte problem olursa hamilelikte diye,başıma geldi yaaa

canım inşallah bir sorun çıkmaz ama eğer çıkarsa da geçici çözümler bulma hamilelik diş tedavisine engel değil. ben suan 14+2 deyim ama 7. haftamda çok diş ağrısı çektim ve dr kanal tedavisi yapılması gerektiğini söyledi gebeliğine zarar vermez ama diş hekimlerinin yapmak istememesinin sebebi ilaçla alakalı olmayıp tedavi sırasında korkup kendini kasarsın da düşüğe sebep olmayım diye dedi. benim drum rahatlıkla yaparız dedi. bir ay boyunca bi kanal tedavisi yaptırdım bi tanede 20lik dişimi çektirdim hiç sorun çıkmadı çok şükür. kadın doğum drumda sorun yok dedi eğer öyle her kasılmada bebek düşecekse bebek istemeyenler hemen düşürüverirlerdi okadar kolay mı bi bebeği düşürmek dedi ve güldü.:)

Benimde dolgum düştü ve doktorum 16. haftadan sonra yapalım dedi. Şimdilik geçici dolgu koydu.
Allahtan ağrımıyor.

günaydın kızlar hepinizin bayramı mübarek olsun....
bayram gezmelerinde bir teyzeden faydalı bir bilgi öğrendim. kuranda bebeğin kaderinin 120. gün melekler tarafından üflendiği yazıyormuş.o gün nekadar dua eder yasinler okursak okadar iyiymiş. netten araştırdım doğru görünüyor. hepşmiz okulyalım da kaderleri güzel olsun bebişlerimizin. sizinlede paylaşayım dedim...

canım inşallah bir sorun çıkmaz ama eğer çıkarsa da geçici çözümler bulma hamilelik diş tedavisine engel değil. ben suan 14+2 deyim ama 7. haftamda çok diş ağrısı çektim ve dr kanal tedavisi yapılması gerektiğini söyledi gebeliğine zarar vermez ama diş hekimlerinin yapmak istememesinin sebebi ilaçla alakalı olmayıp tedavi sırasında korkup kendini kasarsın da düşüğe sebep olmayım diye dedi. benim drum rahatlıkla yaparız dedi. bir ay boyunca bi kanal tedavisi yaptırdım bi tanede 20lik dişimi çektirdim hiç sorun çıkmadı çok şükür. kadın doğum drumda sorun yok dedi eğer öyle her kasılmada bebek düşecekse bebek istemeyenler hemen düşürüverirlerdi okadar kolay mı bi bebeği düşürmek dedi ve güldü.:)

doğru aslında :) dişçim zaten çocukluktan beri gittiğim dişçi,sorun olmaz,dolgum duruyo da kenarı kırılmış,o nedenle sızı falan yok,belki bi süre idare de eder dişim,ağrırsa diye korktum da ,ağrımadı çok şükür...

Benimde dolgum düştü ve doktorum 16. haftadan sonra yapalım dedi. Şimdilik geçici dolgu koydu.
Allahtan ağrımıyor.

benim dolgu hala duruyor da kenarı kırıldı,küçük bi parça.Allahtan benim de ağrımıyor,haftaya bi göstericem dişçime bakalım

biz kasirgayi atlattik hatta olmadi gibi bise cok kuvvetli ruzgar vardi sadece..cok sukur. bugun doktordaydim, bebegim kipir kipirdi, surekli hareket ediyodu..2 gun buyuk cikti normalden, umarim sizlerde iyisinizdir.. bu arada iyi bayramlarrr...

biz kasirgayi atlattik hatta olmadi gibi bise cok kuvvetli ruzgar vardi sadece..cok sukur. bugun doktordaydim, bebegim kipir kipirdi, surekli hareket ediyodu..2 gun buyuk cikti normalden, umarim sizlerde iyisinizdir.. bu arada iyi bayramlarrr...

gecmis olsun arkadasim amerikdasiniz sanirim.bende amerikadayim benimde martin basinda dogumum.size bi sorum olcak bana doktorum sadece iki defa ultrasona girceksin dediler hamilelik boyunca sizde de ayni mi durum.yani iki defa mi girceksiniz ultrasona hamilelik boyunca?daha bebegimi goremedim hamilelik basinda acilde girdigim icin orda gostermediler.besinci ayi bekliyorum malesef :(

gecmis olsun arkadasim amerikdasiniz sanirim.bende amerikadayim benimde martin basinda dogumum.size bi sorum olcak bana doktorum sadece iki defa ultrasona girceksin dediler hamilelik boyunca sizde de ayni mi durum.yani iki defa mi girceksiniz ultrasona hamilelik boyunca?daha bebegimi goremedim hamilelik basinda acilde girdigim icin orda gostermediler.besinci ayi bekliyorum malesef :(

tesekkur ederim, nerdesin bilmiyorum ama sizede gecmis olsun..ben 17 temmuzda hamile oldugumu ogrendim ve 2 gun sonra doktora gittim. o gunden beri sanirim 5 kez ultrasona girdim. ilk 4 hafta her persembe aldilar simdide 2 haftada bir gidiyorum. simdi 16 eylule verdiler gunu.. surekli kan aldilar benden hormonlarim dusuktu.. acaba sigortan mi karsilamiyor senin ultrason masraflarini. ben okul sigortamdan yaptiriyorum tum kontrolleri, ama oda 3boyutlu yada 4 boyutlu ultrasonu karsilamiyo. bende artik oyle gormek istiyorum. sen bilgi verirsen bana belki yakinlardayizdir yardim edebilecegim bir durum olur. ogrencimisin ayrica burda??

günaydınnnnnnnnnn

kızlar bayramda tatilde olduğum için hiç giremedim valla resmen özledim sizi :71:

nasılsınız nasıl gidiyor hamişlikler, göbüşler çıkmaya başladı dimi??

valla benimki belirginleşmeye başladı :49:

ikili testim güzel çıktı, ama cinsiyetimizi hala öğrenemedik.. doktorum bir kaç haftaya öğreniriz dedi.. biz de eşimle heyecanla bekliyoruz..

tatil çok iyi geldi ama cuma iş başı yapmak biraz sinir bozucu :47:

yine de yarın yine tatil olduğunu bilmek güzel..

merhabalar..ben yazılarınızı takip ediyorum ve aranıza katılmak istedim.13+6 günlük hamileyim

hoşgeldiniz hanımlar...............
su gibi hamişlik geçirin inşallah :62:

günaydınnnnnnnnnn

kızlar bayramda tatilde olduğum için hiç giremedim valla resmen özledim sizi :71:

nasılsınız nasıl gidiyor hamişlikler, göbüşler çıkmaya başladı dimi??

valla benimki belirginleşmeye başladı :49:

ikili testim güzel çıktı, ama cinsiyetimizi hala öğrenemedik.. doktorum bir kaç haftaya öğreniriz dedi.. biz de eşimle heyecanla bekliyoruz..

tatil çok iyi geldi ama cuma iş başı yapmak biraz sinir bozucu :47:

yine de yarın yine tatil olduğunu bilmek güzel..

:) aynen bayra tatili sonrası çalışmak çok sinir bozucu ben yarında çalışıyorum ya o dahadabi sinir bozucu.
bayra tatilim bol koşturma ile geçti kayınvalidemde idik gün boyu eve bi yatmaya gittik gelen giden çok oldu. pek dinlendim diyemiycem yani :)
benimde he göbişim çoktı hayatım hemde totom büyüdü geçen yaz bol olan kumaş pantolonlar bile karnımı kaplamadıkları gibi tot dan da geçmez oldu artık kışın ne yapacağız valla ben şimdiden düşüneye başladım bide çok üşüyen bi tipim erzurum a kar düşse istanbul da beni bi üşüme alırkı sorma :)))
bende hepinizi çokk özledim 3 günlük tatilde kendinize ve bebişlerinize iyi bakın kızlar...
:49::49:

:) aynen bayra tatili sonrası çalışmak çok sinir bozucu ben yarında çalışıyorum ya o dahadabi sinir bozucu.
bayra tatilim bol koşturma ile geçti kayınvalidemde idik gün boyu eve bi yatmaya gittik gelen giden çok oldu. pek dinlendim diyemiycem yani :)
benimde he göbişim çoktı hayatım hemde totom büyüdü geçen yaz bol olan kumaş pantolonlar bile karnımı kaplamadıkları gibi tot dan da geçmez oldu artık kışın ne yapacağız valla ben şimdiden düşüneye başladım bide çok üşüyen bi tipim erzurum a kar düşse istanbul da beni bi üşüme alırkı sorma :)))
bende hepinizi çokk özledim 3 günlük tatilde kendinize ve bebişlerinize iyi bakın kızlar...
:49::49:

hehee koca totooo rizbaaaaaay
koca totooo rizbaaaaayyyyy

:90::90::90:

hepimizi şişiciiyiiizzzzzzzz

Back