Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

napcas biz yaaa... acıkmasam sorun diil yemekte yemiim ama çok acıkıorum bide acıkınca daa çok midem bulanıo halsizleşiorum bide :( şimdi ne yesem ii gelir acaba ,işyerinde de insanın her istedii bulunmuoki keşke evde yatıp dinlensem 3 ay[/QUOT

hiç bilmiorum inan :( doktor 4 ay böle sonra düzelirsin dedi ama herşeyin hayırlısı.. bendede çok halsizlik var ve hep uyumak istiyorum...

Mide bulantım yoktu ama iştahsızlık vardı,geçti o da 3 gündür.Çok rahatladım 3 öğün yemek yiyorum artık,artı bide ara öğünler,düzeldim valla.İnşallah sizlerde en kısa zamanda düzelirsiniz.Yalnız kızlar acıkınca da gözüm hiçbirşeyi görmüyo kocam evde olsa onu bile yerim valla:>:>:51:

Kızlar mrh.Bir sorum olacak.3 gün önce doktora gittiğimde 9+1 görünüyor dedi.Ama gebelik hesaplarına göre o gün 10+2 olması gerekiyordu.Doktor bu konuda bir şey söylemedi.Bir daha gittiğimde sorucam.1 hafta geriden gitmesi normalmi kızlar?Endişelendimde biraz...

merhaba canım bu haftalarda bebişinin geriden gelme ihtimali yok canım çünkü doktor utrason ölcümleriyle bebişinin kaç haftalık olduğunu ölcüyor öyleki ben 10+1 de gittiğimde 11+0 dedi 12+4 te de 12+1 çıktı :) endişe etme bağzen regli tarihine yakın dölenmede olabiliyor yani geç dölenme deniyor bu duruma ilerliyen haftalarda zati aradaki farkı hemen dolduruyo bebişler bende olduğu gibi birden 1 hafta ileri atabiliyo geri kalabiliyor bu durumlar normal dedi benim doktorum endişe etmene gerek yok içini ferah tut bol bol dinlen ve sıvı al inşallah bebişini sağlıcakla kucağına alırsın.. :49:

günaydın kızlar
benim bulantılar çooook azlaldı artık
ve sanki biraz daha enerjik hissediyorum önceye göre..
demek ki gerçekten ilk 3 aymış bu olaylar, hamileliğin en keyifli dönemine giriyorum : İKİNCİ 3 AY

kızlar tadını çıkartalım :62:

ne mutlu sana yaa keşke bnmde biran önce geçse bulantılarım hala bişi yiyemedim bide işteyim biras daa yemessem bayılcam heralde

Uyku problemim yok Allah'tan.Ama benim rüyalarım çoğaldı hamileliğimden beri öyle şeyler görüyorum ki anlatamam,hele bugünkü çooookkomikti.Bir de dün markete gittim biber salçası alsam mı almasam mı diye düşündüm ve almadım,bu gece rüyamda ekmeğin üzerine biber salçası sürüp bir yiyişim vardı ki sormayın.Bugün markete inince ilk işim biber salçası almak olacak:56:

Uyku problemim yok Allah'tan.Ama benim rüyalarım çoğaldı hamileliğimden beri öyle şeyler görüyorum ki anlatamam,hele bugünkü çooookkomikti.Bir de dün markete gittim biber salçası alsam mı almasam mı diye düşündüm ve almadım,bu gece rüyamda ekmeğin üzerine biber salçası sürüp bir yiyişim vardı ki sormayın.Bugün markete inince ilk işim biber salçası almak olacak:56:

rüya olayı bi bende var sanıyordum ama keşke benimkilerde komik olsa...benim bütün gecemi alıyor bu karışık rüyalar sabah yorgun uyanıyorum rüya görmekten. başıma ağrılar giriyor...bir gececik ya ne olur sanki birşey görmeden mışıl mışıl uyusam....

:)))) çok komik bu hallerimiz yaaa

bulantılar bitti ama kramplar fena.. sabahları esnerken kesin bacağıma kramp giriyor kasılıp kalıyorum inliyorum resmen

bazen de karnıma giriyor kramp o zaman çok korkuyorum işte

ayy biber salçası çekti canım be :49:

Günaydın herkese bayadır giremiyordum buraya.Düşük tehlikem vardı sadece yatıyordum 2-3 haftadır .Şükür 12+2 olduk bugun geçen hafta düşük riskinin gectiğini soyledi doktor kanamam yokmus artık.Normalde bu hafta 2li test icin gidicektim ama bazı olumsuz olaylardan dolayı gidemedim haftaya artık...Bazı arkadaslar cinsiyeti ogrenmisler insallah bende haftaya ogrenirim

:)))) çok komik bu hallerimiz yaaa

bulantılar bitti ama kramplar fena.. sabahları esnerken kesin bacağıma kramp giriyor kasılıp kalıyorum inliyorum resmen

bazen de karnıma giriyor kramp o zaman çok korkuyorum işte

ayy biber salçası çekti canım be :49:

Bir kitapta okumuştum canım kasılmalar varsa anne adayı daha çok kalsiyum almalıymış. Aklınızda bulunsun. süte peynire hücummm :3::3:

Kendime nazar değdirmek gibi olmasın kızlar ama çok şükür maşallahım var. Kramp, mide bulantısı, aşerme hiç birini yaşamadım bu dönemlerde :nazar::nazar: Yaşayanlara Allah sabır versin..

Bir kitapta okumuştum canım kasılmalar varsa anne adayı daha çok kalsiyum almalıymış. Aklınızda bulunsun. süte peynire hücummm :3::3:

doğrudur inanırım çünkü o dediklerinden hiç tüketmiyorum, sen şanslısın o zaman canım.. inşallah hep böyle gider hamileliğin, doğumun da rahat olur..

Kızlar mrh.Bir sorum olacak.3 gün önce doktora gittiğimde 9+1 görünüyor dedi.Ama gebelik hesaplarına göre o gün 10+2 olması gerekiyordu.Doktor bu konuda bir şey söylemedi.Bir daha gittiğimde sorucam.1 hafta geriden gitmesi normalmi kızlar?Endişelendimde biraz...

hafta hesaplamaları için faydalı bir yazı:

Ultrasonografi ile gebelik haftası belirlenmesi

Gebeliğin İlk 13 haftalık döneminde ultrasonografi ölçümlerinde bebeğinizin baş-popo mesafesi (CRL=crown-rump length), yani oturma boyu ölçülür ve bu ölçüm ultrasonografi cihazı içindeki yüklü verilere göre otomatik olarak gebelik haftasına dönüştürülür. CRL oldukça hassas bir ölçümdür ve bu ölçümünün yanılma payı yalnızca +/- 3- 4 gündür. Bu nedenle yapılan ölçümde çıkan gebelik haftası sizin Son Adet Tarihinize göre yapılan hesaplamayla uyuşmadığında CRL ölçümü gerçek gebelik haftası olarak kabul edilir.

Bu uyuşmazlığın nedeni Son Adet Tarihinizi (SAT) hatırlayamamanız veya yanlış hatırlamanız olabileceği gibi, gerçekte yumurtlamanız adet döngünüzün 14. gününden daha farklı bir gününde (daha geç veya ender olarak daha erken) olmuş olabilir.

CRL ölçümü tüm ırksal ve kalıtsal özellikleri gözardı eden bir incelemedir ve bebek bu incelemede sizin sandığınızdan daha büyük çıktığında bu bebeğin "iri" olacağından daha çok gebelik haftanızın Son Adet Tarihinize göre hesaplandığında yanlış olduğunu gösterir.

20. haftaya kadar yapılan ultrasonografi ölçümlerinde aynı haftalardaki tüm bebekler birbirlerine yakın büyüklük ve ölçümlere sahipken 20. haftadan itibaren ırksal, kalıtsal ve anne adayına ait özellikler (sigara kullanımı, yanlış beslenme, bebeğin kilosunu etkileyen çeşitli hastalıklar) de devreye girmeye başlar ve aynı haftada bulunan bebekler arasında kilo ve boy farklılıkları belirginleşmeye başlar. Bu nedenle gebeliğin ikinci yarısında yapılan ölçümler gerçek gebelik haftasını belirleyebilme yetisinden giderek uzaklaşır.

Yaklaşık 100 anne adayından 15'inde SAT'a göre hesaplanan gebelik haftasının CRL ölçümüne göre yeniden düzenlenmesi gerekir. Bu düzenleme ("düzeltilmiş gebelik haftası") ileriki gebelik haftalarında bebeğin gerçek haftasının bilinmesi açısından son derece önemlidir.

Bu hafta (veya geçmiş veya gelecek birkaç hafta içinde) doktorunuz size yeni bir Muhtemel Doğum Tarihi belirlerse (belirlemişse) şaşırmayın.

hayırlı olsun canım ya,biz de inanmamıştık doktora gebelik muammasını çözmeye gitmiştikkiiiiiii hamileymişim:>İlk öncelerde gerçekten insan inanaıyor,ben şükrediyorum ilk zamanlar düşürmediğime bebeğimi.:><<<<<<ama alışıyorsun zamanla ve inan okadar mutlu oluyorsun ki her sabah onunla birlikte uyanmak,onun için yemek yemek,harika duygular inan.Allah herkese hayırlısıyla tattırsın inşş:>

evet canım bende öğrendiğimde 6 haftalıktı ve öğrenene kadar neler yaptım neler.....:27: yaz temizliği,3 kez uçak yolculuğu,bir o kadar da gezme.düşmediğine hala inanamıyorum:66::66: çok güzel bir duygu Allah bebek sahibi olmayı bekleyen herkese nasip etsin.herkesin bu duyguyu yaşaması lazım.bide kucağımıza alsak :16::16::16:

merhaba canım bu haftalarda bebişinin geriden gelme ihtimali yok canım çünkü doktor utrason ölcümleriyle bebişinin kaç haftalık olduğunu ölcüyor öyleki ben 10+1 de gittiğimde 11+0 dedi 12+4 te de 12+1 çıktı :) endişe etme bağzen regli tarihine yakın dölenmede olabiliyor yani geç dölenme deniyor bu duruma ilerliyen haftalarda zati aradaki farkı hemen dolduruyo bebişler bende olduğu gibi birden 1 hafta ileri atabiliyo geri kalabiliyor bu durumlar normal dedi benim doktorum endişe etmene gerek yok içini ferah tut bol bol dinlen ve sıvı al inşallah bebişini sağlıcakla kucağına alırsın.. :49:

Rizbay çok teşekkür ederim cevabın için.İnşallah cnm sende sağlıkla hayırla kavuşursun yavruna.Çok takmamaya çalışıyorum.Sağlıklı olsunda inşallah.

Back