Gebeşdaşlarım nasılsınız bakalım :)
çok bir keyifli olduğum düşüncesi içinde olabilirsiniz, ama o kadar da değilim...
haftalardır geceleri uyayamıyor olmam ve günde neredeyse 3 saatlik uykularla hamileliğimi geçiriyor olmak ve sürekli bitmek bilmeyen iskelet sistemi ağrıları beni mahfediyor
amaaaa, hayat devam ediyor, uyuyamıyorsan işe yarar şeyler yap mantığıyla araştırıp duruyorum ve az önce şu gıcccık ikili test hakkında bir detayı fark ettim ve çok sinir oldum...
şimdi ben ikili test diyince,hani ense kalınlığı ölçümü vs olayı olduğundan ölçümler konusunda uzman,işi sadece bu ve bu tarz şeyler olan kadın doğum uzmanından farklı biri ölçecek zannediyordum ve birde tabiki kan tahlili yapılacak...
2-3 gündür gitme ihtimalimin olduğu birçok yeri arıyordum fiyat bilgisi için ve çıkardığım sonuç şu:
1-piyasadaki fiyat farklılıkları tamamen ticari,yerse durumu var
2-ense kalınlığı ölçümünü normal sizi takip eden kadın doğumcunuz yapıyormuş,eğer pozisyonu uygun değil ise ve belli bir sürede ölçemiyorsa, radyolojiye yönlendiren hastaneler var, sebebi radyolojinin bekleme süresi daha esnekmiş.
3-e madem rutin kontrollerin yapıldığı ultrason cihazı ile kişinin kendi becerileri ile ölçülebilen birşey, rutin kontrollerde ödenen 30-35 tl'den 300 tl ye kadar olan muayene ücretleri varken, söz konusu bu test ise fiyat oluyor 220-600 tl arası (benim aradığın hastaneleri alt-üst fiyatı bunlar).
4-çıkardığım en önemli sonuç fiyat aslında kan tahlilinin fiyatı,ve heryerde farklı olması ve bu kadar aralarında fark olması tamamen ticari.
ben ilk başta araştırırken, fiyat yüksek hımm cihaz daha detaylı herhalde, bakan doktorun akademik ünvanı daha iyidir vs vs diyordum ama hiçbiri değilmiş, bu sebeple sadece benim ve bebeğimin sağlığını düşünecek olan MARMARA ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE işlemlerimi yaptırmaya karar verdim. Randevularını takip ediyorum şimdi gebe polikliniği için, birde böle birşey varmış orada, normal kadın doğum polikliniği değil gebe polikliniği ayrı imiş, yani alanlarında iyicene uzmanlar hergün sadece gebe görüyor oradakiler.
anadolu yakasında oturan, özellikle kartal pendik kurtköy civarında olanların muhakkak bir ayakları orada olsun derim ben, eskiden altunizadedeydi ve bize yakındı ne güzel şimdi uzağa taşındı ama olsun...