Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

olmazmıı canım bende aynını yaşıyorum sürekli şişkin bir göbüşle geziyorum karnıma kramplar giriyor sıkıntıdan bazen ishal oluyorum daha 9+5iz bakalım ne kadar sürecek bu dönem akşam yemeğinden sonra mutlaka 20 dk yürüyüş yapıyorum o bayağı iyi geliyor tavsiye ederim.90:

Ya, o kramplar çok kötü.. Süreklide olmuyor bi iki saatte bir falan ama kasılıp kalıyo midem. Umarım bu ishal kramplar hamilelikle alakalıdır.. Mikrobik birşey değildir.

evet antalyadayım merkezde sen neresindesin

Ben Lara tarafındayım.Bugün kontrolüm vardı kızlar bebişim 10+2 olmuş.Çizelgemi düzelticem biz 8+6 biliyoduk.Ultrasonda gördük bir zıplıyor o küçücük şey görmeniz lazımdı.O minicik elleri oynuyordu valla ayrılmak istemedim ordan :64:
şimdi 3 hafta bekliycez onu görmek için :43: Bulantılarım için en fazla 5 haftaya kadar geçecek herşey dedi.Hiç kilo almamışım doktorum sevindi bu duruma.Bulantılar devam tabi.Şimdi elimde ultrason görüntüleri sevip duruyoruz onu :emir_bebek:

merhaba arkadaşlar benim SAT hesaplamama göre 10+6 oluyor. geçen kontrole gittiğimde 4 gün fazla çıkmıstı gelişmiş demişti bugün gittigimde 11+5 çıktı 2 gün daha öne gelmiş. bu iyimidir kötü müdür anlamadım böyle olan var mıdır? bi de ben ikili testi yaptırmayı düşünmüyordum drda ensesine bi bakalım dedi ensesini ölçtü suanlık gerek yok dedi bayramdan sonra geldiğinde üçlü taramayı yaparız istersen dedi.

slm kızlar mide bulantılarım felaket devamlı ayakta midem ama hiç kusmuyorum benim gibi olan var mı ne geçiriyo acaba bulantıları

arkadaşım kusmanın ya da bulantının çaresini bulamadım:19: bu gece hep banyodaydım, anneme gitmiştim güzel bir yemek yedim, eve geldim ki o güzel yemek resmen ızdırabım oldu. boğazım tahriş olmuş durumda zor yutkunuyorum. bi de boğazımdan aşağısını sanki kazma kürekle kazıyorlar çok değişik bi ağrı batıyo gibi. kusmaya bulantıya alışmıştım ama bu daha da kötüymüş:43:

slm canım....valla bende zor buldum....umarım bulamamış arkadaşlarımız yoktur....bu arada 8+4 oldum....mide bulantılarım ara ara devam ediyor...çıkarmıyorum şimdilik bakalım....sadece bir gün çok kötü oldum....hazımsızlık var sürekli ne yesem midem doluyor hemen.....bayramdan sonra ikili test için gidicem....görüşürüzzzzzz

bende zor buldum yaa.çoktandır yazmıyordum birde.düşük tehlikm vardı şükür daha iyiyim şimdi.içerdeki kanama azalmış bebişim büyümüş.çok şükür rabbime dualarımı hep kabul ediyor.

Valla forumu okudukça içim açıldı,herkesten bu şekilde güzel haberler almak çok duygulandırıyor beni,inanın sevinçli haberlerinizi okurken gözlerim doluyo:>:>:43:Bebeğimin etkileri haliyle:>
Doktora gitmek için sabirsizlanıyorum,ama daha 2 hafta var.

:)) hoşgeldin aramıza canım tebrik ederim :)

teşekkür ederim rabbim herkese annelik duygusunu tattırsın inşallah.benim gebeliğim kasık ve bel ağrısı dışında güzel geçiyor.mide bulantılarım yok.birde son iki hafta da 3,5 kilo aldım.şu an 2,5 aylık hamileyim.

rabbim herkese nasip etsin inşallah.

Ben kilo almıyorum,yiyorum yani çok olmasa da ama kilo alma yerine haftada 200-300 gr veriyorum.Haftalık kilo takibi yapıyorum,herkese tavsiye ederim.Her pazar aç karına tartılıyorumm ve not ediyorum.<bu şekilde ilerleyen zamanlarda bebeğinizin de büyüyüp büyümediğini ve kendinizi takip edersiniz.Sizlerinde kendi kendinize yaptığınz takipleriniz varsa paylaşırsanız hepimiz için iyi olur arkadaşlar.
Ayrıca göbek çatlamaları için bakıma ben daha başlamadım erken diye,ama çoğunuz başlamşsınız sanırım geç kaldım.forum da baya o konuyu okudum iice de kararsız kaldım ne yapacağıma dair.Zeytinyağı,badem yağı ve e vit. kapsülü hitler arasında anladığım kadarıyla.Bu üçünü yeterli miktarda karıştırsak olmaz mı acaba?:>bu da benden olsun:<:>:>:21:

arkadaşım kusmanın ya da bulantının çaresini bulamadım:19: bu gece hep banyodaydım, anneme gitmiştim güzel bir yemek yedim, eve geldim ki o güzel yemek resmen ızdırabım oldu. boğazım tahriş olmuş durumda zor yutkunuyorum. bi de boğazımdan aşağısını sanki kazma kürekle kazıyorlar çok değişik bi ağrı batıyo gibi. kusmaya bulantıya alışmıştım ama bu daha da kötüymüş:43:

kussam rahatlıcam diye dusunuyorum cunku mıdem hep bulanıyo uyudugum zamanlar dısında :59:

merhaba kızlar...
uzun zamandır giremedim yolculuk falan ancak..ya benimde içim içimi yiyor ultrasonda bebeğim sata göre önce 2 gün küçük çıktı sonra 4 gün daha sonra gitmedim bu cuma randevum hem ikili test yapılacak.acaaba böle devam edermi gelişim geriliğinden korkuyorum.allah korusun.gerçi ultrason farkı olabilir.rabbim yavrularımızı bize bağışlasın annelik içgüdüsü ne kadar çabuk yerleşiyor insana. bide benim ilk düşüğümden sonra şans eseri rahim ağzı kanseri oldugumu öğrendim ameliyatlar falan tekrarlarsa rahmimi alabilirler.hamile kalmak için aşılarımı ve kontrollerımı iptal ettim.allah hepimize sağlıklı sıhatli eli ayağı düzgün hayırlı evlatlar versin...:16:

merhaba kızlar...
uzun zamandır giremedim yolculuk falan ancak..ya benimde içim içimi yiyor ultrasonda bebeğim sata göre önce 2 gün küçük çıktı sonra 4 gün daha sonra gitmedim bu cuma randevum hem ikili test yapılacak.acaaba böle devam edermi gelişim geriliğinden korkuyorum.allah korusun.gerçi ultrason farkı olabilir.rabbim yavrularımızı bize bağışlasın annelik içgüdüsü ne kadar çabuk yerleşiyor insana. bide benim ilk düşüğümden sonra şans eseri rahim ağzı kanseri oldugumu öğrendim ameliyatlar falan tekrarlarsa rahmimi alabilirler.hamile kalmak için aşılarımı ve kontrollerımı iptal ettim.allah hepimize sağlıklı sıhatli eli ayağı düzgün hayırlı evlatlar versin...:16:

aminn canımmm benim bildiğim bi haftalık gerilik mühim dilmiş benmde geçen gittiğimde 4 gün küçük çıkmıştı vala hiç önemsemedim bu gittiğimde arayı kapatmış bi günde fark atmış bence herşey bizim kafamızda bitiyo gerilikte ilerilikte nolur doktor kötü şeyler sölemedikçe bişeyleri kafnıza takmayın takmayalım bol bol dua :emir_bebek:

aminn canımmm benim bildiğim bi haftalık gerilik mühim dilmiş benmde geçen gittiğimde 4 gün küçük çıkmıştı vala hiç önemsemedim bu gittiğimde arayı kapatmış bi günde fark atmış bence herşey bizim kafamızda bitiyo gerilikte ilerilikte nolur doktor kötü şeyler sölemedikçe bişeyleri kafnıza takmayın takmayalım bol bol dua :emir_bebek:

Bu böyle ultrasondan ultrasona,her doktora gittiğimizde değişen bir şey mi olacak,anlayamadım.Ben boşuna mı gün takibi yapıyorum ozaman?İçerideki gelişimine göre haftası değişiyor mu yani?

:nazar:selamün aleyküm kızlar..
hastaneden geliyoru ikili test oldum rabime çok şükürler olsun utrasonda gayet iyi dedi bakan doktor ve çok keyifli geçti doktor amcasını baya uğraştırdı bebişim ensesini ölçtürmüyordu doktorda ne yaparsan yap ölçeceğim bu saatler bile alsa bekliyorum diye espisi falan yaptı çok keyifliydi hele birde güzel şeyler de söyleyince doktor insan dahada bi keyifleniyor tabi.
şimdi sadece hormon testlerim kaldı ve perşembeyede onları alacağım hormonlarıma güveniyorum allahın izniyle 1 yıl evvel detaylı tarama yaptırmıştım inşallah hamişlikten dengelerinde bi değişim olmamıştır. folik asiti ve progestanı bırak dedi bana birde 12+4 olmuşsun daha içmenin bir mantığı yok dedi. kızlar inşallah sizlerde güzel haberler verirsiniz rabim hepimizin yardımcısı olsun inşallah öptüm hepinizi... :nazar::49::emir_bebek:

canım çok güzel çıkmış herşey, keyfin yerinde belliki çok sevindim :)

nerede yaptırdın testi, yapan doktorun ünvanı neydi ve neye ne kadar para ödedin?

benim devam ettiğim hastanede 213 tl, daha önce gittiğim hastanede prof yaparsa 300 tl imiş, fiyatlar çok yüksek geldi diğer konularda fiyat yazan arkadaşlar olmuş 40-50 tl ler konuşulurken bu fiyatlar rahatsız etti beni...

merhaba kızlar...

merhaba hamis adayi :)

ben her hafta ultrasona giriyorum duzenli olarak, gecen hafta fotograf uzerinde yazana gore 5+6>%3 boyu 0.03cm idi. bu ne demek bilmiyorum.. sanirim haftasina gore kucuk demek..sanirim diyorum ingilizcem cok iyi olmadigi icin rahat soramiyorum herseyi. bu haftaki fotografta ise 6+2>%98 boyuda 1.14 cm buda buyuk demek diye yorumladim ben.. cunku gecen hafta bashekim kadin bizi odasina alip, hormonlarin dusuk, her an birsey olabilir gibi konustu ve asagidan bi ilac verdi kullanmaya cesaret edemedim, ister kullan ister kullanma dedi. dun kullandim acaip yanma yapti daha da kullanmam.. ama bu hafta yuksek cikan ultrasonda kadin herseyin muhtesem oldugunu soyledi, bebek cok iyi gorunuyor dedi. benimde bildigim hafta sonu olacak boy, yani telas yapma, ANNE MUTLU, BEBEK MUTLU :))
bu arada kanser demissin, hala varmi biseler? Allah yardimcin olsun, umarim sorun yoktur..

Gebeşdaşlarım nasılsınız bakalım :)

çok bir keyifli olduğum düşüncesi içinde olabilirsiniz, ama o kadar da değilim...
haftalardır geceleri uyayamıyor olmam ve günde neredeyse 3 saatlik uykularla hamileliğimi geçiriyor olmak ve sürekli bitmek bilmeyen iskelet sistemi ağrıları beni mahfediyor :(

amaaaa, hayat devam ediyor, uyuyamıyorsan işe yarar şeyler yap mantığıyla araştırıp duruyorum ve az önce şu gıcccık ikili test hakkında bir detayı fark ettim ve çok sinir oldum...

şimdi ben ikili test diyince,hani ense kalınlığı ölçümü vs olayı olduğundan ölçümler konusunda uzman,işi sadece bu ve bu tarz şeyler olan kadın doğum uzmanından farklı biri ölçecek zannediyordum ve birde tabiki kan tahlili yapılacak...

2-3 gündür gitme ihtimalimin olduğu birçok yeri arıyordum fiyat bilgisi için ve çıkardığım sonuç şu:

1-piyasadaki fiyat farklılıkları tamamen ticari,yerse durumu var
2-ense kalınlığı ölçümünü normal sizi takip eden kadın doğumcunuz yapıyormuş,eğer pozisyonu uygun değil ise ve belli bir sürede ölçemiyorsa, radyolojiye yönlendiren hastaneler var, sebebi radyolojinin bekleme süresi daha esnekmiş.
3-e madem rutin kontrollerin yapıldığı ultrason cihazı ile kişinin kendi becerileri ile ölçülebilen birşey, rutin kontrollerde ödenen 30-35 tl'den 300 tl ye kadar olan muayene ücretleri varken, söz konusu bu test ise fiyat oluyor 220-600 tl arası (benim aradığın hastaneleri alt-üst fiyatı bunlar).
4-çıkardığım en önemli sonuç fiyat aslında kan tahlilinin fiyatı,ve heryerde farklı olması ve bu kadar aralarında fark olması tamamen ticari.

ben ilk başta araştırırken, fiyat yüksek hımm cihaz daha detaylı herhalde, bakan doktorun akademik ünvanı daha iyidir vs vs diyordum ama hiçbiri değilmiş, bu sebeple sadece benim ve bebeğimin sağlığını düşünecek olan MARMARA ÜNİVERSİTESİ HASTANESİNDE işlemlerimi yaptırmaya karar verdim. Randevularını takip ediyorum şimdi gebe polikliniği için, birde böle birşey varmış orada, normal kadın doğum polikliniği değil gebe polikliniği ayrı imiş, yani alanlarında iyicene uzmanlar hergün sadece gebe görüyor oradakiler.

anadolu yakasında oturan, özellikle kartal pendik kurtköy civarında olanların muhakkak bir ayakları orada olsun derim ben, eskiden altunizadedeydi ve bize yakındı ne güzel şimdi uzağa taşındı ama olsun...

Günaydın hanımlar hepinizi bulantısız kilosuz mutlu bir hafta diliyorum :62:

melitta aramıza hoşgeldin canım, ilk sayfadaki listemize ekledim seni..

rizbay ikili testin olumlu olmasına çok sevindim gözün aydın canım, bak endişe ediyordun, iyi sonuç rahatlattı değil mi? süper süper.. sana bişey sorucam ense kalınlığını ölçerken yine karnından mı yaptı yoksa alttan vajinal mi?

malkoç derinnn araştırmırşsın eline sağlık canım :) benim kendi doktorum ölçecekmiş ensesini, kanı da anlaşmalı olduğu bir polikliniğe verecek sanırım fiyat hiç konuşmadık ama benim özel sigortam olduğu için pek fiyata takılmıyorum iyi oluyor..

canım çok güzel çıkmış herşey, keyfin yerinde belliki çok sevindim :)

nerede yaptırdın testi, yapan doktorun ünvanı neydi ve neye ne kadar para ödedin?

benim devam ettiğim hastanede 213 tl, daha önce gittiğim hastanede prof yaparsa 300 tl imiş, fiyatlar çok yüksek geldi diğer konularda fiyat yazan arkadaşlar olmuş 40-50 tl ler konuşulurken bu fiyatlar rahatsız etti beni...

sorma canım keyfim yerinde perşembe günü de kan tahlillerini alacağım. ben üsküdar çengelköy de olduğum için çengelköy safa hastanesine gidiyorum doktor bey de uzman bıranşlıydı dışardan geliyor randevülü yani normalde benim doktorum bayan vezneden aldığım fişlerde doktorumun adını görünce o yapacak sandım odaya girince erkek doktor olduğunu farkettim ama sorun etmedim doktoru. ben 100 tl ödedim bide vizite açılışı için 20 tl toplamda 120 tl ye yaptırdım tamamını perşembe gittiğimde de kontrol olarak geçeceği için kendi doktoruma ücretsiz muayene olacağım. umarım hepinizde benim gibi keyifli geçirirsiniz testlerinizi giderken rabim biliyor ya dizlerim titredi ya sendromluysa diye ama mevlam dualarımı kabul etti şimdilik bir sorunyok bundan sonrada olmaz inşallah. rabim hepimizin meleklerini korusun bizlere bağışlasın inşallah...:nazar::49::nazar::emir_bebek::emir_bebek:

sorma canım keyfim yerinde perşembe günü de kan tahlillerini alacağım. ben üsküdar çengelköy de olduğum için çengelköy safa hastanesine gidiyorum doktor bey de uzman bıranşlıydı dışardan geliyor randevülü yani normalde benim doktorum bayan vezneden aldığım fişlerde doktorumun adını görünce o yapacak sandım odaya girince erkek doktor olduğunu farkettim ama sorun etmedim doktoru. ben 100 tl ödedim bide vizite açılışı için 20 tl toplamda 120 tl ye yaptırdım tamamını perşembe gittiğimde de kontrol olarak geçeceği için kendi doktoruma ücretsiz muayene olacağım. umarım hepinizde benim gibi keyifli geçirirsiniz testlerinizi giderken rabim biliyor ya dizlerim titredi ya sendromluysa diye ama mevlam dualarımı kabul etti şimdilik bir sorunyok bundan sonrada olmaz inşallah. rabim hepimizin meleklerini korusun bizlere bağışlasın inşallah...:nazar::49::nazar::emir_bebek::emir_bebek:

canım senin kaç haftalıktı?

Benim doktorum 13 haftalık olacağım haftaya randevu verdi de...

teşekkür ederim rabbim herkese annelik duygusunu tattırsın inşallah.benim gebeliğim kasık ve bel ağrısı dışında güzel geçiyor.mide bulantılarım yok.birde son iki hafta da 3,5 kilo aldım.şu an 2,5 aylık hamileyim.

rabbim herkese nasip etsin inşallah.

senin adına sevindim rahat geçirmene bende de 2 3 gün bulantı oldu onun haricinde rahat geçti. ilk gebeliklerde karın kasık ve bel ağrıları normal dedi benim doktorum rahim ilkez büyüdüğü için ikincide aynı durum yaşanmazmış. ben 12+6 oldum bu gün itibariyle inşallah seninde bu rahat durumun devam eder hamişliğin süresince tekrardan tebrik ederim..:49:

Back