günaydın hanımlarrrrrr
yaklaşık 10 gündür giremedim eğitimdeydim, bu dönemde bulantılarım daha da azaldı iştahım açıldı sayılabilir.. şu anda 11. haftamdayım
hala hiç kilo almadım buna seviniyorum :90:
sizden naberrr, aramıza yeni katılan var mı? 10 günlük geçmişi okumak zor yeni gelen varsa tekrar hatırlatırsa listemize eklerim...
iyi haftalar olsun hepinize gebişlerrr
canim benimde bir kac gundur dnegesiz bir bulantim soz konusu yani cok guzel yerdim hicbir sikintim olmazdi ama artik bende zor yiyorum sabah zorlaniyorum baya yinede sut yada ayran peynir mutalaka dometes salatalik ve yumurta bunlari yemek icin gayret ediyorum gun icinde sabah yiyemesem bile
tek avantajim cok su icebiliyorum ben ama midem bulanmaya baslayinca agzima birsey alinca iyi geliyor birseyler denemeye calis mutlaka biri iyi gelicektir sanada eksi yada tatli bunyene bagli bana limon cok iyi geliyor birde umarim sende birseyler yiyebilirsin canim cok zor
aynen canım benimde haftalar karıştı bir birine 13 ağustosu bekliyorum 12+4 olması lazım ozaman gine farklı çıkarsa kendi ay takvimimden gideceğim çünkü normal doğum istiyorum rabim nasip eylerse böyle tarihi hesaplamak çok zor olacak 10 5 gün ileri attı benim bebiş :) gine öyle bişimi olur bakcağız artık ayın 13 de. benm de eşim uzun boylü bizde zati kısa erkek te yok gibi rahmetli babamda filinta gibiydi amclarıda uzun dayısıda bizde birtek kadınlar kısa boylu :))uzun teyzemizde var tabi :)))
epiduralden bahseden sevgili arkadaşlarım
size de bir soru sorayım hazır uykum kaçmışken, bu yöntemden sonra şiddetli baş ağrısı yaşayan arkadaşlarım oldu, öyle ki doğum sancısını bastırır ağrılarmış acile kaldırılmışlar, böyle bir şikayet duydunuz mu sizde. bi de felç olma riskinden bahsediliyor ama bu söylenti olabilir işin içine uyuşma girince insanlar hemen bu yorumu yapmış da olabilir diye düşündüm..
bu arada sanki doğumu konuşmak için biraz erken ama inş. Rabbim o günleri de gösterir hepimize, mart ayının her gününü müjdelerle karşılarız..
yarın 8 haftalık olucam ve 2. dr. muayeneme gidicem inş. çok heyecanlıyım, geçen gittiğimde sadece keseyi görmüştük, dua edin de bu sefer miniğimin kalp atışlarını da duyabileyim..hepinize tatlı rüyalar, hayılı sahurlar..
Merhaba kızlar nasıl geçiyor günleriniz?
Ya bişey sorucam kızlar,gününden ilerde gözüken bebişler için özellikle günlük nasıl besleniyorsunuz merak ediyorum,ben açlıktan bayılacak duruma gelmeden yemek yiyemiyorum malesef mide bulantısından,mecburiyetten o da beslenmeme dikkat edemiyorum açıkcası üzülüyorum o yuzden...Bi yardımcı olsanız
arkadaşım ben de hiç bişey yiyemiyorum, doktorların dediklerinin onda birini bile yiyemiyorum günde 15 bardak su, 3 bardak süt, 1yumurta... bunların hepsini bi günde tüketebilen var mı acaba merak ediyorum açıkçası... keşke yiyebilsem ama midem o kadar bulanıyoki gözümü açıp mutfağa bile bakasım gelmiyo, inaşallah çabuk geçer ne diyim Allah herkesin yardımcısı olsun...
sizde uzun çokmuş Maaşallah bizde babayla dede uzun :)) ne güzel sen normal istiyorum diye şartlandırmışın kendini ben ikisinide düşünemiyorum şuan..fazlasıyla korkuyorum ama mecbur bitanesi olucak:)) sağlıklısıyla dünyaya getirelimde inşallah
arkadaşım ben de hiç bişey yiyemiyorum, doktorların dediklerinin onda birini bile yiyemiyorum günde 15 bardak su, 3 bardak süt, 1yumurta... bunların hepsini bi günde tüketebilen var mı acaba merak ediyorum açıkçası... keşke yiyebilsem ama midem o kadar bulanıyoki gözümü açıp mutfağa bile bakasım gelmiyo, inaşallah çabuk geçer ne diyim Allah herkesin yardımcısı olsun...
canim tabiki yapilan hastahane ve tabiki yapan anestezi uzmaninin mahareti cok onemli bunu her hastahane uyguluyor suan ama turkiyede yeni bir yontem her yere guvenilmez diye dusunuyorum kisiye gore dgeisebilcek gecici agrilarda tabiki olabiliyormus ama bunu yaptirmadan once kendi bunyenizde ne nukseder bunun onlemini alicak olan kiside doktor ve anestezi uzmani yani doguma gidip lap diye yapilcak birsey dgeil bu bildigim kadariyla benim tanidiklarim ozel hastahanelerde yaptilar hicbir sorun yasanmadi kisiden kisiye degisen birsey her bunye herseyi kabul etmiyor ne diyelim ben dua ediyorum bunyem musayit olsun diye insan hamile olunca ilk aklina gelen sey nasil dogurcam biran once ona kavusma istegi ve hayaller ben boyleyim en azindan once saglikla gelismesi sonrada ona kavusmak allahin izniyle doktora gittiginde insallah kesenin icinde gorursun bebisini gum gum atan kalbiyle annesine ilk defa seslenir bende carsamba gunu gidicem bende sabirsizlaniyorum biran once gormeyi istiyorum
günaydın hanımlarrrrrr
yaklaşık 10 gündür giremedim eğitimdeydim, bu dönemde bulantılarım daha da azaldı iştahım açıldı sayılabilir.. şu anda 11. haftamdayım
hala hiç kilo almadım buna seviniyorum :90:
sizden naberrr, aramıza yeni katılan var mı? 10 günlük geçmişi okumak zor yeni gelen varsa tekrar hatırlatırsa listemize eklerim...
iyi haftalar olsun hepinize gebişlerrr
canım bu yöntem türkiyede yeni değil kardeşimin patronu eczacılık fakültesinde dekan ve bundan tam 16 yıl evvel ki ozamanın tıpıyla şimdiki arasında uçurum var yaptırmış ve kardeşimede onu öneriyor. evet bir konuda katılıyorum anestezi uzmanı nın çok iyi olması lazım bu nedenlede hastaneyi seçerkende dikkatli olmak lazım doğum konusunda tecrübeli ve epidural konusunda deneyimli bir ekibi olmalı neticede bele yapılan bir iğne bu yanlış bir sinire yada dokuya denk geldiğinde telafisi olmayacak sonuçler doğurabiliyor dikkat ederseniz fıtık ameliyatlarına beyin cerahları giriyor orda beyin yok ama beyni besleyen tüm ana arterler o bölgeden geçiyor bende epidural normal istiyorum ve safa hastanesine gidiyorum heralde olmadan evvel anestezi uzmanıyla bi yüz yüze görüşme ayarlarım tecrübesi hakında bilgi almak için. hakımızda hayırlısı olsun inşanlah..
Benim bir arkadaşım 17 sene önce oğlunu Türkiye'de epidural normal doğum ile doğurdu yeni değilmiş demekki :), ve çevremde son 5-6 senedir epidural sezeryan veya normal doğum tercih eden çok var, ama ben epiduralden tedirginim sonrasında bel fıtığı sorunu yaşayan ve ameliyat olmak zorunda kalan en az 6 kişi tanıyorum bu yüzden bu yöntem konusunda tedirginim.
Bazen diyorum benim falancadan neyim eksik, o çatır çatır doğurduysa ben doğururum diyerek motive ediyorum kendimi :)
canım bu yöntem türkiyede yeni değil kardeşimin patronu eczacılık fakültesinde dekan ve bundan tam 16 yıl evvel ki ozamanın tıpıyla şimdiki arasında uçurum var yaptırmış ve kardeşimede onu öneriyor. evet bir konuda katılıyorum anestezi uzmanı nın çok iyi olması lazım bu nedenlede hastaneyi seçerkende dikkatli olmak lazım doğum konusunda tecrübeli ve epidural konusunda deneyimli bir ekibi olmalı neticede bele yapılan bir iğne bu yanlış bir sinire yada dokuya denk geldiğinde telafisi olmayacak sonuçler doğurabiliyor dikkat ederseniz fıtık ameliyatlarına beyin cerahları giriyor orda beyin yok ama beyni besleyen tüm ana arterler o bölgeden geçiyor bende epidural normal istiyorum ve safa hastanesine gidiyorum heralde olmadan evvel anestezi uzmanıyla bi yüz yüze görüşme ayarlarım tecrübesi hakında bilgi almak için. hakımızda hayırlısı olsun inşanlah..
bu kadar yaygin degildi benim yasim kucuk 17 yil once ben hala evde bebegimle oynuyordum okul su bu derken hic boyle bir arastirma aklimin ucundan gecmezdi birden asik olup evlendim allahima cok sukur cok mutluyum sonrasinda insan bunun bir meyvesini istemeye basliyor sanki bir hediye mukafat gibi ve gecen yil supriz bir sekilde hamile oldgumu ogrenince arastirmaya basladim ciddi hastaneler haricinde olmadigini gordum tanidigimiz aile dostlarimiz var doktor olan bir genelleme yapmisti turkiyede kendince benim aklimda kalan onun anlattiklari sonrasinda meraktan ve cocugumla iletisimin normal dogumla cok daha saglikli oldugunu cocuk kendini normal doguma zorlarken ondada azim basarma hissi daha o an bile hissedildigi gibi bana sanki belgesel gibi anlatmisti ve cok etkilenmistim o gunden beride hep normal dogum istiyorum ama bende o kuvvet yok tabi millete bakarak kendimi bana olan emaneti tehlikeye atamam bu yuzden epidurel dusundum tabi bunyem bunada elverisliyse benim canim azcik tatli nazli nazli buyuttu annem beni simdide ben surduruyorum bu gelenegiesimde ustume dusmeseydi halim harapti kizlar yani damdan dusmus gibi olurdum sanirim allah herkese huzur saglik bebekleriyle bir omur mutlu gunler gecirmeyi nasip etsin
bu kadar yaygin degildi benim yasim kucuk 17 yil once ben hala evde bebegimle oynuyordum okul su bu derken hic boyle bir arastirma aklimin ucundan gecmezdi birden asik olup evlendim allahima cok sukur cok mutluyum sonrasinda insan bunun bir meyvesini istemeye basliyor sanki bir hediye mukafat gibi ve gecen yil supriz bir sekilde hamile oldgumu ogrenince arastirmaya basladim ciddi hastaneler haricinde olmadigini gordum tanidigimiz aile dostlarimiz var doktor olan bir genelleme yapmisti turkiyede kendince benim aklimda kalan onun anlattiklari sonrasinda meraktan ve cocugumla iletisimin normal dogumla cok daha saglikli oldugunu cocuk kendini normal doguma zorlarken ondada azim basarma hissi daha o an bile hissedildigi gibi bana sanki belgesel gibi anlatmisti ve cok etkilenmistim o gunden beride hep normal dogum istiyorum ama bende o kuvvet yok tabi millete bakarak kendimi bana olan emaneti tehlikeye atamam bu yuzden epidurel dusundum tabi bunyem bunada elverisliyse benim canim azcik tatli nazli nazli buyuttu annem beni simdide ben surduruyorum bu gelenegiesimde ustume dusmeseydi halim harapti kizlar yani damdan dusmus gibi olurdum sanirim allah herkese huzur saglik bebekleriyle bir omur mutlu gunler gecirmeyi nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?