Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

merhaba arkadaşlar sabah doktorla görüşmem vardı. keseyi gördük. doktor kese 8 mm, 4 ya da 5 haftalık dedi. benim hesaplamalarıma göre 6 hafta 5 günlük. 3 hafta sonra tekrar gideceğim hem kalbini dinleriz hem de tahlillerini yaparız dedi. hayırlısıyla bekleyeceğiz bakalım. 3 haftaya da çok var

merhabalar bende varım:) benimde 8 hafta doldu inşallah sağ salim doğuma ulaşırız.
ama benim biraz sıkıntılı uzun süredir bazen kanama ve genelde kahve rebgi akıntım oluyor ve bir kaç gün değil baya sürdü genelde yatıyorum kesin yatıcaksın dedi doktor hayırlısı olsun.

Çok sağol cnm cevabın için deniycem mecbur:)

sizde uzun çokmuş Maaşallah bizde babayla dede uzun :)) ne güzel sen normal istiyorum diye şartlandırmışın kendini ben ikisinide düşünemiyorum şuan..fazlasıyla korkuyorum ama mecbur bitanesi olucak:)) sağlıklısıyla dünyaya getirelimde inşallah

canim tabiki yapilan hastahane ve tabiki yapan anestezi uzmaninin mahareti cok onemli bunu her hastahane uyguluyor suan ama turkiyede yeni bir yontem her yere guvenilmez diye dusunuyorum kisiye gore dgeisebilcek gecici agrilarda tabiki olabiliyormus ama bunu yaptirmadan once kendi bunyenizde ne nukseder bunun onlemini alicak olan kiside doktor ve anestezi uzmani yani doguma gidip lap diye yapilcak birsey dgeil bu bildigim kadariyla benim tanidiklarim ozel hastahanelerde yaptilar hicbir sorun yasanmadi kisiden kisiye degisen birsey her bunye herseyi kabul etmiyor ne diyelim ben dua ediyorum bunyem musayit olsun diye insan hamile olunca ilk aklina gelen sey nasil dogurcam biran once ona kavusma istegi ve hayaller ben boyleyim en azindan once saglikla gelismesi sonrada ona kavusmak allahin izniyle doktora gittiginde insallah kesenin icinde gorursun bebisini gum gum atan kalbiyle annesine ilk defa seslenir bende carsamba gunu gidicem bende sabirsizlaniyorum biran once gormeyi istiyorum

arkadaşım ben de hiç bişey yiyemiyorum, doktorların dediklerinin onda birini bile yiyemiyorum günde 15 bardak su, 3 bardak süt, 1yumurta... bunların hepsini bi günde tüketebilen var mı acaba merak ediyorum açıkçası... keşke yiyebilsem ama midem o kadar bulanıyoki gözümü açıp mutfağa bile bakasım gelmiyo, inaşallah çabuk geçer ne diyim Allah herkesin yardımcısı olsun...

Aynen cnm senle aynı durumdayım,yiyenlere de helal olsun diyorum,maşallah... :Nazar:

Son düzenleme:
benim masallahım var hem mıde bulantılarım var hem ıstahım asırı acık herseyden yıyorum sıımdıden gobegım buyudu

:)) aslına bakarsan bende normalden tırmıyorum sezeryan dan da tırsıyorum nasıl olacak benide aldı şimdiden düşünce. ama sezeryanla doğumun nekaver süresi çok uzun olduğu için normal istiyorum. normalde de uygulanan epizyotemi den de tırsıyorum sancısını ağrısını çekerim evelallah ta dikiş işi beni tırstırıyor sadece. geçen kontrole gittiğimde bir kızla tanıştım hastanede oda normal istemiş ama tansiyon sorunu yaşamış son ayında sezeryan olmuş rahattı dedi ama süt geç ve az geldiği için ek besin kullanıyormuş işte normalin bi avantajı daha ıkınma olduğu için hemen süt üretimi başlıyor sezeryanda vucut kendini hala hamile sanıyor ıkınma olmadığı için. 6 ay vardaha bakalım neler olacak rabim hakımda, hakımızda hayırlı olanı nasıp eylesin hepimize inşallah bu mübarek günlerin hüretine..

çok geçmiş olsun canım inşanlah biran önce atlatırsın. ben birkaç gün bulantı çektim sizlerin yazdıklarını olkuyunca çektim bile diyemiyorum artık herşeyden azar azar yiyin bir yerde okudum dün eğer bulantınız varsa sıvı gıdalardan katıya geçin diye tuzlu kuraker falan koku yapan herşeyide kaldır ortadn beim midem bulandığında hep naneli sakız attım ağzıma delet diye bir sakız var bi o tabi başkasını istesemde çiğneyemedim. günde 3 litre su tüketmeye gayret ediyorum 1 litrede ayran meyve suyu maden suyu gibi şeyler toplamda 4 litre olacak şekilde daha önce rahatsızlandığımda iğnemi yapan ebe bol sıvı al düşük riskin olmasın demişti ve bu şekilde tarif etmişti yemeğe bende düşkün değilim karnım acıkınca yiyorum öyle tabak tabak değil bir tabak bile şişkinlik hisi yapmaya yetiyor çatlayacakmış gibi hisediyorum kendimi. rabim inşanlah şifaverir tüm bulantısı olanlara çok geçmiş olsun biran önce bu deönemi atlatman dileğimle dualarım sizinle kızlar..

kızlar bende geçen c.tesi doktora gittim keseyi gördük sadece bu c.teside kalp atışlarını dinlicez inş... bnmde çok midem bulanıo hiçbişi yemek istemiorum ama yemediim zamanda çok halsiz düşüorum ve inadına çok acıkıorum.... napmam lazım kızlar ne yiicemi düşünürken bile midem bulanıo kraker fln yiyorum ama yakında ondan da tiksincem

canım bu yöntem türkiyede yeni değil kardeşimin patronu eczacılık fakültesinde dekan ve bundan tam 16 yıl evvel ki ozamanın tıpıyla şimdiki arasında uçurum var yaptırmış ve kardeşimede onu öneriyor. evet bir konuda katılıyorum anestezi uzmanı nın çok iyi olması lazım bu nedenlede hastaneyi seçerkende dikkatli olmak lazım doğum konusunda tecrübeli ve epidural konusunda deneyimli bir ekibi olmalı neticede bele yapılan bir iğne bu yanlış bir sinire yada dokuya denk geldiğinde telafisi olmayacak sonuçler doğurabiliyor dikkat ederseniz fıtık ameliyatlarına beyin cerahları giriyor orda beyin yok ama beyni besleyen tüm ana arterler o bölgeden geçiyor bende epidural normal istiyorum ve safa hastanesine gidiyorum heralde olmadan evvel anestezi uzmanıyla bi yüz yüze görüşme ayarlarım tecrübesi hakında bilgi almak için. hakımızda hayırlısı olsun inşanlah..

hoşgeldin canım, ciddi ciddi özlemişim seni :) senin yokluğunda biraz gerildi buralar ama sonra toparlandı :)

bu arada haftaya 2'li teste gircen mi ?

Benim bir arkadaşım 17 sene önce oğlunu Türkiye'de epidural normal doğum ile doğurdu yeni değilmiş demekki :), ve çevremde son 5-6 senedir epidural sezeryan veya normal doğum tercih eden çok var, ama ben epiduralden tedirginim sonrasında bel fıtığı sorunu yaşayan ve ameliyat olmak zorunda kalan en az 6 kişi tanıyorum bu yüzden bu yöntem konusunda tedirginim.
Bazen diyorum benim falancadan neyim eksik, o çatır çatır doğurduysa ben doğururum diyerek motive ediyorum kendimi :)

:)))) alemsin valla güldürdün beni bende sen gibi kendimi gaza getiriyorum ama bakalım rabim anlımıza ne yazdıysa onu görecegiz hakımızda hayırlısı olsun inşanlah. bol bol dua edeceğiz artık mevlama.

bu kadar yaygin degildi benim yasim kucuk 17 yil once ben hala evde bebegimle oynuyordum okul su bu derken hic boyle bir arastirma aklimin ucundan gecmezdi birden asik olup evlendim allahima cok sukur cok mutluyum sonrasinda insan bunun bir meyvesini istemeye basliyor sanki bir hediye mukafat gibi ve gecen yil supriz bir sekilde hamile oldgumu ogrenince arastirmaya basladim ciddi hastaneler haricinde olmadigini gordum tanidigimiz aile dostlarimiz var doktor olan bir genelleme yapmisti turkiyede kendince benim aklimda kalan onun anlattiklari sonrasinda meraktan ve cocugumla iletisimin normal dogumla cok daha saglikli oldugunu cocuk kendini normal doguma zorlarken ondada azim basarma hissi daha o an bile hissedildigi gibi bana sanki belgesel gibi anlatmisti ve cok etkilenmistim o gunden beride hep normal dogum istiyorum ama bende o kuvvet yok tabi millete bakarak kendimi bana olan emaneti tehlikeye atamam bu yuzden epidurel dusundum tabi bunyem bunada elverisliyse benim canim azcik tatli nazli nazli buyuttu annem beni simdide ben surduruyorum bu gelenegi esimde ustume dusmeseydi halim harapti kizlar yani damdan dusmus gibi olurdum sanirim allah herkese huzur saglik bebekleriyle bir omur mutlu gunler gecirmeyi nasip etsin

ALLAH iyiliğini versin, çok güldürdün beni...

ALLAH iyiliğini versin, çok güldürdün beni...

Ben de herşeyi yemeye çalışıyorum.Su,süt,sabah kahvaltısında 2 adet yumurta:>(bu biraz fazla galiba),bi yemek çok yiyemiyorum,kırmızı et ürünleriyle yapılan yemekleri de yiyemiyorum daha çok ekmek arası tarzı canım istiyor:>Allahtan kilo alımım yok ama alırım heralde artık.
Benim 2 gündür iştahım açıldı.9+0 olduk bugün:>

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…