• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

10+2yiz haftaya ikili teste gidicem nasipese,hala iştahım açılmadı ve 47,5 kiloyum en çok tükettim şey zeytin,domates ve havuç.sabahları zorla süt içiyorum yumurtaya henüz alışamadım ama dr hergün en az bir yumurta ye dedi amnın alerji olurum hergün yesem.su tüketmeye çalılıyorum ama en fazla 2 litre o da çok nadir

10+2yiz haftaya ikili teste gidicem nasipese,hala iştahım açılmadı ve 47,5 kiloyum en çok tükettim şey zeytin,domates ve havuç.sabahları zorla süt içiyorum yumurtaya henüz alışamadım ama dr hergün en az bir yumurta ye dedi amnın alerji olurum hergün yesem.su tüketmeye çalılıyorum ama en fazla 2 litre o da çok nadir

masallah ne guzel belki cinseyitiide ogrenirsin canim bende syk ama az yiyorum iste hergunde ayni seyi yiyemiyorum genelde eksi ve tuzlu seyler yiyorum havuc hic denemedim bende denicem midem icin iyi gelebilir belki yumurtanin kokusu beni odadan bile kaciriyor ama mecburen burun tikayarak yiyorum bir tane bende haftaya doktora gidicem insallah ikimizde guzel haberler veririz

masallah ne guzel belki cinseyitiide ogrenirsin canim bende syk ama az yiyorum iste hergunde ayni seyi yiyemiyorum genelde eksi ve tuzlu seyler yiyorum havuc hic denemedim bende denicem midem icin iyi gelebilir belki yumurtanin kokusu beni odadan bile kaciriyor ama mecburen burun tikayarak yiyorum bir tane bende haftaya doktora gidicem insallah ikimizde guzel haberler veririz

daha erken sanırım cinsiyet için ,sorucam yine ama bişey söyleyeceğini düşünmüyorum netleşmeyince.havucu dene iyi geliyor.kivi çok faydalı diyorlar ama bu mevsimde de hep çürük çarık hiç güzel değiller.

daha erken sanırım cinsiyet için ,sorucam yine ama bişey söyleyeceğini düşünmüyorum netleşmeyince.havucu dene iyi geliyor.kivi çok faydalı diyorlar ama bu mevsimde de hep çürük çarık hiç güzel değiller.

ben hamile oldugumu ogrendigimden beri surekli tukettigim bazi seyler var kivide bunlarin icinde ceviz findik badem limon ananas yumurta hurma uzum sut birde kuru kayisi bunlari gun icinde mutalak tuketmeye calisiyorum canim iyi geliyor bana ara ogun gibi bunlari sirayla tuketiyom ben ama havucu hamile oldugumdan beri hic yemedim nedense denicem mutlaka sagol onerin icin ben su icmeyi oncedende cok severdim simdide devam ediyom allaha sukur biraz azaldi midem bulanmaya baslayinca ama sadece bir kere istifra ettim ben sadece gecicek bugunler atlaticaz insallah hepimiz

beslenmeden ziyade bulantı odaklı yiyebiliyorum, genelde canım ekşi tuzlu şeyler çekiyor. aslında can çekmesi de değil de bulantımı onlar geçiriyor. ve en kötüsü su içemiyorum. günde 5 bardak bile olmuyordur :( idrar yollarım iltihaplanacak diye çok korkuyrm, seneler önce kum taş sorunu yaşamıştm, hamilelikte olmaz inş..
bir de dün dr. a gittim, kalp atışlarını duydum yavrumun çok şükür, eşim daha net görmüş o da çok etkilendi. bir de geçenlerde bi telefon geldi, gebelik durumunuz bildirildi size en yakın sağlık ocağına gidip kaydınızı yaptırın diye, galiba özel hastaneye de gitsek sisteme gebe diye bildiriliyormuş. eşime söyledim dün doktordan sonra sağlık ocağına gittik. normalde biz yeni taşındığımız için aile hekimimiz yoktu, ve bu işler biraz uzuyormuş, formlar fotokopiler falan. ama hamile olduğum öğrenilince hemen aldılar kaydımızı, bebeğim her kapıyı açtı:) sonra bir hemşire hamilelik bilgilerimi aldı, uzun uzun konuştu benimle, kullandığım ilaçları sordu, bulantı hapımı söyledim (metpamid) kullan tehlikeli değil ama sende çarpıntı,bayılma hissi yapabilir o zaman dozu düşür dedi, doktorum bile bu etkilerinden bahsetmemişti ve gerçekten yaşadığım şeylerdi. tetanoz aşısı için ben seni arıycam 20. haftada dedi. cep numarasını verdi istediğim zaman kafama bişey takılırsa arayabileceğimi belirtti. o kadar ilgili ve cana yakındı ki çok şaşırdım. özelde bile böyle ilgi görmemiştim:) bence eviniz yakın, imkanınız varsa sizde bir sağlık ocağına uğrayın.birde dr. umun verdiği testlere baktı, bi kısmını burda ücretsiz yaptırabilirisn dedi.niye boşuna para vereyim ki en kısa zamanda tekrar gidip yaptırıcam inş. sizinle de paylaşayım istedim..

evet tatlım sağlık ocağı konusuna bende katılıyorum doğurtcaklarını bilsem orda doğururum vala özel doktor elime broşür verdi yolladı:) hangi testleri yapıolarmış biliomusun benim kan sayımımı yaptılar sorasında gel dediler gitmedim kaldırıp popomu:1::34:

hangilerini yapıyor bilmyrm canım, henüz gitmedim, hormon testlerini yapamıyoruz demişti sadece

beslenmeden ziyade bulantı odaklı yiyebiliyorum, genelde canım ekşi tuzlu şeyler çekiyor. aslında can çekmesi de değil de bulantımı onlar geçiriyor. ve en kötüsü su içemiyorum. günde 5 bardak bile olmuyordur :( idrar yollarım iltihaplanacak diye çok korkuyrm, seneler önce kum taş sorunu yaşamıştm, hamilelikte olmaz inş..
bir de dün dr. a gittim, kalp atışlarını duydum yavrumun çok şükür, eşim daha net görmüş o da çok etkilendi. bir de geçenlerde bi telefon geldi, gebelik durumunuz bildirildi size en yakın sağlık ocağına gidip kaydınızı yaptırın diye, galiba özel hastaneye de gitsek sisteme gebe diye bildiriliyormuş. eşime söyledim dün doktordan sonra sağlık ocağına gittik. normalde biz yeni taşındığımız için aile hekimimiz yoktu, ve bu işler biraz uzuyormuş, formlar fotokopiler falan. ama hamile olduğum öğrenilince hemen aldılar kaydımızı, bebeğim her kapıyı açtı:) sonra bir hemşire hamilelik bilgilerimi aldı, uzun uzun konuştu benimle, kullandığım ilaçları sordu, bulantı hapımı söyledim (metpamid) kullan tehlikeli değil ama sende çarpıntı,bayılma hissi yapabilir o zaman dozu düşür dedi, doktorum bile bu etkilerinden bahsetmemişti ve gerçekten yaşadığım şeylerdi. tetanoz aşısı için ben seni arıycam 20. haftada dedi. cep numarasını verdi istediğim zaman kafama bişey takılırsa arayabileceğimi belirtti. o kadar ilgili ve cana yakındı ki çok şaşırdım. özelde bile böyle ilgi görmemiştim:) bence eviniz yakın, imkanınız varsa sizde bir sağlık ocağına uğrayın.birde dr. umun verdiği testlere baktı, bi kısmını burda ücretsiz yaptırabilirisn dedi.niye boşuna para vereyim ki en kısa zamanda tekrar gidip yaptırıcam inş. sizinle de paylaşayım istedim..

aynen canım bende geçen hafta çağrıldım ve dün gittim tansiyonumu kilomu ölçtüler her kese ayrı bir hemşire düşüyor sağlık ocağında benim hemşiremde çok ilgiliydi bundan 5 ay evvel ufak bir ev kazası geçirip tatanozumun 2 dozunu zati olmuştum bir sonraki randevüm kasım ayında idi hemen hesapladı hamileykenmi vurduk diye :) dedim endişe etme çünkü her iki dozuda yaparken şansıma mı ne regli dönemindeydim :) oh iyi dedi hemen ilaç aldınmı falan diye sordu. yeni sağlık düzenlemesine göre hastane haricinde sağlık ocakları ve aile doktoruda hamilelik sürecini takip ediyor bana aile hekimi bir kadın doğum uzmanı takibinde olman bizim için önemli bizlerde buna teşvik için kontrolu bir gebelik geçirmeniz için çabalıyoruz bizim için 3 bilgi öenmli ödem varmı, kalp atışları duyuldumu, aşı takibi diye sıraladı.. :) :49::49:

Benim bir arkadaşım 17 sene önce oğlunu Türkiye'de epidural normal doğum ile doğurdu yeni değilmiş demekki :), ve çevremde son 5-6 senedir epidural sezeryan veya normal doğum tercih eden çok var, ama ben epiduralden tedirginim sonrasında bel fıtığı sorunu yaşayan ve ameliyat olmak zorunda kalan en az 6 kişi tanıyorum bu yüzden bu yöntem konusunda tedirginim.
Bazen diyorum benim falancadan neyim eksik, o çatır çatır doğurduysa ben doğururum diyerek motive ediyorum kendimi :)

aynen valla annem beni nasıl doğurduysa ben de doğururum çatır çatır...

aynen valla annem beni nasıl doğurduysa ben de doğururum çatır çatır...

yasmin hadi bakalım ver gazı ver gazı hep beraber çatırdatalım inşanlah 2012 mart ayında ya mart ayı aklıma hep kedileri getiriyor bu yıl bir farklılık olsun da adı değişsin nufus artışının en çok olduğu ay mesela yakışmazmı :)) allahın izniyle tabiki...

kızalr bişey soracam ya benim 7+3 hamileliğim hemoroid den dolayı çok acı çekiyorum bağırsak düzenleyici yoğurtlar yemeyi düşünüyordum onuda kayınvalidm bırakmadı içnde ne olduğu belli değil diye aranızda kazbızlık çekip buna bi çare bulan varsa lütfen yardım edin bana... şimdiden tşkler

yasmin hadi bakalım ver gazı ver gazı hep beraber çatırdatalım inşanlah 2012 mart ayında ya mart ayı aklıma hep kedileri getiriyor bu yıl bir farklılık olsun da adı değişsin nufus artışının en çok olduğu ay mesela yakışmazmı :)) allahın izniyle tabiki...

:)) aynen canım çatır çatır doğururuz inşallah...
mart diyince benim de aklıma kediler geliyo ama durumlarımız farklı onlar mart ayında hamile kalacaklar biz mart ayında ürünlerimizi toplıycazz :66::66:
kedilerin hamileliği ne kadar sürüyoki acep:60::60: hey allahım yaa oruçlu da değilimki oruç kafama vurdu desem:60::60::60:

kızalr bişey soracam ya benim 7+3 hamileliğim hemoroid den dolayı çok acı çekiyorum bağırsak düzenleyici yoğurtlar yemeyi düşünüyordum onuda kayınvalidm bırakmadı içnde ne olduğu belli değil diye aranızda kazbızlık çekip buna bi çare bulan varsa lütfen yardım edin bana... şimdiden tşkler

hemoroid çok zor allah yardım etsin, daha önce bu konuda arkadaşlar kayısıyı önermişlerdi yaş ya da kuru, kurusunu püre yapıp yiyolardı galiba yanlış hatırlamıyosam inşallah işe yarar bi dene bakalım...

hemoroid çok zor allah yardım etsin, daha önce bu konuda arkadaşlar kayısıyı önermişlerdi yaş ya da kuru, kurusunu püre yapıp yiyolardı galiba yanlış hatırlamıyosam inşallah işe yarar bi dene bakalım...

tşk ederim cnm onuda deniyecem umarım sonuç verir bu arada bişi daha soracam sizin kaç haftalık bilmiyorum ama ben nerdeyse 8. haftaya girecem ama hiçbişey hissetmiyorum ne midem bulanıyo nde canım bişi istiyo yani herşeyim normal devam ediyo bi sorun mu var aceba bende bi terslik olur diye çok korkuyorum

kızlar hepinize günaydın

ya bu hamılelık gunu hesaplanırken son adet gununden sonrakı gunlermı hesaplanıyor yoksa adetın gecıkmesınden sonrakı suremı bılıyomusunuz acaba ?

bugün 9 hafta hamile olacaktım. hergün sizi okuyorum. ama 3 mesajdan fazla yazamadım çünkü cesaret edemedim. başından beri önce az bir kanama, sonra her hafta artan hcg sonucu ve büyümeyen kese. pazartesi günü boş gebelik dedi doktor, yani bebek oluşmamış. dün kürtaj oldum.artık kesede yok. gerçekten üzücü aslında bana göre mide bulantısı güzel, kabızlık güzel.arkadaşlar bu tür sıkıntılar sadece 9 ay sürer. nolur gayret edin. şikayet etmeyin. bunlar bebeğin anneye cilvesi. allahım hepinize sağlıklı uzun ömürlü hayırlı bebekler versin.dilerim bir an bile zorluk çekmeden bebeklerinize kavuşursunuz. hepinizi çok seviyorum

11+6 haftalık hamileyim.karnımda pıt pıt diye arada bişiler atıyor bebiş olabilir mi yoksa bana mı öyle geliyor kızlar :) bide çok bulantım var kusmaktan bişi kalmıyor midemde ne zaman biteceeeeeeeeeeekkkkkkkkkk :37:

Back