• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haziran 2011'de Hamile Kalanlar, Mart 2012'de Anne Olacaklar, Beraber Paylaşalım..

aaa öyle mi ne güzel bende senin adına sevind,m ilk kez mi gideceksin doktora

ben hamile bir kac hafta once doktordaydim canim yumurta kontrolu icin sonrasinda hamile oldugumu ogrendim daha yeni 5+4 teyim ben evet simdi ilk kontrolumuz olcak kismetse haziran 19 da doktordaydim simdi heyecanliyim

Arkadaşlar sakin olun ya tamanlayamdım mevzunuzu ama ne olursa olsun bebek bekleyen insanlarız ve en önemlisi mübarek ramazan ayındayız birbirinizi kırmayın,uzlaşamıyorsanız konuşmayın en iyisi..bebeklerini düşünün lütfen :21:

canim ne zamandir giriyorum buraya ilk defa basima boyle geldi nerdende sordum o soruyu sitede cok doktor varmista haberimiz yokmus neyse ben keyfime bakiyorum guzel haberleri aliyorum burdan bana yetiyor konusmak istemiyorum bende istedigimde bu zaten sahsiyetlerden burda bir suru arkdas var herkes guzel guzel konusuyoruz rahat biraksinlar hepsi bu canim

Bizler sadece uyarıyoruz, uzerimize duseni yapıyoruz. Bu tip uyarıları yapmak icin doktor olmaya gerek yok, okumak yada bir uzmana danısmak yeterli. Tabiki herkes kendi verdigi kararlardan sorumludur. Burada kimsenin kotulugu icin yada kimseyi yermek icin konusmuyoruz. Szi sordunuz biz cevapladık. Burda yorum yapan herkes de aynı cevabı verdi ama siz yine bildiginizi okudunuz. Tepki alıncada dogru soyleyeni dokuz koyden kovdunuz.

Hepinize hayırlı, huzurlu ve mutlu ramazanlar diliyorum.

ben hamile bir kac hafta once doktordaydim canim yumurta kontrolu icin sonrasinda hamile oldugumu ogrendim daha yeni 5+4 teyim ben evet simdi ilk kontrolumuz olcak kismetse haziran 19 da doktordaydim simdi heyecanliyim

hayırlı olsun,çok beklemişmiydin hamileliği,ben iki aşılama denedim ikisi de negatif sonuçlandı ardından hemen tüp bebek dedi dr ama ben hazır olmadığımı söyledim bayramdan sonraya bırakmıştım vee sonraki ay kendiliğinden bezelyem yola çıkmış işte..

ıyı aksamalr kızlar nasılsınızzzzz bız ıyıyız sukur bıseyımız yokk ama cok duygusalım bu donemlerde herseye aglayasım var

dun tv haberlerı seyrederken eyuup sultanda sahur yapan ınsanları gosterdı ben ne varsa sankı ınsanalrı gorunce aglamaya basladım

kızlar bende feci mide bulantıları var ama hiç kusmadım vee feci bi iştah artışı var yatıp kalkıp ne yiyeceğimi düşünüyorum ve yiyorumda doğuma kadar kesin fıçı gibi olucam bu gidişle bebeşimde 4 kilodan fazla olup beni sezeryana sürüklicek gibi geliyo :):emir_bebek:

Bizler sadece uyarıyoruz, uzerimize duseni yapıyoruz. Bu tip uyarıları yapmak icin doktor olmaya gerek yok, okumak yada bir uzmana danısmak yeterli. Tabiki herkes kendi verdigi kararlardan sorumludur. Burada kimsenin kotulugu icin yada kimseyi yermek icin konusmuyoruz. Szi sordunuz biz cevapladık. Burda yorum yapan herkes de aynı cevabı verdi ama siz yine bildiginizi okudunuz. Tepki alıncada dogru soyleyeni dokuz koyden kovdunuz.

konuya dahil olup uzatmak istemezdim ama arkadaşım sadece uyarıyorum demişsin ben o uyarı yazını okudum uyarılarından sonra allah akıl versin demeyi de unutmamışsın, böyle bir üslupla yazı yazıp sonra da sadece uyardım demek.........üstüme vazife değil belki ama böyle lafı sokup da sonra ben ne dedimki edasıyla dolaşan insanlara gerçekten tahammül edemiyorum!!!
elbetteki herkesin kendi tercihi arkadaş fikir almak açısından bir soru sormuş siz de fikrinizi yazar geçerdiniz insanlara hakarete varan kelimeler edip sonra da iyi niyet gösterisi yapmanın anlamı yok......
neyse ben de oruç tutamayanlardanım Allah tutan tutamayan herkesin yardımcısı olsun...

konuya dahil olup uzatmak istemezdim ama arkadaşım sadece uyarıyorum demişsin ben o uyarı yazını okudum uyarılarından sonra allah akıl versin demeyi de unutmamışsın, böyle bir üslupla yazı yazıp sonra da sadece uyardım demek.........üstüme vazife değil belki ama böyle lafı sokup da sonra ben ne dedimki edasıyla dolaşan insanlara gerçekten tahammül edemiyorum!!!
elbetteki herkesin kendi tercihi arkadaş fikir almak açısından bir soru sormuş siz de fikrinizi yazar geçerdiniz insanlara hakarete varan kelimeler edip sonra da iyi niyet gösterisi yapmanın anlamı yok......
neyse ben de oruç tutamayanlardanım Allah tutan tutamayan herkesin yardımcısı olsun...

Kızlar selammm....
Nasıl bakalım sıcaklarla aranız?
Ben yoktum bayağıdır buralarda neler olmuşş :O

Neyse bebişim iyiii, ben iyiyimmm..
Ama hala miğde bulantım yok :))
Sanırım bulantısız geçiricem hamileliği.
Tabi bu haftadan sonra başlamazsa ;)
Sizlerde ne var ne yok?
Nasıl bebişler??

:45::45::45:Arkadaşlar yeter artık bu forumda dini konuların konuşulup tartışılması yasak zaten bakın forum yöneticisi Amonra hamilelikte soru ve sorunlar başlığında açılan hamilelikte oruç kısmını kilitlemiş .Böyle tartışmaya devam ederseniz bizim bu güzel sayfamızda kapanacak.Zaten dini konular tartışılmaz herkes kendi dinini içinde yaşar eğer bir tereddütü varsa bir dini alimden görüş alır benim bildiğim böyle olmalı.Kaldıki bu ülkede herkes müslüman değil.Yani bu sayfa hamilelikte karşılaştığımız sorunlar mutluluklarla ilgiliçDini forum siteleri zaten mevcut.Sayfamız kapanmasın lütfen konuyu kapatıp sakinleşelim.Gelecek güzel günlerden ve bebişlerimizden bahsedelim.:45:

merhaba arkadaşlar bende 6+3 gnlk hamişim.Geçen hafta keseyi gördk 2 hafta sonrada kalp atışlarını duymaya gideceğiz.Bulantılarm var ama kusamıyorum ama hiçbirşey yiyemiyorum.Sadece biraz meyve akşamları sacede çorba gn içinde krakerle besleniyorum bazen su bile içemiyorum ne zaman geçer bu durum.

Ha bu arada oruç mevzusuna gelincee,,
Biz henüz ilk üç ayın içinde olan hamileleriz.
Ve bu aylarda bebeğimiz şekillenip organları oluştuğu için gıdaya ve suya çok ihtiyacı var.
Hele de bu sıcaklarda.

Kızkardeşimde 3 aylık hamile. Doktoruna sormuş tutabilir miyim diye.
Doktor da tutmak istiyosan tut benim için bi sorun yok
Ama çocuğun doğduktan sonra bana gelip benim çocuğumun zekasında niye sorun var deme demiş.
Valla ben bunu duyduktan sonra hiç düşünmedim tutmayı.
Hem Peygamber efendimiz de gebelerin daha sonra kaza etmek niyetinde olarak tutmayabileceğini söylemiş.
Dinimizde de bu kolaylık varken kendimize ve bebeğimize işkence etmenin hiçbir anlamı yok.

Ayrıca benim doktorumda, bebeğin bu sıcaklarda susuz kalabileceğini söyledi.
O yüzden bence dikkatli olun derim.

Ve küçük bir bilgi;

"Hamilelikte orucunu kazaya bırakıp daha sonra tutma niyetinde olan bir hanım, bu oruçları kaza edemeden vefat etse bundan sorumlu olmaz."

Slam arkadaşlar.Bişey sorucam size.Bugün lavabodan çıktıktan sonra sağ kasık ve sağ bacağıma bir kramp girdi.Yürüyemedim oturdum yere:(Neden olmuş olabilirki bu..Normailmi acaba çok korktum..

hayırlı olsun,çok beklemişmiydin hamileliği,ben iki aşılama denedim ikisi de negatif sonuçlandı ardından hemen tüp bebek dedi dr ama ben hazır olmadığımı söyledim bayramdan sonraya bırakmıştım vee sonraki ay kendiliğinden bezelyem yola çıkmış işte..

allaha sukur cok beklemedik gecen yil hamielydim sonrasinda olumsuz gerceklesince kendimi hazir hissetmedim bir kac aydir istiyordum allaha sukur nasip etti insallah tum isteyenlere nasip olur zaten 2 yil oldu evleneli bizim gecen nasip degilmis bu yil olur insallah allah kimseye aratmasin hicbirseye benzemiyor cunku bu ozlem ben cocuklari cok sevdigim icin ama bir kac ay yil gibi geldi yani dusukten sonra bir kac denedik kismet degilmis sonrasinda bu bir kac ayda olmayinda ay dedim bir sorunmu var doktorum surekli cok saglikli oldgumuzu savunmustu hakliymis artik sozunden cikmam utandirdi beni cunku simdi artik kucagima alcagim gunu sabirsizlikla bekliyorum seninki cok daha guzel bir mucize masallah allah saglikla kucagina almayi nasip etsin canim

Slam arkadaşlar.Bişey sorucam size.Bugün lavabodan çıktıktan sonra sağ kasık ve sağ bacağıma bir kramp girdi.Yürüyemedim oturdum yere:(Neden olmuş olabilirki bu..Normailmi acaba çok korktum..

ara ara bendede oluyor, ben takılmıyorum hiç, kanama olmadığı süree hiçbir ağrı vb şeyleri önemsemiyorum, sende öyle yap bence...
mesela son zamanlarda karnım iyicene srtleşti ve gerildi, mutfakta birşeyler yaparken, ayakta fazla durmuşsam karnımda ağrı oluşuyor, karın ağrısı gibi değil derinin altındaki bir bölgenin ağrısı, hemen yatar pozisyona geçiyorum geçiyor...
sende öyle yap derim, ve dediğim gibi kanama olmadığı sürece herşeyi normal karşıla hiiçççç takma kafana....

sagol canim niye kizdigimi anlamissin yoksa burda o kadar nasihatler aliyoruz soruyorum danisiyorum akil akildan ustundur tahammul edemedgim buydu tesekkur ederim sana beni uzen noktayi cok iyi anlamissin allah herkesin gonlune gore versin

ara ara bendede oluyor, ben takılmıyorum hiç, kanama olmadığı süree hiçbir ağrı vb şeyleri önemsemiyorum, sende öyle yap bence...
mesela son zamanlarda karnım iyicene srtleşti ve gerildi, mutfakta birşeyler yaparken, ayakta fazla durmuşsam karnımda ağrı oluşuyor, karın ağrısı gibi değil derinin altındaki bir bölgenin ağrısı, hemen yatar pozisyona geçiyorum geçiyor...
sende öyle yap derim, ve dediğim gibi kanama olmadığı sürece herşeyi normal karşıla hiiçççç takma kafana....

canım benim çok teşekkür ederim cevabın için:)şükürler olsun kanamam yok.işte insan tedirgin oluyor ister istemez inşallah herkesin gebeliği sorunsuz geçer..Bu arada burası epey karışmış okudukça üzülüyorum gerçekten.Bu kadar sert üsluplara ne gerek var anlamıyorum.

hayırlısı diyorum artık.ilk başta şok oldum ama Allah nasıl uygun gördüyse o oluyor.ikiz olursa da bir taşta iki kuş vurmuş olucaz. ilk başta büyütmesi zor olacak ama bir daha da çocuk düşünmeyiz artık.burada benden başka iiz bekleyen yok sanırım.bu arada progestan ilacı kullanan varmı acaba.ben ne zaman kullansam baş dönmesi oluyor.sarhoş gibi geziyorum resmen.hiç başımı kaldıramıyorum.sürekli yatıyorum.gerçi doktor da yat dedi ama kötü yani baş dönmesi.

hayyırlı olsun 2 tane ne güzel beraber büyürler

progestan kullanıyorum ben
evet bendede baş dönmesi yapıyo normal biraz uyursan geçiyo
ben günde 3 tane alıyorum öğlen bir akşam 2 tane

selam kızlar
doktordan geliyorum kontrolüm vardı bu gün benim tospağa büyümeye devam ediyor. 11 haftalık olmuş benim tospağa :) artık bende haftaları karıştırıyorum 10 diye biliyordum :) .. yanlız riskli durumumda devam ediyormuş progestana devam dedi doktorum. harhangi bir durum olursada acil bana gel dedi olmadı bir hafta daha yatırabilirim seni dedi :( ya yatmak istemiyorum artık yaaaaaa
dua edin bana kızlar şu dönemi atlatim biran önce inşanlah...:49::49::nazar:

inşallah canım atlatırsın bi an önce sen kalbini ferah tut dualarım seninle

Back