Evet ben de bırakabilecegimi düşünmüyorum açıkçası. Başta ne kadar mantık çerçevesinde bakıyordum şu an ise anneliği çok daha yoğun hissediyorum ve bu imkansız geliyor..Haziri dagi bilmiyorum ama 2 3 aylik bebegimi kimseye birakamazdim, dogru düsunuyosunuz, dilerim hersey yolunda gider.
Elbette rizik endişesi değil aslında yaşadığım ama malesef karakterim çok garantici, yani çok cesaretli bir insan değilim ve hamile olunca bunu çok daha yoğun yaşıyorum sanırım. Çok sagolun..Annelik iç güdüsü ile çok ince düşünüyoruz bende 17 haftalık gebeyim. Eşim işsiz ben işsizim Çiftcilik yapıyor mecburen dükkanımız battı malesef.. Rabbimin vardır bir hikmeti bir rahmeti.. Rızkı kesilen kulun canı çıkarmış rabbim elbet bir kolaylık çıkış kapısı açar.
Bebeklerimi hiç bir zaman hiç bir bakıcıya emanet edemem diye aldığım puanı kullanmamayı tercih ettim zamanındaMerhaba kızlar. Umarım çok uzun bir yazı olmaz, olursa şimdiden kusura bakmayın, yorumlarınıza çok ihtiyacım var.
17 haftalık hamileyim, ilk çocuğum olacak inşallah. Bilenler bilir geçen yıl bir sene boyunca gecemi gündüzüme kattım ve 94 gibi bir puan aldım kpssden ve Allah izin verirse atanacagim. Bizim atamalarımız biraz farklı, belki bilenler bilir sadece merkezi değil sözleşmeli veya mülakatli alım da oluyor ve bir kurumdan haber bekliyoruz ve olumlu olacağını düşünüyoruz, 1 ay içinde başlayabilirim. Ben bu kuruma başvurduğumda çok yeni gebeydim ve bir şeylerin farkına varamadım açıkçası, şu an hamileliğim ilerledikçe sorular kafamda birikiyor. Bkz:
Gideceğimiz ilde bir tane bile tanıdığımız yok, ne uzak ne yakın. Biliyorsunuz devlet kurumlarında 4ay gibi bir süre doğum izni oluyor ve bebeği emanet edebileceğimiz birisi yok sonrasında . İlk zamanlar direk bakiciya veririm kafasındaydim ama şu an bebekle ilgili kitaplar okudukça bilirsiniz işte güvenli bağlanma vs vs bir sürü şey var ve 2,3 aylık bebeği bakiciya vermek gözümde çok farklı bir boyuta geldi. ( Lütfen bunu yapmış anneler beni linclemesin, elbette herkesin görüşü farklıdır)
İkinci durum ise eşim şu an özelde çalışıyor, konumu iyi fakat kendisi farklı bir sektöre yönelmeyi arzuluyor ve ayriyeten İngilizcesini geliştirmek istiyor. Bunun için de yalan yok şu an bile işten gelip her gün saatlerce çalışıyor ama işi iyi öğrenebilmesi için ( yazılım üzerine) epey vakit lazım yani işle birlikte yürümez bu çalışmalar. Eşim de bu benim ise başladığım zamanı kendine fırsat olarak görüyor ve o şehire taşınınca en azından 6-7 ay çalışmayip evde kendini geliştirmek istiyor. Ben doğum yaptıktan sonra da birkaç ay daha evde kendi çalışmalarına devam edecek ve sonrasında ne zaman is bulabileceği elbette kesin değil ve yazılım sektörüne yeni girmiş olacağı için pat diye çok yüksek meblağ ile baslayamayabilir.
Şimdi kızlar bunlar durumlar. Benim ise bunları düşündukce içim daralıyor. Eşim kendimizi bir süre döndüruruz ikimiz de çalışmasak bile diyor ama çok bi birikimimiz yok, hazıra dağ dayanmaz derler. Eşimin yaptığı bencillik mi sizce? Ona da hak veriyorum, başka hayatının hangi döneminde evde kalıp başka bir sektör için çalışabilir bilmiyorum. Su an yaş genç, fırsat varken yapayım diyor, dilimi geliştiririm diyor aynı zamanda. Ama ben ise annelik iç gudusuyle bebeğimi düşünüyorum. Çok ihtiyacı olursa, o çalışmaz ben çalışmazsam ne olacak diyorum. Ay uzun oldu, sabredip okuyanlara çok teşekkür ederim, yorumlarınızı bekliyorum
Ben de aynı şeyden bahsediyorum, aileye bir bebek gelmesi onun için ne ifade ediyor bilmiyorum ama bu durumu çok basite indirgiyor kafasında. Yarı zamanlı çalışmak evet mantıklı ama gideceğimiz şehirde direk bu şekilde bir is bulabilmesi pat diye zor olur sanki. Ay bilemedim içim sıkıldı artıkEşiniz evde tam zamanlı 6-7 Ay çalışacağına yarı zamanlı 12-14 ay çalışabilir.
Türkiye şartlarında hele ki çocuk geliyorken hiç mantıklı bulamadım. Siz gelişim kitapları okurken eşiniz de bebek masraflarını araştırsın. Belki fikri değişir
Devlete atanacaksanız bayağı 9 aylık olunca insanlar başlıyor işe..onun dışında eşiniz kendini geliştirmek için bi 6..7 ay istiyor çok değil bence makul bir istekEvet ben de bırakabilecegimi düşünmüyorum açıkçası. Başta ne kadar mantık çerçevesinde bakıyordum şu an ise anneliği çok daha yoğun hissediyorum ve bu imkansız geliyor..
Haklısınız ama okulumu derece ile bitirdim. Annem temizlikcilik yaparak büyüttü okuttu bizi, hem onların emeğine hem kendi emeğime de çok yazık edeceğimi düşünüyorum, hiç çalışmamak gibi bir tercihim yok açıkçası. Sadece zamanlama biraz farklı gelişti..Bebeklerimi hiç bir zaman hiç bir bakıcıya emanet edemem diye aldığım puanı kullanmamayı tercih ettim zamanında
9 ay çok anormal değil di mi bebek için, yani vicdan azabı duymak da istemiyorum inanın.. Ya da çok acemiyim ilk çocuğum olacağı için bilmiyorum.Devlete atanacaksanız bayağı 9 aylık olunca insanlar başlıyor işe..onun dışında eşiniz kendini geliştirmek için bi 6..7 ay istiyor çok değil bence makul bir istek
Ne diyecegimi bilmiyorumHaklısınız ama okulumu derece ile bitirdim. Annem temizlikcilik yaparak büyüttü okuttu bizi, hem onların emeğine hem kendi emeğime de çok yazık edeceğimi düşünüyorum, hiç çalışmamak gibi bir tercihim yok açıkçası. Sadece zamanlama biraz farklı gelişti..
Bunu düşünmedim değil yalan yok ama eşim 2, 3 aylık bebeğe bakabilir mi inanın bilemiyorum.. Güvensizlik değil aslında evet bakar ama yönelmek istediği sektör yoğun bir çalışma istiyor. Zaten bunun için online bir eğitim alacak ve günde aralıksız saatlerce orayla eş zamanlı çalışacak. Bebeğim arada kaynar gider vallaHazıra dağ dayanmaz tabii... Siz çalışıp bir süre evi geçindirebilirsiniz hazırdan en fazla 4 ay yiyebileceksiniz zaten sonra sizin işe dönmeniz gerekecek sonrasında eşiniz hem çalışıp hem bebeğe bakabilir bence çok zor olmaz diye düşünüyorum zaten küçük sürekli uyuyacak eşiniz uyutup uyutup dersine çalışır siz gelince devralırsınız o da çalışmalarını hızlandırır bu sayede bebek 10 aylık olur eh kendini de topladı iyi kötü sonrasında bakıcı işini düşünürsünüz bence olmayacak bir durum yok ama planlı olmakta fayda var
Hazıra dağ dayanmaz tabii... Siz çalışıp bir süre evi geçindirebilirsiniz hazırdan en fazla 4 ay yiyebileceksiniz zaten sonra sizin işe dönmeniz gerekecek sonrasında eşiniz hem çalışıp hem bebeğe bakabilir bence çok zor olmaz diye düşünüyorum zaten küçük sürekli uyuyacak eşiniz uyutup uyutup dersine çalışır siz gelince devralırsınız o da çalışmalarını hızlandırır bu sayede bebek 10 aylık olur eh kendini de topladı iyi kötü sonrasında bakıcı işini düşünürsünüz bence olmayacak bir durum yok ama planlı olmakta fayda var
Çocuk sürpriz olmadı hayatımızda açıkçası bayadir deniyorduk ve eşim zaten aylardir bu sektör üzerine çalışmalar yapıyor ama dediğim gibi yazılım sektörü cok geniş ve yoğun bir çalışma gerektiriyor. Maaş getirisi ve ilerisi için gerekli görüyor. Çok kapsamlı firmalardan teklif aldı ama İngilizce yeterli görülmediği için elendi vs.. Yani bunu şu an yapmazsam hiç yapamam kafasında. Kimse 30undan sonra yeni bir sektöre başlamış birini kolay kolay kabul etmez çünkü. BilemedimBen eşinizin yaptığını makul bulmadım madem böyle bi arzusu vardı çocuk yapmadan işler bu raddeye gelmeden bi çözüm bulsaydı, ben çocukların bakımı için çok fazla fedakarlık yapmış bi insanım şuan hala yapıyorum, o iş olmaz.
Hayaller sürekli uyuyan bebek hayatlar bir yemek yiyecek zamanı bulamamak.Hazıra dağ dayanmaz tabii... Siz çalışıp bir süre evi geçindirebilirsiniz hazırdan en fazla 4 ay yiyebileceksiniz zaten sonra sizin işe dönmeniz gerekecek sonrasında eşiniz hem çalışıp hem bebeğe bakabilir bence çok zor olmaz diye düşünüyorum zaten küçük sürekli uyuyacak eşiniz uyutup uyutup dersine çalışır siz gelince devralırsınız o da çalışmalarını hızlandırır bu sayede bebek 10 aylık olur eh kendini de topladı iyi kötü sonrasında bakıcı işini düşünürsünüz bence olmayacak bir durum yok ama planlı olmakta fayda var
Yatma demenize şaşırdım ve üzüldüm açıkçası. Eşim yeni sektör için online bir eğitim planlıyor ve belki de mevcut işinde çalıştığından daha çok çalışması gerekecek. Sıkıştırılmış bir program gibi düşünebiliriz.Ne diyecegimi bilmiyorumesinizin evde yatmasini çok doğru bulmadım açıkçası
Erkekler evde olmaya alışınca daha da düzen tutturamyorlar bence .
Annenize hürmet ederim
Çocuk sürpriz olmadı hayatımızda açıkçası bayadir deniyorduk ve eşim zaten aylardir bu sektör üzerine çalışmalar yapıyor ama dediğim gibi yazılım sektörü cok geniş ve yoğun bir çalışma gerektiriyor. Maaş getirisi ve ilerisi için gerekli görüyor. Çok kapsamlı firmalardan teklif aldı ama İngilizce yeterli görülmediği için elendi vs.. Yani bunu şu an yapmazsam hiç yapamam kafasında. Kimse 30undan sonra yeni bir sektöre başlamış birini kolay kolay kabul etmez çünkü. Bilemedim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?