Ek gıdaya geçmeniz için çok erken daha...Sütünüz yetersizse biberon mamalarına devam etmeniz iyi olur..5,5-6 aylıktan itibaren tattırmaya başlayabilisiniz yavaş yavaş.Elma püresi ile başlayabilirsiniz mesela..
elma püresi yerine elma suyu daha iyi olur
öyle arastirdim öyle sonuc aldim ben
ama ek gida icin tam zamani
cünkü bebegi anne sütü almiyor
anne sütü almayan bebekler icin 4.ay biter ek gidaya gecilir
bunda sakinca yok
Ama benim bebeğim sadece hazır mama ile besleniyor. Üstelik 4. ayımızı dolduruyoruz 2 gün sonra. 3-4 gün elma suyu ardından 3-4 gün armut, havuç, yoğurt v.s. derken ek gıdaları oğün olarak yemesi 5. ayı bulacak zaten.
internette yaz canım istanbulda 3-4 yerde kuruluyor bu pazarlar.tavuk ve yumurtayı da eşim köylere gidip alacak.ya ömür boyu böyle besleyemeyiz bebişlerimizi biliyorum ama hani ilk zamanları çok önemli diyorlar ya elimden geldiği kadarıyla yapıcam birşeyler...Aynen arkadaşım ya ek gıda zamanı geldi biraz araştırayım dedim, hay araştırmaz olaydım. Neler okudum neler. Annelik içgüdüsel birşey. Oyle herşey başkalarının tecrübeleriyle olmuyor, bazı şeyleri kendin yaşayıp tecrübe edeceksin. Bende oyle yapıcam inşallah.
Bu arada ben Adapazarında yaşıyorum bahsettiğin pazarı hiç duymadım. Ya yok ya da ben bilmiyorum ama sağol araştırıcam sayende.
saol cnm bende bundan sonra hipp alayım ozaman bizede doktorumuz milupa alın dedi bütün mamalara baktım hepsinde gdo vardı ama hipp gözümden kaçmış demekki.gerçi benim bebeğim çoğunlukla emiyor günde 90cc ancak mama veriyorum ama vermişken organik olsun tabii.canim onu zaten özellikle yazmislar
koyu renk puntoyla
yok yani
ayrica organik üretim diyor
icindekiler kisminda iste sebze meyve ve varsa onlar yaziyor %1 de yag var o kadar yani
zaten mamanin en önünde kocaman BIO yaziyor
yan taraftada iste renk boya katki mad yok
tamamiyle dogal
zaten öyle olmasa doktor önermez diyorum
birde herkes hazir mama veriyor
hespine baktim nerdeyse
evde birkac koli varda :)
Hazır mamalardan kastın kavanoz mamalarsa bence verme.Her ne kadar organik doğal falan deseler de onun içine ne koyuyolar ki 3 yıl dayanabiliyor.Hangi şehirdesin bilemiyorum ama artık bir çok büyük marketin sebze reyonunda organik bölümü var ben ordan alıyorum hep.İstanbul'daysan organik pazarlar kuruluyor.Yani insan yapmak istedikten sonra yapar.Zor olmuyo mu oluyo.Benim oğlum 1 yaşında artık herşeyi yiyor.O sebze çorbasından bana fenalık gelmişti.Her gün taze yapardım.Hasta olup yapamadığım durumlarda ancak kavanoz mama verdim mecburen.Sonuçta sana kalmış bişey.Bebeğinin taze sebzelerle evde kendi ellerinle yaptığın yemeklerle mi büyümesini istersin nerde nasıl yapıldığını içine nelerin konulduğunu bilmediğin şeylerle mi?Bizim doktor tavuk vermedi mesela.Eğer gerçekten doğal köy tavuğu bulursanız verin yoksa vermeyin dedi.Artık herşey o kadar yapay ki.Elimizden geldiğince doğal olanlarla büyütmeye çalışıyoruz.
Bilemiyorum artık..Benim ikizlerim prematüre doğumdu ve anne sütü yok denecek kadar azdı..Tek başıma bakıyordum ki hala dahi tek başıma bakıyorum..Haliyle hiç dinlenemediğim için vücut yeterli sütü de üretemiyordu..Ben düzeltilmiş 5,5-6 aylığa kadar biberon maması verdim..Ek gıdaların vermeye daha doğrusu tattırmaya bu aylarda başladım..Hazır kavanoz mamalarından da verdim yeri geldiğinde..Şu an 20 aylıklar ve çiğnemek ,yemek ile ilgili hiç bir sorunumuz yok çok şükür...Gelişimimiz de yeterli..Size doktorunuz 4. ay uygun demişse o şekilde devam edersiniz..Ek gıdaya geçiş döneminde biraz zorlanabilirsiniz başlarda ama daha sonra herşey yerine oturur..Kolay gelsin şimdiden...:)
internette yaz canım istanbulda 3-4 yerde kuruluyor bu pazarlar.tavuk ve yumurtayı da eşim köylere gidip alacak.ya ömür boyu böyle besleyemeyiz bebişlerimizi biliyorum ama hani ilk zamanları çok önemli diyorlar ya elimden geldiği kadarıyla yapıcam birşeyler...
ya bu kaşık mamaları benim de kafamı karıştırıyor. mesela sütlü pirinçli hazır mama mı vermeli yoksa evde muhallebiyi kendimiz mi yapmalı? mamanın üzerine bakıyorsunuz, dünya kadar vitamin falan var diyor ama dünya kadare da kimyasal var. E evde yaptığımız pek vitaminli değil ama en azından kimyasalı yok gibi. Ne yapmalı bilmiyorum. Aptamil kullanıyoruz biz de. İçinde soya lesitini var, dikkatimi çekmişti. Olmayanı Hipp mi dediniz? Kaçırdım ben orayı.
bende biraz kendime geleyim birseyler yapacaim
ama benim yanimda kimse yok
yalnizim ben
ögrenmeye calisacagim
birde doktorum hazir bio lardan ver dedi
zaten su an sadece öglen veriyorum kasik mama
canim cok pahalimi o hipp yulafli princli
burda 99 cent de var
1.50 eu ya kadar
bana ucuz geliyor orda cok pahaliysa ne yapayim
yüklenirim burdan
ben tahıllı olarak sadece organik yulaflı ve pirinçliyi kullanabiliyorum,sütlüleri kullanamadığımızdan hiç bilmiyorum fiyatlarını..onlarda 6,5-7 tl arası marketlerde..dün realde indirim vardı 5 tl idi mesela..organik kavanozlarda hipp in 2,5-2,75 tl öle fiyatlar..
ya bi ara bugün ne yedirdik vardı topic bulamıyorum ?
Sağlık ocağındakilerin prematürelerin gelişimleri hakkında pek tecrubeleri olmuyor..Çocuk dr.unun önerilerine göre hareket edersen daha iyi olur.Ben de verdim hazır mamalardan yeri geldiğinde..Ama şimdi hazır kavanoz mamalarından hiç kullanmıyoruz..Sadece geçiş dönemiydi..Valla çıkaranlardan Allah razı olsun..Geçiş döneminde hayli yardımı oldu o mamaların bana...:) Ayrıca zararlı olduklarına da inanmıyorum..Organik ürün diye söylenen bir çok sebze meyveden daha doğal koşullarda ve titizlikle üretildiklerine inanıyorum...
Akıl sağlığı yerinde olan her anne yavrusu için en iyisini ister.
Sen beni yanlış anladın sanırım. Benim derdim zordan zahmetten kaçmak değil, o dediğin organik (ki o markettekilerin organik olduğuna nasıl kanaat getiriyorsun onu da açıkcası merak ediyorum?) onu bulmak. Ben kızım için daha o doğmadan evvel emek vermeye başladım. O şimdi 4 aylık ama ben onun için 4 senedir zahmet çekiyorum. Bir sebze çorbası vız gelir yani...
Burda tartıştığımız şey;
SORU
Evde hazırlanan katı mamaların daha doğal olduğuna inanıyorum. Hazır kaşık mamalarının, evde hazırlanan ürünlerden bir üstünlüğü olduğunu düşünmüyorum.
CEVAP
" Kaşık Mamalarında kullanılan tüm hammaddeler, bebek için özel olarak seçilmiş ve uygunluğu belgelerle tanımlanmış ürünlerdir Dışarıdan satın alınan sebze-meyveler, kimyasal maddeler, hormon ve pestisit kalıntısı (tarım ilacı artıkları) riski içeren ürünlerle mukayese edildiğinde, ülker Kaşık Mamaları %100 doğallık garantisi sağlayan; hormon, katkı maddesi, aroma içermeyen, güvenilir besinlerdir. "
Allah sana bağışlasın yavrunu..
Kızımın doktoruna her zaman verm demişti sadece dışarıda veriyordum en organigin içinde bile adını bilmedigimiz şeyler var. O ülkelerin verdiği cevaba gelirsek haliyle böyle diyecek diğer ürünleri kotuleyecek böyle mama firmalarına ve. Size mama tavsiye eden doktoruza inanmayin. Mevsiminde meyve sebze alın ve güzel yikayin hepsinden daha güvenilir olacaktır
en organigin bile icinde bilmemne vardir
sizin mevsiminde aldiginzi sbeze meyveninde
nerde nasil yetistigini bilmediginiz
hicbir fark göremiyorum ben
aksine bebek icin özel hazirlanan kavanoz mamalarinin herturlu saglik hijyen vs cok usule uyularak daha özenla hazirlandigini düsünüyorum
kavanoz mamalar elk etapta bebege verilmek icin en uygun mamalar
Ev hanimi olupta evde hazir kavanoz mama vermenin neresi insanlari düsündürüyor anlamiyorum
atiyorum elma püresini evde kendim hazirlasam
yada daha fazla para verip ve guvenilirliginden emin oldugum doktorun önerdigi markadan kavanoz mamasi alsam
dahami kötü anneyim
cok rahatim
kendi rahatimimi düsünüyorum
bumu demek oluyor
walla ilginc yani!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?