• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Hazır kaşık mamaları mı? İlla evde hazırlamak mı?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
benimde 8 aylık bebeğim var anne sütüm olmadı mecbur mamalarla büyüttüm evde olduum sürece kendim yapıyorum ama dışarı çıktığımda mecbur hazır veriyorum ama içim fazla rahat değil çünkü kavanoz mamalarının içindeki oranın çoğunluğu sanki pirinç unuymuş gibi geliyor bana bu konuda bilgim yok sadece kendi hissettiğimi yazdım birde arkadaşım nasıl alıştırırsan öyle gider mutlaka kendi yaptıklarındanda ver yoksa onların tadına alışır nereye kadar hazır????? birde bunun maddi yönü var küçükken 1 kavanoz biraz büyüyünce 2 kavanozla anca doyuyorlar bunlar kendi fikrim sen bilirsin tatlım

benimde 8 aylık bebeğim var anne sütüm olmadı mecbur mamalarla büyüttüm evde olduum sürece kendim yapıyorum ama dışarı çıktığımda mecbur hazır veriyorum ama içim fazla rahat değil çünkü kavanoz mamalarının içindeki oranın çoğunluğu sanki pirinç unuymuş gibi geliyor bana bu konuda bilgim yok sadece kendi hissettiğimi yazdım birde arkadaşım nasıl alıştırırsan öyle gider mutlaka kendi yaptıklarındanda ver yoksa onların tadına alışır nereye kadar hazır????? birde bunun maddi yönü var küçükken 1 kavanoz biraz büyüyünce 2 kavanozla anca doyuyorlar bunlar kendi fikrim sen bilirsin tatlım

Tabi işin birde maddi boyutu var. Valla biz zorlanıyoruz ama yinede küçük hanımın birşeyini eksik etmemeye çalışıyoruz. Her anne baba gibi kendimizden kısıp O'na harcıyoruz. Allah olmayanlara yardım etsin. Biz burda alternatifler üzerinden tartışıyorken, bazılarımızın seçim şansı bile yok. Onları düşünüp çokta abartmamak lazım. Çok şükür halimize. Rabbim hepsine sağlık sıhhat versin

Kavanoz mamaları sadece geçiş döneminde..Hayatları boyunca kavanoz maması yemiyorlar zaten..Ben ikizlerime bir dönem için verdim ..Artık iyice alıştılar bir çok tada ve şu an hiç kavanoz maması vermiyoruz..Biz ne yersek onlardan yiyorlar...Yemedikleri,burun kıvırdıkları hiç bir şey yok..Yiyecekleri püre yapıp ta vermiyoruz artık...Şu an 1,5 yaşındalar...Çay,kahve,kola,çikolata gibi benim vermediklerim hariç...Bunu da geçiş döneminde verdiğim kavanoz mamalarına borçluyum...Bebekliklerinde kavanoz maması yiyen tanıdıklarım var,sağlıkları da gayet yerinde maşallah..Kavanoz maması yiyen çocuklar ilerde sağlıksız olurlar gibi saçma bir düşünce olmamalı..Sanki kavanoz maması yiyenler öleceklermiş muamelesi görüyorlar nedense......Kavanoz mamalarındaki sebze ve meyvelerin ne şartlarda yetiştirildiğini bilmeyenler çarşıda pazarda satılan,organik diye satılan sebze ve meyvelerin ne şekilde yetiştiklerini görerek mi alıyorlar acaba ?? Bu demek değil ki doğalını vermeyelim..Ama kavanoz maması da belki benim ve diğer arkadaşların araştırmalarına göre iyidir ve güvenmişimdir....Çünkü hormonsuz olarak yetiştiriliyorlar....Her anne çocukları için en iyisini ister...

Son düzenleyen: Moderatör:
Back