- 4 Eylül 2010
- 830
- 1.782
- 313
Sokağımızda kendi köpeklerine şiddet uygulayan birini şikayet ettiler. Ağustos ayından beri hapiste. Ki sadece şahitleri dinlediler, kamera kaydı vs yok. Kamera kaydı varsa mutlaka tutuklanmalı.Aynen @Bissunicole zaten kötü kavga ettik. Heralde sanıyor ki, kendi köpeği olunca kimse müdahale etmez. Tv.de gördüm ben. Geliyorlar alıyorlar. Bu adam kesin evinde de eziyet ediyordur bu hayvana. Benden başka muhakkak tanık olan birileri vardır.
Yumuşak vurmuyordu. Cadde aydınlıktı. Otopark kuytu ve karanlıktı. Köpeği köşeye kıstırmış. Şiddetle vuruyordu. Biz konuşurken kaşla göz arası köpek kaçtı zaten.
Mune Hanım, bence adamda yaptığının yanlış olduğunun farkında. Terbiye ediyorsa niye kuytu, köşede karanlıkta yapıyor. Ayrıca ben bağırınca sustu. Haklı olduğunu düşünse olay büyürdü. Keşke bana deseydi “Benim köpeğim sana noluyor” diye. O dakika polisi çağırırdım. Ben sokak kedisi kendini kurtardı sandım. Dönüp dolaşıp yine o eve gidecek. Küçük bir ırktı. Tasmasız geziyordu.Hiçbir canlı dayakla terbiye edilmez, döverek terbiye ettiğini söyleyen kişi vahşidir, ister sokak hayvanı olsun ister kendi bakıyor olsun hiç fark etmiyor, kimse ağzı var dili yok hayvancıklara vurma hakkına sahip değil.
Bu tip vahşiler hayvan laftan anlamaz sanıyorlar, zeka testine tabii olabilseler dayak yiyen köpek sahibinden akıllı çıkar kesin, bir nevi güç gösterisi mi yapıyorlar, hayatın hırsını mı alıyorlar anlamıyorum cidden, böylelerini görünce aynı şekilde dövesim geliyor
Kesinlikle şikayet edin gereken neyse yapılsın.
Böylelerinin yeri hapis zaten. En doğrusu. Savunmasız bir canlıya eziyet eden, herşeyi yapar.Sokağımızda kendi köpeklerine şiddet uygulayan birini şikayet ettiler. Ağustos ayından beri hapiste. Ki sadece şahitleri dinlediler, kamera kaydı vs yok. Kamera kaydı varsa mutlaka tutuklanmalı.
112 acil çağrı merkezlerii birçok ilde Sokak Hayvanları Acil Çağrı Merkezi olarak da görev yapıyor. Böyle bir durumla karşılaştığınızda 112’yi arayıp hayvana şiddet Olduğunu belirtin, direkt olarak (oturduğunuz yere bağlı) jandarma ya da emniyet ekipleri geliyor (veteriner arkadaşlarla beraber).Arkadaşlar iyi akşamlar. Bir saat kadar önce çok canımı sıkan bir olay yaşadım. İşyerimden çıkarken otoparkta bir adamın küçük bir köpeğe şiddette vurduğunu gördüm. Hayvan beyaz renkliydi. Başta sokak kedisi sandım. Görür görmez adama “Sen napıyorsun. Kediyi tekmeliyorsun” dedim. Adam “Terbiye ediyorum” dedi. Ben de “Sen önce kendini terbiye et. Sakın bir daha buranın önünden geçme” dedim. Biz münakaşa ederken kedi sandığım köpek kaçtı. Ben arabaya, adam yoluna devam etti. Olaylara tanık olan ama hiç ses çıkarmayan eşim “Herşeye salça oluyorsun. Ya sana karşılık verse, küfür etse başımız belaya girecekti. Ayrıca o kedi değildi, köpekti. Adamın kendi köpeğiydi” dedi. Bu laf üzerine aramızda kavga çıktı. Ben de “Mesele kedi ya da köpek değil. Küçük bir hayvana şiddet uygulaması. Adamın kendi köpeği olması meseleyi hafifletmiyor. Arıyorsun hayvan haklarını köpeği alıyorlar” dedim. Adamın kendi köpeği olduğunu bilseydim o dakikada polisi arardım. Şimdi bir de pişmanlık yaşıyorum. Yarın kamera görüntüleriyle karakola şikayetçi olmaya gideceğim.
Eşim benim hakkımda tehdit hakaretten önceden verilmiş bir karar olduğu için ete süte bulaşmayalım kafasında. Ama bende yapı itibariyle haksızlığa gelebilen bir kadın olamadım.
Sizce bu durumda ne yapmam gerekiyor. Karakola gitsem takip ederler mi? Adam bu çevrede oturan biri anladığım kadarıyla. Bir daha gördüğümde takip edeyim, hayvan haklarına mı şikayet edeyim. Ne dersiniz?
Evet sevgili O owll 5 sene içinde tehdit, hakaret suçlamasından uzak durmam gerekiyor. Eşim başımın belaya girmemesi için sessiz kaldı. Kavga etmeden de sorunlara bir çözüm bulmak zorundayım, soğuk kanlılığımı korumalıyım. Ama benim fıtratıma ters. O köpeği karanlıkta sıkışmış, sinmiş bir biçimde tokat yerken görünce şirazem kaydı.Ben de haksızlığa hiç gelemiyorum ama eşiniz bi yandan doğru söylüyor size bi şey yapmaya kalkarsa, küfür ederse diye korkmuştur çünkü çok dengesiz insan var maalesef. Hızını alamayıp size bir şey yapmaya kalkabilir böyle şuursuzlar. O an kendinize hakim olamiyorsunuz farkindayim ama soguk kanli olmak herzaman daha guvenli ben kendime de sık sık hatirlatiyorum. Hemen kollugu arayip yada ilgili kurumlari arayip yardim istemek daha mantikli. Zaten guvenlik acisindan sizin kimliginizi vermezler.
112 acil çağrı merkezlerii birçok ilde Sokak Hayvanları Acil Çağrı Merkezi olarak da görev yapıyor. Böyle bir durumla karşılaştığınızda 112’yi arayıp hayvana şiddet Olduğunu belirtin, direkt olarak (oturduğunuz yere bağlı) jandarma ya da emniyet ekipleri geliyor (veteriner arkadaşlarla beraber).
Ben de cok ugrastim boyle insanlarla en sonunda "jandarmaya sikayet ederim, soyle olur "diye ben de diklendim neyseki sustular simdi hatta hayvan beslemeye basladilar. Eskiden daha nahiftim simdi oyle degilim hayvanlari zehirliyolardi surekli.Evet sevgili O owll 5 sene içinde tehdit, hakaret suçlamasından uzak durmam gerekiyor. Eşim başımın belaya girmemesi için sessiz kaldı. Kavga etmeden de sorunlara bir çözüm bulmak zorundayım, soğuk kanlılığımı korumalıyım. Ama benim fıtratıma ters. O köpeği karanlıkta sıkışmış, sinmiş bir biçimde tokat yerken görünce şirazem kaydı.
Katılıyorum, herkes evcil sahiplenmemeli ama maalesef bir evcili sahiplenmek çok kolay çünkü iyi, merhametli insanları kesinlikle tenzih ederim fakat şu yaşıma kadar tecrübelerime dayanarak söylüyorum, bizim toplumumuzda hayvanların pek bir değeri yok, yalnızca kedi, köpek türü için demiyorum tüm canlı türleri değer görmüyor, onlara karşı merhamet ve vicdan duygusu beslemiyoruz veya canları olduğunu önemsemiyoruz.Mune Hanım, bence adamda yaptığının yanlış olduğunun farkında. Terbiye ediyorsa niye kuytu, köşede karanlıkta yapıyor. Ayrıca ben bağırınca sustu. Haklı olduğunu düşünse olay büyürdü. Keşke bana deseydi “Benim köpeğim sana noluyor” diye. O dakika polisi çağırırdım. Ben sokak kedisi kendini kurtardı sandım. Dönüp dolaşıp yine o eve gidecek. Küçük bir ırktı. Tasmasız geziyordu.
Öyle her parayı veren hayvan sahibi olmamalı. Önceden psikolojik bir teste tabii tutulmalılar. Yoksa gücü anca küçük savunmasız bir canlıya yeter sapık ruhlu adamların eline düşüyorlar.
Katılıyorum, herkes evcil sahiplenmemeli ama maalesef bir evcili sahiplenmek çok kolay çünkü iyi, merhametli insanları kesinlikle tenzih ederim fakat şu yaşıma kadar tecrübelerime dayanarak söylüyorum, bizim toplumumuzda hayvanların pek bir değeri yok, yalnızca kedi, köpek türü için demiyorum tüm canlı türleri değer görmüyor, onlara karşı merhamet ve vicdan duygusu beslemiyoruz veya canları olduğunu önemsemiyoruz.
Onlara biraz değer veriyor olsaydık, vicdan duygusu besleseydik caretta caretta yumurtalarını ezmezdik, boyunlarına taş bağlayıp suya atmazdık, ayaklarını kesmezdik, yakarak veya zehirleyerek öldürmezdik.
Biraz fazla öttü diye bir kargayı pompalı tüfekle vurmaya çalışmazdık veya sırf domuz diye bir anne domuzu katletmezdik.
Ömrüm oldukça kendimizden başka hiçbir canlıya değer vermediğimizi söylemeye devam edeceğim ve kusura bakılmasın ne kadar bencil olduğumuzu.
İnsan bir hayvandan korkabilir, huzursuz olabilir veya sevmeyebilir de buna diyebileceğim hiçbir şey yok fakat sırf hayvan diye onun ölmesine, eziyet görmesine sessiz kalıyorsak vicdan ve merhamet duygularımız olduğunu söyleyemeyiz zira vicdan ya da merhamet yalnızca işimize gelen canlı türüne beslenen bir duygu değildir.
Hayvana merhamet etmeyen insana da vicdansız olur bu kadar net.
hayvana siddeti savunmuyorum ama olaylarin getirisiyle goturusunu tartmak gerek . siz adamla tartisinca adam ustunuze yuruse veya kufur etse esiniz devreye girecek . o tiyniyette bir adam vicakta ceker silahta esinizde karslik vermek zorunda kalacak . ya yaralanacak ya basi derde girecek . istemeden bir olayin icine cekilmis olacak .
İnsan olmaya çalışıyorum, siz, ben ve birçok kişinin çevresinde hayvanlara her türlü işkenceyi kendine hak gören varlıklara da insan türü deniyor ama bizler biliyoruz ki insan olmak çok başka bir şey.
bence soyle yapabilirsiniz bende bodoslama her konuya dalarim ama yaninizda esiniz babaniz abiniz vs varken boyle tartismalara girmeyin boylece onlar istemedikleri kavgaların ıçine çekilmiş olmazlar .çünkü isin içinde siz varken onlarda size yapilacak bir adim karşısında geri duramazlar .bide olaya bu yönüyle bakin . düşünsenize sizin hic umursamadığıniz bir konu yüzünden dayak yiyip başınız belaya girecek .birazda onun için empati yapabilirsiniz. sizin göze aldiginiz riskleri esiniz göze almak istemeyebilir, hatta korkabilir bile . erkek diye guclu gozu kara vs olmak zorunda degil .oyuzden biraz esinizle empati yapmalısınız .sevimlicosh sevimli hanım, işte eşimde sizin dediğiniz gibi son derece kontrollü, 10 hamle sonrasını hesap eden bir yapıda. Bense tam tersiyim. Bir anda fevri hareket eder, sonumu düşünmem. “Ben sokaklarda büyüdüm. İnsanlardan ne tehlike gelir” bilirim dedi. Şu an konuşmuyoruz. Ben onun tepkisiz kalmasına sinirlendim, o benim herşeye bodoslama atlamama kızıyor. Bu gibi durumlarda orta yolu bulamıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?