1)evet mineral gamların parent companileri iyi araştırılmalı,,,bare mineralstan ve alt iştiraklerinden özellikle uzak durulmalı,,,elf minerallerden de aynı şekilde,,,fresh mineralsların da parent companisi temiz değil,,,youngblood abd menşeili ve çine ihracaatleri var,,,,AUBREY-ORGANİCS(TÜRK SİTESİ MEVCUT) LEAPİNG BUNNY TAŞIR....bu markanın mineralleri temiz,,,herkes alabilir gönül rahatlığıyla,,,,not:ecotoolsun kabuki ve bronzer vegan fırçalrı ile sürebilirisniz aubrey minerallerini,,,,bu saydığım temiz olmayan firmalrın makyaj fırçaları da alınmamalı,,,çünki samur,keç, kılı gibi organik kıl kullanıyorlar,,,,
2) inglot,benim için şaibelidir,,,logo görmedikçe ikna olmam,,,özellikle yoğun pigmentli ürün üretebilen tüm markalardan renkli kozmetik sözkonusu olduğunda yoğun şüphe duyun,,,,inglot ve mac,nars vs.. gibi,,,,mac ve nars zten crulety-free değil,,,,söylememe artık umarım ki gerek yoktur,,,,
3)THE BODY SHOP OUT!!!!..SATIN ALMAYINIZ! LOREAL KONSOLİDE BÜTÇE.....HA LOREAL ALMIŞINIZ HA BODY SHOP,FARKETMİYOR.....ŞU ŞURAYA 5000000.KEZ YAZIYORUMYA:) HELAL OLSUN BANA:)
4)tarte ürünlerinin fırçalrı vegan değildir,,,dolayısyla marka %100 crulety-free değildir,,,,kaliteli üretim yapar ama işte tam olarak temiz değil,,,onun yerine sephoralrda sarılan too faced i öneriyorum,,,,kendimde kullanıyorum,,,,güzel marka,,,,
5)lush temiz marka,,herkes kullanabilr evet,,ingiliz markasıdır,,,home-made tarzı ıtriyat ve kozmetik üretir,,,,türkiyede web sitesi de mevcut,,,ayrıca aubrey-organicsin sitesine herkes göz atabilir,,,,erkek ürünleri de mevcut hatta,,,,ıtriyat da var,,,
6)Essence beauty markasının fırçaları samur kılından yapılır,,,,vegan ve %100cruelty-free marka değildir,,,,bilginize,,,bu abdli olan essence,alman olanı değil,dikkat....
7)
URBAN DECAY(ingliz markası)son aldığım bilgiye göre loreal bünyesine geçiyoR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!aman dikkat!!!!!petadan onur ödülünü aldıktan sonra(çin marketine girmediği için)şerefisiz loreal pislik yapmak için satın aldı
8) siteyi girmemeyi başaramıyorum gördüğünüz gibi:)