Eki Görüntüle 492504 evkokuları(glade şu bu+parfümlerin hikayesi)burnu kanayan -kopan köpekler var..genelde parfüm sektöründe beagle türü köpekler kullanılıyor! kenzo vazgeçilmiyecek bişiy değil,,,ben vazgeçtim,,,demek ki vazgeçiliyormuş! parfüm kullanmayı düşünmüyorum,,anca hediye gelirse ordan burdan onu kullanırım,,,,body deoları ile idare edicem,,,,superdrug tabiki,,muadili deney yapmayan bulunana kadar..
Yok ben zaten bıraktım kenzoyu çok şekerli... Yeri gelmişken sorayım korkarak soruyorum da Sebamed den hiç bahsetmedik??? Ve Alix Avien ama sanırım bu temiz değil...
Bu sayfayı sık kullanılanlara ekledim merak ettikçe bakarım arrtık... Bu arada ilk cümlene koptumVe piyasada deney yapmayan parfüm markası olmamasına da şok oldum desem yeri Bir ara ben de Kenzo Amour kullanmıştım, sonra sıkıldım kendi kendime ama parfüm işi ne olacak ki şmdi...:44:
sebamed yapmıyor diye bildiklerimdeniiialix avien tavşan logosu barındırıyormuş,,arkadaşınız söyledi ama akredite olmayan logo,,,,emin değilim ben,,,bendede markanın eskiden kalma bir pudrası var....alerji yapmıyor ama açıkcası pek memnun da değilim,,,sanırım gidip de elix avien pek almam,,,,logo vurgusunu bir pazarlama stratejisi yaparsa,düşünürüm ama,,,,öyle kaçak göçek logo koymak olmaz,,,,bastıra bastıra tüketiciyi inandır ki bende inanayım! ona kalırsa otocıda koymaya başladı logo,,,,ünilerle bağlantısı var..(ünilerin hayvan deneyi yapması yasak değil) kime inanalım bu durumda,,,,öyle logo basmakla bitmiyo iş!
flormarın %51 hissesi artık fransız firması yves rocher e ait.
üniversite,, türkiyedeki bazı firmlar ünilerle işbirliği içinde,,,deneyleri oralarda yaptırıyorlar,,,çünki yasak değil ünilerde viviseksiyon,,,örneğin flormar,,,,gebze teknoloji ens.,,,,üniye bağlı,,,gerçi şimdi yves rocher satın almış deniyor ki o firma da deneyci,,,ayrıca otacı markasının reprezantlarından biri bana otacının istanbuldaki bir ünide arge çalışmalrının yapıldığı gibi bişiy söylemişti,,,,aklımda kaldığı kadarıyla,,,yani deney yaptırıyor,,,zaten de ağzından kaçırdı gibig elmişti bana ısrarlı sorularım karşısnda,,,bana söylenen bu,,,,ünilerle bağlantısı olan türk firması temiz değildir,,,ayrıca "üniler" ne, ne demek??? ben de otacı kullanıyorum
üniversite,, türkiyedeki bazı firmlar ünilerle işbirliği içinde,,,deneyleri oralarda yaptırıyorlar,,,çünki yasak değil ünilerde viviseksiyon,,,örneğin flormar,,,,gebze teknoloji ens.,,,,üniye bağlı,,,gerçi şimdi yves rocher satın almış deniyor ki o firma da deneyci,,,ayrıca otacı markasının reprezantlarından biri bana otacının istanbuldaki bir ünide arge çalışmalrının yapıldığı gibi bişiy söylemişti,,,,aklımda kaldığı kadarıyla,,,yani deney yaptırıyor,,,zaten de ağzından kaçırdı gibig elmişti bana ısrarlı sorularım karşısnda,,,bana söylenen bu,,,,ünilerle bağlantısı olan türk firması temiz değildir,,,
made in PRC....çin malı yani:)bu arada ben bilmiyodum ama yves roche nin, altında "sans paraben=parabensiz" yazmasıyla tarafımdan çöpe atılmaktan kurtulmuş far paletinin altında "made in P.R.C." yazıyor, sanırım bu çok şey anlatıyor maalesef...flormarın da büyük hissedarı olduğunu bilmiyodum ayrıca...
parfüm kullanmayı düşünmüyorum 2.bir emre kadar:) ,,sabredin siz de,,nasıl olsa 2013 martında bu işler bi açıklığa kavuşacak,,,ab parlementosu son kararını verecek deneyler hakkında,,,6sı yasaklandı,,sadece 3 deney kaldı,,,,,parfümde o deney kategorisnde şuan,,,,olaki beklenilen olmazsa;artık lavanta suyu,bodu deolara devam,,,,gidipde parfüm almıcam,,,,deney yapmıyorum diyen firmalardan en azından buav ayda peta sertifikalı olanlara yönelin dicem ama peta da %100 güvenli değil,,,,buav sertifikası taşıyan parfüm türkiyede göremedim ama deo var....superdrug,,ya of ya otacı dan çok umutlanmıştım, onlar da bittiğinde mazi olacaklar anlaşıldı, ben bu parfüm konusuna çok taktım puig firmasıninkiler şimdi temiz değil mi yani??? cecile /tiara's falan mı kullanmalı lys? ne düşünüyosun??????
made in PRC....çin malı yani:)
hem kendilerini fransanın 1 numaralı "bitkisel" kozmetikçisi ilan ediyolar hem de çin malı ürünleri satmaktan çekinmiyolar ya bu kadarına pes dedim ya onun da bu akşam farkettim paylaşmak istedim...çin de fabrikaları varsa artık düşün yani neler yapıolar...çin işi bitkisellik, içinde bi dolu paraben çeşidi, artık nası bitkisellikse...
Bu sayfayı sık kullanılanlara ekledim merak ettikçe bakarım arrtık... Bu arada ilk cümlene koptumVe piyasada deney yapmayan parfüm markası olmamasına da şok oldum desem yeri Bir ara ben de Kenzo Amour kullanmıştım, sonra sıkıldım kendi kendime ama parfüm işi ne olacak ki şmdi...:44:
Kızlar ben de kendi makyaj malzemelerimi karşılamak için oriflame ya da huncalife a üye olcam da buradaki listede ismi yok gibi onların inceledim yine de emin olmak istiyorum.Onlar hayvanlarla deney yapmıyor değil mi? bir bilginiz var mı??
Ama burada alternatif buldular yazıyor emin misin ya az önce oriflame e kaydoldumHayvan Deneylerinin Alternatifi Yok Mu?
Tabii ki, hayvan deneylerinin alternatifleri var. Bugün dünyanın en büyük kozmetik firmalarından REVLON, AVON ve ORIFLAME gibi uluslararası kozmetik şirketleri, ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmiyorlar. Yeni ürünlerini alternatif deney yöntemleri kullanarak test ediyorlar. Avon 1989 Nisan’ında, Eytex denilen sentetik bir madde üzerindeki testlerin olumlu sonuç verdiğini ve bundan böyle deneylerini bu madde üzerinde uygulayacağını açıklayarak, hayvan deneylerine alternatif bir deney yöntemini kamuoyuna açıklamıştır.
Özellikle Amerika ve Avrupa’daki hayvan hakları ve hayvan özgürlüğü hareketleri sonucunda çoğu kozmetik firması da alternatif deney yöntemlerini kullanmaya başlamışlardır. Bazı firmalarsa, (örneğin Procter & Gamble) sadece mevcut ürünlerini hayvanlar üzerinde test etmeyeceklerini açıklamaktadır. Oysa bu tür açıklamalar firmaların tüketici kitlesini kaybetmemek için yaptığı laf oyunlarıdır. Çünkü bu firmalar, içeriğini değiştirdiği ürünlerde veya piyasaya yeni süreceği ürünlerin testlerinde hayvanları kullanmaya devam etmektedir. Bugün hala hayvan deneyi yapmakta ısrar eden büyük kozmetik şirketlerinin neden bu konuda ısrarcı olduklarını net olarak bilemiyoruz.
Fakat hayvan deneylerinin Batı da başlı başına bir sektör olduğu ve bu sektöründe azımsanmayacak büyüklükte bir pazar payı olduğu düşünüldüğünde yine sebebin büyük olasılıkla para kazanma hırsından kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Örneğin, Huntingdon Life Sciences, dünyanın en büyük ticari amaçlı hayvan deneyleri yapan kuruluşudur. Bu kuruluş pek çok kozmetik firmasına deneylerinde kullanması için hayvan sağlamaktadır.
Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği Konseyi, 2009 yılından itibaren kozmetik ürünler için hayvanlar üzerinde deney yapılmasını yasaklayan bir karar almıştır. Ama ne trajikomiktir ki, aynı kararda “bazı kozmetik ürünler için” bu sürenin 2113 yılına kadar uzatılabileceği de yer almaktadır. Bu da demek oluyor ki, piyasaya yeni sürülecek olan ve insan sağlığını tehdit edebilecek olan kozmetik ürünlerin hayvanlar üzerinde test edilmesine devam edilecektir.
Kozmetik alanında alternatifi de var ama diğer alanlarda bir belirsizlik var. Sonuçta bu amaçla insanların kullanılması da doğru olmaz. Ama bu işkencelere gerçekten gerek var mı ?
Daha etik yollar geliştirilmeli.
Burada da bir kampanya buldum:
Say NO to CRUEL COSMETICS | No Cruel Cosmetics
'Ürünün paketi ve ambalajının üzerinde
-Hayvanlar üzerinde denenmiştir.
-Dermotolojik olarak test edilmiştir.
gibi ifadelerin bulunması;
-Cruelty-free - İşkencesiz ifadesinin
-Tavşan resminin
bulunmaması söz konusu ürünün canlı hayvanlar üzerinde denendiği anlamına gelir.
Mesela benim çok kullanadığım La Roche Possay de bu grupta yer alıyomuş , artık ona veda ediyorum.
Ama burada alternatif buldular yazıyor emin misin ya az önce oriflame e kaydoldumKeşke az daha bekleseymişim cevap için
Ay ben anlamadım bu yazıdan pek bişey kafam karıştı :/