selamlar yine,
an itibariyle keşfim olan bi bilgiyi paylaşmak istiyorum( ya da bilinen bi marka ama ben amerikayı yeni keşfettim:-s)
H2O plus diye bi marka, petanın temizler listesinde yer alıyo, biraz fiyatlı ürünleri hoşuma gitti paylaşmak istedim yalnız sadece bazı ürünleri parabensizmiş ancak önümüzdeki yıldan itibaren tüm ürünlerini parabensiz üreteceklermiş, umarım bu uygulama diğer markalar arasında da yaygınlaşır. tüm ürünlerinin hayvanlar üzerinde test edilmediğini sık sorulan sorular bölümünde tam da ilk soruda görüyoruz; tabi ki onun sözüne değil petanın sözüne güveniyoruz:))
Are your products tested on animals?
No. H2O Plus® does not believe in animal testing. We do not and never will use animals to test our products. In addition to respecting the safety and humanity of animals, we are advocates of the environment and always encourage recycling.
böyle söylüyo sitede ürünleri türkiye'de nerelerde satılır bilemem ama morhipo.com da satışı olduğuna göre herhalde boynerde vardır.
Eki Görüntüle 478785
Mavikuş güzel bilgiler için teşekkürler. Bahsedilen metotlar çok pahalı sanırım, biraz da yeni gibi. Bu durumda hayvanları kullanmaya devam edeceklerdir
Tabi ki test edilmesi gerekli. Test metodu farklı olur ama mutlaka test edilmeli, kontrolü yapılmalı. Siz kontrolü yapılmamış, ambalajı bozuk, üretim yeti-tarihi belli olmayan gıdaları kullanıyor musunuz? Kozmetikler direk vücuda, tene değen şeyler. İçeriğindeki ürünlerin vücuda etkileri belli olmayan bir ürünü nasıl kullanırım?
Açıkçası bu soruyu ne amaçla sorduğunuzu anlayamadım
Arkadaşlar sayfaları toparlıyorum..baştan itibaren notlar alıyorum..çünkü malum temiz bildiğimiz markalar kanlı çıkabiliyor ya da sonradan güncellenip değişikliğe uğrayanlar olabiliyor..bunları tek ya da ard arda birkaç msjda toplamak niyetindeyim..kendi albümümde bu markalara dair yaptığım resimleri de paylaşacağım..siz de oradan alıp paylaşabilrsiniz
birkaç şirkete mail attım..bu şirketler,
-pinkar kozmetik
-pastel
-dolce
-snob
-erkul kozmetik
-golden rose
-kosan kozmetik
-flormar
ladyevil' a verdikleri cevap şöyle
Flormar'dan cevap geldi.
Ürünlerimiz üretilirken ya da üretim sonrasında Hayvanlar üstünde uygulanan bir testimiz yoktur.
Satın aldığımız hammaddeler ile ilgili olarak da tedarikçi firmalarımız/hammadde üretici firmaları bu anlamda zaten aktif olarak Avrupa Regülasyonarını takip etmekle sorumludurlar. Bu noktada hammadde üreticilerinin teknik dokümanlarını bu anlamda takip ederek Hayvanlar üstünde test yapılıp yapılmadığını kontrol ediyoruz.
Bilgilerinize sunarız.
-henkel (bünyesinde bir sürü marka var )
- evyap
Gelen Cevap
Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.
Ürünlerimiz hayvanlar üzerinde test edilmemektedir.
Amacımız sizlerin beğenisine daima layık olabilmektir. Firmamız, sizlerden gelecek her türlü talebi karşılayabilmek için yeni ürünlerle kendini yenilerken, varolan ürünlerinde de kalitesini arttırarak her geçen gün daha ileriye gitmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmaların neticesinde bizler için en değerli ödül, siz değerli tüketicilerimizin memnuniyetidir.
Saygılarımızla,
Gösterdiğiniz ilgiden dolayı tekrar teşekkür ederiz.
Evyap Müşteri İletişim Hattı:0800 211 08 10
esasında bu cvp beni tatmin etmedi ama sonrasında netten de baktıgım da derin bi oh çektim evyap temiz markaların şirketiymiş...
(aksi güncel bir bilgi edinirseniz lütfen haber verin,yanlış bilgi vermek istemem)
2006'da hayvan deneyleri ile ilgili sorulan soruya evyap'ın verdiği cevap
Ezgi Hanım,
Üniversitelere ya da test enstitülerine yolladığımız ürünlerde
dermatolojik
açıdan ve mikrobiyolojik etkinlik açısından ya da ürün performansının
ölçülmesi açısından testler yaptırıyoruz.
Mikrobiyolojik etkinlik testleri ürünlerimizin raf ömrü boyunca bozulmadan,
içinde bakteriyolojik kirlenme olmadan kalması için formülünde
kullandığımız
koruyucu maddenin etkin olup olmadığının tespitidir.Eczacılık
fakültelerinin
mikrobiyoloji bölümlerinde laboratuvar ortamında ürüne dışardan bakteri
verilerek üründeki koruyucunun bu bakterilerin üremesini engelleyip
engellemediği 7,14,28 günlük ölçümler yapılarak tespit ediliyor.
Gördüğünüz
gibi hayvanlar üzerinde test söz konusu değil.
Dermatolojik testler ise ürünün gönüllü kullanıcılar tarafından
denenmesi
ve deneklerin bir dermatolok tarafından incelenip raporlanması şeklinde
yapılmaktadır.
Ürün performans testleri ise tüketicilere ürünlerin denettirilmesi ve daha
sonra anket sorularıyla ürün hakkındaki görüşlerinin alınması şeklinde
yapılmaktadır.
Sonuç olarak Kozmetik Yönetmeliğinin kozmetik ürünlerde kullanılmasına
izin
verdiği hammaddeler kullanılarak yapılan ürünlerimiz havyanlar üzerinde
test
edilmemektedir.
Bilgilerinizi rica ederim.
İyi günler dileğimle,
Mine Dai
Özlem Vardar Çabkın
evyap'ın ürünlerini alın!
benim aldıklarım:
diş macunu: sanino(evyap),rembrand
şampuan,sabun: duru,arko,evergreen,fax,activex
traşbıçağı: arko,gibbs
saç boyası: natural colors(garnier falan loreale ait aldanmayın),goldwell,
ev temizliği: ben frosch(kurbağalı) almaya başladım,bunlar nerede bulunıur bilmiyorum ama;klar,sodasan,sonett,SAB)
frosch %98 oranında doğada parçalanabilir diyor daha ne desin?alın lütfen!!!
Eki Görüntüle 478931
Eki Görüntüle 478932
p&g resminden sonra evyap resmi içimi ferahlattı..
Arkadaşlar sayfaları toparlıyorum..baştan itibaren notlar alıyorum..çünkü malum temiz bildiğimiz markalar kanlı çıkabiliyor ya da sonradan güncellenip değişikliğe uğrayanlar olabiliyor..bunları tek ya da ard arda birkaç msjda toplamak niyetindeyim..kendi albümümde bu markalara dair yaptığım resimleri de paylaşacağım..siz de oradan alıp paylaşabilrsiniz
birkaç şirkete mail attım..bu şirketler,
-pinkar kozmetik
-pastel
-dolce
-snob
-erkul kozmetik
-golden rose
-kosan kozmetik
-flormar
ladyevil' a verdikleri cevap şöyle
Flormar'dan cevap geldi.
Ürünlerimiz üretilirken ya da üretim sonrasında Hayvanlar üstünde uygulanan bir testimiz yoktur.
Satın aldığımız hammaddeler ile ilgili olarak da tedarikçi firmalarımız/hammadde üretici firmaları bu anlamda zaten aktif olarak Avrupa Regülasyonarını takip etmekle sorumludurlar. Bu noktada hammadde üreticilerinin teknik dokümanlarını bu anlamda takip ederek Hayvanlar üstünde test yapılıp yapılmadığını kontrol ediyoruz.
Bilgilerinize sunarız.
-henkel (bünyesinde bir sürü marka var )
- evyap
Gelen Cevap
Bizimle iletişime geçtiğiniz için teşekkür ederiz.
Ürünlerimiz hayvanlar üzerinde test edilmemektedir.
Amacımız sizlerin beğenisine daima layık olabilmektir. Firmamız, sizlerden gelecek her türlü talebi karşılayabilmek için yeni ürünlerle kendini yenilerken, varolan ürünlerinde de kalitesini arttırarak her geçen gün daha ileriye gitmek için çalışmalarını sürdürmektedir. Bu çalışmaların neticesinde bizler için en değerli ödül, siz değerli tüketicilerimizin memnuniyetidir.
Saygılarımızla,
Gösterdiğiniz ilgiden dolayı tekrar teşekkür ederiz.
Evyap Müşteri İletişim Hattı:0800 211 08 10
esasında bu cvp beni tatmin etmedi ama sonrasında netten de baktıgım da derin bi oh çektim evyap temiz markaların şirketiymiş...
(aksi güncel bir bilgi edinirseniz lütfen haber verin,yanlış bilgi vermek istemem)
2006'da hayvan deneyleri ile ilgili sorulan soruya evyap'ın verdiği cevap
Ezgi Hanım,
Üniversitelere ya da test enstitülerine yolladığımız ürünlerde
dermatolojik
açıdan ve mikrobiyolojik etkinlik açısından ya da ürün performansının
ölçülmesi açısından testler yaptırıyoruz.
Mikrobiyolojik etkinlik testleri ürünlerimizin raf ömrü boyunca bozulmadan,
içinde bakteriyolojik kirlenme olmadan kalması için formülünde
kullandığımız
koruyucu maddenin etkin olup olmadığının tespitidir.Eczacılık
fakültelerinin
mikrobiyoloji bölümlerinde laboratuvar ortamında ürüne dışardan bakteri
verilerek üründeki koruyucunun bu bakterilerin üremesini engelleyip
engellemediği 7,14,28 günlük ölçümler yapılarak tespit ediliyor.
Gördüğünüz
gibi hayvanlar üzerinde test söz konusu değil.
Dermatolojik testler ise ürünün gönüllü kullanıcılar tarafından
denenmesi
ve deneklerin bir dermatolok tarafından incelenip raporlanması şeklinde
yapılmaktadır.
Ürün performans testleri ise tüketicilere ürünlerin denettirilmesi ve daha
sonra anket sorularıyla ürün hakkındaki görüşlerinin alınması şeklinde
yapılmaktadır.
Sonuç olarak Kozmetik Yönetmeliğinin kozmetik ürünlerde kullanılmasına
izin
verdiği hammaddeler kullanılarak yapılan ürünlerimiz havyanlar üzerinde
test
edilmemektedir.
Bilgilerinizi rica ederim.
İyi günler dileğimle,
Mine Dai
Özlem Vardar Çabkın
evyap'ın ürünlerini alın!
benim aldıklarım:
diş macunu: sanino(evyap),rembrand
şampuan,sabun: duru,arko,evergreen,fax,activex
traşbıçağı: arko,gibbs
saç boyası: natural colors(garnier falan loreale ait aldanmayın),goldwell,
ev temizliği: ben frosch(kurbağalı) almaya başladım,bunlar nerede bulunıur bilmiyorum ama;klar,sodasan,sonett,SAB)
frosch %98 oranında doğada parçalanabilir diyor daha ne desin?alın lütfen!!!
Eki Görüntüle 478931
Eki Görüntüle 478932
p&g resminden sonra evyap resmi içimi ferahlattı..
:102: arkadaşlar şimdi kendi belediyemi aradım süper bir haber aldım hayvan suluklarıyla ilgili..paslanmaz çelikten hayvan sulukları yaptırmışlar..şuan ellerindeymiş, 1 aya kadar hallolur mu dedim 1 ayı bulmaz dedi bayan..bir tarafında suluk bir tarafında yemlik olacakmış levhalı..ve yere sabitlenecekmiş..bayıldım bu habere..kendi sokağımı da söyledim buraya yakın bir yere de koyacaklar..inanılmaz sevindim ya...
:124: :124: :124: :124:
(kendi belediyenizi arayın sağlık işlerine bağlanın sorun siz de arkadaşlar 2-3 dk anca sürüyor)