Hayvan deneyleri ve kozmetik markaları

Değerli Müşterimiz,

Öncelikle Markamıza göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz. Markamız Yves Rocher, 1989'dan bu yana hayvanlar üzerinde test yapmadığı gibi diğer kozmetik markalarına da örnek olmuştur. 1992 yılında Hayvanları Koruma Kurumu olan S.P.A. tarafından Altın Madalya ile ödüllendirilmiştir.
Ürün içeriklerimizle ilgili şirket şartnamemiz son derece sıkı ve kesindir: Hayvansal hammaddelerin kullanımı kesinlikle reddedilmektedir (bal ve balmumu hariç). Örnek vermek gerekirse, kozmetik sektörünün farlarda renklendirici olarak sık sık kullandığı Kırmızıböceğinden elde edilen kırmızı renkteki karminik asit salgısının kullanımı kesinlikle reddedilmektedir.
50 yıldan bu yana, Bitkisel Kozmetiğin Yaratıcısı Yves Rocher, sürdürülebilir gelişme ve doğanın korunması için girişimler yapmaktadır.

Saygılarımızla,

Lys isimli arkadaşımızdan mesaj var!
Öncelikle Yves Rocher plm yağı kulanır Loreal ve Henkel gibi...
Bu da yine aynı arkadaşımızın paylaştığı video:http://www.youtube.com/watch?v=lRPmqNPHALs&feature=youtu.be

Yani cruelty free değiller..

Dilekçeyle ilgili bilgilendirmeyi de aynen kopyalıyorum:

''
yves rocher palm oil kullanır ürünlerinde,,tıplı loreal ve henkel gibi...konu uzun...uzun lafı kısası: cruelty-free kategorisine girmez

Bu arada linkteki 2.dilekçe örneğini A4 e kopyaladığınızda yazı tipini times new roman-12 punto yapıp düzenleme yaparsanız işiniz kolaylaşır,12 punto önemlidr resmi yazışmlarda.kamu kurumuna gideceği için..
Benimki hazır vaziyette şuan,,,tarih atılmasını bekliyor sadece:) sonuç ve istem kısmının ardına tarihi unutmayınız,,
Hakim ilk önce buraya bakar...tcno'lar unutulmamalı,,,,tüm anımsatmalarımı yaptım sanırım...KK da lütfen herkese ulaştırın,teŞK
Ben kendime göre ekleme de yaptım dilekçeye,fotosunu size göndereceğim '
'

hanımlar merhaba,
normalde kozmetik urunleri kullanan biri de degilimdir ama elimdekileri yenilemem lazım.
turkiyede satılan dermokozmetik olan marka tavsiyelerine acıgım...

edit: marka ismi de sormustum ancak http://features.peta.org/cruelty-free-company-search/index.aspx bu siteden kontrol ettim, kullandıgım markayı kesin degistirmem gerekiyor yani.

Son düzenleme:
hanımlar merhaba,
normalde kozmetik urunleri kullanan biri de degilimdir ama elimdekileri yenilemem lazım.
turkiyede satılan dermokozmetik olan marka tavsiyelerine acıgım...

edit: marka ismi de sormustum ancak http://features.peta.org/cruelty-free-company-search/index.aspx bu siteden kontrol ettim, kullandıgım markayı kesin degistirmem gerekiyor yani.

Merhaba , ilk aklıma gelen demalogica ürünleri.

http://www.gocrueltyfree.org/brands?keywords=Dermalogica

Bende her zaman kontrol edip aliyordum guya fakat hala kan lekeli bir dolu marka evimdeymis...
Tabi ki resimlere bakamadim,bakamam da...
Bende benzer bir konuyu moda sektoru icin dusunuyordum aslinda, bununla ilgili varsa veya bilgi birikimi olan arkadaslar varsa ve onayak olurlarlarsa da harika olur...
Bu da PETA'nin bu konuya dikkat cekmek icin son videosu: Bu sefer empati icin insan derisi giymis hayvanlar podyumda!!!

http://mashable.com/2013/02/06/runway-reversal-peta-video/

Bu konuya donersem;
Arkadaslar lutfen, ortada vahset var, gozardi etmeyin, normallestirmeyin, kabullenmeyin...
Bu testlerin yapilmasi baska yolu olmadigi icin degil, ucuz yol bu oldugu icin seciliyor...
Ne kadarina iciniz el verir fotograflarina bakip, okuyabilirsiniz ama lutfen en azindan bu markalardan uzak durun...
Iki gram zevkimiz icin bu hayvanlara yapilan vahsete ses kalmayalim...
Her sey bizim elimizde, unutmayin!!

Geçenlerde birisi dermalogica ürünlerinin çinde satişinin başladigini yazmiş artik kullanamayiz gibi bi laf etmiş bi lys ye sorayim ancak buav listesinde varsa demek ki bi karişiklik var :44:
Canım daha evvel konuda artık temiz diye geçtiği için aklımdaydı . Arkadaşta sorunca emin olmak için buav dan tekrar kontrol ettim , hala listede görünce yazdım . Bakalım Lys ne diyecek :44:

arkadaşlar şu an şoklar içerisindeyim, SEBA-MED buav'ın temizler listesinde, ben mi yanlış baktım ya, sizin haberiniz var mıydı?

ama sitesinde sanki ecza ürünü ve testler yapılmış falan deniyor, bir bakayım, kafam karıştı

Son düzenleme:
Bende baktım hemen , şaşırdım temizler listesinde .

http://gocrueltyfree.org/brands?keywords=Sebamed

leaping bunny'nin facebook sayfasından mesaj gönderdim. Seba Med USA yazıyor, peki ya bizim ülkemizde ya da başka ülkelerde satılan seba medler dedim?

"All Seba Med products would be cruelty-free. We certify by the company not by country." yazmışlar... zaten marka da aynı marka

şirkete sertifika veriyoruz ülkeye değil demiş, yani alabiliriz Seba-Med değil mi şimdi? mutlu oldum :))...

leaping bunny'nin facebook sayfasından mesaj gönderdim. Seba Med USA yazıyor, peki ya bizim ülkemizde ya da başka ülkelerde satılan seba medler dedim?

"All Seba Med products would be cruelty-free. We certify by the company not by country." yazmışlar... zaten marka da aynı marka

şirkete sertifika veriyoruz ülkeye değil demiş, yani alabiliriz Seba-Med değil mi şimdi? mutlu oldum :))...

Bende mutlu oldum :KK52:
Bu durumda kolay bulunabilir , bilindik bir marka daha eklendi listemize. :KK53:

Arkadaslar bence Sebamedden uzak durmakta fayda var
Lys oyle demisti gecmiste...
Ayrica buav listesinde olmasina ragmen Dermalogica da cruelty free degilmis bizzat kendisi soyledi bilginize!!

Ornegin Herbal,Dermo Expertise gecen urunlere guvenilmez dedi %99,9 cruelty free olmazlarmis
Bu guvenilmezler arasinda B4B(B is for beatiful) markasi da var dikkat buav logosu sahteymis Cinde uretimi var..

Ben mum alirken neye dikkat ettigini de sordum : Pek mum almadigini; alirsa da turk isi ucuz biseyler aldigini soyledi
Mumlarda kullanilan balmumu sebebiyle tercih etmemek lazim cunku arilarin ayaklari koparak elde ediliyor:KK43:(
Niveanin kremlerinde varmis balmumlari

Birde Pepsi.Co dan da uzak durmak gerekmus cunku Palm yagi kullaniyor urunlerinde..
Bu bilgiler Lys den arkadaslar direk..

Ben bir de yazi paylasacagim palm yagi ve orangutanlarla alalasiyla ilgili
Beni cok bilgilendirdi okumanizi tavsiye ederim:
http://veganblogg.wordpress.com/2013/05/10/palm-yagi-yok-edilen-ormanlar-ve-orangutanlar/

Arkadaslar bence Sebamedden uzak durmakta fayda var
Lys oyle demisti gecmiste...
Ayrica buav listesinde olmasina ragmen Dermalogica da cruelty free degilmis bizzat kendisi soyledi bilginize!!

Ornegin Herbal,Dermo Expertise gecen urunlere guvenilmez dedi %99,9 cruelty free olmazlarmis
Bu guvenilmezler arasinda B4B(B is for beatiful) markasi da var dikkat buav logosu sahteymis Cinde uretimi var..

Ben mum alirken neye dikkat ettigini de sordum : Pek mum almadigini; alirsa da turk isi ucuz biseyler aldigini soyledi
Mumlarda kullanilan balmumu sebebiyle tercih etmemek lazim cunku arilarin ayaklari koparak elde ediliyor:KK43:(
Niveanin kremlerinde varmis balmumlari

Birde Pepsi.Co dan da uzak durmak gerekmus cunku Palm yagi kullaniyor urunlerinde..
Bu bilgiler Lys den arkadaslar direk..

Ben bir de yazi paylasacagim palm yagi ve orangutanlarla alalasiyla ilgili
Beni cok bilgilendirdi okumanizi tavsiye ederim:
http://veganblogg.wordpress.com/2013/05/10/palm-yagi-yok-edilen-ormanlar-ve-orangutanlar/

Prenses bu yazdıkların şaşırttı ve hayal kırıklığına uğrattı beni . Buav listesini her üründe referans alıyorken şimdi onun da tam güvenilirliği yok anladığım kadarıyla . Zaten zor olan durum daha da zorlaştı :KK43:((

kızlar Lys haklı galiba, çünkü biraz araştırdım, seba-med çinde satılıyor mu diye, evet satılıyor gibi görünüyor.

e biz şimdi buav'a güvenemeyeceksek neye güvenelim :KK43:

offffffffff

nyx'ın fırçalarından hayvan kılından yapılmış olanlar var arkadaşlar, lysle konuştuk biraz, şimdilik almayalım diyor, haber vereyim dedim

çine verdikleri ürünler satılıyordur hala belki
tekrar ihracat yapmayacaklardır karardan sonra
satılanlar eski sattıkları ürünler olabilir mi acaba

bu arada kızlar Montagne Jeunesse markası da buav listesinde watsons da yüz maskeleri var nette de satılıyor
$11799960_82716837.jpg
foto temsilidir

çine verdikleri ürünler satılıyordur hala belki
tekrar ihracat yapmayacaklardır karardan sonra
satılanlar eski sattıkları ürünler olabilir mi acaba
Açikçasi ben kendi adima bu iyi niyetli düşüncelerle gidip de almam canim sen bilirsin

Çok temiz niyetli olsalardi hiç çinde ürünleri olmazdi

Ayrica toplatsin başka ülkede satsin neden çin yani

Twitterda birisi yazmiş zaten dermalogica buav onayini birakmiş gibisinden bişeyler:KK50:

Açikçasi ben kendi adima bu iyi niyetli düşüncelerle gidip de almam canim sen bilirsin

Çok temiz niyetli olsalardi hiç çinde ürünleri olmazdi

Ayrica toplatsin başka ülkede satsin neden çin yani

Twitterda birisi yazmiş zaten dermalogica buav onayini birakmiş gibisinden bişeyler:KK50:

ben sebamedi hiç sevmem zaten ortaokul zamanında bir güneş kremini kullanmıştık annem almıştı ailecek cildim pul pul oldu
zaten kuru hassas benim cildim sebamed daha çok yağlı ciltler için uygun
dermologica yı hiç bilmiyorum

giovanni kuru şampuan aldım çok başarılı ama biraz hafif kül görüntüsü veriyo diplere, iyice parmaklarla kafaya yedirmek lazım :)

giovanninin nutrafix diye maskesi var çoooooooookkkkkk memnunum kızlar bi de yeşil minik serumu uçlar için...

superdrug ısıya karşı koruma spreyi aldım onu bilemiyorum anlaşılmaz bi süre kullanmadan...

sea salt spray ini de alıcam malum hacim yapan herşey benim için bulunmaz nimet :))

buarada lush türkiyeden çekiliyomuş diye duydum :KK43: niye ya niyeeeeeee

X