merhaba arkaaşlar bu zamanlar kendimi bitkilere adamış durumdayım araştırmalar yapıyorum bir ay oldu aslanpençesi kullanıyorum hayıt tohumuna da başlayalı beş gün oldu ... polikistik hastasıyım ilaçsız regl olamıyorum maalesef bu ay içmedim ilaç bitkiler içmeye başladım hayırlısı bakalım zaman ne gösterecek çok uzun yazmak istemiyorum eğer aranıza hayıt tohumuyla yada başka bitkilerle hamile kalanlar yada kalmak isteyenler gelin dertlerimizi paylaşalım birbirimize destek olalım hepinizi bekliyorum kızlarr!
HAYIT TOHUMU
Hayıt Suyunun Genel Faydaları:
a-Adet düzensizliklerinin giderilmesinde etkilidir.
b-İdrar söktürücü, mide bağırsak gazlarını giderici ve teskin edici olarak kullanılır.
c-Hayıtın beyinde cinsel hormonlara etki ettiği bilimsel çalışmalarla belirlenmiştir.
d-Hormonal adet kanaması sıklığı veya miktar olarak fazlalığı vakalarında faydalıdır.
e-Ayrıca bazen hassas bayanların adet öncesi sivilce, gerginlik vs. gibi şikayetlerinde de yararlıdır.
f-Dizanteri, sıtma, ağız yara ve iltihaplarında, diş etlerinin sağlamlaştırılmasında kullanılır.
g-Adet gecikmesi, göğüs ağrısı, sancı, kramp ve depresyon, kalp ağrıları gibi semptomların giderilmesinde veya azaltılmasında etkilidir.
h-Adet öncesi sendromlarda, adet kanamalarındaki spazmlarda, menopozla ilgili bazı şikayetlerde ve süt veren kadınlarda süt eksikliğinde, adet dönemlerinde endokrin düzensizliklerinden kaynaklanan sinir ve cilt problemlerinde ve akne tedavisinde kullanılır.
Kadınlar daha çok bilirler ki, adet öncesi gerginlik, genellikle östrojen ve progesteron hormonları arasında dengesizliğe neden olur.
En iyi sonucu alabilmek için üç ay koyunca kullanılmalıdır...
KULLANIMI
Kullanılışı; 50 gr hayıt tohumu, 1 lt suda kaynatılır ve günde 2 bardak içilir... Yaada bir fincan su kaynatlır içine bir çay kaşığı hayıt tohumu atılır ve 15 dk demleye bırakılır ve ılık olarak içilir...
ALINTIDIR!!!! LİÜTFEN DİKKATLİ OKUYUN !!!