Canım nacizane tavsiyemdir; ukalalık olarak algılama ama duam neden hala kabul olmadı, acaba bir yerde hata mı ettim diye acele etmek bile duanın kabul olmaması için bir sebeptir. Kabul olmayan dua yoktur. Kimini dünyada verir Allah, kimini ahirette. O yüzden tam bir teslimiyet içinde olmalısın.
Kendi hayatımdaki değişiklik hakkında da şunu söyleyeyim. Belki konularımı falan biliyorsundur. Başörtülüyüm, ailem bankada işe girmem ve dolayısıyla başımı açmam için resmen baskı yapıyor, benim isteğim olmadan sağa sola cv gönderiyor falan. İnanılmaz sıkıntı yapıyordum kendime. Şimdi kuzenimin çalıştığı bankada işe girmem gibi bir ihtimal var. Ama en azından az insanla muhatap olacağın ve çıkarken rahatlıkla başını örtebileceğin bir yer olacak dedi. Ve bana bir rahatlama geldi. Bu olacak ki olacak, en azından kendime zehir etmeyeyim ve başka sınavlara çalışıp buradan kurtulmaya çalışayım, tadını da çıkarmaya keyif almaya bakayım diye düşünmeye başladım. Artık hayatımın sonuymuş gibi gelmiyor bankada işe girmek.
Bir de kpss berbat ötesi geçmişti benim. 60 puandan yukarı beklemiyordum. Enteresan biçimde 70'i geçmiş puanlarım. Hatta alan bilgisi puanlarımdan 80'e yakın olanlar bile var. En azından bazı yerlere başvuru yapabileceğim diye rahatladım bir nebze.
Benim duam da bu şekilde tecelli etti belki de. Ben böyle düşünüyorum.
En azından gözle görülür bir düzelme olmasa bile halimden şikayetçi değilim, mutsuz değilim.