Yazik ya, benim eşimin abisi de benim kredi çekmemi istemiş hem de 200 milyar ev kredisi, onun evini almis gibi gosterecekmisiz sonra o odeyecekmis taksitleri, ben kendi evim icin kredi işine girmemisim, krediyle alsam daha iyisini alacakken daha azına razı olmusum, senin için niye yapayım, üzülüyorum ama 200.000 lik jest yapabilecek kadar zengin değilim yani
Evet söylüyorum anladım ki boş bırakmamam gerekiyor kesinlikle. Ne zamandır otomatik vites araba ıstıyordum şimdi bebeğimiz de olacak ankarada şart hakikaten en iyisi arabayı degıstırteyım borca girsinEsin cok iyi niyetli, saf ve merhametli biri anlattigin kadarıyla
Bu devirde boylesini bulmussun ne mutlu sana
Eşine durumu anlat, cebimizde olsa verirdik ama kimse icin krediyi yük edinmeye gerek yok diye
al al valla millete para yedirecegine kendin yeEvet söylüyorum anladım ki boş bırakmamam gerekiyor kesinlikle. Ne zamandır otomatik vites araba ıstıyordum şimdi bebeğimiz de olacak ankarada şart hakikaten en iyisi arabayı degıstırteyım borca girsinbaşka türlü olmayacak. Hem biz borç ödüyoruz deriz hem de eşim belki biraz daha kendi derdine düşer...
Evet evet hemen bakıyorum hatta arabalaraal al valla millete para yedirecegine kendin ye
Valla 5 binlik maaşın nesini anlatayım :) geldiği gibi gidiyor. Arabamı da saklayamam köye onla gidiyorumEee sen her yerde anlatıyorsan 5 bin maaş alıyoruz. 25 binlik arabamız var kv içinden gelmiş 3 bilezik taktı şu kadar paramız var falan filan bunlarda var nasılsa diye insanların ilk kapısı sen olursun tabi.
vallahi ben de bdv de gördüm bunları bizim buralar da kız oğlan tarafı evi dört dörtlük düzerler düğün yaparlar burada her şeyi yeni evli çiftin üstüne yığan dünya kadar kredi çektiren daha bir de sürekli oğlundan-kızından borç kredi isteyen tiplerio kadar çok borç isteyeniniz var ki ben bile düşündüm çok mu zenginsiniz diye ..
bu ne böyle yahu..
babaların evlatlarından para istediğini maaşlarına göz koyduğunu da bu bdv de gördüm ilk..
siz isteyenlere sadece yok demeyin baksanıza yoksa kredi çekin diyorlar birde ne kadar pişkin tipler.. bizimde kendi ödediğimiz krediler var başka kredi çekemeyiz falan deyin ağlayın durun.. başka türlü duracakları yok..
Valla 5 binlik maaşın nesini anlatayım :) geldiği gibi gidiyor. Arabamı da saklayamam köye onla gidiyorumne bılezıgımden ne paramdan kimsenin haberi olmaz ama değişen bi şey olmuyor. ..
vallahi ben de bdv de gördüm bunları bizim buralar da kız oğlan tarafı evi dört dörtlük düzerler düğün yaparlar burada her şeyi yeni evli çiftin üstüne yığan dünya kadar kredi çektiren daha bir de sürekli oğlundan-kızından borç kredi isteyen tipleri
Selam kızlar içimi dökmek istedim size. Benim ailemin maddi durumu pek iyi değildi çiftçilik yapıyorlar bi köyde. Durumlarının iyi olmamasının nedeni biraz da kendileri! Üniversiteyi kendi ımkanlarımla okudum öğrenciyken çalıştım. Sonra evlenirken işi bıraktım tazminat aldım 8 bin tl kadar onla da evimin ufak tefek ihtiyaçlarını giderdim. Biz de yatak odası ve Mutfağın küçük eşyalarını kız tarafı alır ben yatak odasının. Bi kısmı hariç aldım hepsini. Neyse düğünüme bi 10 gun falan var babam arıyor tazminatını aldın mı??? Aldım evet harcadım. Niye harcamışım ona lazımmış o para sonra geri verecekmiş. Be adam ben neyle alıcam o zaman o kadar eşyayı??? Sen alican mi sanki?? Neyse bozuldu biraz ben sinir oldum tabi oldum olası böyleler. Öğrenciyim çalışıyorum kredi cektırmeler falan filan. O zaman okul harcımı ver bari veririz bakalım. Veririz bakalımla olmuyo işte vermen gerekiyor o tarihte. Ayy kaç yıllık olaylar tek tek aklıma geliyor sinir oluyorum. Neyse evlendim durumumuz iyiydi şükür lüks bi hayat yasamıyorduk kazandığımız yetiyordu 5000 civarı. Bu sefer eşimden borc istemeleri başladı 500-1000. Elimizde varsa verdik allah var eşim bi kere lafını etmedı tabi bu paralar hiç geri gelmedi. Biliyordum zaten gelmeyeceğini ben. Abim dükkan açacakmış 30000 istedi. Yuh bizim borcumuz yok ama paramız da yok yani öyle ahım şahım 25000tl değerinde bi arabamız bi de maasımız var sen de bana yakın kazanıyorsun yani paranın kıymetini bil. Yok diyosun e kredi cekıver sanki ben çalışıyorum ki çalışsam bile ben evimin rızkını sana niye vereyim canım? Sen çek krediyi. Banka vermiyormuş. Bankanın vermediğini ben niye vereyim. . Kv 3 tane bilezik taktı bana düğünden çok sonra içinden gelmiş kadının. Onlara göz koydular e bilezikleri bozdursan biz sana sonra alırız yine 3 ay içinde. Biliyorum almayacaklar. Kv min onlar ben takıyorum sadece veremem dedim. Sonra biz çocuk tedavisine başladık tabi oluk oluk para harcıyoruz kimsenin haberi yok. Pahalı bi özel hastanede ameliyat olmak zorunda kaldım 25 000 kadar para harcadık ki hala taksit ödüyoruz. Halamın kocası eniştem bu akşam eşimi aramış 20000 borç istemiş yılbaşında veririm demiş. Yok demiş eşim de ki gerçekten yok kendimiz zar zor idare ediyoruz bi kaç ay daha böyle gidecek. Kredi cekıver demiş tövbe yarabbim benim ekstradan 1 lira harcayacak ödeyecek durumum yok adam benden 20000 istiyor. Belki ben kendi carkımı döndürmek için cekıcem krediyi düşünüyoruz yani. Sinir oldum akşam akşam.hayır utanıyorum artık onlar istedikçe ben utanıyorum!!! Eşim de olsa verirdim diyo sorun etmiyo ama sinir oluyorum yaaa. Ortalama bi hayat yaşıyoruz yani herkes gibi. Nedir bu yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?