Haydi YDS çalışalııım!

Merhaba kızlar,
Ben de yavaş yavaş YDS hazırlıklarına başlama niyetindeyim, ama nereden nasıl başlamam gerektiğini bilmiyorum.
Psikoloji okuyorum. Yüksek lisans için bazı üniversiteler hatrı sayılır(!) bir yds puanı istiyorlarmış.
Açıkçası sınavla alakalı da çok bilgim yok. Yardımcı olabilecek birileri var mıdır buralarda acaba? :)

Merhabaaa hoşgeldin:)
Sınav şöyle aslında % 30 grammer %70 kelime bilgisi

yds çok çıkan kelimeler diye kitapçıklar var küçük onlardan bir tane edinebilirsiniz bir de pharasal verb kitapçığı yine aynı şekilde.

Grammer için de irem yayıncılık öneririm ben küçük kısa konu özetleri çıkarıyorum bir de fırsat bulunca onları taratıp arkadaşıma atacaktım size de maille atarım soru çözümünde yardımcı olur diye düşünüyorum. İrem yayıncılığın grammer kitabı internette varmış 1-2 2 kitap olarak eğer onu takip ederseniz yapamadığınız soruda da elimden geleni yaparım çünkü videolü çözümleri var bende uzaktanyds diye bir sisteme kayıt olmuştum hani onları detaylı izleyip anlatma fırsatım olabilir.Öyle...:)

Merhabaaa hoşgeldin:)
Sınav şöyle aslında % 30 grammer %70 kelime bilgisi

yds çok çıkan kelimeler diye kitapçıklar var küçük onlardan bir tane edinebilirsiniz bir de pharasal verb kitapçığı yine aynı şekilde.

Grammer için de irem yayıncılık öneririm ben küçük kısa konu özetleri çıkarıyorum bir de fırsat bulunca onları taratıp arkadaşıma atacaktım size de maille atarım soru çözümünde yardımcı olur diye düşünüyorum. İrem yayıncılığın grammer kitabı internette varmış 1-2 2 kitap olarak eğer onu takip ederseniz yapamadığınız soruda da elimden geleni yaparım çünkü videolü çözümleri var bende uzaktanyds diye bir sisteme kayıt olmuştum hani onları detaylı izleyip anlatma fırsatım olabilir.Öyle...:)

Hoşbuldummmm. :)
Zaman ayırıp cevapladığın için teşekkür ederim. Söylediklerini not ettim kenara, dikkate alacağım. :)
Aslında grammer konusunda öyle çok çok eksik değilim, ama kelime bilgim çok kötüdür malesef.
Bu sınavın çok zor olduğunu duydum, doğru mu?
Daha önce şansını denedin mi hiç?

Hoşbuldummmm. :)
Zaman ayırıp cevapladığın için teşekkür ederim. Söylediklerini not ettim kenara, dikkate alacağım. :)
Aslında grammer konusunda öyle çok çok eksik değilim, ama kelime bilgim çok kötüdür malesef.
Bu sınavın çok zor olduğunu duydum, doğru mu?
Daha önce şansını denedin mi hiç?

Rica ederiim:)
Evet daha önce denedim ama maalesef pek olmadı hazırlanamamıştım.
Sınav şöyle zor aslında hani grammer dedim ama teknikle soru çözülüyor bilgi ile değil daha çok teknik.Ona göre şık elemesi yapılıyor hani kitap takip etmeseniz bile grammer için o teknikleri öğrenmeniz gerek bir şekilde belki soru çözümüyle tam bilmiyorum.

Son düzenleme:
Bakın internette br örnek buldum mesela:)

http://www.ydstestteknikleri.com/cevrimicidosyalar/ydsteknikyaklasim.pdf

$Ekran Alýntýsý.JPG

Ben bugünden itibaren YDS çalışacağım beraber çalışmak isteyen arkadaşlar başlığa katılabilir.Diyorum kii mesela o gün ne yaptık 2 reading parçası okudum atıyorum yazalımm sonra bazı kelimeler çok çıkıyor görüyruz onları yazalımm böyle böyle şeyler katılmak isteyen arkadaşlar olursaa ne güzel olur:)
Yok kimse çalışmayacaksa da günlüğüm olacak burası :21::21:

Cnm bu sinav hakkinda pek bi bilgim yok galiba üniverste hazirligi gecmek icin mi bende bu yil ingilizce hazirlik olan yerler yazdim tercihde belki tutar nasil bi sinav yds

Cnm bu sinav hakkinda pek bi bilgim yok galiba üniverste hazirligi gecmek icin mi bende bu yil ingilizce hazirlik olan yerler yazdim tercihde belki tutar nasil bi sinav yds

Üniversite bitince ya da bitmeye yakın bu sınava giriliyor; ingilizce bilginin yeterli olduğunu kanıtlamak için bazı üniversiteler yüksek lisans için istiyor, öğretim görevlisi olmak isteyenlerin de belli bir puan alması gerkiyor :)

Rica ederiim:)
Evet daha önce denedim ama maalesef pek olmadı hazırlanamamıştım.
Sınav şöyle zor aslında hani grammer dedim ama teknikle soru çözülüyor bilgi ile değil daha çok teknik.Ona göre şık elemesi yapılıyor hani kitap takip etmeseniz bile grammer için o teknikleri öğrenmeniz gerek bir şekilde belki soru çözümüyle tam bilmiyorum.
Anladım, çok teşekkür ederim. Konuyu takip ediyor olacağım. :)

Üniversite bitince ya da bitmeye yakın bu sınava giriliyor; ingilizce bilginin yeterli olduğunu kanıtlamak için bazı üniversiteler yüksek lisans için istiyor, öğretim görevlisi olmak isteyenlerin de belli bir puan alması gerkiyor :)

Anladim cnm öğrenmiş oldum inşallah sinavin güzel gecer dualarim seninle:)

Sabahtan beri çalışıyorum(9:50)
bugün epey de çalışacak gibiyim (inşallah:) ) :KK52:
söyleyeyim de üşengeçlik yapan olmasın tam gaz devam arkadaşlar :21::21::21::21:

Son düzenleme:
Hadi kolay gelsin ozaman 23:30 da gorusuruz ozamana kadar araliksiz calisalim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Nerelerdesiiin hadi hızlan lütfen ben aynen devam çalışıyorum sen de çalış :) Daha soru çözcez çok çok :KK66:
Ne alemdesin haber ver gelince olur mu :KK16:

Nerelerdesiiin hadi hızlan lütfen ben aynen devam çalışıyorum sen de çalış :) Daha soru çözcez çok çok :KK66:
Ne alemdesin haber ver gelince olur mu :KK16:

dün zor bi gündü eski erkek arkadaşım ameliyat filan oldu annesi aradı gece baya sıkıntılıydı hiç çalışmadım bugünde sersem gibiyim. kafamı toplamadan da oturamıycam şuanda işteyim zaten sen aynen devam et canım başlayınca seni haberdar ederim.

dün zor bi gündü eski erkek arkadaşım ameliyat filan oldu annesi aradı gece baya sıkıntılıydı hiç çalışmadım bugünde sersem gibiyim. kafamı toplamadan da oturamıycam şuanda işteyim zaten sen aynen devam et canım başlayınca seni haberdar ederim.

Geçmiş olsuun üzüldüm:KK43:
Tamam sen biraz kafanı topla...inşallah bir an evvel iyileşir..

Yüksek lisans tezime geçebilmek içn giricem ben de ingilizce başıma bela olan bir ders liseden beri.size katılmayı düşünüyorum kızlar :) çarşamba başlayacağım çalışmaya hangi konudan nerden nasıl başlasam bilmiyorum ama elimden geleni yapacağım artık :KK43:

Yüksek lisans tezime geçebilmek içn giricem ben de ingilizce başıma bela olan bir ders liseden beri.size katılmayı düşünüyorum kızlar :) çarşamba başlayacağım çalışmaya hangi konudan nerden nasıl başlasam bilmiyorum ama elimden geleni yapacağım artık :KK43:

Merhaba:)
Grammer çalışmanızı ve de kelime kitapçıkları alıp kelime ağırlıklı çalışmanızı öneririm:)
Biz aslında daha tam düzeni oturtmadık gibi

Ben bayrama kadar grammer i bitirme niyetindeyim acaba kpss başlığındaki gibi biz de konu konu yazsak mı ne? Sorularımızı da sorabiliriz buradan diye düşünüyrum birbirimize:)

Hoşgeldiniz bu arada çok sevindim yeni ekip arkadaşımız daha oldu :21::21::21:

Merhabalar.. Bende yds calışmak istiyorum ama 10 yıldır ne sınava girdim ne de ingilizce bir şey okudum... Cok zor olacak yeniden başlamak benm için😔

Merhabalar.. Bende yds calışmak istiyorum ama 10 yıldır ne sınava girdim ne de ingilizce bir şey okudum... Cok zor olacak yeniden başlamak benm için😔

Hoşgeldiniz ama çoğu arkadaş çalışmak istiyorum diyor kaçıyor :26:
Sizi kaçırmayalım düzenli gelin topiğe çalışalım :KK52::KK52:

X