• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

çiğdemcim evde oluncada tembellik yapıyorum belki dedim salon olunca mecbur giderim..sende bilezik düşünüyormuşsun sanırım ohhh maşallah diyimm bereketli olsun canım:))

ben altınları dün aldım bugün de eşime söyledim. zaten hiç sürpriz yapmayı beceremem. doğum günü hediyesini doğumgünü beklemeden veririm, diğer hediyeleri de öyle. hiç birşey gizleyemiyorum ondan. boşboğazım biraz:S
neyse kumbaradan çıkan eski ytlleri ziraatten değiştirdim, yarın üstünü tamamlayıp altın alıcam bir aksilik çıkmazsa.

ben altınları dün aldım bugün de eşime söyledim. zaten hiç sürpriz yapmayı beceremem. doğum günü hediyesini doğumgünü beklemeden veririm, diğer hediyeleri de öyle. hiç birşey gizleyemiyorum ondan. boşboğazım biraz:S
neyse kumbaradan çıkan eski ytlleri ziraatten değiştirdim, yarın üstünü tamamlayıp altın alıcam bir aksilik çıkmazsa.

esinin tepkisi ne oldu ? iyi yapmissin.

kızlar bundan sonra aylık olarak mı belırtcez hasılatları?bıde su gram altın konusunda benı aydınlatın lütfennnn:( ne demek gram altın??:28:

günaydınnnn arkadaşlar
benim 18 tane çeyrek ve 60 tl param var..karalahanacığım ellerine sağlık:)

Son düzenleme:
kızlar bundan sonra aylık olarak mı belırtcez hasılatları?bıde su gram altın konusunda benı aydınlatın lütfennnn:( ne demek gram altın??:28:
canım gram altın hepsinden karlıdır. satarken o günün kuru neyse ondan satarsın yani satım parası olmaz... istersen internet bankacılığındanda alabilirsin. bir bankadan altın hesabı açarsın orada elinde oldukça bankanın kurundan alırsın.. 3-5 kuruş dışarının piyasasına göre fazladır anma sonuçta birikim...

kızlar bu arad dün akşam eve gittim.. benim afacanlar kumbaramı kırmış içindeki paraları her yere saçmışlar..inanın sabah bile yerden para ayağıma takılıyor.. bu nedenle kendime hiç kırılmayacak bir kumbara yaptım...nasılmı?
bankadaki hesabımın adını kumbara yaptım ve hergün içine atacağım..hemde bakiyemi göreceğim..nasıl ama

hehh hhee

canim ayniyiz.

ben de kumbarami dun aksam esimin yaninda saydim, bundan sonra kumbaradaki paralarla her ay bi ceyrek aliyoruz he dedim :-)

ben de bisey saklayamam ...

bu arada kumbaramdan 70 tl cikti.
bu cmr. bi ceyrek yapicam onu ustunu tamamlayip.
bu 2. ceyregim olacak :-))

hehh hhee

canim ayniyiz.

ben de kumbarami dun aksam esimin yaninda saydim, bundan sonra kumbaradaki paralarla her ay bi ceyrek aliyoruz he dedim :-)

ben de bisey saklayamam ...

bu arada kumbaramdan 70 tl cikti.
bu cmr. bi ceyrek yapicam onu ustunu tamamlayip.
bu 2. ceyregim olacak :-))

ya bu çeyreklerde eski tarih yeni tarih oluyor, eski tarih daha ucuz, hangisini almak lazım acaba?:S altın altın değil midir yahu, sen ne kadara aldın ben bizim kuyumcuya hiç güvenmiyorum ama burada tekel olmuş başka kuyumcu yok, altınbaş falan var onlarda da çeyrek altın yok.:S

sevcan buyur katıl canım
lahanacım bence direk maaşından kes ve altın al hemen,aya geri kalan maaşla başla okadar
alıyomuşsun gibi hesapla yani canım.ben eskiden öyle yapıyodum 2 tane ata altını alırdım hemen,tabiii ozaman ikisinin bana ederi 250ydi şimdi iki tane birden almak çok zor,neyse ondan sonra kalan parayla kartlarımı öder geri kalanla harçlık yapardım kendime,booollll keseden yer gezerdimm.ozaman para daha bi boldu:))

bende dört seneler önceki işimde çok altın yapmıştım.
dolarda cabası.
ama demek o zmana göre çok iyimiş maaşım.
hemde bir sene içinde.
ama şi,mdi öle değil,araba falan filan yetmiyor bir türlü.
inş yapabilirim.

canim ayni sekilde benim de esiminde maaslari bankaya yatiyor,
bir hesap yapiyoruz; odenecekleri oduyoruz maas yatar yatmaz (kredi karti, ev kredisi, faturalar, bireysel emeklilik vs. )
artan paradan bir miktarini harclik olarak birakiyoruz, yine artan olursa vadeli hesaba aktariyoruz.
harclik olarak ayrilan miktari (esimin de benim de kendi hesaplarimizda ayri ayri birakiyoruz) lazim oldukca cekiyoruz azar azar, ay sonuna kadar yetiriyoruz.

iste simdi ben o harcligimdan da biriktirmeye calisicam bu sitede

sen bankada normal mevduat hesabinda bekletirsen parayi harcarsin. vadeli hesaba ya da fona yatir, ya da doviz hesabi ac dovize cevir, ya da cek bir miktar heray basi altin al

onun disinda gunluk harcligindan da 3-5 at kenara benim gibi; onlarda biriksin altin al ya da bankadaki fon-vadeli hesabina ekle

evet mantıklı bi hal yola koyamadım...

karalahan sen madem bu şekilde biriktiremiyorsun yapacağın tek şey var zorunlu birikim. yani bankalardaki bes gibi yada birikimli mevduat hesabı gibi...

aslında bankadaki parayı öle çekiyimde şunu alayım diye harcamıyorum.
ama mecburi ödemeler çok ki demkki bir türlü birikmiyor.
bi çözüm bulmam lazım.

canım bu senefazl biriktiremiyorum ama geçtiğimiz senelerde kendime harçlık ayırıyordum kk ödeyip kalanınlada dolar yapıyordum ayıdığım harçlıklada kalnını kumbaraya atıp onlarlada dolar yapıyordum

:29:

iyi akşamlar kıslar,
bugün eşim bir arkadaşımın pc sini tamir etmişti, içindeki bir malzemeyi değiştirmiş, toplam 200 tutuyor.. Bana o para senin olsun dedi:)) ay uçtum sevinçten, arkadaşım 100 pc alınca vereyim 100 ayın 10 nunda vereyim dedi...
lahanam ben kumbaramı açtım saydım, tam 45 tl olmuş.. 100 tl de üstüne koyunca toplamda;
3 çeyrek, 145 tl yazabilirsin ,
şimdiden teşekkürler

o çiğdem hadi yine iyisin valla.
şimdi tmm not alıyorum ama hafta sonuna kadar atmaz mısın bir daha.

bende saydım kumbaramııı 3 çeyrekk aldım bidee 167 tl olmuşş cuma günü için yaz beni lahanammm:16:

çiğdem gibi senide not alayım ama her ihtimale karşı tekrra yazarsınız diye bekleticem son şeklini.

günaydınnnn arkadaşlar
benim 18 tane çeyrek ve 60 tl param var..karalahanacığım ellerine sağlık:)

:16:

ya bu çeyreklerde eski tarih yeni tarih oluyor, eski tarih daha ucuz, hangisini almak lazım acaba?:S altın altın değil midir yahu, sen ne kadara aldın ben bizim kuyumcuya hiç güvenmiyorum ama burada tekel olmuş başka kuyumcu yok, altınbaş falan var onlarda da çeyrek altın yok.:S

canim satarken eski tarihleri daha dusuge aliyorlar.

canim ben o bir cyregi alali bayag oluyor (bikac hafta ) 101 e almistim galiba
ama simdi 104 mu olmus ne

günaydın kızlar,
önceliikle eski çeyrek konusuna dyeiniyim, hiçbir farkı yok arkadaşlar,
yeni tarihliyi 2-3 tl fazla alıyorsunuz bozdurunca , eski tarih yeni tarih hiç fark etmiyor,
altında tarih önemli değil, isterseniz googledan araştırabilirsiniz..
ben hep eski tarih alıyorum..
Lahanam canım ben sana cumartesi yapıyım bildirimi,
karar değiştirdim bugün bir çeyrek daha alıcam, sonrasındaki paralarımı biriktirip, üstüne gün paramı koyup nbilezik alıcam,
saol şeker öperim senii...

Son düzenleme:
[

canım cidom hoşbuldum saol iy birikmişmii :nazar:

sende maşaalah cnm bereketli olsun hepsine bileizk alalımm bencee:29:

saol bitanem,
çeyrekleri bozdurmadan alırım inşallah,
ben şu 12-13 gramlık ray bileziklerden istiyorum,
tahminen 750 felan tutar şubata kadar alırım inşallah

Back