Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben altınları dün aldım bugün de eşime söyledim. zaten hiç sürpriz yapmayı beceremem. doğum günü hediyesini doğumgünü beklemeden veririm, diğer hediyeleri de öyle. hiç birşey gizleyemiyorum ondan. boşboğazım biraz:S
neyse kumbaradan çıkan eski ytlleri ziraatten değiştirdim, yarın üstünü tamamlayıp altın alıcam bir aksilik çıkmazsa.
çeyizi maaşımla alıom kız bu paraları ordan burdan annemden babamdan bozuk paralarla biriktiriom her ay maaşımdan 3 veya 4 altın alırım zaten bu ekstra oluoo
canım gram altın hepsinden karlıdır. satarken o günün kuru neyse ondan satarsın yani satım parası olmaz... istersen internet bankacılığındanda alabilirsin. bir bankadan altın hesabı açarsın orada elinde oldukça bankanın kurundan alırsın.. 3-5 kuruş dışarının piyasasına göre fazladır anma sonuçta birikim...kızlar bundan sonra aylık olarak mı belırtcez hasılatları?bıde su gram altın konusunda benı aydınlatın lütfennnn ne demek gram altın??
esinin tepkisi ne oldu ? iyi yapmissin.
ben altınları dün aldım bugün de eşime söyledim. zaten hiç sürpriz yapmayı beceremem. doğum günü hediyesini doğumgünü beklemeden veririm, diğer hediyeleri de öyle. hiç birşey gizleyemiyorum ondan. boşboğazım biraz:S
neyse kumbaradan çıkan eski ytlleri ziraatten değiştirdim, yarın üstünü tamamlayıp altın alıcam bir aksilik çıkmazsa.
hehh hhee
canim ayniyiz.
ben de kumbarami dun aksam esimin yaninda saydim, bundan sonra kumbaradaki paralarla her ay bi ceyrek aliyoruz he dedim
ben de bisey saklayamam ...
bu arada kumbaramdan 70 tl cikti.
bu cmr. bi ceyrek yapicam onu ustunu tamamlayip.
bu 2. ceyregim olacak )
sevcan buyur katıl canım
lahanacım bence direk maaşından kes ve altın al hemen,aya geri kalan maaşla başla okadar
alıyomuşsun gibi hesapla yani canım.ben eskiden öyle yapıyodum 2 tane ata altını alırdım hemen,tabiii ozaman ikisinin bana ederi 250ydi şimdi iki tane birden almak çok zor,neyse ondan sonra kalan parayla kartlarımı öder geri kalanla harçlık yapardım kendime,booollll keseden yer gezerdimm.ozaman para daha bi boldu:))
canim ayni sekilde benim de esiminde maaslari bankaya yatiyor,
bir hesap yapiyoruz; odenecekleri oduyoruz maas yatar yatmaz (kredi karti, ev kredisi, faturalar, bireysel emeklilik vs. )
artan paradan bir miktarini harclik olarak birakiyoruz, yine artan olursa vadeli hesaba aktariyoruz.
harclik olarak ayrilan miktari (esimin de benim de kendi hesaplarimizda ayri ayri birakiyoruz) lazim oldukca cekiyoruz azar azar, ay sonuna kadar yetiriyoruz.
iste simdi ben o harcligimdan da biriktirmeye calisicam bu sitede
sen bankada normal mevduat hesabinda bekletirsen parayi harcarsin. vadeli hesaba ya da fona yatir, ya da doviz hesabi ac dovize cevir, ya da cek bir miktar heray basi altin al
onun disinda gunluk harcligindan da 3-5 at kenara benim gibi; onlarda biriksin altin al ya da bankadaki fon-vadeli hesabina ekle
karalahan sen madem bu şekilde biriktiremiyorsun yapacağın tek şey var zorunlu birikim. yani bankalardaki bes gibi yada birikimli mevduat hesabı gibi...
canım bu senefazl biriktiremiyorum ama geçtiğimiz senelerde kendime harçlık ayırıyordum kk ödeyip kalanınlada dolar yapıyordum ayıdığım harçlıklada kalnını kumbaraya atıp onlarlada dolar yapıyordum
iyi akşamlar kıslar,
bugün eşim bir arkadaşımın pc sini tamir etmişti, içindeki bir malzemeyi değiştirmiş, toplam 200 tutuyor.. Bana o para senin olsun dedi:)) ay uçtum sevinçten, arkadaşım 100 pc alınca vereyim 100 ayın 10 nunda vereyim dedi...
lahanam ben kumbaramı açtım saydım, tam 45 tl olmuş.. 100 tl de üstüne koyunca toplamda;
3 çeyrek, 145 tl yazabilirsin ,
şimdiden teşekkürler
bende saydım kumbaramııı 3 çeyrekk aldım bidee 167 tl olmuşş cuma günü için yaz beni lahanammm
günaydınnnn arkadaşlar
benim 18 tane çeyrek ve 60 tl param var..karalahanacığım ellerine sağlık:)
ya bu çeyreklerde eski tarih yeni tarih oluyor, eski tarih daha ucuz, hangisini almak lazım acaba?:S altın altın değil midir yahu, sen ne kadara aldın ben bizim kuyumcuya hiç güvenmiyorum ama burada tekel olmuş başka kuyumcu yok, altınbaş falan var onlarda da çeyrek altın yok.:S
[
canım cidom hoşbuldum saol iy birikmişmii
sende maşaalah cnm bereketli olsun hepsine bileizk alalımm bencee
iyi yapmşsın dedi, hoşuna gitti ama fazla abartma dedi:)