tabiki size altın takana sizinde altın takmanız uygun olur:)
belkide ben şanslıyım yılda 2, bilemedin 3 den fazla düğünümüz olmaz...:)
bizde eşimle her cepheden borçluyuz,hatta birikim yapamadığım dönemlerde bile,Allahın bir hikmeti olsa gerek,
düğüne takılacak altın birşekilde alınıyor..
bide ben ailede yeni doğan bebeklere bundan önce altın takıyordum,artık takmıyorum ,kıyafet alıyorum..anası bana altında taksa kusura bakmasın artık:) bizde bebek büyüyünce düğününde altın takarız:)
şahsen bana sizin davetiyeniz gelse ve orda takı takmayınız yazısını görsem valla alnızından öpmek isterim ama bir taraftanda geleneklerimiz giderrek kayboluyor diye üzülürüm..
şu altın fiyatlarının yükselmesi geleneklerimizide sabote etti resmen:)
ben her zaman şunu savundum hala da aynı fikirdeyim adetlerimizde yer alan altın takma muhabbeti artık kalksınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
çok saçma bence kişi kendisi birikim mi yapacak harcayacak mı ne yapacaksa yapsın .kimse kimseye borçlu kalmasın sonra da lüzumsuz muhabbetlere yol açılmasın .millet birbirine emanet götürüyor götüreceği şeyi hediyenin karşılığı mı olur hediye ince hesaplar mı yaptırır insana hediye gönülden kopandır ama bunun adı hediye değil zaten .bunun adı ödünççülük kişiler birbirine tut diye veriyor altını yut diye değilsonuç zaten ortada haksız mıyım?
herkese hayırlı iftarlar Rabbim oruçlarımızı kabul etsin canlarr
allah kabul etsin şimiden canımkumbişimdeki paralarımı pazara gittikçe bütünleye bütünleye kumbişte para kalmamış neredeyse sadece 20 kuruşum kalmışçocuklarım bugün kumbişime para atmak istediler 3.10 tl attılar Allah bereket versin
ben bu ay maaşımdan biraz para ayırdım geçen ayki kuytu köşebankta duran paranın üzerine koydum .
şu an kuytu köşebankımda 605 tl var.
180 tl de kendime harçlık ayırdım.
zekatımın bir kısmını okullar açılınca okuldaki bazı çocukların ihtiyaçlarını karşılamak için ayırayım diyorum malum yaz tatili çocukları görmem mümkün değil
o nedenle 1450 tl olan zekat bedelinin 670 tl sini okullar açılınca yazdığım şekilde değerlendireceğim inşallah.
aynen katılıyorumben her zaman şunu savundum hala da aynı fikirdeyim adetlerimizde yer alan altın takma muhabbeti artık kalksınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
çok saçma bence kişi kendisi birikim mi yapacak harcayacak mı ne yapacaksa yapsın .kimse kimseye borçlu kalmasın sonra da lüzumsuz muhabbetlere yol açılmasın .millet birbirine emanet götürüyor götüreceği şeyi hediyenin karşılığı mı olur hediye ince hesaplar mı yaptırır insana hediye gönülden kopandır ama bunun adı hediye değil zaten .bunun adı ödünççülük kişiler birbirine tut diye veriyor altını yut diye değilsonuç zaten ortada haksız mıyım?
ayynısını bizim oralarda yapıyolarr ama gelin damat şanslı şöyleki sözlenince kayınpeder gelini kuyumcuya götürür setler bilezikler altınlar şunlar bunlar gelin istediğini alır kayınpeder öder,düğünde gelenlerse kıza takılan kız ailesinde erkeğe takılan erkek ailesinde kalır çünkü önceden aileler ödünç yapmıştır önceden taktıkları kişiler bir nevi borç ödemiş olurlar yani,gelinle damada da düğün takı vs borcu kalmaz biz öyleydikFarmasi bu konuda haklısın evlenenlere takı yapmıyorsun çoğu zaman ödünçlük oluyor malesef.Kızlar benim okuldan bir arkadaşım var onların düğün fotoğraflarına baktığımda ne kadar şanslısın demiştim gelinlik ve damatlık altından gözükmüyordu oda sen öyle zannet bunların hepsi borç geriye iade olacak keşke bu kadar takı olmasa demişti.Onların takı törenlerinde herkesin ne kadar taktığı bir kağıda yazılır ve ellerine verilirmiş eğer iade edilmezse telefonla arayıp takımızı ne zaman takacaksınız diye sorarlarmış.Yanlız gelinin ve damadın aynı ilçeden olması gerekiyor öbür türlü damat başka yerden olursa takı takmıyorlarmiş geri gelmez diye
kadrolu atanmıştın değil mi ececik? Eğer öyleyse ayın 15'inden önce başlarsan maaşını o ayın 15'inde alırsın. Yoksa bir sonraki ay 2 maaş birden alırsın.bu arada benim hala ikametim kendi memleketimde görünüyor alınmamış buraya 4 senedir o zaman ayın 15 inde başlayabilirim dimi bayramdda memlekete gitmek istiyorum annem gelir yanıma gerçide ablamı yeğenlerimi özledim
kadrolu atanmıştın değil mi ececik? Eğer öyleyse ayın 15'inden önce başlarsan maaşını o ayın 15'inde alırsın. Yoksa bir sonraki ay 2 maaş birden alırsın.
kızlar bilenlere sorayım şimdi bakanlık yayınlamış evraklar şunlar bunlar diye 22 ağustos-12 eylül arası evraklar teslim edilecek 15 eylül perşembe de işe başlanacak ama millet orda burda şöyle yazmış aynı il iiçi olanlar 3 günde yada 5 günde işe başlayacaklar demişler kafam karıştı yaa korktumda eç kalırım diyebana akıl verin,birde mal bildirim beyannamesi lazım,babam vefat ettiğinden babamdan kalanlar ablamla benim üstüme geçmiş ortak,anneme zırnık yok bu ne iştir sinirden ölcem annem büyütüp besledi bizi anneme neden 1 dönüm tarla yok mesela 3 e bölünmesi gerekmezmiydi şimdi ben bu ablamla ortak yerlerin kaç dönüm parsel vs sini bilmiyorum bunu nerden sorcam kendi memleketimdemi bayramda gidersem benim üstüme olanları anneme versem olur mu?annem varken bana halt etmek düşer ben kendi üstümde bişey istemiyorum annem varken
canım kurumlarımız farklı prosedür nasıl işliyor bir fikrim yok
ayrıca göreve geleli 11 yıl olmuş ne nasıl işliyor bilmiyorum.
bence sen onu atandığın kuruma direk git ve oradan nasıl bir yol izlemen gerektiği konusunda bilgi almaya bak canım
farmasi 11 yıllık memurmusun ooooooo kaç yasındasın kız sen ben atanalı bi sene olcak önümüzdeki ay asaletm bile kalkmadı daha aday memurum 24yasındayım :)) demekki bende senin yasına geldiğimde bu kadar tecrübeli ve birikimli bi bayan olucam buna sevindim geç kalmışlık hissi vardı içimde 10 yıl böyle gidersem sanırım bişeyler yapabilirm bi ev istiyorum yaa allahım o günleri görürmüyüm borcumun bittiği kendi evimin olduğuu ne güzel hayall :)))
geçen gün yazdım, ben de katılayım diye, daha da bişi yazmadım sonradan, bi yandan yazılanları okuyorum, bi yandan da üç-beş lira kumbarama atıyorum, eşim bu fikre bayıldı, bozuklarını harcamayıp kumbaraya atıyor sağolsun. hani öyle çok bişey çıkmaz gibi bu ay, ama bu bile mutlu etti beni. ramazandı bayramdı derken masraf biraz fazla oluyor. ikimiz de çalışıyoruz ama giderlerimiz de var işte, bi yandan da 3-5 lira birikse fena olmaz hani
canım kurumlarımız farklı prosedür nasıl işliyor bir fikrim yok
ayrıca göreve geleli 11 yıl olmuş ne nasıl işliyor bilmiyorum.
bence sen onu atandığın kuruma direk git ve oradan nasıl bir yol izlemen gerektiği konusunda bilgi almaya bak canım
=)) Ben ilk atandığımda hiç param yoktu (tabi bekarım o zamanlar) maaşıma güvenmiştim ama ayın 20'sinde göreve başladığım için yatmamıştı. Ayy nasıl üzülmüştüm anlatamam. Senin de ihtiyacın varsa benim gibi üzülme diye yazdım =))canım sözleşmeli atandım da geçen yıl atananlardan öğrendim 15 eylülde başlayınca 1 hafta içinde ilk maaşı alıyormuşuz ama döner alamıyoruz ekim 15 te dönerle birlikte maaş alıyormuşuz,emekli olacağımız son aylığı alamıyormuşuz hayırlısı girelimde maaşı nasılsa alırız acele etmem
farmasi 11 yıllık memurmusun ooooooo kaç yasındasın kız sen ben atanalı bi sene olcak önümüzdeki ay asaletm bile kalkmadı daha aday memurum 24yasındayım :)) demekki bende senin yasına geldiğimde bu kadar tecrübeli ve birikimli bi bayan olucam buna sevindim geç kalmışlık hissi vardı içimde 10 yıl böyle gidersem sanırım bişeyler yapabilirm bi ev istiyorum yaa allahım o günleri görürmüyüm borcumun bittiği kendi evimin olduğuu ne güzel hayall :)))
Ah bu sözlüme kızıyorum.Ben ona altın al al dediğimde çeyrek altın 120 bile değildi.Baktıki çok yükseliyor gönderdi bana para 145 liradan 14 tane çeyrek altın aldım.Onun zamaı yok almaya.İyikide sonunda benim sözümü dinledi :) şimdi alış167 oldu :) Sonra bu bana yine para gönderdi alayım diye bu sefer 10 tane tanesi 165 ten çeyrek aldım.Yüksekten aldım ama bugün itibariyle onda da kazanmaya başladık.Altın uzun vadede kesinlikle kaybettirmiyor.Ayrıca paran evde kalıp yerinde sayacağına altın al 1 2 lirada olsa değerlensin :) 1 2 lira da misal yani çünkü daha fazla kazandırıyor.Şu okul bitsede bende artık düzenli para kazansamVe ben döviz alanları da anlamam.Dövizi altına tecih etmek mi yok cık hiç tarzım değil :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?