- 6 Ağustos 2010
- 39.464
- 70.074
- 798
İnşallah bitanem ALLAH kabul etsin şimdiden.
Allah razı olsun bitanemmmmmmmmmmmm
Allah herşeyin hakkında hayırlısını versin canım benim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İnşallah bitanem ALLAH kabul etsin şimdiden.
170 tl olmuş bugün
Altın yine çoşmuş
valla öle olmuşşş ama bı yandan cossun dıorumm hehe:))ben evlendıgım zamankı bılezıklerımı altın hesabına yatırdım daha dogrusu aşkım yatırdı 21 graamdan 6 tane bılezık var...az ama ıyı kı bozdurmamısım...
Bize acı yükselmesin bu kadar çok daha kardeşim evlenecek bilezik yapacağız ))))
farmasi çıkış için ne diyorsun?
bugün 103 ten alım yaptım hesaptan. içim yanmıştı.
şimdi iyi ki almışım diyorum.
düşer mi ki sence?:26:
valla haklısın suan bı yandan sevınsemde bı yandan da herkesle yakındıgım konuda su altın konusu dıorum kı yaa mıllet evlenmesın dıolar resmen dıorum yada zamanla bu altın olayı geleneklerımızden kopucak gıbı gözukuoo...
bende senın gıbıyken yanı nısanlıyken ceyrek bırden bıre cıktı 63 tl olmuştu...ve sey demıstım oooo baya arttı uzulmustum eee dugun yapıcaktık...ama sımdı bakıorumda 63 nırdeeee 170 nırdeee epey arasında fark var o yuzden Allah evlenenlere yardım etsın dıorumm...gercekten cok zor bızde o zamanlardan gectık ustelık benım aşkım her seyı tek basına yapmıştı..
kızlar sölentılere göre çeyrek altın 300tl olcakmışşş dogrumudur bılınmez ama ben sımdıde oha felan oluyorum bu altın nereye gıdıyor dıe sınema fılmı bıle yapabılırler yakında hehehe
Olsun canım olsun bu saatten sonra çeyrek inşallah 500 tl olsun
ayyy kızz yok öle deme valla sımdı bebıs beklıoz ceyrek takcazz göyaaa bakalım takabılcekmıyız aynı zamanda dugunlerde ceyrek takan kımse kalmıcak sanırım cok üzücü bı durum bence...bu fıyatları gecmese ıyı...
ahhh ahhh ben kaç bebıse ceyrek taktımm sımdıden sonaaa takabılecegım gözukmuoo vallaa...
Farmasi bu konuda haklısın evlenenlere takı yapmıyorsun çoğu zaman ödünçlük oluyor malesef.Kızlar benim okuldan bir arkadaşım var onların düğün fotoğraflarına baktığımda ne kadar şanslısın demiştim gelinlik ve damatlık altından gözükmüyordu oda sen öyle zannet bunların hepsi borç geriye iade olacak keşke bu kadar takı olmasa demişti.Onların takı törenlerinde herkesin ne kadar taktığı bir kağıda yazılır ve ellerine verilirmiş eğer iade edilmezse telefonla arayıp takımızı ne zaman takacaksınız diye sorarlarmış.Yanlız gelinin ve damadın aynı ilçeden olması gerekiyor öbür türlü damat başka yerden olursa takı takmıyorlarmiş geri gelmez diye
ben her zaman şunu savundum hala da aynı fikirdeyim adetlerimizde yer alan altın takma muhabbeti artık kalksınnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
çok saçma bence kişi kendisi birikim mi yapacak harcayacak mı ne yapacaksa yapsın .kimse kimseye borçlu kalmasın sonra da lüzumsuz muhabbetlere yol açılmasın .millet birbirine emanet götürüyor götüreceği şeyi hediyenin karşılığı mı olur hediye ince hesaplar mı yaptırır insana hediye gönülden kopandır ama bunun adı hediye değil zaten .bunun adı ödünççülük kişiler birbirine tut diye veriyor altını yut diye değil sonuç zaten ortada haksız mıyım?
3yıl kadar önce evlendiğimde düğünümde takılacak altın yada paraya eşimle nekadar ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorumda...düğün salonumuzun parasını o gece takılan paraları denkleştirerek ödedik..
belki evlenirken parasal sorun yaşamayanlar ne demek istediğimi anlamayacaklar..ne diyeyim herşeyi bizim gibi kılı kılına hesaplamak zorunda olmadıkları için şanslılar:)
şehir dışından belki yüzünü bile görmediğimz akrabalarımızın düğünümüze gelip şenlendirmesi ve maddi olarakta destek çıkması bence çok güzel bir gelenek..bugün onlar size,yarn siz onlara...sosyal bir proje gibi ama akraba arasında:)
evet artık bir çeyreğin fiyatını düşünecek olursak artık düğünlerde lükse kaçıyor ama 50 yada 100 tl de takılabilir.
eski işyerimde iki tane abla vardı..asgari ücrete canları çıkıyordu çalışmaktan biliyorum..bana 20tl taktılar..nasıl duygulandığımı anlatamam...parada bir yere kadar..
canımız hepimiz haklıyız sen de haklısın başından bire bir geçmiş örneğinle
ama o halde ne yapacağız biliyor musun mesela ben öyle yaptım hemen evlenen çiftler bir liste yapacak ve eline geçeni o borçlu olduklarını zamanı geldiğinde rahatça ödeyebilmek için bulduğunu kenarına atacak yoksa çok zor.
ayrıca kişi çeyrek getirdi mi o bu zamanda altın yüksekmiş düşükmüş bakmaz hem de yakışık almaz illa çeyreğini bekler haklı olarak .
ben ona çeyrek takmıştım getiridğine bak şunun diye içinden illaki getirir ,laf olurrrrrrrrr.
ben bunlara yol açıldığı için karşıyım.
hatta ne diyorum eşime biliyor musun seneye en iyisi oğlanların sünnet törenini yaptırırken nasip olursa davetiyeye çiçek gönderilmemesi takı takılmaması rica olunur diye not düşsek de bu adetlerin yavaş yavaş ortadan kalkmasına vesile mi olsak ne olamasak bile bundan sonrası için kimse benden takı da beklemesin takı da getirmesin mesajını vermiş olurum diyorum
bu zamana götürdüklerim de gelenler olmuştur ona tutatrım alacaklı olduklarımı da sadakaya sayarım ne olacakki diyorum öfffffffffffffffff öfffffffff bu mevzu anlaşılan böyle gelmiş ama inşallah böyle gitmez diyorum bir kere daha