• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

GBGZ canım altın hiç bir zaman değer kaybetmeyen birşey.eşim bankacı ve altının düşmeyeceği konusunda hemfikir.
5 yılda ikiye katlamış geçen düşündümde şöyle bir .
bende artık kenarda olsun diye biriktirip biriktirip alayım diyorum .
günlük harcamalarımı kayıt ediyorum .pzt 9tl harcamışız .salı günü 51 tl :1: eşim kimliğini kaybetti 50 tl ordan girdi .bende böyle birşey uydurdum güya .bakalım bir haftada ne kadar harcıyorum görmek istiyorum .hergün de kumbaraya eşimin eve bıraktığı kağıt paraları atacağım .

canım Allah kolaylık versin:34:
hayatımızın her döneminde hher yerde mutlaka fikren zikren bize ters yapıda karakterde insanlar olabilir ama bunu şöyle de düşünmek lazım bu tip durumlar sadece bizim başımızda değil dünyanın düzenlerinden biri de bu ve herkes bu tip şeylerle karşılaşıyordur. önemli olan mevcut durumdan mümkünse hasarsız ya da olabildiğince az hasarla kurtulmak.
ve de hedeflerini amaçlarını farklı düzeyde tutup yanındaki o insanları amaçlarına giden yolda karşılaşman gereken araçlar ya da engeller gözüyle bakıp onları bir kenara koyabilme kudretini de Allah'ın izniyle başarmaya bakmak en güzeli.
bazıları sadece gideceğimiz yol güzergahında diken taş çalı vazifesi görürler o kadar çok öenm verirsen kendilerini nimetten saymaya kalkarlar bence görmezlikten gelip çizdiğimiz yolumuza bakmak en güzeli nacizane fikrim bu:34::16::38:

Çok sağol bitanem düşüncelerinizi paylaşmanız beni biraz olsun rahatlattı.Ama canım yanıyor işte ben galiba kendimi bu iş yerine o kadar çok kaptırmışımki ki o yüzden kabullenemiyorum.Sanki dünya hayatı gibi işyeride kalıcı değil işte.Çok sağolun arkadaşlarım ya.

Altin fiyatlarinda yükselis sürecek

Altin fiyatlarinda yükselis sürecek
Barrick Gold : Altin ve bakir fiyatlarinda yükselis devam edecek

Barrick Gold Ltd.'in bölgesel danismanlarindan biri tarafindan yapilan açiklamada altin ve bakir fiyatlarinin görünümünü halen boga piyasasi olarak degerlendirdikleri ve artmakta olan talep nedeniyle fiyatlarin destek bulmaya bir kaç yil daha devam edeceginin öngörüldügü ifade edildi.

Çin metal üretiminde bu yil yüzde 10 artis bekliyor

Çin sanayi ve enformasyon teknolojileri bakanligi tarafindan yapilan açiklamada demir disi 10 metal türünün üretiminin bu yil 2010 yilina göre yügzde 10 oraninda artmasinin beklendigi ifade edildi.

Bakanligin açiklamasinda ayrica ekonomideki büyüme egilimi nedeniyle metal fiyatlarinin yüksek seviyede kalma egilimini yilin ikinci yarisinda da koruyacagi ancak ABD ve AVrupa'nin borç sorunlari nedeniyle fiyatlarda volatilite yasanabilecegi dile getirildi.

Grevdeki güney afrika altin madenlerinde görüsmeler sürüyor

Güney Afrika altin madenlerinde çalisanlar ve üreticiler arasindaki görüsmeler bugün de sürüyor. Sirkete günlük 25 milyon dolar maliyeti olan ve altin fiyatlarinin rekor bir seviyeye ulastigi dönemde gerçeklesen grevin sonlandirilmasina çalisiliyor.

Ulusal maden çalisanlari sendikasi (The National Union of Mineworkers) (NUM) ülkenin önde gelen altin madenlerinde süregelen grevler konusunda henüz bir anlasmaya varilmadigini açikladi.
kaynak:mynet

Tarih: 02.08.2011 10:44:23

selamlarrr
ben bu aralar hiç birikim yapamıyrm :(
moralim bozuluyor ama ay sonu hiç atamıyrm kenara

sıkma canını sakın
Allah yeterki sağlık versin en önemlisi o .
para koyamıyorsan da kenara , yeter ki harcayacak pozisyonlar da çıkmasın o bile kardır.:34::38:

[Necmi Erfidan "Nasıl Birikim Yapılır?" necmi@idilsigorta.com

Eğer küçük bir iş kurmayı düşünüyorsanız, küçük bir ev almak istiyorsanız ya da çocuğunuzu özel okula göndermek istiyorsanız kenarda belli bir paraya ihtiyacınız olacaktır. Bütçenizde yapacağınız bazı düzenlemeler yukarıda belirttiğimiz ihtiyaçların karşılanması için gereken kaynağı size kolaylıkla sağlayabilir.

Tabii siz herhangi bir bütçe çalışması yapmadan da birikim yapabilirsiniz ya da bütçelemeye hiç ihtiyacınız olmadığını düşünebilirsiniz. Fakat ne kazandığını, ne harcadığını ve nereye harcadığını bilmek herkese yarar getirir. Güne cebinizde 50 YTL ile başlayıp akşam olduğunda nereye gittiğini bir türlü bulamadığınız zamanlar olmadı mı? İşte böyle anlarda insanlar bütçe yapmanın erdemlerini anlamaya başlarlar.

Bütçe dediğimiz aslında paranızı nereye harcadığınızı gösteren basit bir araçtır. Eğer bir iş sahibi iseniz bütçeleme, işinizi yaparken paranın nereden geldiğini ve nereye gittiğini anlamanızı sağlar. Bütçe yaratmada 3 adım mevcuttur:

1- Aylık Net Gelirinizi Belirleyin

Bütçe oluşturmada ilk adım vergiler, sigortalar vb. tüm kesintiler yapıldıktan sonra elinize geçen net paranın miktarını belirlemektir. Genel anlamda gelir kalemlerinizi değerlendirirken her türlü gelir kaleminizi düşünün. Kira geliri, bankadan elde ettiğiniz faiz geliri, part-time yaptığınız işlerden elde ettiğiniz gelirler vb.

2- Aylık Giderlerinizi Belirleyin

İkinci adım giderleri belirlemektir. Giderler para ödediğiniz şeyler veya yerlerdir. Giderlerinizi düzenli olanlar, düzenli olmayanlar şeklinde 2 başlık altında toplamanızda fayda var. Düzenli giderler altına kira, ev ya da araba taksitleri, elektrik, telefon, su, maaş vb. giderlerinizi yerleştirebilirsiniz. Düzensiz giderler altına ise periyodik araç bakımları, temizlik ücretleri, sağlık giderleri, sigorta giderleri, eğlence-seyahat, okul ücretleri vb. giderlerinizi yerleştirebilirsiniz.

3- Aylık Giderlerinizi, Aylık Net Gelirlerinizden çıkarın

Son adım giderlerinizi gelirlerinizden çıkarmaktır. Eğer geriye paranız kaldı ise bu parayı nasıl harcayacağınızı ya da biriktireceğinizi düşünmeye başlayabilirsiniz. Eğer sonuç eksi çıkıyorsa o zaman siz ve aileniz hangi masrafları azaltabileceğiniz veya daha fazla parayı nasıl kazanabileceğiniz konusunda düşünmeye başlamalısınız.

Birikimler her zaman uzun vadeli düşünülmesi gereken konulardır. Her kazanılan paradan kenara birikim yapma imkanı vardır. Geçenlerde bir televizyon kanalında babalarının ölümü üzerine anneleri tarafından terk edilen ikisi sakat altı çocuğun yaşam mücadelesi vardı. Sakat olan ağabey evlenebilmek için Belediye tarafından sağlanan 360 YTL aylıktan nasıl para biriktirip evlenmeye çalıştığını anlatıyordu. Tek göz odadan oluşan bir evde yaşıyorlardı, tuvalet evlerinden 20 metre kadar uzakta ve dışarıda idi ve kenara para koyabilmişti.

Bahaneler üretmek yerine yukarıda bahsettiğim şekilde hazırlanacak basit bir bütçe her ay belirli bir rakamın düzenli olarak tasarruf edilmesini sağlayacaktır. Size basit bir örnek vereyim, hoş excel'den az buçuk anlayan herkes bu basit hesabı formüle edip kendi de bulabilir ya!

Ayda 100 YTL birikim yaptığınızı ve ayda %1.5 reel getiri sağladığınızı düşünelim. 10 yıllık süre sonunda elinize geçecek para yaklaşık 33.000 YTL'dir. Aynı bedeli ödemeye devam ettiğiniz süreyi 2 katına çıkararak 20 yıl aynı miktarda birikim ve kazanım sağladığınızı düşünelim. 20 yıl sonunda elinize geçecek miktar ne olacak tahmin edin, tam 230.880 YTL !!! Ayda 100 YTL değil de 200 YTL olarak düşünürsek 20 yıl sonunda elinize geçecek bedel 461.700 YTL olacaktır. Ne dersiniz bu para emeklilik günleriniz için veya iş kurmak için veya çocuğunuza vermek için yeterli olur mu?

Siz de biraz zaman harcayıp, bir bütçe yapıp, ne kadar birikim yapabileceğinizi görmek istemez misiniz?

Sevgiyle kalın.

Necmi Erfidan

Necmi Erfidan kimdir?

Necmi Erfidan, 1963 yılında Bandırma'da doğdu. İlk ve orta öğretimini Malatya, İstanbul, Eskişehir'de tamamladı. 1981'de Maçka Teknik Lisesi Elektronik, 1985'de Marmara Üniversitesi Elektronik Öğretmenliği bölümünü, 1987'de Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde Elektrik-Elektronik Yüksek Lisans'ını tamamladı.

1985-1995 yılları arasında Uluslararası Lions Kulüpleri çatısı altında Bakırköy Leo ve Bakırköy Lions kulüplerinde "hizmet ediyoruz" sloganı ile toplumsal dayanışma ve liderlik projelerinde görev aldı. 1994 yılında Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği tarafından Yönetim Çevresi'nde "Yılın Danışmanı" seçildi.

1988-2002 yılları arasında IBM Türk Limited Şirketi'nde 12 senesi Hizmetler Satış organizasyonunda olmak Satış Uzmanı / Yöneticisi olarak görev yapmıştır. 1994 yılında IBM EMEA tarafından "Customer Excellence Award - Müşterilere Hizmette Üstün Başarı Ödülü" almıştır. 2002 yılı sonunda özel bir emeklilik sistemi ile IBM'den ayrılmıştır.

2002-2004 yılları arasında çeşitli Bilgisayar Firmalarında üst düzey yöneticilik yapan Necmi Erfidan, 2004 yılında İsviçre Sigorta, 2005 yılında İsviçre Hayat Sigorta, 2007 yılında Anadolu Hayat Emeklilik acenteliklerini alarak, mülkiyeti kendisine ait olan PERPA'daki işyerinde faaliyet göstermeye başlamıştır (dil Sigorta Acentelii - Necmi Erfidan). İngilizce bilen Necmi Erfidan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Maxi Haber - Online Sektrel Gazete - "Online Sektörel Gazete"

/B]

sıkma canını sakın
Allah yeterki sağlık versin en önemlisi o .
para koyamıyorsan da kenara , yeter ki harcayacak pozisyonlar da çıkmasın o bile kardır.:34::38:

sağol bitanem ya ben işten çıkmış olsamda bu kadar aylık biriktiremesemde en azından kumbara yapar ona göre birikimime devam ederim.Yada ayda 1 gram altın alırım.Ama azimliyim burası için doğumdan sonra inşallah daha iyi yerlerde olurum.

Altın Alarak Paranızın Değerini Nasıl Koruyabilirsiniz

Altın fiyatları, altına olan talebe göre dalgalanır. Bu günlerde, dünyanın heryerinde, insanlar altına önce olduğundan çok daha fazla yatırım yapmaktadır ve altını sağlam bir yatırım aracı olarak görmektedir. Altına yatırımdaki bu artıştan dolayı, altın fiyatları da buna bağlı olarak yükselmektedir.

Altın fiyatları üzerindeki bir diğer önemli etki de, amerikan dolarının değerinin düşmesidir. Bu düşüşün gelecekte de devam edeceğine dair endişelerden dolayı, hem bireyler hem de işadamları altına olan yatırım miktarını artırmıştır. Bunun sonucu da, altın fiyatlarında yükseliş olarak ortaya çıkmaktadır.

Ama, politik ve ekonomik sebeplerin her ne kadar altın fiyatında dalgalanmalara sebep olduğu söylense de, Londra ve Amerika altın fiyatları için Gold fixing (altın sabitlemesi) denen, kabul edilmiş bir görüş bulunmaktadır.

Kuyumcular (ve altın talep edenler), ileriye dönük olarak siparişlerini aylar önce vermektedirler. Şimdiki altın stokları, altın fiyatlarındaki bu kararsız fiyatlardan çok daha önce sipariş edilmiştir. Altın fiyatlarının yükselişinden itibaren de, stoktaki bu altınlar çok yüksek fiyatlarla satılmış olmaktadır.

Altın fiyatlarını oluşturan bir diğer sebepte, satın alınan altının tasarım ve işlemeciliğinden kaynaklanan ek maliyetten oluşur. Bu maliyet nedeniyle, altının normal değerinin üzerine ek bir fiyat daha eklenir. Eğer daha düşük fiyattan altın almak istiyorsanız, basit tasarım ve işçiliğe sahip olan altınları seçmeniz menfaatinize olacaktır.

Altın dahil bütün değerli madenler ve yatırım araçları, son müşteriye ulaşana kadar en azından 4 aracının elinden geçmektedir. Her bir aracı da, altının fiyatına kendi komisyonunu koyarak fiyata ekleme yaparlar. Son müşteriye ulaşana kadar fiyat defalarca artarak değişmiş olur. Bu nedenle, eğer altını mümkün olan en önceki satıcıdan (veya toptancıdan) alırsanız, daha uygun bir fiyata temin etmiş olursunuz.

Peki, neden bütün toptancılar dierkt olarak son müşteriye satış yapmazlar? Çünkü toptancılar yüksek miktarlarda altını, daha düşük karla satarlar ve (tabir yerindeyse) sürümden kar ederler. Ancak, parça satışlarda karları azalmış olur ve maliyetinden dolayı perakende satışa rağbet göstermezler. Ancak, internetin gelişmesiyle birlikte bu tür satışlar artık toptancılar için de cazip bir hale gelmeye başlamıştır.

Bir toptancı, online olarak veya bir mağaza kurarak satış yapmaya karar verebilir. Bu, müşteriler için seçim şansını artıracağı gibi, aracılardan kaynaklanan fiyat yükselmelerini de önleyecektir. İnternetten satış yapan kuyumcular bir çok aracıyı azaltmasına rağmen, perakende satışçılar da bunu gerçekleştirebilir. Eğer perakende satış yapan bir dükkandan almak istiyorsanız, elinde bir çok çeşit bulunduran mağazaları seçin. Eğer, bir çeşit üzerine geniş bir envanteri bulunan perakendeciden alış yaparsanız, bu perakendeciler toptan aldıkları için aracıları azaltmış olacağından, siz daha uygun bir fiyat ile satın almış olursunuz.

Altın Fiyatlarını Belirleyen Diğer Etkenler
Altının (ve mücevherin) ithal veya yerli ürün olması fiyatta önemli bir etkendir. İthal mallar, vergilendirme ve ithalat maliyetlerinden dolayı daha pahalıdır. Eğer altın üzerinde özel bir işlem uygulanmışsa, bu da maliyeti artıracağından fiyat yüksek olacaktır. Örneğin; sarı altından mücevherler, beyaz altın mücevherlere oranla daha ucuz maliyetlidir. Bir diğer etken de, mücevherin el yapımı veya özel bir çeşit olmasıdır. Dünyanın bir çok yerinde altın gram olarak fiyatlandırılır. Ama, çoğu kuyumcu veya mücevher satıcısı, sattığı altının tam ağırlığı belli etmeyebilir. Bu yüzden, satın alacağınız altının (ve mücevherin) ağırlığını sorarak, gram üzerinden birim fiyatını hesaplamak menfaatinize olacaktır

Kızlar ben bu ay birikim yapmaya başladığımdan mı yoks acok mu para harcadım bılmıyorum ama ay başı bi türlü gelmiyor bana daha 15 gün var nerdeyse param kalmadı yaa:59:

kızlar artık ek iş yapmak da istiyoeum aranızda yapan var mı netten bişeyler bakıyorum ama kesin yapıcam fikri olan var mı acaba

kızlar artık ek iş yapmak da istiyoeum aranızda yapan var mı netten bişeyler bakıyorum ama kesin yapıcam fikri olan var mı acaba

ben yapmıyorum canım ama iyi bi cevren ve biraz da çenen varsa :1: şu kozmetik firmalarından birine satış temsilciliği yapabilirisn evden yani katologlarlasatıs yapıp cok para kazanan var.bende zamanında kendım için üy eolmustum uygun fıyata ürün almak ıcın .:34:

Kızlar günaydın nasılsınız bakalım..

bugün bende işsizlik maaşımı aldım, küsüratı ile kredi kartını ödeyip kalanını bankaya attım.. Şimdi dört gözle ay sonunu bekliyorum kumbaramı açıp saymak için..
Şimdilik gelir varken briktirmek iyi oluyoda maaş kesilince napcam bilmiyorum arkadaşlardan biri ek iş sormuş bende stiyorum aslında yaa.. Farmasi canım banada anlatırmısın rica etsem ??:77::77:

kızlar diyeceğim iş şöyle tıpkı arcakın da dediği gibi kozmetik , organik ev temizlik ürünleri, tekstil ürünleri ile ilgili firmalara üye olup üye de yapabilirsiniz satış da.
ben marka vermemek açısından öyle özelden yazayım demiştim.:34:
tabi bu işler için çevre şart satış yapmak istiyorsanız .:34:

Son düzenleme:
slm arkadaşlar
ilk defa yazıyorum topiğinize
tutumluyumdur bende
nişanlıyım doğal olarak giderlerim çok oluyo
sizce bende ayda bi altın yapabilirmiyim :26:

Back