Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

selam bayanlar,ben de katıldım aranıza
bi haftada şunları yapabildim,
yarım altın aldım,erkek arkadaşımdan 100 tl borç almıştım,tabi adı borç,ikimiz de borç adı altında verdiğimiz paraları geri almayız.onu da attım kumbaraya.
seçimlerde çalışmıştım onun da üzerini tamamlayıp çeyrek altın almayı düşünüyorum.bir de hoşlanmadığım,benden üst pozisyonda bir iş arkadaşımdan altın kolye hediye aldım,takmayı düşünmüyorum,biraz zaman geçince bozdurucam,o da var.
çalışıyorum,bütün günüm işte geçiyor zaten,önceden yemeye-içmeye harcardım bütün paramı.şimdi hem akıllandım sağlığım konusunda,hem de yaz vakti bi şey yiyemiyorum,ayda yılda bir de arkdaşlar görüşüp makul bi şekilde para harcıyorum.

para biriktirme konusunda çok başarısızdım gerçekten,artık erkek arkadaşımı da tembihledim,her ay en az çeyrek altın alıcaz,birikim yapıcaz geleceğimiz için.
bu topic oldukça faydalı oldu benim için,herkese çok teşekkürler ve bol kazançlar:)

Hoşgeldin :) Bence gayet iyi birikim adına yaptıkların . Umarım yakın zamanda daha da artar bu yönde çabaların . Birikimi alışkanlık haline getirmek çok iyi oluyor .
Hiç olmazsa ayda 1 tane çeyrek almak oldukça kazançlı olacaktır . Bende bu aralar hiç para harcamıyorum . Aldığım parayı borçlarıma ve birikime ayırıyorum .
Erkek arkadaşımın eli çok açık çok harcıyor . Ben birikim konusunda iştahlı konuşunca altına yatırım yapma kararı aldı . Şuanda 13 tane çeyrek altını var . :) Her ay almayı planlıyor . inş hep böyle gider . :)

Son düzenleme:

Teşekkür ederim,evet alışkanlık yapmaya başlıyorum sanırım.Aslında öğrenciyim ve 'her masrafımı kendim karşılıyorum,her şeyimi kendim alıyorum' havasında olduğumdan para biriktirememeyi pek takmıyodum,ama daha ciddi bir işte çalışmaya başlayınca anladım para kazanmanın zorluğunu.benim de erkek arkadaşım çocuk gibidir,eli açıktır,yemeğe eğlenceye verdiği paraya acımaz,sonra da bana kanımı emdin der:)
artık dediğim gibi birikimin öneminin farkına vardık,o yüzden bu yöndeki politikalarım devam edicek:)

kızlar merhaba sizleri çok özledim .
dün 3 tl attım kumbişe, bugün 5 tl attım.
bugün foruma giremedim çünkü oğluşlarımı sünnet ettirdik teyzeleri. çok şükür bu telaşe de kazasız belasız bitti gitti.

bütün yazdıklarınızı okudum aklımda kaldığı şekliyle sizlere yazmak istiyorum .

sonbaharcığım eşinin alyansına üzüldüm geçmiş olsun aklıma takıldı sormak istedim geçen sen 50 kuruştan bahsetmiştin onu kumbarandan çıkarmış mıydın tatlım ?:26: nasılsa aklıma ilk bu geldi ve sormak istedim canım.

ececik canım hemşom beni sormuşsun merak etmişsin sağolasın canım benim
izmir'e kadar boş yere maddi manevi yıpranmamanıza çok sevindim bitanem.

nurcuğum cicilerini güle güle hayırlı günlerde kullan tatlım.
nur aldıkların 4 yıl olmasa da 2 yıl gitsin bari canım
aramıza yeni katılan şirine deymil hoşgeldiniz kızlar , hayırlı birikimleriniz olsun inşallah.
ezgi , caponum , naz ,lalli, arcak ,nektar ,ferihan,zehra,nur,şirine, esev,deren, deymil sevgili canlar birikimleriniz bereketli olsun

Son düzenleme:

Hoşgeldin aramıza.inşallah güzel birikimlerin olurr..

Saol canımmmm güzel dileklerin içinn..oğluşlarına çook sevindim.artık tam erkek oldular yakışıklılar.Allah mürüvvetlerinide göstermeyi nasip etsinn..

hoşgeldin bitanemmm,hayırlı olsun canımm benim geçmiş olsun da diyeyim minik erkeklerinebende mağazalar kapanınca gittim outlete kahve içip geldik,içim gitti ama neyse kırk yılda bir oluversin

3 değil 5 tl attım bereketli olsun kızlar paralarfımız akşma kadar çoğalır belkimmm

bende yeni ciciler almak istiy orum tüm param düğüne gidiyor yaaaaaaaaaa
ayy bilmezmiyim ya en yakın zamanda yaşadığım için elde avuçta hiç bişiy kalmıyor çeyiz çimen derken ne var ne yok bitiyor Allah kolaylık versin cnm
farmasiciğim çıkardım tatlım 5 tl çıkardım hemde
ama eşimde kızmaya başladı
kuruşların hesabını yapıyorsun
sıkıyorsun sıkıyorsun fazlasıyla çıkıyor biriktirme böle en son elimizde ne kalıyorsa çeyreğini alırız dedi
ama sonrada geldi tmm nasıl istiosan öle biriktir dedi
akşamıda 15 tl verdi kumbarama.
ben paralarımı bütünletirken kurumdaki vezneye geliyrm milletin gözü kalıyor sanki
öyle bir bakıyorlar kii
nazara geliyrm
ne zaman yanıma gelseler
borç versene
sende para vardır versene ay vezeden bile geliolar para yetmedi üstünü tamamlasana diolar
artık dışarıda btünleticem paralarımı

günaydın bu arada hepinize kızlar
bol bereketli bol rızıklı şahane bir gün diliyrm

Son düzenleme:
hoşgeldin bitanemmm,hayırlı olsun canımm benim geçmiş olsun da diyeyim minik erkeklerinebende mağazalar kapanınca gittim outlete kahve içip geldik,içim gitti ama neyse kırk yılda bir oluversin
çok sağol bitanem .
canım afiyet olsun tabiki de olacak hem sıkacak değil tadında sıkacağız tadında harcıyacağız inşallah.
ben de pazar günü kredi kartımdan 200 tl yi geçik alışveriş yaptım ama olsun. bence uygundu . 3 pantalon 2 ayakkabı 1 çanta aldım.peşin fiyatına taksitle alınca da ayda çok cüzi bir rakam oluyor.

anlıyorum seni canım.
tekrar geçmiş olsun diyelim cana gelmesin yeterki.
sen neden milletin gözü önünde paralarını bütünlüyorsun ki canım bir zaman bir yerden bütünlüyorsan başka sefer daha başka yerden bütünle böylece dikkatlerini üzerine çekmemiş olursun bitanem. tabiki de dilin kemiği yok göze de yasak yok Allah korusun nazarlardan canım hepimizi. çok öpüyorum hayırlı birikimlerin olsun inşallah canımcım. üzme kendini şevkin de kaçmasın sakın.

ay cnm ne bilim pek bakkal markete gitme huyum yoktur.
başka bütünletebilceğim yerde yok
marketlerde bütünlesem çok kalabalık oluyor
bekarken yakınımızdaki bakkalda bütünletiyordum.
şimdi ancak veznede bütünletiyrm
fazla fazla olmadan bütünleteyim bari 20 20
biraz kaçtı ama böle kaçsın daha iyi
çok hevesli olunca olmuyor belkide.
görev gibi yapıcam artık

kızlar kumbaramda 27 tl olduu çok sevdim bu işi
yalnız çeyrek alıp almamakta kararsızım acaba nakit olarak mı biriktirsem diyorum yada döviz olarak mı :26:

herkese bereketli, bol birikimli günler diliyorumm :))))))

Son düzenleme:

canım hayırlı olsun Allah damatlıklarını da göstersin inşallah size,darısı da bize olsun inşallah hayırlısıyla

Günaydın kızlaaar dün marketten 100 lıralık bı alısverıs yaptık dıs fırcam eskımıstı alayım dedım ama ben herseyde bakarım hem hesaplı hem kalıtelı olsun orta hallı bısey alayım dıye 4.95 e vardı ucunu begenmedım pek yanındakı hosuma gıttı aynı markaydı fıaytı yazmıyodu dedım o da cok fazla deıldır heralde aslıda esıme dıycektım kasada okuttur dıye cocukla ugrasmaktan aklımdan cıktı neyse eve geldım bı abktım fırca 8.90 mıs üzüldüm yaa o fazal olan 4 tl kumbaraya gıderdı dıye neyse saglık olsun hatammı anladımbıdaha yapmam heralde.

veee eve geldik ceplerimizdeki bozuklukları attık kumbaraya eşim sayalım dedı yok dedım ama saydık tam tamıa 71.10 lıra olmus cok sevındım gecen hafta salı baslamıstım 36.65 le haftaıcı fazla atamamıstım haftasonu işi götürmüşüm

bereketlı olsun canım benım fıkrım altın daha ıyı gıbı ama yok dıyosan döviz derim para olarak tutarsan eger harcaamsı cok kolay olur çünkü

merhaba arkadaşlar kumbarama para gelmiyor bu günlerde niyeyse bozuk para kalmıyor üstümde ama ilk fırsatta yine atmalıyım yoksa az olacak birikmiş param ay sonuna kadar hayırlısı bakalım . Hepinize bol birikimli kazançlı bereketli bir gün diliyorum öpüyorum ...

nektarcığım altın aldı başını giidyr
bende çeyrek alıp almama konusunda kararsızım
tmm uzun vade de elbette kar edicez ama alırkende baya tutuyor

hayırlı olsun canım biriktirelim de nasıl olursa olsun
canım altın uzun vadede kazandırır. para olarak tutayım dersen de ne olursa olsun o paraya dokunma yokmuş gibi düşün canım.
mesela ben çantamda cüzdanımdan ayrı fermuarlı küçük bir çanta bulunduruyorum ve mesela şu anda orada tl olarak tutuyorum hiç dokunmuyorum.
karar alıp uyguladık mı sorun olmaz canım.

amin Allah razı olsun canım.
diş fırçası için yapacak birşey yok artık ama bir musibet bin nasihattan yeğdir hesabı. belki ilerde yapacağın hataları engellemiştir.

ferihancığım illa bozuk para diye bir şart yok bütün paran varsa da onu koy kumbaraya .
bozuk para elde etmek için para harmak zaten mantıklı olmaz. bütün de atıyoruz her türlü biriktiriyoruz canım.

merhaba kızlar hayırlı bereketli birikimlerin yapıldığı güzel bir gün diliyorum herkese.
ben de bugün pazar için 20 tl alıyordum ki eşimden cebindeki bozuk 2.5 tl yi de verdi.
pazardan 9 tl arttı bir de 2.5 tl ile birlikte 11.5 tl bugün kumbişime gitti. Allah bereket versin.

bereketlı olsun canım benım fıkrım altın daha ıyı gıbı ama yok dıyosan döviz derim para olarak tutarsan eger harcaamsı cok kolay olur çünkü

nektarcığım altın aldı başını giidyr
bende çeyrek alıp almama konusunda kararsızım
tmm uzun vade de elbette kar edicez ama alırkende baya tutuyor

kızlar haklısınız para olarak saklarsam harcarım diye korkuyorum ben de :26:
ama bi arkadaşımın eşi demişti ki altın düşecekmiş yaz sonunda mı ne
döviz de alabilirim, bilmiyorum ama tl olarak biriktiremem ben, harcarım :18:

merhaba güzellikler,

yoğun bir haftasonu geçirdim. dün de giremedim. özledim sizi, merak ettim sohbetlerinizi..kumbişin karnı da aç kaldı

amma güzel havadislerim var size. 29 eylül kına 1 ekim düğün olarak belirledik. yerleri de ayarladık. elim ayağıma karıştı. napıcam şimdi ben???

2 gündür kara kara düşünüyorum. organizasyon beynimi çalıştırmaya çalışıyorum.. şimdi fazla vaktim yok, geçmişi okuyup gelicem daha sonra..

bu arada altın uçtu gitti, yakalayabilene aşkolsun. şimdilik tl mi tutsak elimizde, belki bi ara düşer de o zaman çeviririz altına.

kızlar, tecrübelerinize ihtiyacım var. düğün dernek olaylarında gereksiz harcanan paralardan olabildiğince kaçmam lazım. sorularım olacak size... öpüyorum hepinizi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…