Haydi hanımlar ayda 1 çeyrek alıyoruz nasıl mı?

merhaba hanımlar herkese güzel birikimlerle dolu bir gün diliyorum .
ben sabah sabah 2 tl kumbaracığıma attım bile Allah bereket versin.
kumbaramı açtım saydım 40 tl olmuş.
250 tl de herhangibir duruma karşı lazım olur diye çantamın kuytu yerinde sakladığım param var.
tabii bu yaz hayırlısıyla ödenmeyi bekleyen 2700 tl de borcum var:86:
işte benden bu sabah haberleri şimdilik böyle.
hepinizi çok öpüyorum canlar

ben zamanında gram altın almıştım 75 falan şimdi üzerine para biriktirip pardesü alıcam inşallah 15-20 tl açığım var bakalım tamamlıicaz artık

evet canım hem de nasıl zevkli
düşünsene arada kumbişi açıp saymak bile keyif veriyor tabii bunlar bir de çil çil altın olunca sen düşün gerisini .
ama önemli olan bir de birikimimizin güvenliği

günaydın kızlar;
çeyrek biriktirmeye evet biriktirelimde benim kafama bir soru çok takılıyor
pres çeyrek altın çıkmıs 14 ayar diğer çeyrekle ilk bakıldığında hemen hemen aynıymış ama ben hiç görmedim....
ya kuyumcu bize normal çeyrek yerine baskı çeyrek verirse napıcaz nasıl anlarız bilen varmı
14 ayar çeyrek altında alısı 25 miş satısıda 10 liraymıs
bu konuda bilgiisi olan varmı?

dün pek bişiy atamadım kumbarama
zaten bozukluk pek yoktu
3 tl vardı 2 tl si ile eve giderken yoğurt aldım
geriye 1 kaldı onuda attım
bugünde yol paramı bozdurdum 100 tl ayırmıştım 2 hafta aldı maaşıma.
haftada 15 tl harcıyrm yola
üstü kumbarama
ama bunu içinde bu hafta pazarada gitmem gerekicek o da var

kızlar külçe altın şeklinde kumbara buldum,bizim gibi altın için para biriktirenlere çok anlamlı bi kumbara olur.en kısa zamanda almayı düşünüyorum

Son düzenleme:
Altın fiyatları düşebilir
10:20 | 30 Haziran 2011

Avrupa Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta gösterge faiz oranlarını artıracağı spekülasyonu ile euro tırmanışa geçen euro sebebiyle altın, 2 ayın en düşüğünü zorlayaraka değer kaybedebilir.

Önceden yüzde 0.2 değer kaybeden spot altının onsu pek fazla değişim göstermeyerek Seul'de 11.12'de 1,511.60 dolardan işlem gördü. Geçtiğimiz ay yüzde 1.8 gerileyen altın fiyatları bu ay ise yüzde 1.6 değer kaybetti. New York Comex'inde işlem gören ağustos teslimli altın kontratının onsudeğişmeyerek 1,512 dolarda kaldı.

"Altın son zamanlarda euroya karşı çok duyarlı." diyen Korea Exchange Bank Futures uzman traderı Hwang Il Doo, "Faiz oranlarının artması temelde altın için pek hayra alamet görünmez. Yatırımcının boşlukta kalmasıyla işlemler de dalgalı seyir izleyecektir." yorumunda bulundu.

Avrupa Merkez bankası Başkanı Jean-Claude Trichet geçtiğimiz salı günü politika yapıcıların 7 temmuzda yapılması beklenen toplantıda faiz oranlarının artırımı beklentisi ile ilgili ihtiyatlı modda olduklarını açıklamıştı. Avrupa Merkez, faiz oranlarını neredeyse son 3 yılda ilke kez geçtiğimiz nisan ayında artırdı. Avrupa tüketici fiyatlarının haziran ayında ivme kazandığını gösterir veriler açıklanmadan önce euro, dolar karşısında yüzde 0.2 değer kazandı.

Altın, geçtiğimiz 10 yılda tırmandıktan sonra 2011'de ise yüzde 6.4 değer kazandı. Avrupa'nın borç krizi ise altının 2 mayısta 1,577.57 dolar ile tüm zamanların rekorunu kırmasına oldukça yardımcı oldu.Yunanistan euro bölgesinin iflas eden ilk ülkesi olmamak için uğraş veriyor.

Spot gümüşün onsu ise pek fazla değişim göstermeyerek 34.895 dolarda kalırken üst üste ikinci ayda düşüşe hazırlanıyor. Spot paladyumun onsu yüzde 0.9 değer kazanarak 757.50 dolara ulaşırken spot platinin onsu ise pek değişim göstermeyerek 1,723.20 dolardan işlem gördü

:97::97:

canım ilk defa duyuyorum pres çeyrek altını.
ama tanıdığımız devamlı alışveriş yaptığımız kuyumcu ya da kuyumculardan alınırsa sorun olmaz sanırım.

canım benim anladığım senin hesabına göre olursa
100 tl nin maaşına kadar 30 tl sini yola verirsin .
70 tl nin de 20- 30 tlsini 2 haftalık pazar diye ayırırsan. sana kalır 40 tl.
biraz evdeki kuru bakliyatlara , geçen yazdan dondurucunda filan varsa dondurulmuş yiyeceklere , kahvaltı sofralarına vs gibi alternatif malzemelere sofranda yer ayırsan diyorum.
eminim güzel bir çıkış yolu bulacaksındır.

uzun vadede altına yatırım yapan daima kazanır .
ama arada böyle durumlarda al-sat da yapılabilir. düştüğünde tekrar altın alıp paramıza değer kazandırmak için

kızlar sabah bilgisayarı kapattıktan sonra küçük oğluma 1 tl ni kumbarana at demiştim annecim sana vermek istiyorum dedi bu sefer de büyük oğlum durur mu o da kumbarasından 1 tl sini getirmiş ben de vereceğim sana diye sizler biriktirin dediysem de çocuklar üzerimde kalıverdiler benim kumbişimde de böylelikle 42 tl oluverdi.
onların da ayrı kumbaraları var ve onları da yönlendiriyorum altın almaya . büyük oğlumun 1750 tl değerinde altını
küçük oğlumun da 1250 tl değerinde altını var onlara paralarıyla ne denk geldiyse onu alıyorum altın olarak.
ufak yaştan yatırma alıştırıyorum.

Tebrik ederim seni bilinçli anne :) Allah banada senin gibi bilinçli bir anne olmayı nasip eder inşallahh

sadece bu kısmı anladım ama burası da yazının ana teması galiba
bende

süpersin canım maşallah çocuklarına da yerim ben onları yaa evet şimdiden alışsınlar para biriktirmeye anne olursam bende öyle yapıcam,allah bereketini versin inşlhh

Selam kızlar ben de size katılmak istiyorum.

Hep altın almayı ve biriktirmeyi istemişimdir ama bir türlü faaliyete geçemiyorum.

Belki sizlerin sayesinde bende gaza gelip bir yerden başlayabilirim.

Siz bir ayda nasıl biriktiriyorsunuz?

Altın fiyatları malum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…