Hayattan zevk al(a)mıyorum

Buradaki önerileri dinleyip yarın b12, d vitamini almaya başlayacağım.
Bugün arkadaşlarım da yüzümün solgun ve yorgun durduğunu söylediler. Belki vitamin falan eksikliğindendir.
Hayatin kisa ve anlardan ibaret oldugunu unutmadan, herkesin kendine gore bir suru problemleri olduğunu unutmadan, hayati akisina birakarak.

2 konu önce kısmen bakire olduğunu söyleyen sen değil miydin? Burada şunu yazmaya utanıyorum olay zarda değil kaç kişiye dokunduğunu da saymıyorum ama açtığın konuları tek tek biliyorum. Fuckbuddyliği bile yapamadın bu yüzden cinsellik yaşadığını düşünmüyorum. Aşık olmadım diyorsun ama hemen etkilenip hayallere kapılıyorsun bu da “cinselliği özgürce duygulardan arınmış bir şekilde yaşarım” felsefesine uymuyor.

Eğer ben yanlış anlıyorsam bu okuduğumu anlamadığımdan değil senin kendini farklı lanse etmenden kaynaklı. Eleştirel gelebilirim ama burada seni kınamadan yardımcı olmaya çalışan üç kişiden biriyim belki de. Bazı şeyleri daha fazla tecrübe kazanınca anlayacaksın.
Maalesef fuckbuddylik olayını o dönem için gerçekleştirememe sebebim benden değil de, karşımdakinden kaynaklıydı.
Karşımdakinin 'Acelemiz yok, zamanı gelince yaparız' düşüncelerinin pek de fuckbuddyliğin raconuna uyduğunu düşünmüyorum.
Ve sadece bu kişi için etkilendiğimi belirten bir konu açtım. Tek bir örnek de genelleme yapmaya yetmez diye düşünüyorum.

Mutluluk kavramina cok anlam yukluyoruz bence. Mutlak bi mutluluk hali diye bisey yok. Gun icinde 10 dk falan sürüyor toplasan aslinda. Mutsuz oldugunda o 10 dk da yok sadece :) insanin kendini sasirtabilmesi ve bi amac edinmek hayata devam etmeyi sagliyor. Sabah uyanmak icin bir neden lazim.

Emdr tedavisi nedir? Ilk defa duydum.
Bir tür terapi yöntemi. Türkiye de az sayıda psikolog uyguluyor. Herhangi bir duygu, tramva ya da anıyı ve o anıyla benzer Baska anıları ortaya döküp nötürleşririyor ve unutturuyormuş. Kesin çözüm diyorlar ama ağır bir süreç olacak. Bakalım...

Mutluluk kavramina cok anlam yukluyoruz bence. Mutlak bi mutluluk hali diye bisey yok. Gun icinde 10 dk falan sürüyor toplasan aslinda. Mutsuz oldugunda o 10 dk da yok sadece :) insanin kendini sasirtabilmesi ve bi amac edinmek hayata devam etmeyi sagliyor. Sabah uyanmak icin bir neden lazim.
O nedeni bulabilsem her şey çözüme kavuşacak gibi de asıl mesele o nedeni yaratmak ya da bulmak :)

Bir tür terapi yöntemi. Türkiye de az sayıda psikolog uyguluyor. Herhangi bir duygu, tramva ya da anıyı ve o anıyla benzer Baska anıları ortaya döküp nötürleşririyor ve unutturuyormuş. Kesin çözüm diyorlar ama ağır bir süreç olacak. Bakalım...
Ben de şey yapayım diyorum kişisel gelişim, kuantum kafası. Bir nevi evreni trolleme. Mutluymuş gibi davranmak :işsiz:

Maalesef fuckbuddylik olayını o dönem için gerçekleştirememe sebebim benden değil de, karşımdakinden kaynaklıydı.
Karşımdakinin 'Acelemiz yok, zamanı gelince yaparız' düşüncelerinin pek de fuckbuddyliğin raconuna uyduğunu düşünmüyorum.
Ve sadece bu kişi için etkilendiğimi belirten bir konu açtım. Tek bir örnek de genelleme yapmaya yetmez diye düşünüyorum.
Söylediklerimi anlayabileceğin zamana kadar çok pişmanlık yaşamazsın umarım.

Ben de şey yapayım diyorum kişisel gelişim, kuantum kafası. Bir nevi evreni trolleme. Mutluymuş gibi davranmak :işsiz:
Aslında genel olarak ana odaklanmak lazım. Yani zevk almasan da gezip tozup pozitif insanlarla takılmak ve dışa dönük aktiviteler yapmak. Ama ben bunu yapsam da öyle bir an geliyor ki hersey çok daha iyi olabilirdi ve olmadı diye kendimi kahrederken ve tekrar geçmiş tramvalarımı düşünürken buluyorum kendimi. 1 senedir normal terapiye devam ediyorum. Duygusal durumum stabilize olup devam etsem de bazı bilinçaltı blokajlarının yok olması kolay olmuyor. Bunları asmak için de bu bahsettiğim tedavi uygulanacak.
Bunun dışında herkese de terapi tavsiye ediyorum. Düzgün bir terapist kesinlikle verdiğiniz paraya değiyor ve yasam kalitenizi ve farkındalığınızı arttırıyor

O nedeni bulabilsem her şey çözüme kavuşacak gibi de asıl mesele o nedeni yaratmak ya da bulmak :)

Ya o neden degisio devamli. Bi kursa yaziliosun ona gitmek amacin oluo. Ne bileyim eve dikis makinesi aliosun bisey dikmek icin daha heyecanli uyaniosun. Boya tuval kalem vs aliosun resim cizecegin gun mutlu uyaniosun. Yeni bi dil ogreniosan kucuk videolari anlamaya basladiginda oha anliorum ulan diye heyecanlanip mutlu oluosun. Bi ugras yaratmak gerekio devamli. Yoksa bu ne lan dünün aynisi oldugunda yasadigin gun bi ise yaramio.

Asik olunca bu yuzden iyi olui devamli bi mesgale hali cunku. En basiti iliskinin basinda önceki yedigin haltlari anlatio her iki taraf da mal gibi. Sonra onlar uzerinden kavga ediosun vakit gecio. Barisiosun makeup sevismesi yapiosun oh rahatliosun bu da halloldu gibisinden. Halbuki her sey senin uydurdugun sacmaliklar. Biraz yaratici olunca ya da en kotu ihtimal sapitip yanlis yollara saptiginda bile daha canlı hissediosun :)

Ya o neden degisio devamli. Bi kursa yaziliosun ona gitmek amacin oluo. Ne bileyim eve dikis makinesi aliosun bisey dikmek icin daha heyecanli uyaniosun. Boya tuval kalem vs aliosun resim cizecegin gun mutlu uyaniosun. Yeni bi dil ogreniosan kucuk videolari anlamaya basladiginda oha anliorum ulan diye heyecanlanip mutlu oluosun. Bi ugras yaratmak gerekio devamli. Yoksa bu ne lan dünün aynisi oldugunda yasadigin gun bi ise yaramio.

Asik olunca bu yuzden iyi olui devamli bi mesgale hali cunku. En basiti iliskinin basinda önceki yedigin haltlari anlatio her iki taraf da mal gibi. Sonra onlar uzerinden kavga ediosun vakit gecio. Barisiosun makeup sevismesi yapiosun oh rahatliosun bu da halloldu gibisinden. Halbuki her sey senin uydurdugun sacmaliklar. Biraz yaratici olunca ya da en kotu ihtimal sapitip yanlis yollara saptiginda bile daha canlı hissediosun :)
Teşekkür ederim sayenizde en azından 1 saatimi keyifli bir şekilde geçirebileceğim bir aktivite buldum.
Aragonlu Catherine ile ilgili bir dizi buldum, onu seyredeceğim :rolleyes:

Merhabalar hanımlar,

Uzun bir süredir yaşamaktan, hayattan hiç keyif alamıyorum. Mutsuzluktan ölmüyorum ama bir bıkkınlık hali mevcut.

Önceden gelecek için, şu an için heyecanlı olurdum. Şimdi de ideallerim var. Ama artık ideallerim için bir coşku, heyecan hissetmiyorum ya da hissedemiyorum demek daha doğru olur galiba. 'Amaan yaşıyoz işte ya' modunda takılıyorum.

Örneğin eskiden gidince mutlu olduğum bir yere gitmek bile şimdi beni mutlu etmiyor. Önceden çok kitap okurdum. Şu an bir kitaba başlasam bile sonunu getiremiyorum.

Sabahları uyandığımda yataktan zor kalkıyorum. Sebep mi? Güne başlamak için bir coşku duymuyorum.

Her şeye karşı duyduğum bıkkınlık hali beni çok boğuyor.

Böyle olmamın sebebini de bilmiyorum. Sebebini bulmanın da bir önemi var mı tartışılır. Ben bu durumu üzerimden söküp atmak istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum. Fikirlerinize, tavsiyelerinize talibim.
Romantik kadınların ebedi derdi sanıyorum

X