Hayatınızdaki erkeğin boyunun sizden kısa olması sorun yaratır mı?

Hayatınızdaki erkeğin boyunun sizden kısa olması sorun yaratır mı?

• Ankete Katılan
    694
Merhaba kızlar 😊

Birisi ile yeni görüşmeye başladım. Benim boyum 1.75 o da bende 1.175 im dedi. Fakat yüz yüze görüştüğümüzde o benden kısa duruyor. Sanki 1.71-1.72 boyundaymış gibi. Kendimi garip hissettim. Kafaya takmalı mıyım bilemedim. Boy yüzünden de gerçekten anlaşabildiğim bir insanı kaybetmek istemem. Etrafınızda var mı böyle bir durumla karşılaşan?
Şimdiden teşekkür ederim :)
Ben ve eşimde aynı boydayız 170 boyumuz bende asla boyu kısa biriyle olmam diyordum ama önemli olan anlaşmak bu zamanda iyi niyetli birini bulmak zor demek istediğim herşey dış görünüş değil güzellik gelip geçici isterse dünya yakışıklısı dalyan gibi olsun seni mutlu etmedikten sonra bir önemi yok

Merhaba kızlar 😊

Birisi ile yeni görüşmeye başladım. Benim boyum 1.75 o da bende 1.175 im dedi. Fakat yüz yüze görüştüğümüzde o benden kısa duruyor. Sanki 1.71-1.72 boyundaymış gibi. Kendimi garip hissettim. Kafaya takmalı mıyım bilemedim. Boy yüzünden de gerçekten anlaşabildiğim bir insanı kaybetmek istemem. Etrafınızda var mı böyle bir durumla karşılaşan?
Şimdiden teşekkür ederim :)
Başka dertmi yokda bunu sıkıntı ediyorsunu her konuda anlaşıyorsan boy sorun değil asla basın imzayı hayırlı olsun

Başlığı okuyunca 10 cm fark var sandim.

Hayır gerçekten anlayamıyorum , neden kısa erkeklere laf atılıyor hiç anlayamıyorum. Yorumlarda değişik lakaplar bile söylenmiş.

Onun tercihi mi öyle olmak. 1. 55 . 1. 60 kadın olunca minyon , erkek olunca bıdık ? Kime göre , neye göre ?

Boydan dolayı kaybetmek istemiyorum demişsiniz , anket bile acilmis. Yani anlayamadım , buraya göre mi karar vereceksiniz evleneceğiniz / flört edeceğiniz kişiye ?

O kadar kisa kadinlar coook yok aslinda ben 157yim mesela benden kisa kadin da cok gormuyorum, arada nadiren cikar. 🙄 Okuldayken bile boy sirasina soktuklarinda hep ya sonuncu ya da sondan 2. 3. Filandim daha ileri gittigimi hatirlamiyorum.😁😁😁

Bu arada hiç pantolon pacasi kestirmiyorum boyuma uygun pantolonlar hep bulurum.
Algıda seçicilik mi yapıyorum acaba🙄 1,5 metre dediysem boyum küsuratlıdır ama 1,5 metreden kaç cm uzun bilmiyorum, bir kere yine sitede boy mevzu olmuştu o zaman gırgırına ölçmüştüm ama aklımda değil, 1,5 metre daha kolay geliyor🤣 bence kısalık var bizim halkımızda, misal Adile Naşit, Sezen Aksu, Nil Karaibrahimgil, Cem Yılmaz, Tarkan, Okan Bayülgen sırık gibi insanlar değil.
Bizde bir ara mankenlik yapan kadınların bile boy ortalaması düşüktü, Ebru Şallı 1,67 boyla mankenlik yaptı dünya standartlarında kadın mankenler 1,80 üstü diye biliyorum, misal bu kritere uyan Çağla var, Ebru Şancı var.

Ortalama boy 160-175 arası, uzun boy 175 üzeri bence, 160 altı kısa tabii yine bence, kısa orta ve uzun boy kriteri nedir bilmiyorum, bunun bir standardı var mıdır onu da bilmiyorum ama her doğanı uzun olan ülkelere bakınca bizden bol bol uzun boylu çıkıyor diyemeyiz🤷‍♀️

Ben kot dışı pantolon giymiyorum onu da slim alıyorum ama eşofman sıkıntı🤣

Algıda seçicilik mi yapıyorum acaba🙄 1,5 metre dediysem boyum küsuratlıdır ama 1,5 metreden kaç cm uzun bilmiyorum, bir kere yine sitede boy mevzu olmuştu o zaman gırgırına ölçmüştüm ama aklımda değil, 1,5 metre daha kolay geliyor🤣 bence kısalık var bizim halkımızda, misal Adile Naşit, Sezen Aksu, Nil Karaibrahimgil, Cem Yılmaz, Tarkan, Okan Bayülgen sırık gibi insanlar değil.
Bizde bir ara mankenlik yapan kadınların bile boy ortalaması düşüktü, Ebru Şallı 1,67 boyla mankenlik yaptı dünya standartlarında kadın mankenler 1,80 üstü diye biliyorum, misal bu kritere uyan Çağla var, Ebru Şancı var.

Ortalama boy 160-175 arası, uzun boy 175 üzeri bence, 160 altı kısa tabii yine bence, kısa orta ve uzun boy kriteri nedir bilmiyorum, bunun bir standardı var mıdır onu da bilmiyorum ama her doğanı uzun olan ülkelere bakınca bizden bol bol uzun boylu çıkıyor diyemeyiz🤷‍♀️

Ben kot dışı pantolon giymiyorum onu da slim alıyorum ama eşofman sıkıntı🤣

Yok uzun degil tabi Turkiyede kadinlar kısa ama 160 ortalama oldugu dogrudur yinede. Oyle 155in altinda cok fazla kadin da gormuyorum ben.
Etrafimda kendi yakin tanidiklarimda da benden kisa yok. 😬😬😬
Ozellikle yeni nesil daha uzun.

Bu ne kadar aciz ve leş bir yorum.. ve epey eğlendirici geliyor size böyle konuşabilmek.
Anlarım kısa boylu biri ile birlikte olmamanızı ama bu üslup gerçekten mide bulandırıcı.
ya offf anladik sevgilin kisa boylu napalim ya senin sevgilin kisa diye burada kisa begenmeyen herkese saldiracak misin? okuya okuya geliyodum cildirdim artik

Bu boy takıntısı olan insanlara aşırı sinir oluyorum. Bu nedenle de banlanmak pahasına da olsa yazıcam bu yorumu.
Bugüne kadar boyu önemli değil diyen bir kız görmedim. “Erkek dediğin uzun olacak” “Yaa benim boy takıntım var .s” “Her şey iyi ama boyu kısa” gibi gibi bir sürü şey duyuyorum. Bence direkt kezban cümleleri. Bir insanın boyuna bu kadar önem vermek çok saçma. Genelde de bunları diyenler 150-155 civarında oluyor. Bunu küçümsemek için söylemiyorum tabii ki ama bence biraz denklik olmalı.
Ha 175 bir kız gelir 180-190 ister benden biraz uzun olsun der anlarım. Ama mesela bir arkadaşımın boyu 155, 175lik adamı beğenmiyor.
Ben 165 im. Bir defa 190 boyunda bir sevgilim olmuştu, gerçekten çok tuhaftı. Ben çocuğun omzunun altına geliyordum, konuşurken gökyüzüne bakıyor gibiydim nerdeyse. 165 sevgililerim de oldu, benden bir kaç cm kısa olan da. Ama hiç bir zaman düşünmemiştim boy konusunu. Sadece denk olmalı bence. Onun dışında anlaşmak önemli

Bu boy takıntısı olan insanlara aşırı sinir oluyorum. Bu nedenle de banlanmak pahasına da olsa yazıcam bu yorumu.
Bugüne kadar boyu önemli değil diyen bir kız görmedim. “Erkek dediğin uzun olacak” “Yaa benim boy takıntım var .s” “Her şey iyi ama boyu kısa” gibi gibi bir sürü şey duyuyorum. Bence direkt kezban cümleleri. Bir insanın boyuna bu kadar önem vermek çok saçma. Genelde de bunları diyenler 150-155 civarında oluyor. Bunu küçümsemek için söylemiyorum tabii ki ama bence biraz denklik olmalı. Ha 175 bir kız gelir 180-190 ister benden biraz uzun olsun der anlarım. Ama mesela bir arkadaşımın boyu 155, 175lik adamı beğenmiyor.
Ben 165 im. Bir defa 190 boyunda bir sevgilim olmuştu, gerçekten çok tuhaftı. Ben çocuğun omzunun altına geliyordum, konuşurken gökyüzüne bakıyor gibiydim nerdeyse. 165 sevgililerim de oldu, benden bir kaç cm kısa olan da. Ama hiç bir zaman düşünmemiştim boy konusunu. Sadece denk olmalı bence. Onun dışında anlaşmak önemli

Evet denkligi olmayanlar eşlerini boşasin, sevgililerinden ayrilsin. Litfen uzun erkekleri 175 kizlara birakiniz, kezbanligin alemi yok. 😁

Evet denkligi olmayanlar eşlerini boşasin, sevgililerinden ayrilsin. Litfen uzun erkekleri 175 kizlara birakiniz, kezbanligin alemi yok. 😁
O kadar dediğimden bunu mu anladınız?
Demek istediğim illa denklik olsun değil. İnsanlar anlaşırlar tanışırlar boyun bir önemi yoktur bence. Benim sinir olduğum ; 150 birinin gelip de 170 birine kısa deyip beğenmemesi. Buradaki dengesizlikten bahsediyorum

O kadar dediğimden bunu mu anladınız?
Demek istediğim illa denklik olsun değil. İnsanlar anlaşırlar tanışırlar boyun bir önemi yoktur bence. Benim sinir olduğum ; 150 birinin gelip de 170 birine kısa deyip beğenmemesi. Buradaki dengesizlikten bahsediyorum

Ee siz niye sinir oluyorsunuz ki buna? Millet eşini, begenecegi insani sizin kafanizdaki "denk"liklerinize gore secmek zorunda degil ki. Kim kimi begeniyorsa onunla olsun, ömur boyu yaşayacak olan siz degilsiniz.

Birileri birilerini begenmedi diye bu kadar sinirlenmek hiç aklimdan gecmemişti simdiye kadar. Sizinki de komik duruyor yani.

Ee siz niye sinir oluyorsunuz ki buna? Millet eşini, begenecegi insani sizin "denk"liklerinize gore secmek zorunda degil ki. Kim kimi begeniyorsa onunla olsun, ömur boyu yaşayacak olan siz degilsiniz.

Birileri birilerini begenmedi diye bu kadar sinirlenmek hiç aklimdan gecmemişti simdiye kadar. Sizinki de komik duruyor yani.
İnsanların boyuna bu kadar takılmalarına sinir oluyorum. Erkeklerin kısa boylu diye eleştirilmelerine. Kısa boylu erkekler, erkek değilmiş gibi davranılıyor. Yorumlarda neler söylenmiş, dalga geçilmiş. Gerçek hayatta da öyle tabi. Ve bana acımazsızca geliyor. Bu nedenle bu kadar sinirliyim

İnsanların boyuna bu kadar takılmalarına sinir oluyorum. Erkeklerin kısa boylu diye eleştirilmelerine. Kısa boylu erkekler, erkek değilmiş gibi davranılıyor. Yorumlarda neler söylenmiş, dalga geçilmiş. Gerçek hayatta da öyle tabi. Ve bana acımazsızca geliyor. Bu nedenle bu kadar sinirliyim

Alay etmeleri size dokunabilir elbette hassasiniz demek ki bisey diyemem ama şu boydakiler şunlari isteyebilir, yok şu boydakiler o boyu isteyemez herkes denk olsun yaklaşiminiz garip yani kabul etmek lazim. 😬
Alay edenlere kizmak başka şey, milletin neye gore eş secmesi gerektigini, hangi denklikte olmasi gerektiginin kuralini koyar gibi yazmak baska. 😁

Alay etmeleri size dokunabilir elbette hassasiniz demek ki bisey diyemem ama şu boydakiler şunlari isteyebilir, yok şu boydakiler o boyu isteyemez herkes denk olsun yaklaşiminiz garip yani kabul etmek lazim. 😬
Alay edenlere kizmak başka şey, milletin neye gore eş secmesi gerektigini, hangi denklikte olmasi gerektiginin kuralini koyar gibi yazmak baska. 😁
Yok ne haddime tabi ki. Belki yanlış anlatmışımdır.
“Ben uzun boylu erkeklerden hoşlanıyorum “ ile “Erkek dediğin uzun olacak” ifadeleri arasında dağlar kadar fark var. Ve bence kısa boylu birinin kısa boylu birini beğenmemesi yine saçma. Kendi sanki çok uzunmuş gibi aşağılayıcı cümleler kurması da saçma. Demek istediğim bunlardı

Yok ne haddime tabi ki. Belki yanlış anlatmışımdır.
“Ben uzun boylu erkeklerden hoşlanıyorum “ ile “Erkek dediğin uzun olacak” ifadeleri arasında dağlar kadar fark var. Ve bence kısa boylu birinin kısa boylu birini beğenmemesi yine saçma. Kendi sanki çok uzunmuş gibi aşağılayıcı cümleler kurması da saçma. Demek istediğim bunlardı

Erkek dedigin, kadin dedigin tarzi sozler bence de bir tik rahatsiz edici olabilir.
Ama ben o kadar duyarli degilim sanirim, kisa boylu kadinlarla da dalga gecilse bu beni kizdirmaz o kadar. 😬

Ben 157 yim. 180 ve ustunu begeniyordum genel olarak, takintim var boya sizin dediginiz gibi, kezbanlik yapiyorum yani ama karsi tarafta beni begeniyorsa bunda kimseyi sinir edecek bir sorun goremiyorum sadece. 😬😬😬

Yok uzun degil tabi Turkiyede kadinlar kısa ama 160 ortalama oldugu dogrudur yinede. Oyle 155in altinda cok fazla kadin da gormuyorum ben.
Etrafimda kendi yakin tanidiklarimda da benden kisa yok. 😬😬😬
Ozellikle yeni nesil daha uzun.
Anne baba boyu yeni nesilin boy ortalamasına yansıyordur, benim boyum anne babamın boyuna bakınca olması gereken seviyede, babamda annem de uzun değildi, kızım babasından dolayı annesi gibi bücür olmadı🤣
Gerçi bende şöyle 170 boy olaymış kızım 175 ve üzeri olabilirdi, şu an 1,70'le idare ediyor ona göre bu bile kısa çünkü kız arkadaşları ortalama boyda ama erkek arkadaşları minimum 1,90 😬

X