Üzülmeyin lütfen. Bende çok uzun süredir yalnızlıktan ve sosyal izalasyondan muzdaribim. Okumak için başka bir şehire geldim, ikinci yılın sonunda bile oturmuş bir düzenim veya arkadaşlıklarım yok. Çocukluğumuz ve gençliğimizde birebir aynı diyebilirim. Ama artık buna üzülmüyorum. Kendime odaklandım kısacası okula, giyimime, kendimi geliştirebileceğim şeylere mesela dil kursuna yazılmak istiyorum, üçüncü bir dil öğreneceğim. Bence saçmasapan insanlarla vakit öldüreceğinize açın bir kitap okuyun, dizi-film seyredin. Ben görece iyi bir okulda okuyorum ama insanlar o kadar saçma ki. Hakaret etmeden, dedikodusuz, seviyeli, sosyal medya ekseninde dönmeyen bir ilişkiler bulmak imkansız. Beş dakika ara veriyoruz derse millet telefonlarıyla uğraşmaktan ilişki kuramıyor. Göz göze gelip selamlaşmadığımız insanlar fotograflarımızı beğeniyor ama gel bir çay-kahve içelim, güzel güzel konuşalım imkansız. Birine, hocaya birşey anlatmaya kalksan kırk kez atlamaya başlarlar. - bunu kendim de yapmamaya çok dikkat ediyorum.- Annem vefat etti mesela geçen yıl, o kadar zor durumda kaldım oda arkadaşım hariç hiç kimse bir mesaj dahi atmadı, üstelik bu kişiler bölümüm yüzünden -aynı dersleri alıyoruz- hep yüz göz olduğum insanlar, yalanını görüyorum susuyorum mesela o kadar önemsemiyorum. Sizde önemsemeyin. Bu hayatta bizden başka kimsemiz yok, olmak zorunda da değil. Kendinizi geliştirin -hem ruhen hem madden-, işinizde yükselin, başka kültürleri tanıyın. Eğer başka bir derdiniz yoksa bunları kafaya takıp üzülüyorsanız doğru bir yolda değilsiniz. Ne demek başkaları için ölmeyi istemek? Ölmek bayılmak değil, hele ki siz ölseniz haberleri olmayacak insanlar için değil ölmek iki saniye bile üzülmemelisiniz. Gencecik insanlarız ve mutluluğu en az onlar kadar hakediyoruz. Bir süre sosyal medyadan da uzak durun, günlük hayatta birbirlerinin dedikodusunu yapan insanlar orda birbirlerine satırlar düzüyor.