kazen 1 ay sonra okullar açılacak, çocukların okul ihtiyaçları karşılanabilir.. ya da ailelere yakacak, erzak yardımı yapılabilir mi?
kazen 1 ay sonra okullar açılacak, çocukların okul ihtiyaçları karşılanabilir.. ya da ailelere yakacak, erzak yardımı yapılabilir mi?
Tam emin olamadım ama eğer yanlis hatırlamıyorsam ,Bende öğrencilerden yana kullanmayı tercih ediyorum ... bakalım bu konuda bize yol gösterecek birileri var mı ? Orada ablası öğretmen bir üyemiz vardı kimdi ki o ?
Evet başka öneri yok mu ? Okulun açıldığı hafta Soma'ya gitmeyi planlıyorum....
Evet başka öneri yok mu ? Okulun açıldığı hafta Soma'ya gitmeyi planlıyorum....
Selamlar,Evet başka öneri yok mu ? Okulun açıldığı hafta Soma'ya gitmeyi planlıyorum....
Merhaba,Sevgili Kazen,
Benim de bir önerim olacak..Toplanan para ortada.. Bunu eğitim için harcasak ancak bir okula gidip defter kalem alabilir ya da demirbaş eksiği karşılayabiliriz.. Bugün okula giden çocukların çok fazla gereksinimleri olmuyor diye tahmin ediyorum..
Yaşanan facia elindekileri kaybetmeleri, maddi somut acılara yol açmaktan ziyade çok derinden çok can yakıcı çünkü can yıkıcı oldu.. Ben bütün paramızı çocuklar için harcayalım diyorum ama çocuklarımız mutlu edecek, bir gün de olsa kaygısız eğlenecekleri, neşelenip gülecekleri zaman armağan edelim onlara.. Ve bütün çocukların katılabileceği..
Biz büyükler yaşadıklarımıza çıkış yolu bulabiliyor, sabredebiliyor, anlamlandırabiliyoruz.. Oysa çocuklar nedeni bulamıyor, anlayamıyor sadece üzülüyorlar, biz kader derken onlara neden babalarının abilerinin olmadığını anlatacak anlamlı cümleler kuramıyoruz.. O gün o çocuklar için nasıl sadece acının günü olduysa, biz de onlara yapabilirsek sadece mutluluğun olduğu bir gün yaşatalım.. Geriye döndüklerinde çok eğlendikleri o günü hatırlasınlar..
Mesela neye elveriyorsa imkan 1-2 günlük lunapark götürelim şehrin merkezine, kapısı bütün çocuklara açık ve ücretsiz.. Elma şekeri, pamuk şekeri ya da balon dağıtalım her çocuğa, olmazsa bir sirk olsun,olmazsa tiyatro-palyaçolar bulmaya çalışalım.. Sanırım anlatabildim düşüncelerimi..
Yoksa bu çocuklara götürdüğümüz kağıt kalem her neyse hiçbir işlerine yaramayacak, zira içleri acıyor, sevgiye ihtiyaçları var, mutluluğa ihtiyaçları var ve hepimiz öğrenci olduk ki onları bunlar mutlu etmeyecek, zira sözüm meclisten dışarı ya da bazı meclislerden içeri eğitim cehaleti alıyor, bazı şeyler baki kalıyor, biz yüreklerine dokunalım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?