Evet başka öneri yok mu ? Okulun açıldığı hafta Soma'ya gitmeyi planlıyorum....
Selamlar,
Miktarın azlığını, bölgeye yapılan diğer yardımları ve benzer faktörleri de hesaba katarak şahsi olarak şu fikirlere varıyorum:
- mevcut paranın bölüştürülemeyecek kadar az olduğunu düşünüyorum, bu nedenle bence bir veya en fazla iki aile seçilmeli,
- bölgeye başka kurumların, vakıfların, bireylerin ne ölçüde ve ne şekilde yardım ettiklerini internetten filan araştırsak da asla tam olara bilemeyeceğimizden, 'içerden yardım alınmalı'
Bunun için ilçe kaymakamlığının sosyal yardım birimiyle küçük bir telefon konuşması öneriyorum.
- Açtığım başlıklardan birine yazan bir üyenin eşiyle beraber bölgede öğretmen olduklarını ve sınıflarındaki bir öğrencinin babasını kaybedenlerden olduğunu yazdığını hatırlıyorum. Başlığı bulup kendilerine ulaşmayı denemek gerek.
- birinci ağızdan alınacak bilgilere dayanarak eğer 'filanca aileye yeterince yardım ulaşmadı, erzakları yok' şeklinde bir bilgiye erişmezsek eğitim seçeneğine geri dönüllebilir.
- eğitim seçeneğinde karar kılınırsa da eğitim masraflarına şunlar dahil edilmeli:
+ eğitim masrafları karşılanacak olan öğrencinin kitap, defter, üniforma tarzı ihtiyaçlarına ek olarak, en az bir senelik cep harçlığı ve olası yol parası hesaplanarak toplu olarak kendisine verilmeli,
+ öğrencimize mutlaka orta yollu da olsa işini görecek bir tablet temin edilmeli,
+ evine -yoksa- mutlaka internet bağlatılmalı, ücreti senelik olarak interne sağlayıcısı şirkete peşinen ödenmeli,
+ Çocuğun evindeki ortamı incelenerek eğer yoksa mutlaka bir çalışma masası ve kitaplık evine temin edilmeli,
+ dershane vb bir kuruma gidecekse en az bir senelik ücreti ödenmeli.
Mevcut miktar bunları bir öğrenci için karşılayacaktır.