- 31 Temmuz 2007
- 904
- 838
Merhaba,
Önerinizi okuyunca yazmak istedim.
Öneriniz, teoride harika fakat pratikte bürokrasiye takılan cinsten diye düşündüm. Eğer geliştirilebilirse hoş olur bence de.
Fakat bu haliyle takıldığı nokta, plana dahil olacak olan çocukların hepsinin yaş grupları nedeniyle farklı talepleri olacak olması. Bölgedeki tüm çocuklar 5-13 yaş grubunda olsaydı sınırsız sirk veya lunapark eğlencesi dişe dokunur olabilirdi. Ancak misal ben sırf izlediğim haberlerden, bölgede lunaparka gidemeyecek kadar küçük çocukların, yeni doğmuş bebeklerin sayısının fazla olduğunu hatırlıyorum. Aynı şekilde 15 yaşındaki çocuk da lunaparkla tatmin olmayacaktır. Kaldı ki, artık zamane çocukları lunapark yerine bilgisayarla mutlu olabiliyor. Demek istediğim, kundaktaki bebekten lise öğrencisine kadar hepsinin yüreğine dokunup mutlu edecek bir öneri olursa daha çok desteklenebilir.
Aman ne bileyim ya, bi garip hissettim kendimi.Lunapark sadece bir örnek, tabi ki farklı yaş grupları ve yaşam biçimleri irdelenerek birkaç şeyi bir arada sunabiliriz.. Küçük bir oyun alanı, küçük bir tiyatro-animasyon gösterisi, ücretsiz atıyorum 2. el kitap ya da oyuncak dağıtımı gibi örnekler çoğaltılıp şekillendirilebilir, yeni doğan bebeklere de bez alınarak (örnek) işlerine yarar bir durum haline getirebilir ya da yeni doğan bebeği olan anneler bir araya getirilerek bir psikolog eşliğinde konuşma grupları yapılarak, onların yavrularıyla bu acılardan arınıp hayata bir parça daha tutunmalarına yardımcı olmaya çalışılınabilir.. Beni anlayabilmiş olmanıza çok sevindim, çocuk kahkasından daha değerli birşey olamayacağını düşünüyorum..
"Hayat, biriktirdiğin güzel anılardır"
bu arada kampanyaya katılacağı mdiye ankete oy verip henüz katılımda bulunmayan arkadaşlar bir teknik sorun mu yaşadık ?
Arkadaşlar lütfen rica ediyorum biri geçmiş sayfaları tarayıp Soma'da ablası olan üyeyi bulabilir mi ?
Abim ve yengem ogretmen orada ikisi de.Konunun keyfini kacirmak istemem ama abim dun 16 yasinda babasini kaybeden bir ogrencisinin cenazesindeydi.İsterseniz sorabilirim abime ya bu ogrenci icin olabilir ya da onlarin bildigi cok daha fazlasi...
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Bayanlar iyi akşamlar.
Kampanyanın akıbetini merak edıyorsunuz biliyorum.Bu yüzden yardımımızın yerine ulaşmasına sadece 1 adım kala sizleri süreçten haberdar etmek istiyorum.Daha doğrusu Kazen'in yoğunluğu sebebiyle kampanyayla ilgili bilgilendirmeyi ben yapıyorum.
Önceki sayfalarda yazdığım gibi hem Somaya yakın bir yerde görev yapmam hem de abim ve yengemin Somada görev yapması sebebiyle kampanya için toplanan parayla ne yapabiliriz konusunda Kazenle fikir alışverişi içinde bulunduk.Kampanya başlangıcında hedef öncelikli olarak vefat eden işçilerimizin çocuklarıydı.Gerek edindiğim bilgiler gerekse medyada çocuklar için yapılan yardımları göz önüne aldığımızda daha fazla ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaşırızı düşündük ve görev yaptığım okulda hizmetli abimizin kardeşini kaybettiği köye yardım götürmeye karar verdik.
Köyden bahsedecek olursak.Toplu olarak en fazla kaybın gerçekleştiği köy olan Köseler Köyüne yardımımızı yapıyoruz.Köyden toplam 14 kişi yaşamını yitirdi.Köseler Köyü Soma diye aratırsanız google'da fikir sahibi olacaksınızdır yardımımızın gittiği köy hakkında.(Paylaşmak istemedim linkleri).
Öncelikle vefat eden işçilerden Selahattin Kayrak'ın eşiyle genel ihtiyaçları öğrenmek adına görüştüm.Erzak yardımının yapıldığı tam olarak söyleye çekinse de maddi yardımın yapılmasını istediklerini anladım.(Bu arada dipnot hukuki süreç hala devam ediyor ve bir gelişmenin henüz olmadığını da öğrendim)Ve bu şekilde toplanan 6000 liranın ailelere eşit olarak dağıtılmasına karar verdik. Kazen, Köseler Köyü muhtarıyla iletişime geçip perşembe günü kendisinin bizzat köye gideceğini ve ailelere teker teker yardımımızı ulaştıracağını söyledi.Yani kampanyamızın güzel sonuna sadece 1 adım kaldı.
Son olarak kampanyanın başından itibaren yardımlarınızı esirgemediğiniz için,gerekli hassasıyeti gösterdiğiniz için siz Kadınlar Kulubu üyelerine teşekkür ederiz.Umarım bir daha böyle bir elim facia yaşanmaz ve biz Kadınlar Kulubu üyelerinin bundan sonra yapacağı yardımların sosyal sorumluluk kampanyaları gibi pozitif etkinlikler dahilinde olmasını içtenlikle diliyorum.Herkese tekrar tekrar teşekkürler.
Yazıda hatam varsa affola.
İyi akşamlar.
Ne güzel bir yolculuk bu böyle.Yarin koye gidiyorum....
iyi yolculuklar..Yarin koye gidiyorum....
Emanetiniz gerekli yerlere ulastirilmistir. Su anda yoldayim aksama tum detaylari yazacagim....
hepinize Allah gonlunuzdekileri yasatsin bu yolda bizi yalniz birakmadiniz.
Bayanlar iyi akşamlar.
Kampanyanın akıbetini merak edıyorsunuz biliyorum.Bu yüzden yardımımızın yerine ulaşmasına sadece 1 adım kala sizleri süreçten haberdar etmek istiyorum.Daha doğrusu Kazen'in yoğunluğu sebebiyle kampanyayla ilgili bilgilendirmeyi ben yapıyorum.
Önceki sayfalarda yazdığım gibi hem Somaya yakın bir yerde görev yapmam hem de abim ve yengemin Somada görev yapması sebebiyle kampanya için toplanan parayla ne yapabiliriz konusunda Kazenle fikir alışverişi içinde bulunduk.Kampanya başlangıcında hedef öncelikli olarak vefat eden işçilerimizin çocuklarıydı.Gerek edindiğim bilgiler gerekse medyada çocuklar için yapılan yardımları göz önüne aldığımızda daha fazla ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaşırızı düşündük ve görev yaptığım okulda hizmetli abimizin kardeşini kaybettiği köye yardım götürmeye karar verdik.
Köyden bahsedecek olursak.Toplu olarak en fazla kaybın gerçekleştiği köy olan Köseler Köyüne yardımımızı yapıyoruz.Köyden toplam 14 kişi yaşamını yitirdi.Köseler Köyü Soma diye aratırsanız google'da fikir sahibi olacaksınızdır yardımımızın gittiği köy hakkında.(Paylaşmak istemedim linkleri).
Öncelikle vefat eden işçilerden Selahattin Kayrak'ın eşiyle genel ihtiyaçları öğrenmek adına görüştüm.Erzak yardımının yapıldığı tam olarak söyleye çekinse de maddi yardımın yapılmasını istediklerini anladım.(Bu arada dipnot hukuki süreç hala devam ediyor ve bir gelişmenin henüz olmadığını da öğrendim)Ve bu şekilde toplanan 6000 liranın ailelere eşit olarak dağıtılmasına karar verdik. Kazen, Köseler Köyü muhtarıyla iletişime geçip perşembe günü kendisinin bizzat köye gideceğini ve ailelere teker teker yardımımızı ulaştıracağını söyledi.Yani kampanyamızın güzel sonuna sadece 1 adım kaldı.
Son olarak kampanyanın başından itibaren yardımlarınızı esirgemediğiniz için,gerekli hassasıyeti gösterdiğiniz için siz Kadınlar Kulubu üyelerine teşekkür ederiz.Umarım bir daha böyle bir elim facia yaşanmaz ve biz Kadınlar Kulubu üyelerinin bundan sonra yapacağı yardımların sosyal sorumluluk kampanyaları gibi pozitif etkinlikler dahilinde olmasını içtenlikle diliyorum.Herkese tekrar tekrar teşekkürler.
Yazıda hatam varsa affola.
İyi akşamlar.
Emanetiniz gerekli yerlere ulastirilmistir. Su anda yoldayim aksama tum detaylari yazacagim....
hepinize Allah gonlunuzdekileri yasatsin bu yolda bizi yalniz birakmadiniz.