- 31 Temmuz 2007
- 904
- 838
Merhaba,
Önerinizi okuyunca yazmak istedim.
Öneriniz, teoride harika fakat pratikte bürokrasiye takılan cinsten diye düşündüm. Eğer geliştirilebilirse hoş olur bence de.
Fakat bu haliyle takıldığı nokta, plana dahil olacak olan çocukların hepsinin yaş grupları nedeniyle farklı talepleri olacak olması. Bölgedeki tüm çocuklar 5-13 yaş grubunda olsaydı sınırsız sirk veya lunapark eğlencesi dişe dokunur olabilirdi. Ancak misal ben sırf izlediğim haberlerden, bölgede lunaparka gidemeyecek kadar küçük çocukların, yeni doğmuş bebeklerin sayısının fazla olduğunu hatırlıyorum. Aynı şekilde 15 yaşındaki çocuk da lunaparkla tatmin olmayacaktır. Kaldı ki, artık zamane çocukları lunapark yerine bilgisayarla mutlu olabiliyor. Demek istediğim, kundaktaki bebekten lise öğrencisine kadar hepsinin yüreğine dokunup mutlu edecek bir öneri olursa daha çok desteklenebilir.
Lunapark sadece bir örnek, tabi ki farklı yaş grupları ve yaşam biçimleri irdelenerek birkaç şeyi bir arada sunabiliriz.. Küçük bir oyun alanı, küçük bir tiyatro-animasyon gösterisi, ücretsiz atıyorum 2. el kitap ya da oyuncak dağıtımı gibi örnekler çoğaltılıp şekillendirilebilir, yeni doğan bebeklere de bez alınarak (örnek) işlerine yarar bir durum haline getirebilir ya da yeni doğan bebeği olan anneler bir araya getirilerek bir psikolog eşliğinde konuşma grupları yapılarak, onların yavrularıyla bu acılardan arınıp hayata bir parça daha tutunmalarına yardımcı olmaya çalışılınabilir.. Beni anlayabilmiş olmanıza çok sevindim, çocuk kahkasından daha değerli birşey olamayacağını düşünüyorum..
"Hayat, biriktirdiğin güzel anılardır"