Hayatımızdan şekeri nasıl çıkarırız tatlandırmak için ne koyabiliriz ?

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.939
1.460
32
Rafine şekeri çıkarmak istiyorum hayatımdan. Kızım olduktan sonra doğal sağlıklı beslenmeye ağırlık verdim onun için bunu yaparken araştırırken kendimiz için de yapmak istiyorum artık. Ama kek kurabiye poğaca gibi tariflerin hepsinde şeker var şeker yerine ne koyabiliriz

Diğer bi sorum da rafine şekeri çıkarmak yetiyor mu meyvelerdeki kuru meyvelerdeki şekerin zararı var mı

Rafine şekeri çıkarmak istiyorum hayatımdan. Kızım olduktan sonra doğal sağlıklı beslenmeye ağırlık verdim onun için bunu yaparken araştırırken kendimiz için de yapmak istiyorum artık. Ama kek kurabiye poğaca gibi tariflerin hepsinde şeker var şeker yerine ne koyabiliriz

Diğer bi sorum da rafine şekeri çıkarmak yetiyor mu meyvelerdeki kuru meyvelerdeki şekerin zararı var mı
Ben şeker yerine stevia kullanıyorum. Kesinlikle kan şekerini etkilemiyor ve yan etkisi yok. Stevia da doğal bir bitki zaten, tadı şeker gibi ama şeker değil.

Bütün meyvelerdeki şekerler zararlıdır, sofra şekerinden farkı yoktur

Eskiden olsa çok zordu belki ama şu an birçok kişi şekersiz besleniyor ve o kadar ulaşılabilir imkanlar var ki kafeler bile rafine şekersiz ürün üretiyor. Marketlerde şeker ilavesiz yiyecekler var. Başarabilirsiniz

Evet de neyle nasıl tatlandırcaz kek vs yaptığımızda onu araştırıyorum
Agave şurubu var elma suyu dut suyu var. Ben genelde pekmez kullanırım keklerde tatlandırsın diye. Hem tatlandırıyor hemde besleyici. Muz kullanabilirsiniz. Hurma özü kullanabilirsiniz. Bir sürü seçenek var

Agave şurubu var elma suyu dut suyu var. Ben genelde pekmez kullanırım keklerde tatlandırsın diye. Hem tatlandırıyor hemde besleyici. Muz kullanabilirsiniz. Hurma özü kullanabilirsiniz. Bir sürü seçenek var

Bal, hurma falan kullanılabilir tatlandırmak için.
Bunların normal şekerden farkı yoktur aslında meyve şekeri, normal şekerden daha zararlı

Beyaz şekerden daha zararlıdır çünkü glikoz vucudun bütün hücreleri tarafından kullanılabildiğinden karaciğerin yükü azalır. Linke bakınız

Bu diyetisyenlere gidip de kilo verebilene hiç rastlamadım. Zaten fruktozun nasıl metabolize edildiğine dair hiçbir bilgi vermemiş
Eğitimini almış kişilere o kadar kolay eleştiri yapmasak daha iyi bence. Her şeyin sınırlı tüketilmesi lazım, ben bağırsak hastalığından muzdarip olduğum için doktor, sebze ve meyve tüketimini arttır demişti bana. Her meyvenin günlük yenilebilir limiti var.

Eğitimini almış kişilere o kadar kolay eleştiri yapmasak daha iyi bence. Her şeyin sınırlı tüketilmesi lazım, ben bağırsak hastalığından muzdarip olduğum için doktor, sebze ve meyve tüketimini arttır demişti bana. Her meyvenin günlük yenilebilir limiti var.
Doktorun tavsiyesini dinleyince rahatsızlığınız geçti mi bari?

Bal pekmez ısıyla işlem gördüğünde şekerden daha fazla kansorejen madde açıga çıkarıyormuş

X