- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.605
- 598
Telefonunu aç belki konuşarak anlaşabilir tatlıya bağlarsınız inşallah .
peki ablacım..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Telefonunu aç belki konuşarak anlaşabilir tatlıya bağlarsınız inşallah .
ağır konuştuklarında haklısın gerçekten.
nişanımız da benim ailem yüzünden olmuştu, biz bekletiyorduk ikimiz de işlerimizi elimize alıp evimizi ayarlayıp yapacaktık her şeyi.. aman laf söz çıkar. görüntülerindeki o ileri bakış asla bana olmadı.
ne desen haklısın.
sen çok arka çıkmıştın kışın...
çok pişmanım zaten o gün evi terk etmediğime çok..
Ya canım bak benim nişanlım ameliyat olmama ragmen gelmezse var ya, ciddi söylüyorum daha sert ve ağır konusurum. Ayrılırdım. Cocuk gibi ne demek ailem izin vermiyor.
Ama senin nişanlında da is yok. Diyorum ya. O kendi keyfini düşünüyor anca. Ailesine cevap veremiyo ya ondan sana idare et diyo. Çünkü sana isyan et başkaldır dese, sonra sen de ondan isteyeceksin aynı şeyi. Ama o da mıymıy oldugu icin ailesine yapamayacak bunu. Sen de sonra ben yaptım sen de yap dediginde pısıp kalacak.
Senin iyiligin icin değil kendi iyiligi icin sana sabret diyo.
Sen onunla konuş, hadi de evlenelim madem ben evden çıkıyorum sen de ailene rest cek böyle olmuyo. Bana sabret aranı iyi tut dedin diye ben laflarını dinliyorum ama böyle de kötü oldu, evlenelim hemen eşyalarımi toplayıp x arkadasıma geçiyorum ben. Aynen bunu söyle. Anında geri yapacak.
Ama artık pısıp kalma.
Okulun bitti mi?
sonuçları bekliyorum da bir tane sınav sıkıntılı geçti. sınav sabahı bayıldım otobüste..
ne olacak bakalım telefonumu açtım daha yeni..
çok güçsüz hissediyorum.
Güçsüz hissetme kendini. Hicbir doğum sancısız olmaz öyle düşün.
Ise de başlayacaksın. O senin kafanı baya mesgul edecek emin ol.
Bekle bakalim ne olacak mesaj arama falan yok değil mi.
acı ama doğru..
çok dua bekliyorum. gerçekten sözlerin kendime getiriyor yavaş yavaş... bugün nasıl bitecek ben de bilmiyorum.
mesaj atmış ama öyle ikna için falan değil..
neden kapalıymış telefonum..
arama varsa da göremiyorum.
evet son mevzuyu açmıştım buraya..
nişanlımın kırgın ve kızgın olduğunu bu nedenle baya tavırlı olduğunu...
dün biraz konuştuk. gündüz fena değil gibiydik. gece bir yere gelip gitti operasyondan sonra ilk kez dışarı çıktı ben de gelince haber ver dedim.
gelince aradı, konuştuk. mevzuyu açtı vs... konu bambaşka yerlere gitti.
ağır bir şey söyledi. ben de senin kişiliğinle ilgili bir durum, beni bağlamaz dedim.
yapsan da kendine, yapmasan da dedim..
sonra ben adi miyim vs bir sürü bir şeyler söyledi.
sonra kavga kıyamet koptu...
beğenmiyorsan gidersine geldi mevzu..
ben de daha nikah tarihi bile belli değil kabullenmiş olsan zaten yapardık. hala resmi olarak sevgili olarak geziyoruz sayende dedim.
saçma sapan bir şekilde kavga ettik. ilk kez ayrılıktan bahsettik, ilk kez bir kavgamızın sonunda ertesi güne kalmasın diye saatlerce konuşup çözmedik. telefonum kapandı o sırada.. bir daha da açmadım. içimden gelmiyor. dün geceden beri hiç bir şekilde haberleşmedik, konuşmadık. ikimizde kaç günün gerginliğini birbirimizden çıkardık. telefonumu açmalı mıyım bilmiyorum, içimden açmak gelmiyor. bir diğer taraftan gerçekten çok merak ediyorum bir sıkıntısı var mı yok mu diye..
annemlerle zaten izin istediğim günden beri ayrıyeten kötü davranıyordu bana bu sabahtan beri daha da kötü davranıyor.
biraz önce tam duyamadım ama babama bir şeyler anlatıyordu, sanırım nişanlımla konuşmuşlar ve nişanlım muhtemelen ne kadar kırıldığından bahsetmiş.
seninle mi uğraşacağız, herkesin kendi işi var o kadar önemliyse sonra olsaydın modunda bir şeyler sıralıyordu babama, arkasından..
yine emin değilim.
ikisiyle de konuşmadım çünkü...
ilk kez bu derece bir şey yaşıyoruz.
annem ablamın o yalancı gerçek anlamda yalancı nişanlılarına dahi bir söz söylemedi,ablam incinmesin diye..
asla kötü anımızda yanımızda olmadılar, sürekli almak istediler vermek istemediler, kandırmak için uğraştılar. asla saygı duymadılar. kızı alana kadar evet der geçeriz moduyla yaklaştılar.
annem buna rağmen ilgilenelim, seversek yola gelirler diyerek davrandılar sevgili kızlarının nişanlılarına..
ben gerçekten neyim merak ediyorum.
şu an nişanlıma da aşırı derecede kızgınım, bunu tarif bile edemem. duygularım çok inişli çıkışlı hiç iyi değilim.. ilaç içip uyuyasım var tüm dünyadan uzak...
ama annem kötü her anımızda yanımızda olduğu için mi , saygılı davrandığı için mi, kızı alana kadar değil biz bir aileyiz rahatlığıyla kendi düşüncesini ifade ettiği için mi böyle davranıyor nişanlıma? halbuki sevgiyle yumuşayan benim nişanlım, doğru yerde ilgini gösterdiğinde gerçekten çok iyi karşılar bir çok şeyi.. özü zaten iyi çocuğun..
kendime de çok kızıyorum.
adam zaten beni koruyup kolluyordu sadece evlenemedik ailesi yüzünden ama onun haricindeki her şeyi göze alırken ben zaten sürekli bana kötü davranan ailenin neden sözünü tuttum.
daha bir de annemlerin şu tavrı yüzünden eminim ki kayınvalidem de bir sürü laf söyleyecek bana.
geçen kış evden ayrılsaydım en fazla bir daha kardeşimi göstermezlerdi. ş
imdi yine göremiyorum.
yan odada ama onların o suratlarını görmektense kardeşimi görmemeyi yeğliyorum. aynı şey değil belki ama bu yaşadığım çok kötü bir durum.
ya her şeyi sineye çekeceğim, mutsuzken bile herkese tamam diyerek evet diyerek mutlu rolü yapacağım.
ya ne sevdiğim adam ne ailem deyip bambaşka bir hayat kuracağım.
ya da ölümün erkenden gelmesi için dua edip bekleyeceğim.
o kadar bunaldım ki...
içimdeki öfkeyi, kızgınlığı, kırgınlığı daha nasıl anlatacağımı bilmiyorum.
uyandığımdan beri ağlıyorum annemin umurunda bile değil hala iş söylüyor bağırarak...
hayatımın en karışık postunu açmışım sanırım ama daha fazlasına takatim yok.
anlatabileceğim kimsem de yok.
Aynen bnde anlamadmÇok şey anlatmışsınız ama olayı anlatamamışsınız![]()
Senin yerinde olsam biraz para atar kenara ayrı eve çıkarım. Nişanlıma da söylerin var mısın benle evlenmeye diye. Mıy mıy davranırsa onu da silerim, ailemi de silerim. Bana kim zarar verirse ondan vazgeçerim. İki tarafa da güvenme bu hayatta sadece kendine güveneceksin. Üzgünüm ama çok silik davranıyorsun. Pasif, kararlarını veremeyen, korkan bir insan profili çiziyorsun. Nişanlın da böyle duruyor. Ailesi yüzünden uzatıyormuşmuş evliliği. Tutacak elinden gel nikahı yapalım, bu hayat ikimizin, ben seni mytlu ederim, var mısın benle bir ömüre diye. Erkek dediğin böyle olur.
Adına üzüldümAma telefonu kapatman malesef bir çözüm değil.Aç telefonunu siniri geçince arar.Fakat baristiginizda ikinizde sakinlestiginizde bu düşüncelerinizi masaya yatirin derim icinizde ksldikca kafanizda dahada büyüyecektir.
Geçenki konuyu okudum ve açıkçası ben ameliyat olsam ve nişanlım ya da sevgilim annesi izin vermiyor diye gelmemezlik etse idi açıkçası ben de bir raddeden sonra ters gitmeye başlardım. Nişanlınız haklı demiyorum, elbette ağır sözler söylemesi yanlış ama bir bireyin de yeri geldiğinde eşi olacak insan için ailesini karşısına almayı bilmelidir. Bir erkek arkadaşımdan da bu yüzden ayrılmıştım "annesinin sözünden çıkmıyor" diye çünkü bunun ilerisi de var ilerde bu kadar anne sözü dinleyen erkek evlendikten sonra da aynısını yapar diye. Sonra da olmadı zaten... Bence ailenizi biraz ikinci plana atma vaktiniz gelmiş, çünkü herkesi zaten isteseniz de aynı anda mutlu edemezsiniz.
Ailenizin aynı şehirdeki nişanlınızın önemli bir anına izin vermemesi çok garip ben olsam asla ailemin sözünü dinlemez giderdim nişanlı olsam ve nişanlım bu yüzden önemli bir durumda yanımda olmasa gerçekten aşırı kırılırdım. Telefonunuzu açın. Biraz ailenizin her dediğini yapmayın. Abartıyorsunuz bu şekilde nişanlınız olmasa bile mutlu olamazsınız.
Nisanlinin açısından baktigimda nisanlin hakli. Evlenmek icin adim atmisiz, kotu gunumde hayat arkadasim olarak sectigim kisi yanimda yok. Baya baya bozulurdum.
Sende bir bakima haklisin. Aileni idare etmen gerekiyor ama bence hayatindaki kisinin az bucuk aile yapinla ilgili bilgi sahibi olmali.
Yani ailem ev gibi bir ortamda baskasi yanimizda dahi olsa bir arada bulunmamizi istemiyor diyebilmeliydin bana kalirsa.
Adam ameliyat oldugundan beri yuz yuze gorusmediniz mi daha? Gitsene artik gitmediysen. Niye aileni bu kadar takiosun. Cikip gitseydin.
hepinize toplu bir cevap vermiş olayım;
ameliyat küçük çaplı bir operasyondu benim onun yanında olmam lazımdı ama olamadım.
ona kesinlikle hak veriyorum, ancak herkesin çektiği rest aynı olamıyor..
nişanlım aile yapımı biliyor ama ailemin yaptığı değişken kararlara ben alışamadım ki o alışsın.
bugün işe çıktım, nişanlımın ailesi hala gelmedi.
yine de yanına uğradım, evi derledim topladım. kısa da olsa biraz oturduk..
konuşmadık ama oturduk.
eve dönerken de yolda aradı biraz konuştuk işte...
umutsuz değil ama çok çaba sarf edilemesi gereken bir noktada olduğumuzu düşünüyorum.
Bir kulaç atsanız karadasınız, evleneceksiniz zaten... Yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile genel anlamda birbirine saygılı ve uyumlu bir çiftsiniz. Pire için yorgan yakmanın lüzumu yok bence. Umuyorum yoluna girecektir.