ebtuna bi sorum olacak
sezaryen nasıl peki, sonrasında çokmu ağrın oluyor. malum sen her ikisinin acısınıda biliyorsun hangisini tavsiye edersin. ben normal doğum istiyorum ama sonrasında böle zor doğumları görünce korkuyorum, karar veremedim bi türlü. en büyük korkum senin gibi sancıyı çekip çekip sonrasında sezaryen olmak
canım bana sorarsan çektiğim onca doğum sancısından sonra sezeryan süper bi şeydi...çok yorulmuştum,bitkin,harap düşmüştüm,herkese yalvarıyordum nooolur beni kurtarın diye...saatlerce uğraştıktan sonra o sezeryan bana çok iyi geldi...a.s
ayılana kadar bi 45 dk falan uyutuyorlar,o kadar dinlenmişim ki anlatamam yerimseniben
ayılmamda çok güzeldi,çok rahat uyandım,hiç bi şeyim yoktu...tabii ayağa kalkamıyosun,kıpırdayamıyosun falan ama 2günde düzeldi...ben sezeryan olduğumun akşamı ayağa kalktım...çünkü bana panikatak geldi,imdat imdat diye bağırmaya başladım,hemşire mecbur kaldı beni kaldırmaya coksekeriremsu sormayın yani orası da ayrı bomba...meğer hastanede hiç açılan cam-pencere yokmuş,bana afakanlar bastı birden,nefes alamadım...sağolsun melek gibi bi hemşire vardı beni sandalyeye oturtup gezdirdi,bi tane balkon varmış oraya çıkardı...yoksa bayılacaktım çok fena oldum...
sezeryan sonrası rahat kalkamıyorsun,doğrulamıyorsun,bebeğini rahat emziremiyorsun,wc ye yalnız gidemiyorsun,silinemiyorsun(en fenası bu bence coksekeriremsu)ama 2 günde geçiyor...ben şimdi gayet iyiyim mesela yerimseniben
dr un eli de hafifmiş,dikişlerimi de çok güzel atmış,bunca acı çekeceğimi ve hiç bi sonuç alamayacağımı bilsem baştan sezeryan isterdim tabii ama kısmet böyleymiş...
bence doğumla ilgili bol bol okuyun..bilinçli olmak çok önemli bence...o zaman başımıza gelenleri daha doğru anlayabiliriz