• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

hayatımın ışığı,küçük prensim,burağım geldi

balpetegim

küçük prensin annesi
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2007
6.256
18
683
Bursa
evet kızlar,bugün hayatımın aşkı,küçük prensim tam 1haftalık :nazar: ve ven ancak şimdi yazabiliyorum doğum hikayemi...
geçen pzt. günü saat 14 gibi suyum geldi(karpuz kaldırdım,sakın siz yapmayın)apar topar hastaneye gittik,bende sadece 1cm açıklık varmış,hiç ağrım sızım da yoktu,beni derhal yatırdılar,Allahtan hastane çantam hazırdı,evde de temizlikçi vardı ama afedersiniz evi bk götürüyodu,hemen eltimleri aradım,onlar sağolsun evi topladılar,ben daha günün olduğu için(günümüz 29temmuzdu)bebeğimin kıyafetlerini yıkayıp ütülememiştim,sağolsun onlar halletmişler
neyse gece saat 1-2ye kadar bende tık yok,ne ağrı ne bi şey,eşim dergi falan getirdi onları okuyorum,telefonla konuşuyorum falan...sonra sancılar bir başladı...tamam:bbo: çok çok zormuş,ölüyorum sandım,hemşire geliyo gidiyo açıklık 1cm,2 cm,2,5 cm...bi türlü ilerlemiyo,ama ben inanılmaz sancılar çekiyorum,rahim açılıp inceldikçe mideniz bulanıyor,bebek baskı yaptıkça tuvaletiniz var sanıyorsunuz,ben fırlayıp fırlayıp tuvalete koşuyodum,ebe dalga geçiyodu orda doğuracaksın diye
bu arada bizim hastanede(medicalpark) sancı odaları yan yana ve ayrı,eşim benim yanımdaydı ve doğum sancılarının ne kadar zor olduğunu anladı, erkekler bunu anlamıyorlar,benimki görmüş oldu,keşke hepsi görebilse,kıymetimizi daha iyi anlarlar a.s
saat 7gibi eşim çıktı annemle kardeşim yanıma girdi,ben artık duramıyordum,sancıların arası 1dk bile değil,yerlerde kıvranıyorum,duvarları tırmalıyorum,yatağa yatıp yatıp fırlıyorum falan...çok zordu yani...neyse saat 10.30da açıklığım 4,5cm e ulaşmıştı,epidural taktılar,dr lara yalvarıyordum beni bu acıdan kurtarın dayanamıyorum diye...o işlem hafif acıtıyo ama sancıların yanında bana sinek ısırığı gibi geldi,zaten hemşire size önden sarılıyo,destek oluyo,ben hemşirenin sırtını da baya tırmaladım :bbo: naniknanik
neyse epiduralden sonra bi yarım saat falan rahatladım,hafif uyur gibi oldum falan...saat 11 gibi beni doğum masasına aldılar,başladı zorlu süreç...
epiduralin etkisi azaldı ve ıkınabilmem için yeni doz vurmadılar,ben sancıları deli gibi hissediyorum,açıklık 9cm e ulaştı,ıkınıyorum,bağırıyorum,bebek çıkmıyo :çok üzgünüm:
bi yere takılıyomuş çıkmıyo...hemşireler masaya çıktılar,ellerini bilek güreşi yapar gibi kavuşturup göğüslerinizin altına bastırıyorlar...kaburgalarım kırılıyor sandım
ama bebek bi türlü çıkmıyor,sürekli bastırıyorlar bebek çıkmıyor...ben artık takatsiz kaldım,harap oldum,bittim diyorum...saat 2 oldu dr geldi...ben bitmiştim artık gücüm kalmamıştı,bebeğin de kalp atışları yavaşladığı için acil sezeryana aldılar :tomato:
sezeryandan çok güzel ayıldım,oğlumu gördüm yerimseniben ve bütün dünyam değişti :teytey: aşık oldum Allahım isteyen herkese tattırsın çok güzel bi duyguymuş...
ama benim yaşadıklarımı kimse yaşamaz inşallah,hem saatlerce normal doğum sancısı çektim hem de sezeryan oldum...
insan kendi çektiği her sıkıntıyı unutuyor,artık tek düşüncem oğlumun iyi olması,sarılık oldu 2 gün hastanede yattı,canım gitti :çok üzgünüm:,şimdi iyi çok şükür
çok uzun oldu ama anca anlatabildim,inşallah sıkmamışımdır,Allah bütün hamişlerin yardımcısı olsun

bu arada atladığım bazı konuları da yazmak istiyorum,çünkü ben çok merak ediyordum,sizden de merak edenler olabilir...
normal doğum niyetiyle başladığımız için lavman,idrar boşaltma gibi şeylerin hepsini yaşadım,çatı muayenesini sabaha kadar 40 kere yaptılar,sonlara doğru içiniz çıkacak gibi oluyorsunuz...ben çok korkmama rağmen hazırlıksız yakalandığım için(ağda) o işi de hemşireler yaptı...ama artık hiç bi şeyden utanmıyorsunuz, o öyle bi an ki tek istediğiniz kurtulmak oluyor...
sezeryanda çırılçıplak soyuluyorsunuz umrunuzda olmuyor...ben sadece yalvarıyordum,noolur beni kurtarın,arık dayanamıyorum diye...
epidural acılarınızın tümünü almıyor,gene de hissediyorsunuz...
ve son söyleyeceğim,eğer kendinize tam olarak güvenemiyorsanız sakın normal doğumu denemeyin,o kadar şeyden sonra sezeryana gitmek çok kötü...
benim suyum erken patladı,bu da doğumu zorlaştıran bi şeymiş,sakın kendinizi zorlamayın
herkese kolay gelsin

Son düzenleme:
ayyy canım ya allah analı babalı büyütsün darısı başımıza inşallah

bu arada atladığım bazı konuları da yazmak istiyorum,çünkü ben çok merak ediyordum,sizden de merak edenler olabilir...
normal doğum niyetiyle başladığımız için lavman,idrar boşaltma gibi şeylerin hepsini yaşadım,çatı muayenesini sabaha kadar 40 kere yaptılar,sonlara doğru içiniz çıkacak gibi oluyorsunuz...ben çok korkmama rağmen hazırlıksız yakalandığım için(ağda) o işi de hemşireler yaptı...ama artık hiç bi şeyden utanmıyorsunuz, o öyle bi an ki tek istediğiniz kurtulmak oluyor...
sezeryanda çırılçıplak soyuluyorsunuz umrunuzda olmuyor...ben sadece yalvarıyordum,noolur beni kurtarın,arık dayanamıyorum diye...
epidural acılarınızın tümünü almıyor,gene de hissediyorsunuz...
ve son söyleyeceğim,eğer kendinize tam olarak güvenemiyorsanız sakın normal doğumu denemeyin,o kadar şeyden sonra sezeryana gitmek çok kötü...
benim suyum erken patladı,bu da doğumu zorlaştıran bi şeymiş,sakın kendinizi zorlamayın
herkese kolay gelsin

:1hug:Canim çok geçmiş olsun.valla bukadar aciyi çekipte sezeryan olunca benim içim gidiyor çok üzülüyorum.neyse şimdi ikinizde sağliklisinizya o önemli olan.bende normal yapicam valla ne yalan söyleyim yazdiklarini okuyunca rahatladim sanki.çünkü şuan tek düşündüğüm nekadar utanicağim.sende dedinya o an gözünüz bişi görmüyo diye iyi geldi.aci kismina gelince yaşayalim ve görelim..........:1hug:a.s.

AH canım ne zor şey anne olabilmek değilmi.Yazdıklarını kah gülerek kah üzülerek okudum ne güzel anlatmışsın.Allah anneli babalı büyütsün inşallah.:nazar::nazar::nazar:

canim allah anali babali büyütsüünn
banada pazartesi suni sanci verilecek allahim çok korkuyorumm inşallah ozamana kadar gelir oğlum

canım ne güzel kavuşmusun yavruna gerisi artık sana güzel bir anı olarak kalıcak en güzeli şimdi yanında ya ona şükret allah saglıklı mutlu uzun ömürler versin sizlere inş. karpuz kaldırdım siz yapmayın demişsin bırak yapsınlar :dance: temmuz ayındayız zaten hepsi dogursun bir günde kızlar kaldırın hemen karpuzlar ghaneli özelikle sen kaldır canım karpuzu :roflol:

canım ne güzel kavuşmusun yavruna gerisi artık sana güzel bir anı olarak kalıcak en güzeli şimdi yanında ya ona şükret allah saglıklı mutlu uzun ömürler versin sizlere inş. karpuz kaldırdım siz yapmayın demişsin bırak yapsınlar :dance: temmuz ayındayız zaten hepsi dogursun bir günde kızlar kaldırın hemen karpuzlar ghaneli özelikle sen kaldır canım karpuzu :roflol:

:roflol: :roflol:
çok süperdi yaaa...
tabii anlıyorum,bekleyenler var ama o kadar da acele etmeye gerek yok...
benim karpuzu kaldırmamla suyun gelmesi bir oldu :1shok:
su bittiği için de doğumum zor oldu işte...meğer o su lazımmış...:1hug:

kızlar gerçekten de ben her şeyi unuttum,kendi çektiğiniz acıları unutuyorsunuz ama oğluşum sarılık oldu,2gece hastanede yattı ya,mahvoldum,canım gitti resmen :çok üzgünüm: ellerini deliyorlar,serum takıyorlar,elleri mosmordu kuzumun...iğne oluyor falan...çok yıprandı yavrum...:çok üzgünüm:
biz 3 saatte bir emzirmeye gidiyorduk,orda bekliyorsunuz,hemşireler örtüye sarıp getyiriyorlar...sonra gece onsuz eve geliyorsunuz :a015: uyu uyuyabiliren...
çok şükür geçti...gözüm gibi bakıcam yavruma...Allah sıkıntılarını göstermesin,evlat çok kıymetliymiş...Allahım hepimizin yavrulatını korusun inşallah :nazar:

gözün aydın bitanem bütün zorlukları atlaşmışsın çok iyi bi anne olucaksın eminim... kaç kilo doğdu bu arada 36. haftada doğdu sanırım bebeğin dimi...

37.haftadaydık canım,3kilo doğdu,50cm...
ne güzel yazmışsın sağol,çok moral verdin bana...a.s.
3 kilo doğdu ama şişliği geçince,sarılığın da etkisiyle 2.650 ye kadar düşmüştü :çok üzgünüm:
şimdi biraz toparlandı çok şükür,yarın dr a gidicez bakalım ne diyecek...

canım benim ayn gün doğum yapmışız, Allah analı babalı büyütsün, ömrü çok çok güzel olsun inşallah, süper bi duygu dimi

tebrikler canim gecmis olsun
allah anali babali buyutmek nasip etsin insallah
dogurun bakalim ben kalcam sona Çok üzgünüm çoook

Hayırlı olsun canım sağlıkla büyüt bebeğini ne güzel kurtuldun bizede dua et kurtulalım inş. Bende yarın sabah doktoro gidicem artık doğurmak istiyorum hayırlısıyla. Bebeğin ismi ne olcak? Hemşireler nasıl ağda yapıyor ya jiletle almıyolarmı? Birde dikiş yerlerin çok ağrıyo mu?

canım allah analı babalı büyütsün bende 10 temmuzda yaptım.ve bugun sarılık oldugnu ögrendik 12 mg diyorlar herhalde sarilik derecesi:(( çok çaresizim sürekli uyuyo emmiyorr.10 dk emiyor yatıyor 5 saat 4 saat kalkmıyor .uyandıramıyorum neyapıyosam uyanmıyo :( neolur bana akıl ver sen yasadın bilirsin.

canım allah analı babalı büyütsün bende 10 temmuzda yaptım.ve bugun sarılık oldugnu ögrendik 12 mg diyorlar herhalde sarilik derecesi:(( çok çaresizim sürekli uyuyo emmiyorr.10 dk emiyor yatıyor 5 saat 4 saat kalkmıyor .uyandıramıyorum neyapıyosam uyanmıyo :( neolur bana akıl ver sen yasadın bilirsin.

canım benim kızımda sarılık geçirdi 12 di ilk değeri sonra 2 gün sonra tekrar ölçtürdük 9 a füştü dr. artık düşer kendi kendine dedi ve 1 hafta içinde düzeldi çook şükür...ama bende iki gün çook kötü oldum hastanede damarı bulamıyor minicik zaten ağlıyor ...kollarını sıkıyorlar mosmor oluyor yazık kıyamam...ama çoğu çocuk yaşıyormuş bu durumu çok yüksek bir değer değil canım inşallah daha da artmaz iileşir yavrun sabır et uyurken bile emzir sen cnm...çok geçmiş olsun
a.s.

Back