Hayatımın en zor 15 günü

Eltin kadar yalanci terbiyesiz bir insan görmedim duymadim ne bu ya .. allah korusun böylesinden..

Senin tavrinda cok yanlis
Susmak yerine net ol , ne yapacaksan acikca yap
Böyle oyunlarla yine sen kaybedersin emin ol..

valla canım benim hakedene yapılır.
Benim de kayınvalidem kayınpederim yoldan gelmişti. Açışınızdır anne baba gelin yemek koyayım size ay yok yemicez dediler bi da söyledim biz yolda yedik dediler. Eşimede önümüze bi tabak koymadı dediler ben de eşime inandın mı artık video kaydı yapcam dedim. yani gerçekten hakedene yapılır.

mesela bir keresindede herkez bizim evdeydi eşimin akrabaları dayıları teyzeleri falan eltimlerde bizde bende mutfakta misafirlere yemek hazırlamakla meşgulum. 4 yaşındaki kızım anne dişlerimi fırçalamak istiyorum dedi bende tamam kızım banyoya git fırçala dedim çünkü kandi yapabiliyo ve çokta güzel fırçalar dişlerini eltimde yanımdaydı. 5 dk sonra eltim. salona misafirlerin yanına gitmiş orta yerde diyomuşki ayyy çocuk banyoda resmen diş macununu yiyo busenin hiç umrunda değil ne kadar rahat demiş. allahtan eşim de ordaymış oda başak dişlerini kendi fırçalıya biliyo herzaman kendi yapar. buse ona gereken eğitimi zamanında verdi merak etme demiş. hem sen banyoya hiç gittiğini görmedim mutfaktan geliyosun ne biliyosun cocuğun diş macunu nu yediğini demiş. tabi bu kızarmış falan kocasını aldı gitti yemeğe kalmadılar. bende eşime ne oluyo dedim boşver sonra anlatırım dedi meğer bu olay olmuş.

Merak ettim kaynananla aradi nasil , kaynansn genel anlamda nasil bir insan

kv eltime 5 - 6 ayda bi gider sadece 1 gün kalır döner. başka şehirde eltim 1 saat uzakta. oda sadece yılda bir kere bi bayramda gelir kaynanama.
ilk evlendiğimizde kaynanam bana çok çektirdi galiba büyük gelin tepemize çıktı bunu sindirelim diye düşündüler. eşimle boşanmalık oluyoduk nerdeyse ama zamanla bende dişlendim. kv ile aynı şehirdeyiz. ama benim evimede 5-6 ayda bi gelir fazla sık gelmez. ama ben giderim

Sana cektirecegine diger geline cektirseymis , her hak ettigini yasarmis demekki kaynanan bir sekilde hak etmis

Anladim. Durumunuz genel istatistikten farkli. vVerdiginiz ornek bir istatistik "outlier" yani olaganustu bir durum. Saniyor musunuz ki tum muhafazakar ailede baba kizina yemek yapip isine kosturur
Mufazakar ailelerde kadin ozgur diyemezsiniz . Koledir. Nokta.

benim pek modern kayınpederim çayını almayı beceremez hoca hacı babam boş bardak görmesin anında kalkar yani görgü görgü görgü başka hiçbirşey değil

Hala oyle olmadigini israrla soyleyecegim. Ailemin muhafazakar tarafi kadinlari SUPERKOLE, modern tarafi kendi ayaklari ustunde durabilen bagimsiz kadinlar.

muhafazakar modern kavgası burada da başgöstermiş.

benim hayattaki tecrübelerim ortaya karışık.

süper modern, über eğitimli kültürlü bir doktor arkadaşın dayak yeyip sustuğunu biliyorum.

süper muhafazakar, über kapalı komşu teyzenin kocasının izin almadan kendi annesine kalmaya gidemediğini biliyorum.

yine ters örneklerde modern kadının kendini ezdirmediğine çok şahit oldum ve muhafazar kadının hiç bir hakka sahip olmadığına da.

o yüzden çok da muhafazakar - modern ayrımının bu konuda çalıştığını düşünmüyorum.

Kendine bireysel olarak değer veren kişi kendini ezdirmiyor. Hangi koşullarda yaşamış olursa olsun.

Aynen öyle işte... özettir bu. Hem kişinin kendine verdiği değer hemde karşıdaki insanların görgüleri edepleri... kesim kesim ayırmak çok yanlış

sizde suç kaynananız daha ılk sefer bilmemkimleri kahvaltıya cagırdıgında koşa koşa masa sandalye almaya gıtmeyecektınız
görmüyor mu küçük evde oturacak yer yok o kadar kısıye yer yok ne akla hızmet cagırıyor
cagırdıgına gore var bı dusuncesı sız oralı olmayacaktınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…