Hayatımı Mahveden Dikkat Bozukluğu - Lütfen Yardım Edin

b12 vitamini eksikliğinden olabilir mi acaba?

Merhaba 27 yıldır ileri derecede dıkkad dagınıklı var.doktor teshisli.belirtilere gelirsek.
Hareket kısıtlayıcı ortamlardan kaçma.
Aceleci olma.
Dikkatin dış etkenlerden çok çabuk etkilenmesi. misal istem dışı seslere odaklanmak gibi.
Herşeye cok cabuk karar verme.
Erteleme huyu,hemen hemen herseyi.
Zamanı iyi kullanamama. vb..
Dikkat eksikliği kalıcı tedavı edilemeyen ve kalıcı bır hastalıktır.Çoğu insanın bilgisinin tersine nörolojik bir rahatsızlıktır.Beyin üretmesi gereke sıvıyı üretmediği için bu durum yaşanır.Ayrıca genetiktir.Genel olarak baba tarafında nadiren de anne tarafında bu tarz şikayeti olan insanlar yaşar.
Gelelim tedavisine doktora gittiğinizde size dikkat dağınıklığı için ilaç ve bunun yanında isteğe bağlı olarak antidepresan yazar.Antidepresan yazmasının ana sebebi bu ilaçların dikkatinizi arttırırken kaygı bozukluğunu tetiklemesidir.Zaten topu topu iki tane ilaç vardır.İkisinden birini yada bana yazdkları gibi ikisini birden yazabilirler.Uzun salınımlı olanı sabah alma kısas salınımlı olanıda günde 2 veya 3 defa alma şeklinde reçete ederler.
Hiperaktivite bozukluğu yaş ile azalır ama dikkat dağınıklığı yaş ile doğru orantılı değildir.Yaşınız buyudukce nasıl başa çıkmak gerektiğini öğrenirsiniz.
İlaç tedavisnin tedavi edici boyutu yanetkilerinden daha azdır.Asla ama Asla para verseler tekrar kullanmam.Hayatımı mafetti çünkü.Kalp ritim düzensizliği,aşırı çarpıntı,göğüs ağrısı,kalp krizi riski,bitkinlik,aşırı sinirlilik,en fazla dört gece uyuyamama,4 güne yakın hiçbir şey yiyememe,baş dönmesi....

doktora gıtmelısın.belkıde sandıgın gıbı bısey degıldır sana oyle gelıyodur.belkı bu sıkayetlerın altında baska problem vardır.doktora gıtmelısın

DEHB gibi sanki, ama tam teşhisi uzman dr koyabilir canım, bence test yaptır

Bir uzmana gitseniz, sanal ortamda edinilen bilgilerle olmuyor bu işler. Benim eski ev arkadaşımda da vardı bu sorun, okul hayatını etkiliyordu ve ilaç kullandı. (antidepresan değil)
Kullanmam diyorsanız da gitmeniz lazım. Psikiyatrist sizi yönlendirebilir.

Bizim veya baska birinin size yardim etme kapasitesi yok ki, sizin doktora gitmeniz gerek.

Madem hayatinizi bu kadar mahvediyor bu durum, gorunun bir doktora, her hastaligin, durumun bir caresi, bir ilaci var artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…