hayatımda yaptığım tek hata ve 10 yıldır bedelini ödüyorum..

3 kızım var en küçüğü 4 yaşında. 2 ay önce boşandım ve şu an kafam o kadar rahatki. Evde kavga çıkaran huzursuzluk yaratan biri yok. Küçük kızım başlarda kabullenemedi babamda bu evde yaşasa diye ağlıyordu ama oda alıştı artık. İstediği zaman babasıyla görüşüyor. Keşke daha önce boşansaydım diye düşünüyorum.

Narsistlerin tedavisinin imkansıza yakın olduğunu göz önüne alarak hareket etmek lazım. Yukarıda da bir arkasın dediği gibi çocuğun boşanmaya engel her zaman bir hassas dönemi olacak okuldu sınavdı ergenliğiydi vs. Bu ta ki çocuk evden ayrılana kadar devam edecek. Ve siz o zamana kadar koskoca bir ömrü heba etmiş olacaksınız.
Evet belki evladınız, bir arada değilsiniz boşandınız diye üzülecek vs. Ama emin olun sizi mutlu gördükçe bu Ona da iyi gelecek ve hızla toparlanacak.Kaldı ki dikkatini dağıtacağı bir çok şey bulabilirsiniz.

Beni linçleyebilirsiniz arkadaşlar kusura bakmayın ama çocuğum tamam tabiki düşüncem ama bende bu hayata bir defa geldim ikincisi yok . Kendi hayatınız olduğunu sizinde bir birey insan gibi yaşamaya sevmeye sevilmeye huzura ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum .Çocuklar bize emanet besleyip büyütecez okutacaz ayaklarının üzerinde durmasını öğretip yuvadan uçuracaz inşallah peki ya sonra ? Hayatını mahvetmiş bitik yaşlı bir kadın kalacak geriye bunu kendinize yapmayın Atın kamburu sırtınızdan hemde hiç daha fazla beklemeden.

Duzelmez…kizinin daha fazla buyumesini beklersen ergenlik filan daha zor olur bence.. ne kadar erken o kadar iyi bazi seyler.. hem kizin zaten 17-18 yasina girince kendsi diyecek, neden bu hayati zehir ettin diye..hem 10 yil dayanmaya gucun var mi

Öncelikle hakkinizda hayirlisi olsun. Ben bosanin bosanmayin demek istemiyorum. Sadece anlasildiginizi bilin istedim.
Daha siz narsisizmden bahsetmeden esinizin narsist olma ihtimalini gormustum. Bende 12 senelik evliligim 3 senelik nisanlilik donemimde cok yiprandim cunku oda bir narsistti. Bunu yasayan bilir cok zor kisiliklerdir. Kizim 5 yasindaydi ayrildigimda. Babaya cok duskundu. Bizde birde sesli kavga olmazdi cunku ben susardim hep korkardim ayriliktan. Cocuk icin haliyle daha buyuk bi sok oldu. Sonunda cocugum icin vicdan yapmayacagim bi sebepten ayrilip bosandim: ihanete ugramistim.

Tabii cocugumun cok aglayarak kucağımda uyuyup kaldigi oldu ama elimden geldiğince katlanmistim. Hep ne kadar uzun anne baba bi arada buyudu o kadar iyi derdim icimden cunku ne kadar daha dayanabilirim bilmiyordum. Sonunda da "adam" birde aldatinca ayrildim.

Sizde ihanet yok cok sukur. Ayrica guzel vakit gecirdiginizi ve bazen cok sevgi dolu oldugunu yazmışsınız. Bizde bu durum yok denecek kadar azdi. Ama sizdede malesef olaylara cocuklar hakimmis. Cocuklarin daha fazla bu durumlara sahit olmasina izin vermeyin. Cok sagliksiz bi durum bu.
Bosanmaya karar vermeden once evlilik terapistine gidin zaten muhtemelen esinizi pskologada yonlendirecektir. Her ne kadar narsisizm kisilik bozulugu olsada pskolojik tedavi iyi gelebiliyormus. Hakkinizda hayirlisini diliyorum cani gonulden.

Düzeleceğine inancınız yoksa cocugunuzu uzman kontrolünde boşanmaya hazırlayın.
Gençliginize, ömrünüze zamanınıza hayatınıza yazık etmeyin

Çocuğum yüzünden boşanamıyorum diyenler o çocukların sırtına öyle ağır bir yük koyuyorlar ki, çocuk ömür boyu kendini suçluyor. Annemin boşanıp mutlu olma şansı vardı, bırakıp gidebilirdi ama benim yüzümden kaldı ve çekmeye devam etti diyorlar. Küçükken anne babası boşanmış birisi şimdi "keşke boşanmasalardı annem eziyet görmeye psikolojik fiziksel şiddet görmeye devam etseydi" dediğini duydunuz mu?

Kızınız reşit olana kadar kararları siz vereceksiniz. Korkularının yersiz olduğunu, her zaman anne baba çocuk olarak kalacağınızı, siz babasıyla ayrılsanız bile istediği her zaman babasıyla görüşebileceğini, aile aktivitelerini yine beraber yapabileceğinizi söyleyin. Çocuğunuzla oturup konuşun, gizlemeyin durumunuzu. İyi baba demek iyi bir eş demek değildir. Sen varsın diye boşanamıyorum demem sana haksızlık olur kızım deyin.

Yazını okurken kendimi gördüm inan... aramızdaki tek fark benim iki oğlum var 11 ve 9 yaşlarında, benim durumumda aynı senin gibiydi belki iyi babayı ki hala çocuklarım çok düşkün geçen yıl bosandim inanın çocuklar her ortama 5 dk da uyum sağlarlar siz aman okul aman psikolojisi bozulacak diye düşünmeyin çocuk kısmı sevginizi verdiniz mi her yerde doyuyor gelelim dayanma sürecinde benim kavgalar artık cinnet getirtme seviyesindeydi yani çocuklarımın önünde kabusu yaşattım onlara en sonun da çok şükür güzel bir şekilde ayrıldık, fakat kendinizi teraziye koyun ben bu adamı ne kadar seviyorum inanın ben ona aşkımdan 13 sene dediklerinize dayandım, haaa çok güçlü kadınlar var belki daha fazla fedakar olabilirdim amma benim fedakarlık değil artık tavizdi ailemle yaşıyorum çok çok zorlukları var maddi manevi ama evliligimdeki kadar çaresiz değil en güzel yaşadığım duygu kendi başıma karar alabilmek bu o kadar unuttuğum bir duyguymus ki size bosanin diyemem ben severken ayrıldım ama unuttum öyle sogumustum ki şimdi çocuklar yüzünden hala iletişimin var kocam şunu anladı ki ben asla onu terkedemezdim hayatta kanını emdiği biriydim ama gittim bitirdim o da şimdi bu yoksunlukla kaldı, defalarca düzeltmeye çalıştık olmayınca olmuyor hasta edersiniz kendinizi haaa şunu diyebiliyorsunuz kalın bu adam düzelir inancınız varsa benim hiç inancım kalmamıştı baktım ki çocuklar kavganın arasında ruh hastası olacaklar oan dedim ki bitmesi gerekti bitti

Benim kızım 12 yaşındaydı,karşılıklı konuşup karar verdik boşanma kararını.Bir gün olsun demedi bana sormadan boşandın,babamdan ayrı kalmak istemiyorum vs vs.Öyle bir cümle kurmuştu ki net kararımı o an verdim bitirdim herşeyi kafamda"ondan sana eş bizede baba olmuyor,bizi görmüyor boşan bitsin,nafakamızı unutma sakın"evlilik eksikse maalesef çocukları erken büyütüyor

10 senede düzelmemiş
Ömür çürütmeye gerek yok
Açın boşanma davasını
Çocuğum babasız kalır mı , düşüncesini anlayamıyorum zaten
Bana bahane geliyor.
Baba ise ayrıldı diye çocuğunu da yabana atmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…