Uzun konum ( okuyun lütfen)

Çok teşekkür ederim
Araları okusaydınız eğer görürdünüz
Kilolarım sebebiyle tüm bu yaşananları hak ettiğime kadar geldi yorumlar
Ki inanmayacaksınız sanki vücut kendini kilitlemiş gibi ne yaparsam yapayım çok ama çok uğraştım olmuyor gitmiyor zaten bende sebat gösteremiyorum

İkinci paragrafınızdaki zihniyet Benim etrafımda da çoğunluğun zihniyeti bakın en basitinden halam bile ona anlattığımda “aman söylerse söylesin” diyebiliyor
Ya neden söylesin ama niçin söylesin

Ve evet dediğiniz gibi ben tüm bu hakaretleri küfürleri bedduaları “ olsun param var bir dünya param geliyor” diyerek de tolere edemiyorum

Çünkü o benim eşim hayat arkadaşım aşık olup sevip evlendiğim adamdı ben ondan sevgide istiyorum ilgi de istiyorum evet kaç bin km ötede ama bunu yapabilir zaten sadece söz başka ne talebim olacak ki bu uzaklıkta ama adam onu bile karşılamıyor sanırım o da “ ben bir dünya para yolluyorum” diye düşünüyor
ve Para göndermesi onun her yaptığını mübah saydırıyor

Valla hanımefendi birbirinden çelişkili yorumlarınızı okudukça şaşırıyorum. Siz sevgi ilgi istiyorsanız o da zayıf ve eşinin isteklerini yerine getiren bir hanım istiyor. Malesef siz sadece kendi istekleriniz kendi arzularınız çerçevesinde koşmuşsunuz. Size azıcık bir eleştiri yapanlara da düşma ilan etmişsiniz ki her türlü yoruma açığım taşlanmaya razıyım yazdığınız hale.

Para konusunda gelince, siz eşinizden daha çok parayı seviyorsunuz. eğer gururunuz olsaydı o kadar birikiminiz olmasına karşın hale eşimden ne kadar ve nasıl kopartabilirim peşinde olmazdınız. bir de çalışıp çabalamayı denerdiniz.

Ben sizin yorumlarınız yazdıklarınız görünce sizi tamamen haksız buldum.

Hanıfefendi çalışın ... Yok ben alışık değilim çalışamam

Zayıflamayı deneyin..... yok yapamıyorum eşim beni böyle sevsin

Hanımefendi ayrılın ... ama eşimden çok para koparmam lazım olmaz

Eşiniz sizi sevmiyor..... Yok seviyor sevdiğini de söyler

Yav söyler misiniz problem nerdeeee. Siz zorluk görmemişsiniz. eşinizi yerden yere vurdunuz ama o eşiniz sizi rahat rahat yaşatıyor. İstediğiniz tüm maddii imkanları size o sağlıyor. Ha sizden bir tek zayıflamanızı istiyor. Siz olmuyor zayıflamıyorum demeyin siz sebat etmiyorsunuz.

Kusura bakmayın boşuna sızlanmayın tüm kabahat sizde.

Adam yurt dışından dönmeye karar verdim dediğinde yok dönme istemiyorum diyen de sizsiniz.

Çok teşekkür ederim ilginiz için

Öncelikle bir kırgınlığım oluştu bazı yorumcu arkadaşlara

Şöyle ki eşim iyiyyken de iyidir dedim diye taşlandım
Neredeyse yalancılıkla itham edilmek üzereydim

Çelişkili ifadelerim olduğunu söyleyenler bile oldu

Ya arkadaşlar ben burda şimdi mübarek gün oruç halde sırf siz bana acıyın diye yalan mı yazayım?

Buraya eşiyle geçimsizliğine dair konu açan hangi arkadaşımız 24 saat kavga halinde ki?

Elbette iyi anları da oluyor insanların

Ama ben sırf eşim iyiyken iyi dedim diye
İnandırıcılığımı yitiriyorum saçmalığa Bakar mısınız?

Evet eşim iyiyken iyi

Evet tüm maaş bana geliyor

Evet bana altın bilezik takar hemde her izne geldiğinde

Evet seni seviyorum der
Bende ona derim

Ama o yaptığı ettiği olumsuzluklar bunları siliyor bende
Ha belki sizde silmez bilmiyorum ama bende siliyor

“Olsun bana ne yaparsa yapsın ne söylerse söylesin ben hepsini çekerim çünkü parasal refahımı sağlıyor” diyemiyorum!

Son gelişmelere gelince
Maalesef hiçbir gelişme yok
O beni engelledikten sonra bende onu engelledim
Ama istese mail atabilirdi atmadı
Bugün bir hafta oldu
Ben daha evvel hiç onunla bu kadar küs kalmamıştım
Bu ona birşeyler anlatır mı bilmiyorum

Zaten artık beni anlaması gibi bir talebim yok
Mübarek bayram geçsin
Bende harekete geçeceğim

Evet ifadeleriniz çok çelişkili.

Bir yazınızda eşime yalvardım türkiye ye dön dedim yazıyorsunuz. Başka bir yazınız da ise türkiye ye dönmeye karar veren eşinize yok dönme deyip burda da dert yanmışsınız. Eyvah eşim dönüyor ben böyle yalnız yaşamayaalışmıştım şimdi ne yapacam diye.

Allah akıl fikir versin.

Çok teşekkür ederim
Ki inanmayacaksınız sanki vücut kendini kilitlemiş gibi ne yaparsam yapayım çok ama çok uğraştım olmuyor gitmiyor zaten bende sebat gösteremiyorum

İkinci paragrafınızdaki zihniyet Benim etrafımda da çoğunluğun zihniyeti bakın en basitinden halam bile ona anlattığımda “aman söylerse söylesin” diyebiliyor

Ve evet dediğiniz gibi ben tüm bu hakaretleri küfürleri bedduaları “ olsun param var bir dünya param geliyor” diyerek de tolere edemiyorum

Çünkü o benim eşim hayat arkadaşım aşık olup sevip evlendiğim adamdı ben ondan sevgide istiyorum ilgi de istiyorum evet kaç bin km ötede ama bunu yapabilir zaten sadece söz başka ne talebim olacak ki bu uzaklıkta ama adam onu bile karşılamıyor sanırım o da “ ben bir dünya para yolluyorum” diye düşünüyor

Evet ama sizin de haksız olduğunuz kısımlar var. Çalışamam diyorsunuz, neden çalışamayasınız? Gencecik kadınsınız. Hiçbir iş bulamayan evden yemek yapıp satıyor, network satış yapıyor.

Çalışmak isteyin yeter ki iş bulursunuz da çalışırsınız da... çocuklarınız küçük olsa belki zor olabilir, ama kocaman olmuşlar.

Büyüdükleri için sizin yaşadıklarınızı daha çok ayırt edebiliyorlar. Size hak veriyorlar, babalarına kocuyorlar belki şimdi. Ama gün gelip, annem de ne pasif kadındı, para için katlandı demeyeceklerini nereden biliyorsunuz. Böyle demeseler bile illa ki etkileniyorlar bu olanlardan ve ileride insan ilişkilerini, eş seçimlerini, evliliklerini, iş hayatlarını etkileyecek bu durum.

Çok yüzeysel bakmayın, şartları iyi olsun yeter demeyin. Gittikleri ve gidebilecekleri tüm kurslardan daha değerli dersler var bu hayatta, size bakarak öğrenecekleri şeyler var. Kötü örnek değil iyiörnek olun.

Gerekirse ayak tabanlarınız şişene kadar çalışın ama eve gelince hakaret işitmeyen bir kadın olmanın mutluluğunu, kendi paranızı kazanmanın gururunu yaşayın. Kızlarınız da biraz sorumluluk alsınlar, siz çalıştığınız iÇin yemeğe, çamaşıra, bulaşığa yardım etmiş olsunlar. Kurslarda öğretilenler kadar önemli birşey sorumluluk bilinci...

Ben anlıyorum sizi hakkınızda hayırlısı olsun en başta ama bu defa da belki Belkıs belkide adım atan siz olun diyorsunuz ya mübarek ay kimse için değil Allah rızası içn yaptığınızda kaybedecek birseyinz olmaz öyle değil mi belki aksine kazanacaksin belki hayatın dönüm noktası olacak nerden bilebilirsin ki. Ona ulaşın bir şekilde ve bayramda gelecek mine bilmiyorum dönmesini söyleyin begenmedigin ne hüküm varsa degistirirm deyin mesela sen yamaçlarında olursan şartı koşun zaten yanında olsa her an zayıf olmayisina veya kusurlarina takilmayacak yanyana kabullenecek bir süre sonra ya da sen sevgini tamir etmesine izin verince kendin isteyeceksin zayiflamayi( tek sorun bu degil) o uçağında olursa destek çıkarsa zor gelmez bence kilo vermek falan. Sadece bi süre evlilik için kurtarıcı olmak olmasının çabalayin kulaginix sağır olsun ama tamamen gurursuz olmayın mesela bi hakaret ettiğinde onunla konusmayin hiç ama dışarı cikacksa tek kelime etmesen bile kapıda yolcu et gibi gibi. ( ben bu yöntem mi desem sabır mı çok zor bi insanı basariyorum ve hergün un sonunda dua ve Şükrüm değişmez. .)

Eşlerin birbirinden talepleri olabilir. Evet; adam sözleriyle hödükçe davranmış olabilir, ama size o kadar imkan sağlayan insan için siz de zayıflayın bir zahmet. Sebat gösteremiyorum demişsiniz, gösterin hanımefendi. Hayatta birçok şey emeksiz olmuyor, bir zahmet siz de uğraşın.

Çok teşekkür ederim

Ha bu arada kilolarınız sebebiyle bizce hak ediyorsunuz diye kimse bir şey demedi. İftira atmış oluyorsunuz bunu bilin. Eşinizin davranışları sizin kilolarınız nedeniyle olabilir. biraz zayıflayın dedik size.

Kilonuz sebebiyle hak ediyorsunuz diye kims ebir şey demedi.

Eğer siz eşinize karşı da böyle iseniz yani söylenenleri başka başka yöne çekiyorsanız asıl çekilmez olan sizsiniz

Ben anlıyorum sizi hakkınızda hayırlısı olsun en başta ama bu defa da belki Belkıs belkide adım atan siz olun diyorsunuz ya mübarek ay kimse için değil Allah rızası içn yaptığınızda kaybedecek birseyinz olmaz öyle değil mi belki aksine kazanacaksin belki hayatın dönüm noktası olacak nerden bilebilirsin ki. Ona ulaşın bir şekilde ve bayramda gelecek mine bilmiyorum dönmesini söyleyin begenmedigin ne hüküm varsa degistirirm deyin mesela sen yamaçlarında olursan şartı koşun zaten yanında olsa her an zayıf olmayisina veya kusurlarina takilmayacak yanyana kabullenecek bir süre sonra ya da sen sevgini tamir etmesine izin verince kendin isteyeceksin zayiflamayi( tek sorun bu degil) o uçağında olursa destek çıkarsa zor gelmez bence kilo vermek falan. Sadece bi süre evlilik için kurtarıcı olmak olmasının çabalayin kulaginix sağır olsun ama tamamen gurursuz olmayın mesela bi hakaret ettiğinde onunla konusmayin hiç ama dışarı cikacksa tek kelime etmesen bile kapıda yolcu et gibi gibi. ( ben bu yöntem mi desem sabır mı çok zor bi insanı basariyorum ve hergün un sonunda dua ve Şükrüm değişmez. .)

Eşinin dönmesini de çok istemiyor. Eşi olmadan rahat rahat yaşamaya alışmış. Daha önce eşi Türkiye ye dönme kararı almış bu hanımefendi istememiş karşı çıkmış.

Eşinin dönmesini de çok istemiyor. Eşi olmadan rahat rahat yaşamaya alışmış. Daha önce eşi Türkiye ye dönme kararı almış bu hanımefendi istememiş karşı çıkmış.
Olabilir dönmesini istemesi üstündeki sorumluluklar azalacak diye en azından adam gözünün önünde olacak diye istememesi adamın eleştirileri ve hakaretleri günlerini mahvediyor diye dogrunun hangisi olduğunu bilmeidginden halinden memnun olmadığından ikilemde şuan bi buhran da olduğuna yorabiliriz sadece yorum yapıp fikir veriyoruz derdini dinliyoruz sonuçta öyle değil mi

ben öyle adama inat zayıflarım yüz de vermem peşimden koşsun. kimi adamlar çok düşkündür zayıflığa. hatta yüzü çirkin olsun umrumda değil kendisi zayıf olsun yeter ki der.
boşanıp boşanmamak sizin kararınız elbet ama kendiniz için bunu yapmalıydınız... daha çok gençsiniz. adamdan aldığım o parayla neler yapmazdım ki kendime. yıllık spor salonu üyelikleri bin lira. ev hanımısınız diyet yemekleri de yaparsınız rahatlıkla... cilt bakımları orta halli 80 liradan başlıyor.
ben sadece eşinizde değil sizde de suç buldum. eşiniz yanınıza gelmeyi iple çekebilirdi. erkekler böyledir. gerçekler bunlar

Valla hanımefendi birbirinden çelişkili yorumlarınızı okudukça şaşırıyorum. Siz sevgi ilgi istiyorsanız o da zayıf ve eşinin isteklerini yerine getiren bir hanım istiyor. Malesef siz sadece kendi istekleriniz kendi arzularınız çerçevesinde koşmuşsunuz. Size azıcık bir eleştiri yapanlara da düşma ilan etmişsiniz ki her türlü yoruma açığım taşlanmaya razıyım yazdığınız hale.

Para konusunda gelince, siz eşinizden daha çok parayı seviyorsunuz. eğer gururunuz olsaydı o kadar birikiminiz olmasına karşın hale eşimden ne kadar ve nasıl kopartabilirim peşinde olmazdınız. bir de çalışıp çabalamayı denerdiniz.

Ben sizin yorumlarınız yazdıklarınız görünce sizi tamamen haksız buldum.

Hanıfefendi çalışın ... Yok ben alışık değilim çalışamam

Zayıflamayı deneyin..... yok yapamıyorum eşim beni böyle sevsin

Hanımefendi ayrılın ... ama eşimden çok para koparmam lazım olmaz

Eşiniz sizi sevmiyor..... Yok seviyor sevdiğini de söyler

Yav söyler misiniz problem nerdeeee. Siz zorluk görmemişsiniz. eşinizi yerden yere vurdunuz ama o eşiniz sizi rahat rahat yaşatıyor. İstediğiniz tüm maddii imkanları size o sağlıyor. Ha sizden bir tek zayıflamanızı istiyor. Siz olmuyor zayıflamıyorum demeyin siz sebat etmiyorsunuz.

Kusura bakmayın boşuna sızlanmayın tüm kabahat sizde.

Adam yurt dışından dönmeye karar verdim dediğinde yok dönme istemiyorum diyen de sizsiniz.

Evet ifadeleriniz çok çelişkili.

Bir yazınızda eşime yalvardım türkiye ye dön dedim yazıyorsunuz. Başka bir yazınız da ise türkiye ye dönmeye karar veren eşinize yok dönme deyip burda da dert yanmışsınız. Eyvah eşim dönüyor ben böyle yalnız yaşamayaalışmıştım şimdi ne yapacam diye.

Allah akıl fikir versin.

Ha bu arada kilolarınız sebebiyle bizce hak ediyorsunuz diye kimse bir şey demedi. İftira atmış oluyorsunuz bunu bilin. Eşinizin davranışları sizin kilolarınız nedeniyle olabilir. biraz zayıflayın dedik size.

Kilonuz sebebiyle hak ediyorsunuz diye kims ebir şey demedi.

Eğer siz eşinize karşı da böyle iseniz yani söylenenleri başka başka yöne çekiyorsanız asıl çekilmez olan sizsiniz

Hanım efendi bi kendinize gelin ya!!!
Bu ne şiddet bu celal?

İsterseniz başlığı ben olan ayrı bir konu açın
La havle ya!!!

Ben Burda her şeyi her yönüyle anlatıyorum eşimin artısını da söylüyorum kendi eksimi de

Yapabileceğimi de söylüyorum yapamayacağımı da

Siz beni resmen sorunlu kişilik ilan ettiniz nerden geliyor bu cesaretiniz
Beni ne kadar tanıyorsunuz?

Anlattıklarıma niçin bir kadın olarak yardımcı olmak değil de eleştirip yerden yere vurmak için yaklaşıyorsunuz

Eşimi istemediğime dair konum varmış baktım
Hatta bakın kopyalıyorum

merhaba
beni belki hatırlarsınız. eşim yurtdışında görevliydi. 6 yıla yaklaşmıştık. artık dualarım mı kabul oldu bilmiyorum. dönmem diyen adam dönmeye karar vermiş geliyorum dedi. ben hiç dönsün diye dua etmedim hayırlısıyla dönsün dedim. evliliğimizde 3,5 yıl birarada kalabilmiştik onda da iki kızımız olmuştu hamdolsun. izne geldiği zamanlarda burnumdan getirirdi onları hatırladım tek tek ne olacak nasıl olacak bilmiyorum sevinmeli miyim bilmiyorum. ben ayrı yaşamaya mı alıştım allahım sanki gelsin istemiyorum ondan korkuyorum. kayınvalidemi aradım anlattım anne gelecekmiş koorkuyorum dedim korkma yavrum ben sizin için hep dua ediyorum dedi. biliyorum her zaman duacı bizim için. şu an öyle karışığım ki ne yazdığımın bile farkında değilim kafamı toparlayamıyorum. gelip hayatı burnumdan getirirse diye çok korkuyorum. çünkü bana kan kusturduğu oldu izne geldiği günlerde hiç yüzünden... bunu onada söyledim ve hatta gelme dedim o şaşkınlıkla...güldü geçti...bana bir akıl verin geliyorsa bizi sevdiği yanımızda olmak istediği için geliyordur değil mi? ben neden korkuyorum neden ağlamak üzereyim neden gelmesin istiyorum allahım ben ne yapacağım...

İşte böyle yazmışım
Tamamıyla kaygılarımdan oluşmuş çünkü adam geldiği her izni burnumdan getirmiş ve beraber yaşamaya başlayacağımızda ne olacak diye korkmuşum bu kaygıdan daha normal ne olabilir acaba?

Demek ben ilgi sevgi istiyorsam o da zayıf bir eş istiyor ve bu onu haklı yapıyor öylemi?
O gittiğinde kızlarımın biri 3 yaşında diğeri 6 aylıktı ben 26 yaşındaydım ve hayatımda hiç bir evde yalnız kalmamıştım evimiz müstakil sobalıydı omuzunuzla bir defa vursanız kapım açılırdı bir gece soba söndü eğer yakmasam sabaha ev buz olacak kömürlük dışarda saat 1 ben elimde fener korkudan ağlaya ağlaya inip odun kömür çıkardım biliyor musunuZ?

Bayramda seyranda düğünde dernekte ben hep elimde iki yavrumla yalnızdım
Bir ruj sürmedim bir saç yaptırmadım bir parlak kıyafet giymedim ki “ bunun kocası yok bu neden süsleniyor” denmesin diye çünkü çevrem öyle bir çevreydi

Ben kızlarımı uyutur öyle ağlardım

Annem beni tek ayağım alçıda ilken terk edip gittiğinde ben 2 aylıkmışım babaannem büyüttü beni ama nasıl büyüdüm siz bilemezsiniz
Şu gün bile içimde bir kız çocuğu anne diye ağlıyor
Şu gün bile kendimi hiçbir yere ait hissetmiyorum
Şu gün Bile iyi ve güzel olan hiçbir şeyi kendime layık görmüyorum

Benim zerre kadar yaşama Sevinç’im yok sadece evlatlarım için yaşıyorum çünkü onları rabbim izin verirse annesiz bırakmayacağım

Çünkü ben anne olunca anladım meğer annesiz yaşamak ne zormuş

Ben eşimi annem babam kardeşim abim velhasıl tüm eksiğimin yerine koydum öyle sevdim

O gece bekçisiydi evlendiğimizde ve biz kendi yağımızda kavruluyorduk
Borcumuz harcımız hiçbir şeyimiz yoktu sadece para hırsından gitti
İki yıl dedi beni kandırdı 12 yıl etti

İzne gelirdi o gelmeden saçımı yaptırır yeni kıyafetler alır giyer hazırlanır bir heves onu beklerdim
Gelirdi yüzüme bile bakmazdı

Beni yıllarca evet yıllarca aşağıladı rabbim şahittir!

Yani ben onunla ne yaşadığımı tek tek buraya yazamam sayfalar dolar

Siz sanıyorsunuz ki adam aşkımdan ölüyor arada da bana zayıfla diyor bende böyle kapris yapıyorum

Hayır allah şahit ki adam ciğerimi söküyor

Ben allahtan korkarım iyi tarafları da var yazdım diye beni tefe koydunuz

Nedir hırsınız ? Ben 40 yaşındayım muhtemelen benden küçüksünüz bana böyle saldıramazsınız

Kilo veremiyorum diye beni böyle aşağılayamzsınız
Yazarsınız fikrinizi geçersiniz

Şu mübarek gün beni böyle ağlattınız

Hanım efendi bi kendinize gelin ya!!!
Bu ne şiddet bu celal?

İsterseniz başlığı ben olan ayrı bir konu açın
La havle ya!!!

Ben Burda her şeyi her yönüyle anlatıyorum eşimin artısını da söylüyorum kendi eksimi de

Yapabileceğimi de söylüyorum yapamayacağımı da

Siz beni resmen sorunlu kişilik ilan ettiniz nerden geliyor bu cesaretiniz
Beni ne kadar tanıyorsunuz?

Anlattıklarıma niçin bir kadın olarak yardımcı olmak değil de eleştirip yerden yere vurmak için yaklaşıyorsunuz

Eşimi istemediğime dair konum varmış baktım
Hatta bakın kopyalıyorum

merhaba
beni belki hatırlarsınız. eşim yurtdışında görevliydi. 6 yıla yaklaşmıştık. artık dualarım mı kabul oldu bilmiyorum. dönmem diyen adam dönmeye karar vermiş geliyorum dedi. ben hiç dönsün diye dua etmedim hayırlısıyla dönsün dedim. evliliğimizde 3,5 yıl birarada kalabilmiştik onda da iki kızımız olmuştu hamdolsun. izne geldiği zamanlarda burnumdan getirirdi onları hatırladım tek tek ne olacak nasıl olacak bilmiyorum sevinmeli miyim bilmiyorum. ben ayrı yaşamaya mı alıştım allahım sanki gelsin istemiyorum ondan korkuyorum. kayınvalidemi aradım anlattım anne gelecekmiş koorkuyorum dedim korkma yavrum ben sizin için hep dua ediyorum dedi. biliyorum her zaman duacı bizim için. şu an öyle karışığım ki ne yazdığımın bile farkında değilim kafamı toparlayamıyorum. gelip hayatı burnumdan getirirse diye çok korkuyorum. çünkü bana kan kusturduğu oldu izne geldiği günlerde hiç yüzünden... bunu onada söyledim ve hatta gelme dedim o şaşkınlıkla...güldü geçti...bana bir akıl verin geliyorsa bizi sevdiği yanımızda olmak istediği için geliyordur değil mi? ben neden korkuyorum neden ağlamak üzereyim neden gelmesin istiyorum allahım ben ne yapacağım...

İşte böyle yazmışım
Tamamıyla kaygılarımdan oluşmuş çünkü adam geldiği her izni burnumdan getirmiş ve beraber yaşamaya başlayacağımızda ne olacak diye korkmuşum bu kaygıdan daha normal ne olabilir acaba?

Demek ben ilgi sevgi istiyorsam o da zayıf bir eş istiyor ve bu onu haklı yapıyor öylemi?
O gittiğinde kızlarımın biri 3 yaşında diğeri 6 aylıktı ben 26 yaşındaydım ve hayatımda hiç bir evde yalnız kalmamıştım evimiz müstakil sobalıydı omuzunuzla bir defa vursanız kapım açılırdı bir gece soba söndü eğer yakmasam sabaha ev buz olacak kömürlük dışarda saat 1 ben elimde fener korkudan ağlaya ağlaya inip odun kömür çıkardım biliyor musunuZ?

Bayramda seyranda düğünde dernekte ben hep elimde iki yavrumla yalnızdım
Bir ruj sürmedim bir saç yaptırmadım bir parlak kıyafet giymedim ki “ bunun kocası yok bu neden süsleniyor” denmesin diye çünkü çevrem öyle bir çevreydi

Ben kızlarımı uyutur öyle ağlardım

Annem beni tek ayağım alçıda ilken terk edip gittiğinde ben 2 aylıkmışım babaannem büyüttü beni ama nasıl büyüdüm siz bilemezsiniz
Şu gün bile içimde bir kız çocuğu anne diye ağlıyor
Şu gün bile kendimi hiçbir yere ait hissetmiyorum
Şu gün Bile iyi ve güzel olan hiçbir şeyi kendime layık görmüyorum

Benim zerre kadar yaşama Sevinç’im yok sadece evlatlarım için yaşıyorum çünkü onları rabbim izin verirse annesiz bırakmayacağım

Çünkü ben anne olunca anladım meğer annesiz yaşamak ne zormuş

Ben eşimi annem babam kardeşim abim velhasıl tüm eksiğimin yerine koydum öyle sevdim

O gece bekçisiydi evlendiğimizde ve biz kendi yağımızda kavruluyorduk
Borcumuz harcımız hiçbir şeyimiz yoktu sadece para hırsından gitti
İki yıl dedi beni kandırdı 12 yıl etti

İzne gelirdi o gelmeden saçımı yaptırır yeni kıyafetler alır giyer hazırlanır bir heves onu beklerdim
Gelirdi yüzüme bile bakmazdı

Beni yıllarca evet yıllarca aşağıladı rabbim şahittir!

Yani ben onunla ne yaşadığımı tek tek buraya yazamam sayfalar dolar

Siz sanıyorsunuz ki adam aşkımdan ölüyor arada da bana zayıfla diyor bende böyle kapris yapıyorum

Hayır allah şahit ki adam ciğerimi söküyor

Ben allahtan korkarım iyi tarafları da var yazdım diye beni tefe koydunuz

Nedir hırsınız ? Ben 40 yaşındayım muhtemelen benden küçüksünüz bana böyle saldıramazsınız

Kilo veremiyorum diye beni böyle aşağılayamzsınız
Yazarsınız fikrinizi geçersiniz

Şu mübarek gün beni böyle ağlattınız

o zaman lütfen size olumsuz eleştiri yapanları insafsız insan konumuna koymayın ve yazdıklarınız birbirini tutsun. Eğer bir konu açıyorsanız gelen olumsuz eleştirilere de olgunlukla yaklaşın. Kalkıp hemen sizinle aynı görüşte olmayanları ne yazdığına bakmadan sevgi anlaşıyışı kıt, insafsız insan konumuna sokmayın. Biz size iyiliğiniz için, evliliğinizin daha iyi olabilmesi için yol göstermeye çalıştık. Ve yaptığım yorumlarda siz hakareti hak ediyorsunuz gibi hiç bir cümlem olmamasına rağmen öyle bir izlenim yarattınız. Size sadece eşinizin bu davranışlarının nedeninin sizin kilonuzdan dolayı kaynaklanabileceğini onun gözünde öyle olabileceğini söylerken siz kalkınız ne yani ben bunları hak ediyorum öyle mi diye bizi insafsızlıkla itham ettiniz.

Hanımefendi bakın hiç bir evlilik dört dörtlük değil, herkesin bir sınavı oluyor. Sizin durumunuzda çok daha vahim olan evlilikler var. Sizinkisi devede kulak kalıyor. Adam sene de 2 defa geliyor. hem gelsin istiyorsunuz yalvarıp yakardım diyorsunuz, hem de gelmesin gelmesinden korkuyorum diyorsunuz. Maddiyatla ilgili hiç bir sıkıntınız yok. Adam ne kazanıyorsa aynen benim hesapta diyorsunuz, size her geldiğinde hediyeler getirdiğini, sizi çok sevdiğini söylediğini belirtiyorsunuz. Siz ev hanımısınız ve çocuklarınız büyümüş durumda. Dolayısı ile kendinize ayıracağınız çokkkk zamanınız var. Eşiniz burada yokken bi gayret gösterip zayıflayın eşinizin isteğininden ziyade de kendi sağlığınız için kendinizi daha iyi hissetmek bu sayede çocularınıza daha pozitif yaklaşmanız için zayıflayın önerisi sunduk size. peki siz ne yaptınız beni böyle sevsin sevgi benim dış görünüşüme göre mi oluyor, kiloluyum diye ben bunları size göre hak ediyorum öyle mi gibi sözler kullandınız ki ben hak ediyorsunuz demedim üstüne vurgu yapa yapa. Ama siz sizi okşayan git mahkemeye boşan diyen insanlara teşekkür ederken bize zayıflayın evliliğiniz iyi olur belki diyenlere kin kustunuz.

Şimdi asıl siz söyleyin olumsuz yorum yapanlara nedir bu kastınız. bi konu açarsınız olumlu yorum da gelir olumsuz da. Herkes sizi haklı bulacak diye bir şey yok ki kendiniz yazınızın başında her türlü olumsuz yoruma da açığım diye.

Siz ben çalışamam, ben zayıflayamam ben yapamam edemem. Tek dersiniz bu adamdan daha fazla ne kadar para kopartabilirim ve hayat standardım hiç değişmesin ve gayret göstermek istemiyorsunuz.

Siz o zaman biraz gayret gösterin, size olumsuz yorum yapanlara hemen gardınızı almayıp öz eleştirinizi de yapabilirdiniz. Evet sizden küçüğüm ama asıl olgunlaşmak öz eleştiri yapabilmek, eleştirileri olgunlukla karşılayabilmektir.

Size zayıflayın önerisini sunan tek ben de değildim. Bazı erkekler böyle herkesin bir standardı var. İnsan evlenirken bile dış görünüşe bakıyor. Siz yaptığınız annelik görevlerinizi ki bu annelik görevlerinizi yapmak durumundasınız bunlar sizin görevleriniz. Bu görevlerinizi yerine getirdiğiniz için bu iyi özelliklerinizi kilolarınız örtüyor hak ediyorsunuz demişiz gibi lanse etmekten vazgeçin. eşinizin gözünde böyle olabilir eşiniz daha iyi hayat şartları için yurt dışında çalışırken siz de biraz gayret gösterip zayıflayabilirdiniz. Biz bunu dedik ama siz her seferinde ne yani ben bu hakaretleri hak mı ediyorum size göre diye karşılık verdiniz. Tabi anlayış meselesi herşey

Bi gelisme var mı merak ediyorum en son sizi engellenmişti her yerden
Bugün 12. Gün
Daha evvel birbirimizden 12 gün haber alamadığımız hiç olmamıştı
Bir gelişme yok
O beni engelledi ben de onu
Az evvel merak edip baktım engeli kaldırmamış
Demek ki o da böyle olsun istiyor
Benim de kafam rahat pek çok şey kafamda netleşiyor
Mübarek bayramın geçmesini bekliyorum
Harekete geçeceğim

konu sahibi çok güzelsiniz maaşallah, kilolu olmanızdan yakınmışsınız ama kilonuz belli olmuyor ve ayrıca eşiniz olacak o adam yanınızda yaşlı duruyor dönsün de kendisine baksın bir zahmet.

Hayırlı ramazanlar

Tüm tepkileri ve hatta taşlanmayı göze alıp yine konu açıyorum

bu defa tüm önerileri tek tek dikkate alacağımdan ve Allah’ın izniyle bu adımı atacağımdan şüpheniz olmasın

Kendimi en iyi nasıl ifade ederim bilmiyorum eğrisiyle doğrusuyla yazmaya çalışacağım

uzun olabilir atladığım yer olursa sorun cevaplarım

Bilmeyenler için özet geçeyim bu sene eylül de 16 . Yılı olacak evliliğimin ve bunun yaklaşık 12 yılı ayrı geçmiş olarak

Eşim iş dolayısıyla yurt dışında 2 yıl diyerek gitti ve gelmedi 6 ayda bir 15 gün izne gelir onu da fitil fitil burnumdan getirir gider...

bende önce Allah’ın yardımıyla tek başına 3 kız büyüttüm

Kızlarım 15/12/5 yaşlarındalar başarılı özgüvenli Çalışkan spor ve müzikle aktif ilgili kendiyle ve hayatla barışık sağlıklı pırlanta gibiler rabbim esirgesin ( cümlemizin evladını inşallah)

Konu uzamasın diye bu kadar detay verebildim isteyen geçmiş konularıma bakabilir

Öncelikle bana şöyle diyecek olan olabilir içinizde “ adam zaten senede 2 defa geliyormuş maaşında tamamı sana geliyor niçin boşayasın ki idare et gitsin” ama öyle değil işte keşke öyle olsa

Kendisi kaç bin km uzaktada olsa hayatımı cehenneme çevirdi

bana boşanmaya yüzde yüz karar verdiren son durumu yazmak istiyorum

En son izne geldiğinde yine benim kilomdan mütevellit hakaretleri havada uçtu 1.60 boyunda 85 kiloyum evet fazla farkındayım fakat eşim bundan on yıl evvel ben 74 kiloyken de beni böyle aşağılıyordu

Bu geldiğinde tartışma esnasında ona bilmem kaçıncı kez aynı cümleyi kurdum dedim ki “ ben 40 yaşına gelmişim boyum kadar kızlarım var manken değilim hiçkimsenin beni beğenmesi gibi bir arzum yok ben buyum beni dış görünüşümle aşağılamaktan vazgeç” bu sözümün üzerine ortanca kızım da yanımızda olduğu halde bana “ demek ki seni bu halde beğenen var! Ben yokken kim geliyor bu eve sen kiminle yatıyorsun? Dedi ve kıyamet koptu tabii üstüne de ondan tokat yedim kızım ilk defa tanık oldu Böyle bir olaya ve çığlık çığlığa ağlamaya başladı
(Burda neden darp raporu alıp şikayetçi olmadığımı sorarsanız Kazakistan’a dönmesine iki gün vardı karakolluk oluruz da dönemezse diye korktum çünkü yanımda olduğu her saniye cehennem bir de oturduğum binada ev sahibiyim açıkçası komşularımdan utandım)

Burda şunu da paylaşmak istiyorum beni aşağılamaları yıllardır hiç bitmedi ve hatta ben alttan aldıkça artarak devam etti

önceden kızlarım küçükdü ben bir odada tartaklanıp en ağır sözleri duyup diğer odaya kızlarımın yanına geçip gülümsediğimi çok bilirim anlamazlardı ama şimdi öyle değil anlıyorlar ki o zaten anlamasınlar diye bir kaygı gütmüyor

hep beraber çıktığımız bir yemek esnasında bile beni onların yanında aşağılayabiliyor büyük kızımın çok ağrına gidiyor bana çok kızıyor sanırım onlara da iyi örnek değilim

Son durum şu ki adama bir pervasızlık geldi en ama en ufak minicik bir şeyde derhal hakaret edip ardından ağza alınmayacak küfürler edip üstüne de beddua edip beni engelliyor ve ben yalvar yakar bu engeli açtırıyorum bir iki üç değil haftalardır aynı olay oluyor

İki gün evvel sahura uyanamadım aç tutmak zorunda kaldım konuşma esnasında ona söylediğimde bana “ az ye” dedi öyle kırıldım ki bunu hep yapıyor “ az ye, nefes al, öküz gibisin , domuz gibisin” bunlar sıradan sözler bir de bana “ o cüsse de o akıl” gibi bir laf etti yani beni akılsız buluyor yine kavga çıktı hakaret küfür beddua ve pat engeli bastı!

Uzun sözlerimin kısası şu boşanmak istiyorum ve dava açacağım ama

1)dava gününü onun burda olduğu güne nasıl denk getireceğiz?

2)çalışmama izin vermedi bu yaştan sonra da takdir edersiniz ki çalışamam geçimimizi Temin edecek nafaka bağlanır mı? Çok komik nafakalar duyuyorum eğer öyle olursa felaket olur benim için

3)toplu parası yok biliyorum ama yine de tazminat davası da açmak istiyorum eğer kazanırsam nasıl öder yani mahkeme buna onu nasıl mecbur tutar? Hapis cezası olur mu ödememesinin mesela bankadan kredi çekip öder isterse

4)bu firma ile anlaşmayı sigortasız yaptı bordro üstündeki maaşı 5 bin dolar ama bize gelen 3 bin dolar ve dolardaki ilk artışda firma doları 3,5 liraya sabitlediğini söylemiş kendine de harçlık vs aldığı oluyor bana 7-8 bin gibi bir maaş geliyor fakat ben bunların hiç birini belgeyle ıspat edemem elimde bir maaş bordrosu var ama aylar öncesinin yani ben bu ıspatı nasıl yaparım?

5) tüm yaşananları anlatacağım çok uzun bir dilekçe yazmak istiyorum Sizce bunu yapmalı mıyım?

Ve bir yanım Hale’n dayansan mı diyor bilmiyorum hata mı ediyorum ne olur kardeşiniz ablanız gibi görüp bana bir akıl verir misiniz ?
odada tartaklanıp içeri geldiğimde güldüm dedinizya içimde oyle bişey koptuki anlatamam...
rabbim yar ve yardımcın olsun keşke elimden bişey gelse.

X