• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatimda ilk kez detaylı ev temizliği yapacağım. Destek olur musunuz?

labfaresi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2014
2.671
5.299
158
Merhaba hanımlar

Hic detaylı temizlik yapmamış biri olarak ellerim korkudan titriyor :)

Halilarimi yikatmistim onlar hazir ama tam olatak nereden baalayacagimi bilmiyorum. İki oda bir salon bir banyo ve bir mutfak var. Balkonum mutfakta.

Tam olarak nereden baslayip hangi sirayla gitmeliyim? Temizlik yaoarken nelere dikkat etmeliyim? Yardimci olur musunuz?

Perdeleri atacaksın yıkanacak,o arada camı sileceksin. Eşyaları (mümkünse dışarı çıkarıp) yerleri dip köşe sileceksin. Ana öncesinde süs eşyası dolaplar prizler herşeyin tozunu alacaksın. Koltukları fe yastıkları sileceksin(yada yıkayacaksın) kapıyı sileceksin tamadır.

Mutfakta tüm dolapları dökeceksin sırasıyla içinde ki eşyaları yıkayacaksın dolapları silip yerleştireceksin son kullanma tarihi geçen ürünleri ayıracaksın. Aynı şekilde perde pencere yer silme dolap dışı silme sandalyeleri silme.

Yatak odası için pencere perde aynı şekilde,dolaplarını dökecesin dolap içlerini silip yerleştireceksin dolap kapaklarını sileceksin nevresimleri değiştireceksin çamaşır çekmecelerin aynı şekilde. Dip köşe silip kapıyı silip çıkacaksın

Balkon kolay su dök yıka korkulukları yıka

Banyo fayansları sil dışa kabini fırçala klozet temizle banyo dolabının isini dök temizle yerleştir yerleri yıka kapıyı sil çık

Böyle işte.

Merhaba hanımlar

Hic detaylı temizlik yapmamış biri olarak ellerim korkudan titriyor :)

Halilarimi yikatmistim onlar hazir ama tam olatak nereden baalayacagimi bilmiyorum. İki oda bir salon bir banyo ve bir mutfak var. Balkonum mutfakta.

Tam olarak nereden baslayip hangi sirayla gitmeliyim? Temizlik yaoarken nelere dikkat etmeliyim? Yardimci olur musunuz?
merhaba kolay gelsin:)) ben ayak altında kimse yoksa oda oda gidiyorum daha temiz ve icime siniyor boylece. Salondan başlayın perdeleri makinaya atın temizse bile olsa hoş bir koku bırakır . Makina çekip silin , koltuklar deriyse ya da tay tüyüyse onlari da silin , yani tozunu almak gibi bisey sonra camini silip , hali ve perde işlemini bitirin diğer odaya geçin derim :)) yani ben illa bol deterjanlarla koltuk , mobilyaları silmezsem temizlik yaptigimi söyleyemiyorum da .

yukardan aşağıya taktiği uygula. mesela tavanlarını nemli beze sardığın bir çubukla al. örümcek vs işte anladın ne demek istediğimi. hava güneşliyse (şuan burası cehennem gibi mesela :KK53: ) camlarını ve kapılarını sil. sonra süpürge aç ve yerleri silerek o odadan çık. halılarını ser. duşunu al mis gibi kahve iç. :KK66:

1.balkonu yıkamak
2.perdeleri yıkamak
3.avize, cam vE kenarları silmek
4.koltukları süpürmek
5.koltuk örtüsü-yastık vs balkona asmak
6.Her yeri süpürmek
7.yıkanan perdeleri asmak
8.yeri silmek-toz almak
9.Mutfak temizlemek
10.banyo vc temizlemek
11.kahve koymak, içmek :)))

Ayni konudan bana da lazim. 5 yila yaklasan evliligimde ilk kez temizlik yapacagim. Temizlikcimiz izin istedi 1.5 ay. 5 yildir hic istemedigi icin ses etmedim tabii git kafani dagit dedim. Sirket baska birini yonlendiriyor ama tanimadigim kisiye anahtar vermek istemedim
Ama gelin gorun ki patlamak uzereyim

Carsaflari bile zor degistirdim. Allahtanki evimde herhangi bir sus esyasi yok bir vazo haric.

3 oda 1 salon 2 balkon 1 mutfak 2 banyo.

Bugun banyolari yarin mutfagi ertesi gun salonu temizleyecegim. Oglumun odasini hergun havalandirip siliyoruz emekledigi icin. Bir odayi kapattim kadin gelmeden acmayi dusunmuyorum.
Yine de isler gozumde buyudu oof.

Mutfak dolaplarini ic dis tezmile aspirator buzdolabi vs ne varsa hepsini guzelce temizle o zaten 1 gununu alir.
Sonra yatak odasinda gardolap icleri cekmece icleri vs ne varsa yine oralarida guzelce temzile.yikancak yorgan yastik ne varsa yika.salondaki vitrinleri vs yine ne varsa yika sil.
Bu ince isleri bitirdikten sonra genel temizlige gec.
Cocuk yok muhtemelen ilk defa dip bucak temizlik yapcaginiza gore.
Salondan basla ilk vitrin icleri temiz oldugundan perdeleri at makineye cam lari sil sonra toz alincak avize sehpa esya ne varsa tozunu al koltuklari cek arkalarini temizle sil supur heryeri sonra perdeleri tak halisini ser odaya bi oda kokusu sık kapat kapisini.mumkunse tum temizlik bitene kadar acma.daha sonra diger odalarida bu sekilde temizle.balkonu guzelce yika mutfagi sil supur.en sona banyi ve tuvaleti birak oralarda temizlenince evin tertemiz olur.sokak kapisida dahil butun kapilari silmeyi unutma.

merhaba kolay gelsin:)) ben ayak altında kimse yoksa oda oda gidiyorum daha temiz ve icime siniyor boylece. Salondan başlayın perdeleri makinaya atın temizse bile olsa hoş bir koku bırakır . Makina çekip silin , koltuklar deriyse ya da tay tüyüyse onlari da silin , yani tozunu almak gibi bisey sonra camini silip , hali ve perde işlemini bitirin diğer odaya geçin derim :)) yani ben illa bol deterjanlarla koltuk , mobilyaları silmezsem temizlik yaptigimi söyleyemiyorum da .

Koltuklarim tay tüyü. Nasil siliyorsunuz?

nemli bezler var a101 de onları kullanıyorum kovaya aspirinli su yapıyorum tertemiz oluyor . Kokusu değişiyor rengi açılıyor . Ama dikkat et aspirini fazla katma çok olursa beyazlar koltukların . Bir bilemedin 2 damla gibi

nemli bez dediğiniz şu mikrofiber diye satılanlar mı

bir de aspirin ilaç olan değil şu fısfıs olan dimi :oops:

Back
X