• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hayatıma nasıl bir plan yapabilirim ?

capricorn87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2016
2.011
1.714
83
Merhabalar ,gerçekten şuan başa cikamiyorum yada öyle geliyor yardıma çok.ihtiyacim var .

Bilmeyenler için hatırlatayım şark gorevindeyiz aileler uzakta onlardan yardım vs gibi bir imkanım yok esim polis her an ek görev vs olabiliyor mesela şu birkaç gündür yogunlar yani ona da güvenemem kendim birşeyler yapmalıyım .

4 yaşına girmek üzere olan bir oğlum var
Bulunduğum ilde formasyon hakkı kazandım.Hafta sonu olacak şuan program belli değil ama Kasım -ocak aylarında ilk dönem . Akademisyen olmak için uğraşıyorum ve doktora ya devam etmek istiyorum bu yüzden Kasım yokdil e hazırlanıp puanimi yükseltmek istiyorum (53,75 suanki puanım)
Bir yandan 2020 kpss ye hazirlanacagim.Kpss için kurs konusu acmistim ama şuan onu eledim çünkü kreş,anaokulu vs olmadı .Burada sadece devlet okulları yarım gün kabul ediyor onlara yaşı tutmadı özelde hepsini gezdik gerçekten temiz olan bir yer var oda evime aşırı ters ev tam gün istiyor hiç ayrılmayan çocuğuda bir anda tam gün vermek vivdansizlik gibi geldi ne bileyim çalışacak olsam başka çarem yok tabiki ama şuan çalışıyorum sırf ders çalışmak için yapmak istemedim zamanında beceremdigim sınavların ceremesini oğluma cektitiyo gibi ..

Bu arada burada gündüz çok sıcak olduğu için çocuklar genelde akşam 7-8 gibi çıkıyorlar oglumda o kervana katıldı yatması 11-12 yi buluyor tabiki okullar açılınca böyle olmaz ama bu aralar durum bu ..

Çok uzattım kusura bakmayın .

Formasyona baslarsam oğlumu ne yapacağım bilmiyirum hadi diyelim ona çözüm buldum kasima kadar uokdile yogunlassam kalan zamanda hem formasyon hem kpss hem eğitim hem alan başa çıkabilir miyim ? Aksam olunca pilim bitiyor gercekten beynim almıyor artık..

Nasıl bir plan yapayım ? Bana yardımcı olursanız çok mutlu olacağım

Yardımcı bulun bence haftaiçi yarım gün olabilir ya da haftasonu için konusun formasyon dönemi için.
Cevap için teşekkür ediyorum :)
Esimin iş saatleri düzenli değil gece calistigi zaman gündüz uyuyor mesela evde yabancı birisini istemez ,karşıdaki de çoğunlukla istemiyor mesela cicuguna bakıcı arayanlar eve ikna edemiyor genelde bakıcı kendi evine istiyor erkekler evde oluyor diye ...mevcut durumumla bir çare bulmam gerek :/

Cevap için teşekkür ediyorum :)
Esimin iş saatleri düzenli değil gece calistigi zaman gündüz uyuyor mesela evde yabancı birisini istemez ,karşıdaki de çoğunlukla istemiyor mesela cicuguna bakıcı arayanlar eve ikna edemiyor genelde bakıcı kendi evine istiyor erkekler evde oluyor diye ...mevcut durumumla bir çare bulmam gerek :/
Anlıyorum bu durumda yardımcı işi zor.

Anlıyorum bu durumda yardımcı işi zor.
Yani rahat bir ortam olmaz sanırım iki taraf içinde :/Bir diyorum kasima kadar sadece İngilizceye yönelip ondan sonra formasyon kpss surecine başlasam ,Ocak ayına kadar denesem baktım yapamıyorum ikinci dönem oğlumu tam gün dahi olsa birkaç ay krese yazdırıp bende dershanelerin hızlandırma programlarına katilayum geç mi olur bilmiyorum

Kres arastirmaya devam bence. Hem tam yaşı, sosyalleşmesi için o uygun hem de özel de olsa yarim gün oluyor. Sizin baktığınız neden kabul etmedi acaba?

Bence önce hedefinizi netleştirin. Öğretmen mi olmak istiyorsunuz yoksa akademisyen mi? Aynı anda hepsini yapmanız gerçekten çok zor. Kpss, ales, yökdil bunların herbiri ağır sınavlar. Hedefiniz netleştikten sonra gerisi gayretinize kalmış. Çocuğunuz için de vicdan azabı duymayın. 4 yaşında bir çocuk gayet tam gün okula gidebilir. Benim kızım 3 yaşında başladı anaokuluna. Çok da eğlendi. Okulun yakın zamanda açılacağını duyunca havalara uçtu mesela. Siz kreşle konuşup 2 hafta (en fazla) yarım gün gitmesini istediginizi söyleyebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim.

Bence önce hedefinizi netleştirin. Öğretmen mi olmak istiyorsunuz yoksa akademisyen mi? Aynı anda hepsini yapmanız gerçekten çok zor. Kpss, ales, yökdil bunların herbiri ağır sınavlar. Hedefiniz netleştikten sonra gerisi gayretinize kalmış. Çocuğunuz için de vicdan azabı duymayın. 4 yaşında bir çocuk gayet tam gün okula gidebilir. Benim kızım 3 yaşında başladı anaokuluna. Çok da eğlendi. Okulun yakın zamanda açılacağını duyunca havalara uçtu mesela. Siz kreşle konuşup 2 hafta (en fazla) yarım gün gitmesini istediginizi söyleyebilirsiniz. Kolaylıklar dilerim.
Yani öğretmeyi seviyorum araştırmayı seviyorum :) Özellerde ,yüksek lisans yaptığım dönemde ve sonrasında öğretmenlik yaptim .Gönlümdeki akademisyenlik ki öğretim görevliliği için Ocak ayında Türkiye turu yaptım resmen oğlumda bende yiprandik ve olmadı maalesef ...Yani atanıp meselgime bir yerden başlamak istiyorum bu dönemde tabi bir yandan ilanları takip Edip şansımı deneyeceğim ama olmazsa öğretmenlik yaparken de mutsuz olmam çünkü gerçekten anlatmayı öğretmeyi seviyorum .Bir kadroya giremesem bile doktora yapmayı çok istiyorum alanım tıbbi biyokimya kanser tedavisi projelerim yayinlarim var çok seviyorum ve çok ozledim :/

Kresle onu da konuştum kısa bir dönem yarım gün yapalım hem bir deneyelim diye kurum disiplinine aykırı vs dediler ve kesinlikle tam gün şartı koşuyorlar .

Kasima kadar uokdile yogunlassam sonrasında hepsi beni aşar mi onu kestiremiyorum çünkü tek başımıza olunca şartlar degsiuyir oğlum hasta olduğunda bile hepimiz perisan oluyoruz .Eşimin durumu da sıkıntılı mesela bu aralar siyasi bazı olaylardan dolayı yoğunluk ek görevler var bir plan yapamiyoruz

Hepsini bir anda yapmak zorunda değilsiniz. Akademi emek ister, doktora verimli çalışma ister. Öyle ya da böyle doktora çıktı. Kpss ne olacak? Hadi formasyon kolay o halldedilir ama bana sorarsanız doktorayı hafife almayın derim. Birinden birini plandan çıkartın.

Hepsini bir arada yazmışsınız..akademisyen olmak istiyorsaniz ona yoğunlaşın öğretmen olmak istiyorsanız kpss çalışın. Ikisine ayni anda nasil calisacaksinjz
Formasyon alacağınız günler için de güvenilir bir bakıcı bulabilirsiniz.

Yani rahat bir ortam olmaz sanırım iki taraf içinde :/Bir diyorum kasima kadar sadece İngilizceye yönelip ondan sonra formasyon kpss surecine başlasam ,Ocak ayına kadar denesem baktım yapamıyorum ikinci dönem oğlumu tam gün dahi olsa birkaç ay krese yazdırıp bende dershanelerin hızlandırma programlarına katilayum geç mi olur bilmiyorum
Biraz gec olur ama imkansız da değil. Deneyin elinizden geldiği kadarını. Kpss zorlu Bi sürec ne desem bilemiyorum o yüzden

Peki yaşadığınız şehirdeki üniversitede alanınızla ilgili doktora programı var mı? Eğer yoksa ders dönemi bitene kadar gut gel yapmak hem yorucu, hem masraflı olur hem de yine başa döner çocuğunuza gittiğiniz zamab kimin bakacağı derdine düşersiniz. Şu durumda bana en mantiklisi kpss çalışmak geliyor. Atanıp yine doktora yapabilirsiniz.

Peki yaşadığınız şehirdeki üniversitede alanınızla ilgili doktora programı var mı? Eğer yoksa ders dönemi bitene kadar gut gel yapmak hem yorucu, hem masraflı olur hem de yine başa döner çocuğunuza gittiğiniz zamab kimin bakacağı derdine düşersiniz. Şu durumda bana en mantiklisi kpss çalışmak geliyor. Atanıp yine doktora yapabilirsiniz.
Şuan yokmus enstitu 2020 Eylül'de doktora programı açılacak dedi o yüzden dili alsam mı diye düşündüm sanırım :) evet kpss nin telafisi de yok ama ingilizce veya doktorayi 1 dönem ertelesem birşey kaybetmem haklısınız :) peki formasyon için ne düşünüyorsunuz bakan bey 1 yıldır kaldıracağız diye açıklama yapıyor ama malum ülkede ne zaman ne olacağı belli olmaz .

Ben ev hanımıyım
3. Kızımı 2,5 yaşına girdiğinde hemde tam gün olarak kreşe vermek zorunda kaldım ( konuşmaya başlamadığı için pedagoğa gittik ve o tavsiye etti kreşi çok şükür fayda da gördük)bunu paylaşmak istedim

Sizinki 4 yaşındaymış bence verebilirsiniz yani evet alışmak zor olur ama herşey onun için değil mi zaten
Böylelikle planlarınızı daha çabuk hayata geçirirsiniz bence bu ihtimali bir düşünün derim

Şuan yokmus enstitu 2020 Eylül'de doktora programı açılacak dedi o yüzden dili alsam mı diye düşündüm sanırım :) evet kpss nin telafisi de yok ama ingilizce veya doktorayi 1 dönem ertelesem birşey kaybetmem haklısınız :) peki formasyon için ne düşünüyorsunuz bakan bey 1 yıldır kaldıracağız diye açıklama yapıyor ama malum ülkede ne zaman ne olacağı belli olmaz .
Formasyon bildiğim kadarıyla çok zorlu bir süreç değil. Kolaylıkla halledeceginizi düşünüyorum. Sadece çocuğunuzun haftasonu bakımı biraz problem olabilir, onu da bir şekilde çözersiniz. Doktora güzel hoş ama sonu ne olacak bilemezsiniz. Öğretim görevlisi kadroları %99 kişiye özel. Öğretim üyesi kadrosunu anlıyorum, üniversitede çalışan araştırma görevlileri kadro alacaktır ve özel açılır ama öğretim görevlisi öyle olmamalı. Bir de YÖK pek çok bölümde öğretim görevlisi kadrosunu kaldırdı. Her acıdan atanıp doktora yapmak, bitmeye yakın çevre edinip kadro aramak daha dogru ve kârlı görünüyor.

Ben ev hanımıyım
3. Kızımı 2,5 yaşına girdiğinde hemde tam gün olarak kreşe vermek zorunda kaldım ( konuşmaya başlamadığı için pedagoğa gittik ve o tavsiye etti kreşi çok şükür fayda da gördük)bunu paylaşmak istedim

Sizinki 4 yaşındaymış bence verebilirsiniz yani evet alışmak zor olur ama herşey onun için değil mi zaten
Böylelikle planlarınızı daha çabuk hayata geçirirsiniz bence bu ihtimali bir düşünün derim
Ya tabiki öyle ama ne bileyim birazda kendimi suçluyorum yani çocuktan önce yapmam gereken birşey için neden o sabahın köründe kalkıp bedel odesin diye düşünüyorum belki saçma ama :) birde aşırı aşırı yemek seçen bir çocuk asla sevmediği şeyi de ne zorla nede birisinden ozenip yemez kimsede uğraşmaz diye düşünüyorum birde çok hassas dün sevdugi bir arkadaşı sen salaksın demiş diye dudağı bukule bukule anlatıyor sabaha kadar ağlayarak uyandı yüz kere bir lafa bile bu kadar icleniyor bu seferde kötü hissediyorum kendimi ..Ben küçük yaşından beri her şeyle tek başıma savaastim hala öyle ve çok yorulduğumu hatırlıyorum sanırım bu yüzden de hata yapıp aşırı kolluyorum ...

En kotu dediğiniz gibi kreşi düşüneceğim tam gün olarak ,evde de sıkılıyor artık bziimle oynamaktan keyif almiyir arkadaş istiyor çocuk :)

Formasyon bildiğim kadarıyla çok zorlu bir süreç değil. Kolaylıkla halledeceginizi düşünüyorum. Sadece çocuğunuzun haftasonu bakımı biraz problem olabilir, onu da bir şekilde çözersiniz. Doktora güzel hoş ama sonu ne olacak bilemezsiniz. Öğretim görevlisi kadroları %99 kişiye özel. Öğretim üyesi kadrosunu anlıyorum, üniversitede çalışan araştırma görevlileri kadro alacaktır ve özel açılır ama öğretim görevlisi öyle olmamalı. Bir de YÖK pek çok bölümde öğretim görevlisi kadrosunu kaldırdı. Her acıdan atanıp doktora yapmak, bitmeye yakın çevre edinip kadro aramak daha dogru ve kârlı görünüyor.
Evet maalesef bildiğiniz Türkiye turu yaparak ve oğlundan 5 gün ayri kalarak şansımı denedim bilin bakalım araştırdığımda alınanlar kim çıktı ? Kendi universitesinden mezun olan kişiler .itiraz ettim vs ama kılıfını uydurdular yaşam koşullarının zor olduğu uerlerdi mahkeme vs devam ettirmedim ama hakkımı asla helal etmiyorum o yüzden de biraz daha gerçekçi olup önce atanıp sonra yine bu kadro şansım olunca denemek daha mantıklı ki 33 yasima gelmek üzereyim bazı kurumlarda 35 yaş sınırı da var .

Doğu gorevi dönüşü okuduğum üniv olduğu şehri ilk sıraya yazmayı düşünüyoruz belki olur kendi hocamla yaparım doktorayi kafam rahat bir şekilde .Çünkü çalışma konuları ,projeleri vs cok güzel konular .Kadro imkanım olmasa da olur o zaman .Dediğiniz gibi önceliği formasyon ve kpss ye vermek daha mantıklı sağolun

Back
X