öncelikle kendinizi ifade edemediğinizi düşünmeyin.. çok da güzel ifade etmişsiniz problemin farkındasınız ve bunu kabul ediyorsunuz... bu çok güzel...
bir psikolojik danışman olarak okuduklarımdan anladığım sizde özgüven problemi olduğu... sanırım bunda birazcık ailenizin ve büyüme tarzınızın da etkisi var... özgüveninizi kazanmak tamamen sizin elinizde... benim size tavsiyem öncelikle kendinizde tabu olarak gördüklerinizin listesini yapın... basitten zora doğru... sonra teker teker gerçekleştirmeye başlayın... ama bunun için kendinize inanmanız gerekiyor... sonuçta sosyal olan insanların sizden bir farkı yok daha iyi yerde yetişmiş ya da daha iyi şartlarda yaşayan insanlar değiller... eğer arkadaşınız yoksa size yaşı yakın olan bir kuzeninizle ya da komşunuzun kızıyla bir yerlere gidin veya evinize davet edin... ikili ilişkilerle başlayın yani... daha sonra kişi sayısının fazla olduğu gruplara katılmaya başlayın... dediğim gibi adım adım olacak birşey bu... bir anda herşey değişmez...
ben sizin yazdıklarınızı okuyan biri olarak şahsen size güveniyorum... siz de güvenin lütfen :))
Sİmgecim yaşadığın sıkıntıların bir çoğunda sana teşhis konulan sosyal fobi var, fakat bunun böyle olmasına etkenlerden biride ailen. Muhafazakar aileler özellikle kız çocuklarını aşırı korumaya alıyorlar. Aman oraya gitme erkek var, aman öyle yapma vb...Hal böyle olunca hem yapından kaynaklı, hemde ailenin baskısı seni iyice içine kapanmana neden olmuş. Kendini izole etmişsin herşeyden. Aslında çabalamamışsında. Biraz çabalasan belki bişeyler yoluna girecekti hayatında. Çok güzel bir ifadeyle anlatmışsın kendini.
Bazı şeyler için geç değilsin aslında, yaşayamadıklarını yaşamalısın, sosyal etkinlikler snein için en uygun olanı, çabalamalısın değişmek için..
sosyal fobii...bazen çogu kişide olabilyor.kimi senin gibi farkediyoo kimide es geçiyoo yada bedenin sesine kulak vermiyor...pskiyatriden yardım al canım ilaç kulalamasna bilee terapi alll çekingeliğin gider..böylece..kalabalık yerlerde heyacanlanıyomusun pekii..hiç arkadşaın yokmuu
insan yalnız olduğu zaman tüm işlerini kendi yapmak zorunda kalıyor.bunun için de etrafındaki diğer öğretmenlerle diyalog kurması gerekiyor.inanırmısın sen bir adım attığında herkes yardım etmek istiyor,biraz da güler yüzlü olursan insanların sana yakınlaşması daha kolay oluyor.ben ilk başlarda yaşlı hocalardan çekiniyordum ama o kadar babacan oluyorlarkii,benim işlerim için neler neler yapmadılar.onlar böyle olunca da ben de onların halini hatrını soruyordum,onlara yardımcı olmaya çalışıyordum fotokopide,bilgisayar işlerinde,o bile insanları birbirine çok yaklaştırıyor.
ben ailemin yanında kalmaya devam etseydim inanki ASOSYAL olmaya devam edecektim.bunu ailem de söylüyor,iyiki gitmişsin diyolar yoksa hep böyle içine kapanık kalacaktın diyorlar.hakikaten kendi ayakları üzerinde durmak insana güç veriyor.
bizim gibi ailesi yanında okuyanlar, diğer arkadaşlarımızdan bir adım gerideyiz bence...ama hiç birşey için geç değilmiş bunu anladım...
sen de başarıcaksın inşallah arkadaşım,ücretli yaparken de insanlarla diyalog kur,bizim okulda da ücretliler vardı,çoğu okulu benimsemişti ama bi kızı hatırlıyorum,o hep geri dururdu,mesela biz masada otururken o bi köşede oturur kimseyle konuşmazdı,öyle derse girip çıkar,evine giderdi.ama ben konuşmasam da insanlar nerede oturuyolarsa onların yanına gittim,hiç bişey olmasa da konuşmalara gülmen,dinlmen bile faydalı oluyor...
tedaviyi denedim.ama iyibir psikiyatristbulamadım,burada çok fazla alternatif yok ve açıkçası biraz da bu iş maddiyata bakıyor.artık ilaç kullanarak tedavi olmak da istemiyorum zaten kilo yapıyor kilo problemim var
biraz da tembellik mi var?
yani sanki işi istediğimde bırakabilirim,
aileme maddi olarak yük değilim vs gibi cümleler var yazdıklarınızda.
aileniz de anlayışlıysa, sizin çalışmamanız evlenip evlenmemeniz onları çok üzmüyorsa,
tek başına evde yaşayıp gitmek rahat geliyor olabilir bilinçaltınızda.
hayattaki gerçek kaygılar harekete geçirir insanları.
birazcık da bu yönden bakın bence.
diğer cevabımı da görmüşsündür umarım, kesinlikle olumsuz değerlendirmeni istemem.
Bak canım eve kapanıp yenemezsin bu korkunu..
Bende gençken aynı senin gibiydim çok çekingendim ama yinede insanlardan kaçmıyordum yanına gidiyordum sürekli..Benim arkadaşlarım vardı..sadece yabancı insanlarla konuşamıyordum.
sonra evlendim dahada kötü oldum herkez yabancıydı eşimin arkadaşlarına gidiyorduk bir tek söz dahi konuşmadan eve geliyordum..Onlar eşime senin eşinin dilimi yok hiç konuşmuyor derlerdi gülerlerdi ben sonra bütün gece ağlardım ama eşim bana hep destek oldu..konuşucak bir şey bulamıyordumki bir şey bilmiyordum sanki o zamanlar..sonra çok sürmedi alıştım ama mücadele verdim baya birde eşim bana kitap aldı sayılarca kitap okudum şimdi herkesten önce söze başlarım sanki o insan değilim
Biliyorum sende başarırsın buna hiç şüphe yok... birde senin elinde öğretmenlik gibi güzel onurlu meslek var çok çalış atan yer değiştir mesleğine başla.. birde hemen insanların içine karış evde oturma mesela kursa falan gidebilirsin öyle ortamdada güzel arkadaşlıklar oluyor..hadi canım kır kabuğunu bir an önce hayatın tadını çıkarmaya bak yerimseniben opuyorumnanaktan
evt canm hiç arkadşaım yok.
ve ben bu yenilgiyi kabullenemiyorum.
onun hiç arkadaşı yokki,sürekli evde,demelerini gururuma yediremiyorum.biliyorum arkamdan böyle söylüyorlar hissediyorum hem bakışlardan hem imalı sözlerden.
hep heyecanlıyım.hep paniğim.
tedaviyi denedim.ama iyibir psikiyatristbulamadım,burada çok fazla alternatif yok ve açıkçası biraz da bu iş maddiyata bakıyor.artık ilaç kullanarak tedavi olmak da istemiyorum zaten kilo yapıyor kilo problemim var
Bak canım eve kapanıp yenemezsin bu korkunu..
Bende gençken aynı senin gibiydim çok çekingendim ama yinede insanlardan kaçmıyordum yanına gidiyordum sürekli..Benim arkadaşlarım vardı..sadece yabancı insanlarla konuşamıyordum.
sonra evlendim dahada kötü oldum herkez yabancıydı eşimin arkadaşlarına gidiyorduk bir tek söz dahi konuşmadan eve geliyordum..Onlar eşime senin eşinin dilimi yok hiç konuşmuyor derlerdi gülerlerdi ben sonra bütün gece ağlardım ama eşim bana hep destek oldu..konuşucak bir şey bulamıyordumki bir şey bilmiyordum sanki o zamanlar..sonra çok sürmedi alıştım ama mücadele verdim baya birde eşim bana kitap aldı sayılarca kitap okudum şimdi herkesten önce söze başlarım sanki o insan değilim
Biliyorum sende başarırsın buna hiç şüphe yok... birde senin elinde öğretmenlik gibi güzel onurlu meslek var çok çalış atan yer değiştir mesleğine başla.. birde hemen insanların içine karış evde oturma mesela kursa falan gidebilirsin öyle ortamdada güzel arkadaşlıklar oluyor..hadi canım kır kabuğunu bir an önce hayatın tadını çıkarmaya bak yerimseniben opuyorumnanaktan
evet melankoli çok güzel anlatmış.ne mutlu ona hayatında böyle bir eşe sahip.inşallah allah bana da nasip eder.
ben çok suskun değilim.konuşuyorum fakat,sonrasında bazen boş konuştuğumu yani,ordaki boşluğumu doldurmak için konuştuğumu düşünüyorum.siyasi,tarihi,,güncel konulara girmek bildiklerimi tartışarak savunmak isterim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?